51. Altın Portakal Film Festivali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(51. Uluslararası Antalya Film Festivali sayfasından yönlendirildi)
51. Antalya Altın Portakal Film Festivali
Tarih10-18 Ekim 2014
 < 50. Altın Portakal Film Festivali 52. > 

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964'te başlayan Altın Portakal film festivallerinin 51.'si. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) iş birliğiyle düzenlenen festival 10 Ekim-18 Ekim 2014 tarihleri arasında yapıldı.

Festival komitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Elif Dağdeviren direktörlüğündeki festival komitesinde Nesim Bencoya, Alin Taşçıyan, Serap Engin ve Hülya Uçansu yer aldı. Festivalin Onursal Başkanı ve aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel'in verdiği basın açıklamasına göre bu sene onur ödülüne layık görülen sanatçılar Haldun Dormen, Tarık Dursun Kakınç ve Nilüfer Aydan oldu.[1]

Yenilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek olan festival komitesinin yaptığı açıklamaya göre festival kapsamında düzenlenecek olan "Ulusal Uzun Film Yarışması"'na katılım için son başvuru tarih 26 Ağustos 2014 ilan edilmiştir. Uzun Metraj Yarışması'nın en önemli ön koşullarından biri olan prömiyer gösterim şartı kaldırıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne". BELGE. 18 Temmuz 2014. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]