Adalet Yolunda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Adalet Yolunda
검사외전 (Geomsaoejeon)
YönetmenLee Il-hyung
YazarLee Il-hyung
OyuncularHwang Jung-min
Gang Dong-won
Lee Sung-min
Park Sung-woong
DağıtıcıShowbox
Çıkış tarih(ler)i3 Şubat 2016 (2016-02-03) (Güney Kore)
Süre126 dakika
Ülke Güney Kore
DilKorece
Hasılat68,2 milyon dolar

Adalet Yolunda, (Korece: 검사외전 (Geomsaoejeon), İngilizce: A Violent Prosecutor) Lee Il-hyung'ın yönettiği, Guk Su Ran'ın yapımcılığını üstlendiği ve Hwang Jung-min, Kang Dong-won, Lee Sung-min ve Park Sung-woong'un rol aldığı 2016 tarihli Güney Kore yapımı suç filmidir. Film, 3 Şubat 2016'da gösterime girdi.[1][2] Film 66,6 milyon dolar hasılatla, Güney Kore'de 2016 yılında en çok hasılat yapan 2.film oldu.[3]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Byun Jae-wook (Hwang Jung-min), çabuk öfkelenen bir savcıdır ve sadece gerçeğin peşinden gider. Kaba ve zorlu soruşturmalarıyla ünlüdür. Byun Jae-wook'un sorguladığı suçlulardan birisi daha sonra ölü bulunur. Tüm kanıtlar Byun Jae-wook'un suçlu olduğunu göstermektedir. Byun Jae-wook yargılanır ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılır.

İlk başta mahkumlar ona kötü davranır. Bazı gardiyanlara yasal meselelerde danışmanlık yaparak yardım eder. Bu sayede hapishanede özel bir yere sahip olur. Hukuki bilgi birikimi ve deneyimleriyle cezaevinde bulunan hem memurlara hem de mahkumlara yardım eder. Mahkumlar ona sadık olurlar ve Jae-wook gardiyanlardan ne zaman hediye alsa diğer mahkumlara da verir. Diğer mahkumlarla yemek ve sigara paylaşır. Hapistekiler ona büyüğümüz anlamına gelen "Sör Young Gam" demeye başlarlar. Bir gün şirket sahibi bir adam yanına gelir ve kızına tecavüz ettiği için dövdüğü adamla ilgili yasal tavsiye ister. Jae-wook tavsiye verir. Mahkum karşılığında ne verebileceğini sorar. Jae-wook zamanı gelince bildireceğini söyler.

Beş yıl sonra Byun Jae-wook, hapishanede genç dolandırıcı Chi-won (Gang Dong-won) ile tanışır. Chi-won, Byun Jae-wook'un davasıyla ilgili ayrıntıları bilmektedir. Byun Jae-wook, Chi-won'u hapishane dışında kafasındaki planını gerçekleştirebilmesi için eğitir. Eski bir savcı olarak sahip olduğu hukuki bilgileri kullanarak Chi-won'un hapisten çıkmasını sağlar. Byun Jae-wook, kendisini suçlayanlara karşı bir saldırı hazırlar.

Chi-won, Jae-wook cinayet davasındaki öldürülen kişinin arkadaşlarından biriyle buluşur. Adam, maktulün astımı olduğunu ve yanında hep astım spreyi taşıdığını söyler. Bunları söylerken Chi-won'un ses kaydı aldığını bilmiyordur. Chi-won kaydı Jae-wook'a gönderir. Jae-wook şartlı tahliyesi için evraklar hazırlar ve dosyayı ses kaydıyla birlikte davası ile ilgilenen hakime gönderir. Bu bilgi, önceden başsavcı yardımcısı olan milletvekili adayına ulaşır ve tüm imkanlarıyla davayı kapatmaya çalışır. Maktulün astımı olduğu bilgisini veren kişi yakalanır ve felç olana kadar dövülür. Jae-wook, daha önce davalarında yardım ettiği mahkumlardan yardım ister. Byun Jae-wook ve Chi-won bir araya gelip eski başsavcı yardımcısı Jong-gil'e (Lee Sung-min) karşı bir plan hazırlarlar. Jong-gil, Jae-wook yargılanırken onu mahkemede nefs-i müdafaa yaptığını söylemesi için ikna eden kişidir ve bu yüzden Jae-wook hapse girmiştir. Şimdilerde gelecek seçimler için milletvekili adayı olan Jong-gil, o zamanlar çevre açısından önemli bir alana inşaat yapmak isteyen müteahhit ile birlikte çalışmaktadır. Jong-gil sorgu odasına girer maktulü döver ve astım spreyini alır. Bu nedenle maktul boğularak ölür. Katil Jong-gil'dir.

Jae-wook, Jong-gil astım spreyinin kendisinde olduğunu söylerken alınan bir ses kaydı sayesinde yeniden yargılamayı kazanır. Daha sonra, Jae-wook hapisten çıktığında, Chi-won onu bir torba tofu ile karşılar. Jae-wook İncil'den cümleler söylerek Chi-won'a dürüst yaşaması gerektiğini söyler ve Chi-won'un kafasına bir şaplak atar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rol
Hwang Jung-min Byun Jae-wook
Gang Dong-won Chi-won
Lee Sung-min Başsavcı yardımcısı Jong-gil
Park Sung-woong Yang Min-woo
Kim Byeong-ok Başkan Park
Han Chae-young Jang Hyun-seok
Kim Ung-su Milletvekili Kang Young-sik
Shin So-yul Kim Ha-na

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "A Violent Prosecutor (Movie - 2015)". HanCinema. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2016. 
  2. ^ "'Revenant', 'Martian' & More In Global Milestones; 'Kung Fu Panda' Tops $100M In China – Intl Box Office Update". Deadline Hollywood. 7 Şubat 2016. 7 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2016. 
  3. ^ "South Korean Box Office For 2016". Box Office Mojo. 29 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]