9Lives

Vikipedi, özgür ansiklopedi
9Lives
Türkedi maması
SahibiThe J.M. Smucker Company
KökeniABD
Çıkış1934
Web sitesiSitesi
9Lives Logo

9Lives, Big Heart Pet Brands'ın sahip olduğu ve 1959'da piyasaya sunulan bir kedi maması markasıdır. Maskotu Morris kedisi idi. 9Lives, dört çeşit kuru gıda çeşidine (Günlük Temel, Artı Bakım, İç Mekan Komple ve Uzun Ömürlü Formül) ve çeşitli tatlarda beş çeşit ıslak mamaya sahiptir. Şirket ayrıca, hayvan sığınağından kedilerin kabul edilmesini de teşvik etmektedir. 2006'da 9Lives, yerel kedilerin evlat edinmesini teşvik etmek için ülke çapında bir otobüs turu olan Morris 'Million Cat Rescue'nun açılış turuna başladı.

Şirket yakın zamanda reklamlarına, Los Angeles'ın hayvan barınağından, Morris'in kendisi tarafından özenle kabul edilen turuncu bir yavru kedi olan Li'l Mo'ya yeni bir kedi ekledi.

1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başlarında bir süre boyunca, 9Lives, Warner Bros.'dan Sylvester kedisi'ni kullandı. Looney Tunes ve Merrie Melodies, ambalajlarda ve yeni kuru kedi mamasının maskotu olarak reklamcılıkta çizgi film kullandı. Televizyon reklamları, genellikle Bulldog Hector'dan kaçınan Sylvester karakteri'nden oluşuyordu. Sylvester her zaman köpeği uzaklaştırmayı başaracaktı, böylece yemeğini alabilecekti. Sylvester, 9Lives konserve kedi maması için reklamlarda yer almadı ve sonunda kuru gıda reklamcılığı için Morris ile yer değiştirdi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]