21. yüzyıl ay tutulmalarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

21. yüzyılda (2000–2100) 87 gölgeli, 58 parçalı ve 85 tam olmak üzere toplam 230 ay tutulması olacak.[1]

Tutulmalar, her bir düğüm için her 12 ayda bir tekrarlanarak ay takvimine göre gruplar halinde listelenmiştir.

2000 ile 2100 arasındaki ay tutulmalarının listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk tutulma grubunu tamamlamak için Ağustos 1998'deki tutulmalar dahil edilmiştir.

Tarih Zaman UTC
(sa:dk)
Türü Düğüm Saros Gama Büyüklük Süre
(dk)
Ay
Konumu
Temaslar UTC
(sa:dk)
Çizelge Görünüm
En büyük Pen. Umb. Par Tam Sağ Dik. U1 U2 U3 U4
(İlk döngüyü tamamlamak için 2001'den önceki beş ay tutulması eklenmiştir.)
8 Ağustos 1998 2:25 Gölgeli D 109 1,488 0,146 −0,858     21,17 −14,8         Lunar eclipse chart close-1998Aug08.png Lunar eclipse from moon-1998Aug08.png
31 Ocak 1999 16:18 Gölgeli A 114 −1,019 1,028 −0,021     8,91 16,4         Lunar eclipse chart close-1999Jan31.png Lunar eclipse from moon-1999Jan31.png
28 Temmuz 1999 11:34 Parçalı D 119 0,786 1,46 0,402 144   20,48 −18,3 10:22     12:46 Lunar eclipse chart close-1999Jul28.png Lunar eclipse from moon-1999Jul28.png
21 Ocak 2000 4:44 Tam A 124 −0,296 2,331 1,33 204 78 8,17 19,8 3:02 4:05 5:23 6:26 Lunar eclipse chart close-2000Jan21.png Lunar eclipse from moon-2000Jan21.png
16 Temmuz 2000 13:56 Tam D 129 0,03 2,864 1,773 236 106 19,75 −21,2 11:58 13:02 14:49 15:54 Lunar eclipse chart close-2000jul16.png Lunar eclipse from moon-2000Jul16.png
9 Ocak 2001 20:21 Tam A 134 0,372 2,187 1,194 198 62 7,42 22,4 18:42 19:50 20:52 22:00 Lunar eclipse chart close-2001Jan09.png Lunar eclipse from moon-2001Jan09.png
5 Temmuz 2001 14:55 Parçalı D 139 −0,729 1,573 0,499 160   18,99 −23,4 13:35     16:15 Lunar eclipse chart close-2001Jul05.png Lunar eclipse from moon-2001Jul05.png
30 Aralık 2001 10:29 Gölgeli A 144 1,073 0,919 −0,11     6,64 24,2       Lunar eclipse chart close-2001Dec30.png Lunar eclipse from moon-2001Dec30.png
24 Haziran 2002 21:27 Gölgeli D 149 −1,444 0,235 −0,787     18,22 −24,8       Lunar eclipse chart close-2002Jun24.png Lunar eclipse from moon-2002Jun24.png
 
26 Mayıs 2002 12:03 Gölgeli D 111 1,176 0,714 −0,283     16,23 −20       Lunar eclipse chart close-2002May26.png Lunar eclipse from moon-2002May26.png
20 Kasım 2002 1:47 Gölgeli A 116 −1,113 0,886 −0,222     3,71 18,7       Lunar eclipse chart close-2002Nov20.png Lunar eclipse from moon-2002Nov20.png
16 Mayıs 2003 3:40 Tam D 121 0,412 2,1 1,134 194 52 15,51 −18,6 2:03 3:14 4:06 5:17 Lunar eclipse chart close-03may16.png Lunar eclipse from moon-2003May16.png
9 Kasım 2003 1:19 Tam A 126 −0,432 2,14 1,022 212 24 2,93 16,3 23:33 1:07 1:31 3:05 Lunar eclipse chart close-03nov09.png Lunar eclipse from moon-2003Nov09.png
4 Mayıs 2004 20:30 Tam D 131 −0,313 2,288 1,309 204 76 14,81 −16,5 18:48 19:52 21:08 22:12 Lunar eclipse chart close-04may04.png Lunar eclipse from moon-2004May04.png
28 Ekim 2004 3:04 Tam A 136 0,285 2,39 1,313 220 82 2,18 13,4 1:14 2:23 3:45 4:54 Lunar eclipse chart close-04oct28.png Lunar eclipse from moon-2004Oct28.png
24 Nisan 2005 9:55 Gölgeli D 141 −1,089 0,89 −0,138     14,11 −13,9       Lunar eclipse chart close-05apr24.png Lunar eclipse from moon-2005Apr24.png
17 Ekim 2005 12:03 Parçalı A 146 0,98 1,084 0,068 58   1,47 10,3 11:34     12:32 Lunar eclipse chart close-2005Oct17.png Lunar eclipse from moon-2005Oct17.png
 
