500 veya daha fazla gol atan futbolcular listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

500 veya daha fazla gol atan futbolcular listesi, kulüp ve milli profesyonel futbol maçlarında 500 veya daha fazla gol atan futbolcuların isimlerini içermektedir. Listede RSSSF tarafından derlenen veriler gözönüne alınmıştır. Bugüne kadar 29 futbolcu 500'den daha fazla gol kaydedebilmiştir.[1]

Son güncelleme: 29 Temmuz 2020

Sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

Nr Ülke Futbolcu G M O Aktif Yıllar Rf
800 Gol ve Üstü
1 Avusturya Çek Cumhuriyeti Bican, JosefJosef Bican 805 530 1.52 1931-1955 [2]
700 Gol ve Üstü
2 Brezilya Romario 772 994 0.78 1985-2009 [3]
3 Portekiz Cristiano Ronaldo 768 1064 0.72 2001–günümüz [4][5][6][7]
4 Brezilya Pelé 767 831 0.92 1956-1977 [8]
5 Macaristan Puskás, FerencFerenc Puskás 741 754 0.98 1943-1966 [9]
6 Arjantin Lionel Messi 739 940 0.79 2003–günümüz [10]
7 Almanya Müller, GerdGerd Müller 735 793 0.93 1962-1981 [11]
500 Gol ve Üstü
8 Macaristan Ferenc Deák 576+ 400 1.44 1940-1957
9 Brezilya Maravilha, TúlioTúlio Maravilha 575 1988-2019 [1][12]
Almanya Seeler, UweUwe Seeler 575 1953-1978 [13]
11 İsveç Ibrahimović, ZlatanZlatan Ibrahimović 565 945 0.6 1999–günümüz [14]
12 Brezilya Friedenreich, ArthurArthur Friedenreich 557 1909-1935 [15]
13 Polonya Almanya Willimowski, ErnstErnst Willimowski 554 1934-1955 [9]
14 Portekiz Eusébio 552 1957-1980 [13]
15 İskoçya McGrory, JimmyJimmy McGrory 550 547 1.01 1922-1938 [13]
16 Portekiz Peyroteo, FernandoFernando Peyroteo 544 1937-1950 [13]
17 Avusturya Binder, FranzFranz Binder 546 1930-1949 [2][13]
18 Meksika Sánchez, HugoHugo Sánchez 541 881 0.61 1976-1998 [13]
19 Almanya Walter, FritzFritz Walter 539 1937-1959 [3][13]
20 Macaristan Takács, JózsefJózsef Takács 523 1917-1934 [13]
21 Macaristan Zsengellér, GyulaGyula Zsengellér 522 1935-1953 [4][13]
Brezilya Zico 522 771 0.68 1971-1994 [15]
23 Arjantin İspanya Di Stéfano, AlfredoAlfredo Di Stéfano 514 710 0.72 1945-1966 [13]
Avusturya Krankl, HansHans Krankl 514 655 0.78 1970-1989 [13]
25 Polonya Robert Lewandowski 514 790 0.65 2005–günümüz
26 İsveç Nordahl, GunnarGunnar Nordahl 513 1937-1958 [5][13]
27 Brezilya Dinamite, RobertoRoberto Dinamite 512 825 0.62 1971-1991 [13]
28 İngiltere Jimmy Greaves 511 671 0.76 1957-1971 [16]
29 Macaristan Bene, FerencFerenc Bene 508 1961-1979 [6][13]
Anahtar

dagger Teyid edilemeyen veriler futbolcu verilerine dahil edilmemiştir.

  Koyu harfli futbolcular 9 Mart 2020 itibarıyla aktif futbol oynamaktadır.

[17][18]

Aktif Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Genç milli takımının hedefleri dahil toplam 400'den fazla gol atan aktif oyuncular. Toplam hedefler ve eşleşmeler, milli takımın genç seviyesindeki istatistiklerini içerirken, goller ve üst düzey kulüpler gençlik düzeyi istatistiklerini hariç tutar ve profesyonel takım seviyesindeki kulüpleri ve ülkeleri için yalnızca oyuncu istatistiklerini belirtir. Bu nedenle, kıdemli hedefler U23, U20, U17 vb seviyelerinde kulüplerin attığı golleri hariç tutacaktır.

