İbrahim Şahin (bürokrat)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
00.49, 7 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24350935 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))
İbrahim Şahin

İbrahim Şahin (d. 1962, Amasya, Türkiye), Türk bürokrat.

Yaşamı

1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu’ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Ulaştırma Bakanlığı’nda görev aldı. Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü’ne atandı. PTT Bank Projesi’nden dolayı "2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödül"ne layık görüldü. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı’na Nisan 2005’te atandı, aynı dönemde Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürdü.[1]

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü’ne atanması 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez veto edildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından aynı kuruma atanmasına ilişkin kararname onaylandı ve bu kararname Resmî Gazete’nin 21 Kasım 2007 sayısında yayımlandı.[2] İbrahim Şahin ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.

15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile Samsun valiliğine atandı.[3] 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Merkez Valiliğine atandı.

Evli, bir çocuk babasıdır.

Tartışmalar

TRT taraflılık iddiası

İbrahim Şahin'in genel müdürlüğü sırasında, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yayınlarda taraflı davrandığı iddialarıyla[4] ilgili olarak Selahattin Demirtaş tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu iddialar RTÜK'te de ele alınmış, RTÜK üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım'ın çalışmasına göre 4-5-6 Temmuz tarihlerinde üç TRT kanalının adaylara ayırdığı zamanlar şöyledir: Recep Tayyip Erdoğan TRT Türk 305 dakika, TRT 1 24 dakika, TRT Haber 204 dakika; Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu TRT Türk 0 dakika, TRT 1 2 dakika 5 saniye, TRT Haber 1 dakika 20 saniye ve Selahattin Demirtaş TRT Türk 0 dk, TRT 1 0 dakika ve TRT Haber 45 saniye.

RTÜK Başkan Vekili Hasan Fendoğlu konuyla ilgili olarak 29 Haziran - 10 Temmuz döneminde TRT Haber yayımları için verileri şöyle açıklamıştır: Recep Tayyip Erdoğan 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu 137 dakika, Selahattin Demirtaş 18 dakika. Fendoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda başbakanlık sıfatının olduğunu, dolayısıyla kendisine ayrılan süreyle öteki adaylara ayrılan sürenin aynı olamayacağını belirtmiştir.[5]

İbrahim Şahin konuyla ilgili 28 Temmuz 2014 bir açıklama yayımlamıştır.[6] Bu açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Demirtaş'ın bu iddiaları TRT'nin canlı aktardığı bir etkinlikte tekrarlaması üzerine yayını keseceklerini söylemiştir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça