Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

1998 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ve 2000-2001 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Kurucu dekanlığını Hikmet Seçim'in yaptığı fakültede daha sonra Ümit Atabek dekanlık görevini 2005-2008 yılları arasında yürütmüştür. Fakültede "Halkla İlişkiler ve Tanıtım", "Radyo-TV ve Sinema", "Gazetecilik" ve "Reklamcılık" bölümleri bulunmaktadır. Fakülte dekanlığı görevini daha sonra Hürriyet Konyar, M. Bilal Arık, Ahmet Ayhan ve Mustafa Şeker yürütmüşlerdir. Fakülte dekanlığı görevini 2021 yılından itibaren Figen Ebren yürütmektedir.

Fakültede 2022-2023 Akademik yılında 10 profesör, 14 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 9 öğretim görevlisi, 8 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 43 akademisyen görev yapmaktadır. Halkla İlişkiler yüksek lisans programı 2001 yılından bu yana sürmektedir. 2007 yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve 2008 yılında Gazetecilik Bölümü kurulmuştur. Artan talep nedeniyle ikinci öğretim programları açılmış olup 2011 yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2012 yılında Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci öğretim programları kapsamında öğrenciler eğitim almaya başlamıştır. Fakültede lisans eğitimi yanı sıra tüm bölümlerde yüksek lisans eğitim de verilmektedir. Doktora programı ise "İletişim" ortak programı olarak açılmıştır.

Fakülte akademik dergisi Akdeniz İletişim ULAKBİM tarafından taranmaktadır. Akdeniz İletişim Gazetesi ve Üniversite FM 91.3 ise yayınlarını öğrencilerin katkılarıyla sürdürmektedir. Fakülte bünyesinde çevrimiçi yayın yapan AKÜN TV, Haziran 2014'te yayın hayatına başlamıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]