Adı Efsane

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Adı Efsane
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürAşk
Dram
Gençlik
Spor
Proje tasarımcısıSelim Erkul
Duygu Nişancı
SenaristTunus Taşçı
Nazlı Sunlu
Hilal Yıldız
YönetmenDevrim Yalçın
BaşrolErdal Beşikçioğlu
Rojda Demirer
Gökçe Bahadır
Tema müziği bestecisiAlpay Göltekin
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı29
Yapım
Yönetici yapımcıEbru Sakal
YapımcıMüge Turalı Pak
Elif Ayşe Durmaz
Mekânİstanbul
Görüntü yönetmeniKemal Sözen
Gösterim süresi140 dakika
Yapım şirketiD Productions
Yayın bilgileri
KanalKanal D
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi28 Ocak 2017 - 29 Ağustos 2017
DurumuSona erdi

Adı Efsane, D Productions imzalı, 28 Ocak 2017 tarihinde Kanal D'de yayımlanmaya başlayan, yapımcılığını Müge Turalı Pak ve Elif Ayşe Durmaz'ın, yönetmenliğini ise Devrim Yalçın'ın üstlendiği aşk, gençlik, dram ve spor türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 29 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan 29. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ana karakteri Tarık Aksoy (Erdal Beşikçioğlu) kariyerinin zirvesindeyken ağır bir kaza geçirip sakatlanır ve daha sonra elindeki her şeyi teker teker kaybetmeye başlar. En son çocuklarının velayetini de kaybeder. Çocuklarını geri almak isteyen Tarık iş bulmak zorundadır ve yolu böylece Yalıköy Lisesi'yle kesişir. Burada yeni bir basketbol takımı kurmak ve kurduğu takımı turnuvalara sokmak zorundadır. Ancak bu düşündüğünden de zordur.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Açıklama
Erdal Beşikçioğlu Tarık Aksoy 1-20 Dizinin ana karakteridir. Eski basketbolcudur. 2 kızı vardır. Yalıköy Lisesi'nde basketbol koçudur. 17. bölümde işten atılmıştır. 18. bölümde Kıvanç'ın babası Gürol tarafından vurulmuştur. 20. bölümde Antalya'daki bir kolejden gelen basketbol koçluğu teklifi üzerine kızlarıyla beraber Antalya'ya taşınmışlardır.
Rojda Demirer Seçil Karahan 1-20 Tarık'ın baldızıdır. Tarık'a aşıktır. Dertlerini ve duygularını sürekli hizmetçisi olan Neviş'e anlatır.
Gökçe Bahadır Bahar Karagöz 1-20 Yalıköy Lisesi'nin edebiyat öğretmeni ve müdür yardımcısıdır. Öğrencilerinin okuyup iyi bir meslek edinmesini istemektedir. Okumaya önem verir.
Almila Ada Melis Aksoy 1-20 17 yaşındadır. Tarık'ın kızıdır. Ertüm Koleji'nde okumaktadır. 20. bölümde babasına Antalya'daki bir kolejden baskebol koçluğu teklifi gelmesi üzerine babası ve kardeşiyle beraber Antalya'ya taşınmışlardır.
Leya Kırşan Zeynep Aksoy 1-20 Tarık'ın küçük kızıdır. Babası ona ''Zeyno'' der. En yakın arkadaşı Hakan'ın kız kardeşi olan Emine'dir. 20. bölümde babasına Antalya'daki bir kolejden basketbol koçluğu teklifi gelmesi üzerine Antalya'ya taşınmışlardır.
Cem Yiğit Üzümoğlu Hakan Şahin 1-29 Ekibin lideri. 18 yaşındadır. Tarık'ın kızı olan Melis'e aşıktır. Annesi ve kardeşiyle birlikte yaşar. Babasını sevmez. Son zamanlarda babası ile arası iyidir ancak babasının kurnazca planlarını öğrendikten sonra tekrar sevmemeye başlar.Naz'ın sevgilisidir. Ekibin diğer üyeleri ona ''Hako'' derler.
Baran Bölükbaşı Fikret Yurdakul 1-29 17 yaşındadır. Hakan'ın sağ kolu ve en iyi arkadaşıdır. Çiler ile kısa bir süre sevgili olmuştur. Fakat aklı hala Sibel'de olduğundan dolayı 28. bölümde bölümde ayrılmışlardır. Final bölümünde Sibel'e evlenme teklifi etmiştir. Ekibin diğer üyeleri ona ''Fiko'' derler.