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2020
Nr Futbolcu TG TM O Yıl Takım M G
1 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo 760 1053 0.72 2001– Portekiz Sporting CP B 2 0
Portekiz Sporting CP 31 5
İngiltere Manchester United 292 118
İspanya Real Madrid 438 450
İtalya Juventus 91 68
Portekiz Portekiz 165 101
Portugal U23 3 2
Portugal U21 10 3
Portugal U20 5 1
Portugal U17 7 5
Portugal U15 9 7
2 Arjantin Messi, LionelLionel Messi 732 926 0.79 2003– İspanya Barcelona C 10 5
İspanya Barcelona B 22 6
İspanya Barcelona 733 635
Arjantin Arjantin 138 70
Argentina U23 5 2
Argentina U20 18 14
3 İsveç Zlatan Ibrahimović 557 937 0.59 1999– İsveç Malmö FF 47 18
Hollanda Ajax 110 48
İtalya Juventus 92 26
İtalya Internazionale 117 66
İspanya Barcelona 46 22
İtalya Milan 107 70
Fransa Paris Saint-Germain 180 156
İngiltere Manchester United 53 29
Amerika Birleşik Devletleri LA Galaxy 58 53
İsveç İsveç 116 62
Sweden U23 7 6
Sweden U18 4 1
4 Polonya Robert Lewandowski 502 775 0.64 2005– Polonya Delta Warszawa 19 4
Polonya Legia II Warszawa 13 4
Polonya Znicz Pruszków 65 38
Polonya Lech Poznań 82 41
Almanya Borussia Dortmund 187 103
Almanya Bayern Munich 292 252
Polonya Polanya 112 61
Poland U21 3 0
Poland U19 1 0
5 Uruguay Luis Suárez 484 771 0.63 2005– Uruguay Nacional 35 12
Hollanda Groningen 37 15
Hollanda Ajax 159 111
İngiltere Liverpool 133 82
İspanya Barcelona 283 198
İspanya Atlético Madrid 3 2
Uruguay Uruguay 113 59
Uruguay U23 4 3
Uruguay U20 4 2
6 Maldivler Ali Ashfaq 463 544 0.85 2001– Maldivler Club Valencia 109 104
Maldivler New Radiant 147 129
Brunei DPMM FC 7 2
Maldivler VB Addu FC 85 93
Malezya PDRM FA 70 47
Maldivler Maziya S&RC 12 8
Maldivler TC Sports Club 12 16
Maldivler Club Green Streets 15 11
Maldivler Maldivler 80 53
Maldives U23 7 2
7 Uruguay Sebastián Abreu 431 847 0.51 1995– Uruguay Defensor Sporting 41 30
Arjantin San Lorenzo 75 42
İspanya Deportivo La Coruña 18 4
Brezilya Grêmio 7 1
Meksika Tecos 51 34
Uruguay Nacional 85 48
Meksika Cruz Azul 52 46
Meksika América 16 3
Meksika Sinaloa 34 22
Meksika Monterrey 18 8
Meksika San Luis 14 5
Meksika UANL 15 7
Arjantin River Plate 29 12
İsrail Beitar Jerusalem 2 0
İspanya Real Sociedad 18 11
Yunanistan Aris 9 5
Brezilya Botafogo 105 62
Brezilya Figueirense 6 1
Arjantin Rosario Central 45 11
Ekvador SD Aucas 10 4
Paraguay Sol de América 10 2
El Salvador Santa Tecla 21 13
Brezilya Bangu 10 3
Uruguay Central Español 8 6
Şili Deportes Puerto Montt 15 11
Şili Audax Italiano 11 0
Şili Magallanes 8 3
Brezilya Rio Branco 13 6
Uruguay Boston River 30 3
Uruguay Uruguay 70 26
Uruguay U17 1 2
8 Arjantin Sergio Agüero 430 774 0.56 2003– Arjantin Independiente 56 23
İspanya Atlético Madrid 234 101
İngiltere Manchester City 370 254
Arjantin Arjantin 97 41
Argentina U23 5 2
Argentina U20 7 6
Argentina U17 5 3
9 Hollanda Klaas-Jan Huntelaar 418 741 0.56 2002– Hollanda PSV 1 0
Hollanda BV De Graafschap 10 0
Hollanda AGOVV 37 27
Hollanda Heerenveen 61 39
Hollanda Ajax 243 151
İspanya Real Madrid 20 8
İtalya Milan 30 7
Almanya Schalke 04 240 126
Hollanda Hollanda 76 42
Netherlands U21 23 18
10 Uruguay Edinson Cavani 415 721 0.58 2005– Uruguay Danubio FC 30 12
İtalya Palermo 117 37
İtalya Napoli 138 104
Fransa Paris Saint-Germain 301 200

