Alcohol 120%

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alcohol 120%
Geliştirici(ler)Alcohol Software
Güncel sürüm2.0.2.5830
İşletim sistemiMicrosoft Windows
TürCD/DVD okuma yazma
Lisansshareware 30 gün
tescilli
Resmî sitesiwww.alcohol-soft.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Alcohol 120%, bir CD/DVD okuma-yazma, kaydetme, emulation (taklit), sanal sürücü yazılımıdır. MDS, CCD, NRG, PDI, BIN, CUE, ISO, CDI, BWT, BWI, BWS, BWA formatlarını destekler. Okuma hızı 60X ve sonrası maksimumdur, kopyalama 24X.

Desteklediği disk tipleri: audio. cops, karaoke, laser, normal, playstation 1-2, ring, safedisk, securom, starforce, video, vob protect. Yazma usulleri: DAO/SAO, RAW SAO, RAX DAO, TAO.

Program kurulduktan sonra bir kere sistemi yeniden başlatır. Açıldığında, 30 adede kadar sanal sürücüyü sisteme kurar. Bu CD/DVD sürücüleri sanki sistemde varmışlar gibi çalışan emülatörlerdir, yani fiziksel sürücüye bir CD/DVD takıldığında Alcohol bunu kopyalar ve bir sanal sürücüye atar, o diski bir daha fiziksel sürücüye takmadan defalarca Alcohol'ün sürücüsünden kullanılabilir.

Bir ISO imajlı diski kopyalayıp kullandıran Alcohol 120% aynı zamanda CD/DVD yazar, kaydeder.

Ana komutlar: Image Making Wizard, Image Burning Wizard, Copy Wizard, Image Finder, CD/DVD Manager, Erase Wizard, Virtual Drive, Recording, Emulation.

Sistem gereksinimi: Windows 95'ten başlayarak bütün Windowslar, İE 5.0 ve üstü, 32 MB RAM, 10 GB harddisk, SCSI veya ATAPI buses, CD/DVD ROM sürücü-recorders (recorders'larda 700 MHz CPU ve 128MB RAM gerekir).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]