Afacan Dennis 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Afacan Dennis 2
Dennis The Menace Strikes Again!
YönetmenCharles T. Kanganis
YapımcıErnest Chambers,Robert F. Newmyer,Jeffrey Silver
SenaristHank Ketcham, Jeff Schechter,Tim McCanlies
OyuncularDon Rickles,George Kennedy,Justin Cooper
MüzikGraeme Revell
Görüntü yönetmeniChristopher Faloona
TürüKomedi
Yapım yılı1998
Çıkış tarih(ler)i14 Temmuz, 1998 (ABD)
Süre71 dk.
Ülke ABD
Dilİngilizce
Önceki filmAfacan Dennis (film)

Afacan Dennis 2 (Özgün adı: Dennis The Menace Strikes Again!), 1998 ABD yapımı aile filmidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölümde, Dennis, huysuz George’u çıldırmakta tek başına değildir. Dennis’in sevimli büyükbabası (George Kennedy) ziyarete gelmiştir ve ikisi birlikte komşularını şamatanın içine sürüklerler. İki hapishane kaçkını işbirliği yapıp (Carrot Top ve Brian Doyle-Murray) bir takım entrikalarla George’u dolandırmaya çalıştıklarında Dennis ve arkadaşları kurtarma operasyonuna başlarlar.

Bir önceki filmden birkaç yıl sonra Dennis Mitchell (Justin Cooper) her zamankinden daha kötüydü. Filmin başında, doğum gününe hediye olarak evcil hayvan hediye etmesi için Bay Wilson'un (Don Rickles) evine gider. Bunlar arasında kurbağa, kertenkele, yılan, böcekler, tarantulaslar, akrepler, fareler, egzotik memeliler ve hatta bir bebek timsahı sayılabilir.

Bu işgence Bay Wilson'un, istemeden Dennis'in kırmızı vagonu içindeki bir merdiven uçuşuna binerek ve doğum gününün pastasını Martha'nın (Betty White) yüzüne atmasıyla sona erer. Bu olaydan kısa süre sonra, Dennis'in dedesi, Alice'in babası ve Henry'nin kayınpederi (George Kennedy) ortaya çıkıyor ve Mitchells'le birlikte hareket ettiğini duyuruyor. Dennis, rahatsız olan komşusundan daha fazla zaman geçirmeye başlar. Bay Wilson, büyüdüğünden üzgündü, onu iki genç erkeğin (Brian Doyle-Murray ve Carrot Top) kandırdıklarını kandırdı. Bu kişiler, insanların daha genç olabilmesi için çay yapmak için kullanılan "nadir" bir kök almayı denedi.

Bay Wilson, Dennis geldiğinde 10,000 dolar ödemek üzere. Dennis daha sonra, aynı türden bir kök bulunduğunu, bu tür köklerin bulunduğu bir yerde bulduğunu söylediğini ortaya koyuyor. Kısa süre sonra, iki sahtekârlar Bay Wilson'a insanları daha genç kılan bir makine döndüler ve sattı. Birdenbire, onun ve Bay Johnson'un tutumları, George'un Dennis'le aynı mahallede yaşamaktaki acısını hissederken gençliğin ve mutlu hissetmeye başlamış gibi tersine döndü.

Dennis bir yığın çöp temizlemeye çalışırken, çöpü çıkardığı sırada büyükbabanın arabasını çöpe attı, daha sonra Bay Wilson'un makinesini pamuk şeker karışımıyla mahvetti ve pamuk şekeri sabun için yanlış anladığını söyledi. Bunun sonucunda, Wilsons, ondan uzaklaşmak için kendisinden uzak durmayı planlıyor, bunun üzerine Mr. Johnson, kimsenin gerçekten bu planı uygulamak istemediği halde evlerine taşınmaya karar vermişti.

Taşınmayı planladıklarında evin satılabilmesi için evin birkaç onarıma ihtiyaç duyduğunu iddia ederek henüz tahsis edilmemiş çekleri istif tutarak banka hesabını tahliye etmeye çalışıyorlardı. Dennis, Wilson’un evinde birkaç farklı işçi gibi davranan adamları yakalamak için polise yardım eder. O, satılmadan evin birkaç onarıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bütün film boyunca bir "tehlike" olan Dennis, sonuçta bir kahraman oluyor. Polis çekilmemiş çekleri geri getirir ve Bay Wilson taşınmamaya karar verir. Ancak Johnson, şimdi Dennis'in verdiği her şey yüzünden Mitchell evinden çıkmayı planlıyor.

Film, Dennis ve dedesinin Büyük Kanyon ve Dennis'teki kampında olması ve Dennis'in Bay Wilson'a hediye olarak bir kaya götürmek istemesi ile sona erer.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

IMDb'de Afacan Dennis 2