AOA'in kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
AOA ödülleri ve adaylıkları
AOA (South Korean girl group) at Gimpo Airport, Seoul, in October 2013.jpg
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Toplam
Toplam ödül 13
Toplam adaylık 24

bu liste FNC Entertainment in 2012 yılında çıkardığı güney koreli kız grubu AOA'e aittir.Grup ilk ödülünü 2014 yılında "Miniskirt" şarkısı ile Inkigayo'da almıştır.

Kore[değiştir | kaynağı değiştir]

Gaon Weibo Chart Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 Gaon Weibo Social Star Award AOA Kazandı

Gaon Chart K-Pop Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 Hot Performance of the Year AOA Kazandı
2016 World Rookie AOA Kazandı

Golden Disk Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 Digital Bonsang "Miniskirt" Kazandı
2016 Digital Disk Daesang Heart Attack Adaylık
Digital Single Daesang "Heart Attack" Adaylık
Digital Bonsang Kazandı
Popularity Award AOA Adaylık

}

MBC Music Show Champion Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 Best Performance – Female Group[1] "Heart Attack" Adaylık

MelOn Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 Top 10 Artists AOA Adaylık
Best Song "Miniskirt" Adaylık
Best Dance Piece Adaylık
Best Music Video Adaylık
2015 Top 10 Artists AOA Adaylık
Best Dance Piece "Heart Attack" Adaylık

Mnet Asian Music Awards (MAMA)[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 Artist of the Year [2] AOA Adaylık
Best New Female Artist[3] Adaylık
2014 Best Dance Performance (Female) "Miniskirt" Adaylık
Union Pay Song of the Year Adaylık
2015 Best Female Group[4] AOA Adaylık
Union Pay Artist of the Year[5] Adaylık
Best Dance Performance – Female Group[6] "Heart Attack" Adaylık
Union Pay Song of the Year[7] Adaylık

SBS Gayo Daejeon[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 Best Promoter Award AOA Kazandı

SBS MTV Best of the Best[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 Best New Artist[8] AOA Adaylık

SBS MTV The Show[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 Best of Rising Star Award AOA Kazandı

SBS PopAsia Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 Best Female Group AOA Adaylık

Seoul Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 Rookie Award[9] AOA Adaylık
Popularity Award[10] Adaylık
2015 Bonsang "Miniskirt" Kazandı
2016 Bonsang AOA Adaylık
Popularity Award Adaylık

Müzik program[değiştir | kaynağı değiştir]

Inkigayo[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tarih Şarkı
2014 9 Şubat "Miniskirt"[11]

Show Champion[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tarih Şarkı
2014 19 Kasım "Like A Cat"
2015 1 Temmuz "Heart Attack"
2016 25 Mayıs "Good Luck"
2017 18 Ocak "Excuse Me"
2017 25 Ocak "Excuse Me"

Show! Music Core[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tarih Şarkı
2015 4 Temmuz "Heart Attack"[12]

The Show[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tarih Şarkı
2015 7 Temmuz "Heart Attack"[13]
2016 24 Mayıs "Good Luck"

Üyelerin ödülleri ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Choa[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday çalışma Sonuç
2015 MBC Entertainment Awards New Star of the Year [14] We Got Married Kazandı

Jimin[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday çalışma Sonuç
2015 7th MelOn Music Awards Hot Trend Award (with Iron) "Puss" Adaylık

Seolhyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday çalışma Sonuç
2015 51st Baeksang Arts Awards Best New Actress – Film Gangnam Blues Adaylık
8th Korea Drama Awards Best New Actress Orange Marmalade Adaylık
52nd Grand Bell Awards Best New Actress Gangnam Blues Adaylık
36th Blue Dragon Film Awards Best New Actress Adaylık
Popular Star Award [15] Kazandı
4th APAN Star Awards Best New Actress Orange Marmalade Adaylık
14th KBS Entertainment Awards Best Newcomer Award [16] Brave Family Kazandı
29th KBS Drama Awards Best New Actress [17] Orange Marmalade Adaylık
Popularity Award, Actress Kazandı
Best Couple Award (with Yeo Jin-goo) Adaylık
2016 Seoul TV CF Awards Model of the Year [18] Seolhyun Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Show Champion' reveals 'Best Champion Songs' of 2015 and more for its end-of-the-year awards". Erişim tarihi: 25 Aralık 2015. 
  2. ^ "[MAMA] Nominees for the 2012 MAMA Announced". 2012 Mnet Asian Music Award. Mnet Media Corp. 26 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. 
  3. ^ "[MAMA] Nominees for the 2012 MAMA Announced". 2012 Mnet Asian Music Award. Mnet Media Corp. 27 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2012. 
  4. ^ "Nominees for Best Female Group Category". CJ E&M Mwave. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  5. ^ "Voting page for all categories (see category #16 in page 4 for relevant information)". CJ E&M Mwave. 19 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2015. 
  6. ^ "Nominees for Best Dance Performance Female Group Category". CJ E&M Mwave. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2015. 
  7. ^ "Voting page for all categories (see category #17 in page 5 for relevant information)". CJ E&M Mwave. 19 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2015. 
  8. ^ "2012 SBS MTV Best of the Best | MTV Korea". Mtv.co.kr. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  9. ^ "[Seoul Music Awards] Nominees for the 2012 Seoul Music Awards". 2012 2012 Seoul Music Awards. seoulmusicawards.com. 27 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  10. ^ "[Seoul Music Awards] Nominees for the 2012 Seoul Music Awards". 2012 Seoul Music Awards. seoulmusicawards.com. 27 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2012. 
  11. ^ "AOA's First Music Show Win on SBS Inkigayo 02.09.14". Soompi. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  12. ^ "'음악중심' AOA, 빅뱅·씨스타 꺾고 1위 거머줬다..'눈물 글썽'". TenAsia. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2015. 
  13. ^ "AOA Takes 3rd Win with "Heart Attack" on "The Show"". soompi. 7 Temmuz 2015. 2 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2015. 
  14. ^ AOA's ChoA, Red Velvet's Joy, and Kwak Si Yang get the 'New Star Award' at '2015 MBC Entertainment Awards'
  15. ^ Winners of the 36th Blue Dragon Film Awards
  16. ^ Winners from the '2015 KBS Entertainment Awards'
  17. ^ Find out who takes the Daesang and more at '2015 KBS Drama Awards'
  18. ^ "AOA′s Seolhyun Wins ′Model of the Year′ Award". 19 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2016.