Kaan Sevi Ali Akıncı 1-29 Ekibin serseri öğrencisi. Havalı bir çocuk. Lakabı Robin Hood. Zenginden çalıp fakire dağıtır. Mercan'a aşıktır. 28. bölümde Mercan ile sevgili olmuştur.
Hakan Ummak Sadık Uzun 1-29 Ekibin en uzun öğrencisi. Komik bir çocuk. Yemek yemeyi çok sever. Dinine çok önem verir. Harama el uzatmaz. Dedesi cami hocasıdır. Ayrıca dedesi ve anneannesiyle birlikte yaşar. 25. bölümde Naz'a aşık olur. Ekibin diğer üyeleri ona ''Sado'' derler.
Özgü Kaya Sibel Yılmaz 1-29 Mahallenin güzel kızı. Fikret ile tüm engelleri aşarak evlenmişlerdir.
Simay Barlas Naz Yalınay 21-29 Reyhan ve Sinan 'ın kızıdır. Hakan'ın sevgilisidir.
Şenay Gürler Reyhan Yalınay 21-29 Nazlı'nın annesidir.
Engin Benli Sinan 23-29 Nazlı'nın babasıdır.
Ferit Kaya Ozan Başyurt 21-29 Hakan'ın kuzenidir.
Reha Özcan Hasan 1-20 Tarık'ın en yakın arkadaşıdır. Komiserdir.
Gürol Ertüm 16-20 Ertüm Koleji'nin sahibidir. Kıvanç'ın babasıdır. Tarık'ı sevmez. 17. bölümde Tarık'ın işten atması için Yalıköy Lisesi'nin müdürüne baskı yapmıştır. 18. bölümde Tarık'ı vurmuştur. 20. bölümde mahkeme tarafından bütün mal varlığına el koyulmuştur.
Emre Bey Kıvanç Ertüm 1-29 Ertüm Koleji'nin sahibi olan Gürol Ertüm'ün oğludur. Zengin ve şımarıktır. 1. bölümde Melis'i aldatmıştır. Hakan ve ekibini sevmez. Onlara ''çomar'' der.
Ali Aydın Erduran Emre Ertüm 2-29 Kıvanç'ın kuzenidir. Çiler'in eski sevgilisidir.
- Tahsin 16-20 Gürol Ertüm'ün sağ koludur.
Güneş Hayat Kevser 1-20 Bahar'ın annesidir. Kızı Bahar'ın evlenmesini istemektedir. Tarık'ı sevmez.
Deniz Atam Dursun 1-29 Yalıköy Lisesi görevlisi, Tarık'ın okuldaki sağ kolu. Takımın malzemecisi ve yardımcı koçu.
Murat Karasu Yaşar 1-20 Yalıköy Lisesi'nin paragöz müdürü. 17. bölümde Tarık'ı işten atmıştır.
Burak Aybastı Ömer Başaran 1-29 17 yaşındadır. Mahalle kuyumcusunun sahibinin oğlu, takımın 5. oyuncusudur.
Dilhan Aras Mercan Başaran 1-29 Ömer'in kız kardeşi. Ali'ye aşıktır. 28. bölümde Ali ile sevgili olmuştur.
Buğra Özmüldür Faruk 1-29 Okulun haylaz öğrencisi, Bahar hocanın baş belası. Yalıköy Lisesi basketbol takımının yedek oyuncusu.
Bülent Düzgünoğlu Seyfi Şahin 1-29 Hakan'ın babasıdır. Mahallenin kahvehanesini işletmektedir.
Çağlanaz Kargı Emine Şahin 1-29 Hakan'ın küçük kız kardeşi. Ağabey'ini çok sever. En yakın arkadaşı Tarık'ın küçük kızı Zeynep'tir.
Eda Şölenci Çiler 1-29 Emre'nin sevgilisi.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Final Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Cumartesi 20.00 / Salı 20.00 28 Ocak 2017 29 Ağustos 2017 29 1-29 2017 Kanal D
Not: Dizi, 1'den 20. bölüme kadar Cumartesi 20.00'de, 21'den final olan 29. bölüme kadar ise Salı 20.00'de yayımlandı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]