İngiltere

Manchester United 0 0
Uruguay Uruguay 116 50
Uruguay U23 5 3
Uruguay U20 14 9

Dostluk maçları eklendiğinde 1000 veya daha fazla gol atan futbolcular listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nr Ülke Futbolcu G M O Aktif Yıllar
1 Avusturya Çek Cumhuriyeti Josef Bican 1468 918 1.6 1931-1955
2 Almanya Gerd Müller 1461 1216 1.2 1962-1981
3 Brezilya Arthur Friedenreich 1329 1239 1.07 1909-1935
4 Brezilya Pele 1281 1363 0.94 1956-1977
5 Macaristan Ferenc Puskas 1176 1184 0.99 1943-1966
6 Polonya Almanya Ernst Willimowski 1175 1145 1.03 1934-1955
7 Polonya Waclaw Kuchar 1065 1052 1.01 1912-1935
8 Avusturya Franz Binder 1006 756 1.33 1930-1949
9 Brezilya Romario 1000 1220 0.82 1985-2009

Verilerde, verileri doğrulamaya ve karşılaştırmaya adanmış resmi kurumların azlığı nedeniyle, çoğu durumda oyuncuların kendileri veya markalarını talep edenlere yakın olanlar nedeniyle tartışmalar vardır. Bunların arasında, mülkler tarafından tanınan rakamlardan daha yüksek rakamlar iddia eden Brezilyalı Arthur Friedenreich'i vurgulamakta fayda var çünkü eskisinin oynadığı zamanların yarışmalarındaki maç kayıtları hakkında çok az tam veri var. İlki durumunda, 1.329 maçta 1239 gol attığına tanıklık ediyor ancak veriler resmi değil ve FIFA tarafından tanınmıyor ancak faaliyetlerinin tam kayıtları da yok. Aynı durum, organizmalar tarafından resmi olmaksızın 756 maçta 1006 gol attığını iddia eden Avusturya’lı Franz Binder için de geçerli.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kolos, Vladimir (21 Ocak 2016). "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". RSSSF. 26 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  2. ^ "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2020. 
  3. ^ "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Cristiano Ronaldo". FPF (Portekizce). 4 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 
  5. ^ "Cristiano Ronaldo - Juventus - Stats - titles won". www.footballdatabase.eu. 23 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 
  6. ^ "Cristiano Ronaldo". www.footballdatabase.eu. 15 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2020. 
  7. ^ dubious
  8. ^ "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2020. 
  9. ^ a b "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 
  10. ^ "Lionel Messi". www.footballdatabase.eu. 17 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2020. 
  11. ^ "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2016. 
  12. ^ "Prolific". www.rsssf.com. 15 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 
  13. ^ a b c d e f g h i j k l m n Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; auto isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  14. ^ "Zlatan Ibrahimović". www.footballdatabase.eu. 12 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2020. 
  15. ^ a b "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2020. 
  16. ^ "Prolific Scorers Data". www.rsssf.com. 19 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2020. 
  17. ^ "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2016. 
  18. ^ "Matches of L. Messi". Soccerway. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2016.