ZTE

Vikipedi, özgür ansiklopedi
21.29, 6 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24343474 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))
ZTE
TipHalka açık
EndüstriElektronik
Kuruluş1985
KurucuHóu Wéiguì (侯为贵)
Genel merkezi
Önemli kişilerHóu Wéiguì (Chairman) Zhao Xianming (CEO)
ÜrünTelekomünikasyon servis sağlayıcılarına ve işletmelerine cep telefonları, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, donanım, yazılım ve hizmetler
Gelirartış CN¥81.471 billion (2014)
Net gelirartış CN¥2.634 billion (2014)
Alt kuruluş(lar)Nubia Technology, ZTEsoft, Zonergy
Çalışan sayısı69,093 (2014)
Web sitesizte.com

ZTE, Çin merkezli bir elektronik üretim firması olup, Çin'de telekomünikasyon ekipmanı ve cep telefonlarının ikinci büyük üreticisidir.[1] 1985 yılında kuruldu. Merkezi Shenzhen şehrindedir.

ZTE, üç iş biriminde faaliyet göstermektedir: taşıyıcı ağlar (% 54), terminaller (% 29) ve telekomünikasyon (% 17). ZTE'nin çekirdek ürünleri kablosuz iletişim, alışveriş, erişim, optik iletim, telefon santrali, fiberoptik ve veri telekomünikasyon ekipmanları; cep telefonları; telekomünikasyon yazılımıdır. Ayrıca talep üzerine video on demand ve gerçek zamanlı veri akışı gibi katma değerli hizmetler sağlayan ürünler de sunmaktadır.[2] ZTE öncelikli olarak kendi adına ürün satmaktadır. ZTE, ev pazarında ilk beş büyük akıllı telefon üreticilerinden biridir.

Hakkında

Merkez bina

1997'de şirket Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gördü ve Aralık 2004'ten beri Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasında kayıtlıdır. Hang Seng Çin Enterprises Index'in endeksinin bir parçasıdır.

ZTE'nin Çin, ABD, İsveç ve Kore'de 13 araştırma merkezi bulunmaktadır. ZTE'nin yıllık gelirinin% 10'undan fazlası Ar-Ge'ye tahsis edilmiştir. Şirket, Intel, Microsoft, IBM, Alcatel, Qualcomm, Analog Devices, Accenture, Texas Instruments, Freescale, Agere Systems ve ADI gibi önde gelen uluslararası şirketler ile ortaklıklar kuruyor.[3]

ZTE, Dünya Fikri Mülkiyet Kuruluşu'nda kayıtlı 1863 uluslararası patent başvurusuna sahiptir. Şirket, iletişim sektöründe patent sahiplerinden biri haline getiren toplam 33 binin üzerinde uluslararası patent başvurusu yaptı. Şirket, PSTN şebekeleri, mobil şebekeler, optik şebekeler, veri şebekeleri, akıllı şebekeler (IN) ve yeni nesil şebekeler (NGN) için telekomünikasyon ekipmanı geliştirir ve üretir.[4] 2012 yılında Windows Phone sistemli cihazlar - ZTE Tania ve ZTE Orbit sundu. Şu an Android sistemli aygıtlar üretmekdedir. Şirketin 69 binden fazla çalışanı bulunmaktadır.

Hisselerin% 51,8'i Çin Halk Cumhuriyeti'ne, % 31,5'i Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'na, % 16,7'si Hong Kong Borsası'na uygulanmaktadır.[5] ZTE birçok uluslararası organizasyonun çalışmalarına aktif olarak katılır, örnek olarak ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği), AIC (Asya Bilişim İletişim Konseyi), CCSA (Çin İletişim Standartları Birliği), 3G Birliği, 3GPP, 3GPP2, CDG (CDMA Geliştirme Grubu), Uluslararası 450 Derneği, OMA Mobil iletişim), IPV6 Forumu, DSL Forumu, WiMAX forumu, WiFi, OBSAI (Açık Baz İstasyonu Mimarlık Girişimi), NV-IOT (Ağ Satıcıların Çalışabilirlik Test Forumu) vb.

Kaynakça

Dış bağlantılar