Agra schwarzeneggeri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Agra schwarzeneggeri
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Insecta
Takım: Coleoptera
Familya: Carabidae
Cins: Agra
Tür: A. schwarzeneggeri
Agra schwarzeneggeri
Erwin, 2002

Agra schwarzeneggeri, Arnold Schwarzenegger isimli oyuncudan ismini alan bir kın kanatlı karafatma türüdür. Tip örneği Costa Rica'da toplandı ve bilim dünyasına ilk defa 2002'de tanıtıldı.[1]

Kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Türün ikili adlandırması Schwarzenegger'a gendarme yapmaktadır, çünkü erkeklerinde özellikle gelişmiş '(biceps-benzeri)' kalça kemiği bulunmaktadır.[1] Erwin bir görüşmede öğrencilerinin A. schwarzeneggeri türünün bir görüntüsünü oluşturduğunu ve bunu kendisinin Schwarzenegger'a gönderdiğini tekrar vurguladı: yanına da "Beni düşündüğün için teşekkür ederim - Arnold" notunu ekledi ve geri gönderdi.

Terry L. Erwin'in adlandırdığı bu cinsin diğer türker'i arasında Liv Tyler'ın adını alan Agra liv ve Kate Winslet'in adını alan Agra katewinsletae türleri bulunmaktadır.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Erwin, T. L. (2002). "The Beetle Family Carabidae of Costa Rica: Twenty-nine new species of Agra Fabricius 1801 (Coleoptera: Carabidae, Lebiini, Agrina)" (PDF). Zootaxa, 119. ss. 1-68. 5 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 4 Mayıs 2018. 
  2. ^ Rice, M. E. (Mart 2015). "Terry L. Erwin: She Had a Black Eye and in Her Arm She Held a Skunk". American Entomologist, 1. ss. 9-15. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]