14 Mart 2006 23:48 Gölgeli D 113 1,021 1,056 −0,056     11,68 3,1       Lunar eclipse chart close-06mar14.png Lunar eclipse from moon-2006Mar14.png
7 Eylül 2006 18:51 Parçalı A 118 −0,926 1,158 0,19 92   23,11 −6,7 18:05     19:37 Lunar eclipse chart close-2006Sep07.png Lunar eclipse from moon-2006Sep07.png
3 Mart 2007 23:21 Tam D 123 0,317 2,345 1,238 222 74 10,96 6,9 21:30 22:44 23:58 1:12 Lunar eclipse chart close-07mar03.png Lunar eclipse from moon-2007Mar03.png
28 Ağustos 2007 10:37 Tam A 128 −0,214 2,478 1,481 212 90 22,45 −10 8:51 9:52 11:22 12:23 Lunar eclipse chart close-2007aug28.png Lunar eclipse from moon-2007Aug28.png
21 Şubat 2008 3:26 Tam D 133 −0,399 2,171 1,111 206 50 10,25 10,5 1:43 3:01 3:51 5:09 Lunar eclipse chart close-08feb20.png Lunar eclipse from moon-2008Feb21.png
16 Ağustos 2008 21:10 Parçalı A 138 0,565 1,862 0,812 188   21,76 −12,9 19:36     22:44 Lunar eclipse chart close-2008Aug16.png Lunar eclipse from moon-2008Aug16.png
9 Şubat 2009 14:38 Gölgeli D 143 −1,064 0,924 −0,083     9,53 13,5         Lunar eclipse chart close-09feb09.png Lunar eclipse from moon-2009Feb09.png
6 Ağustos 2009 0:39 Gölgeli A 148 1,357 0,428 −0,662     21,05 −15,6         Lunar eclipse chart close-2009aug06.png Lunar eclipse from moon-2009Aug06.png
 
7 Temmuz 2009 9:39 Gölgeli A 110 −1,491 0,182 −0,908     19,14 −23,9         Lunar eclipse chart close-2009jul07.png Lunar eclipse from moon-2009Jul07.png
31 Aralık 2009 19:23 Parçalı D 115 0,977 1,081 0,082 62   6,76 24 18:52     19:54 Lunar eclipse chart close-2009Dec31.png Lunar eclipse from moon-2009Dec31.png
26 Haziran 2010 11:38 Parçalı A 120 −0,709 1,603 0,542 164   18,35 −24 10:16     13:00 Lunar eclipse chart close-2010jun26.png Lunar eclipse from moon-2010Jun26.png
21 Aralık 2010 8:17 Tam D 125 0,321 2,306 1,261 210 74 5,95 23,7 6:32 7:40 8:54 10:02 Lunar eclipse chart close-10dec21.png Lunar eclipse from moon-2010Dec21.png
15 Haziran 2011 20:13 Tam A 130 0,09 2,712 1,705 220 100 17,59 −23,2 18:23 19:23 21:03 22:03 Lunar eclipse chart close-2011jun15.png Lunar eclipse from moon-2011Jun15.png
10 Aralık 2011 14:32 Tam D 135 −0,388 2,212 1,111 212 52 5,14 22,6 12:46 14:06 14:58 16:18 Lunar eclipse chart close-2011Dec10.png Lunar eclipse from moon-2011Dec10.png
4 Haziran 2012 11:03 Parçalı A 140 0,825 1,343 0,376 128   16,86 −21,7 9:59     12:07 Lunar eclipse chart close-2012Jun04.png Lunar eclipse from moon-2012Jun04.png
28 Kasım 2012 14:33 Gölgeli D 145 −1,087 0,942 −0,183     4,33 20,5         Lunar eclipse chart close-2012Nov28.png Lunar eclipse from moon-2012Nov28.png
25 Mayıs 2013 04:10 Gölgeli A 150 1,535 0,016 -0.934     16,15 −19,4         Lunar eclipse chart close-2013May25.png Lunar eclipse from moon-2013May25.png
 
25 Nisan 2013 20:07 Parçalı A 112 -1,012 0,987 0,015 27   14,21 −14,4 19:54     20:21 Lunar eclipse chart close-2013Apr25.png Lunar eclipse from moon-2013Apr25.png
18 Ekim 2013 23:50 Gölgeli D 117 1,151 0,791 −0,267     1,57 11         Lunar eclipse chart close-2013Oct18.png Lunar eclipse from moon-2013Oct18.png
15 Nisan 2014 7:46 Tam A 122 −0,302 2,344 1,296 216 78 13,56 −10 5:58 7:07 8:25 9:34 Lunar eclipse chart close-2014Apr15.png Lunar eclipse from moon-2014Apr15.png
8 Ekim 2014 10:55 Tam D 127 0,383 2,171 1,172 200 60 0,92 6,3 9:15 10:25 11:25 12:35 Lunar eclipse chart close-2014Oct08.png Lunar eclipse from moon-2014Oct08.png
4 Nisan 2015 12:00 Tam A 132 0,446 2,105 1,005 210 12 12,89 −5,3 10:15 11:54 12:06 13:45 Lunar eclipse chart close-2015Apr04.png Lunar eclipse from moon-2015Apr04.png
28 Eylül 2015 2:47 Tam D 137 −0,33 2,254 1,282 200 72 0,29 1,5 1:07 2:11 3:23 4:27 Lunar eclipse chart close-2015Sep28.png Lunar eclipse from moon-2015Sep28.png
23 Mart 2016 11:47 Gölgeli A 142 1,159 0,801 −0,308     12,22 −0,3         Lunar eclipse chart close-2016Mar23.png Lunar eclipse from moon-2016Mar23.png
16 Eylül 2016 18:54 Gölgeli D 147 −1,055 0,933 −0,058     23,67 −3,3         Lunar eclipse chart close-2016Sep16.png Lunar eclipse from moon-2016Sep16.png
 
11 Şubat 2017 0:44 Gölgeli A 114 −1,025 1,014 −0,03     9,64 13,1         Lunar eclipse chart close-2017Feb11.png Lunar eclipse from moon-2017Feb11.png
7 Ağustos 2017 18:20 Parçalı D 119 0,867 1,315 0,251 116   21,18 −15,4 17:22     19:18 Lunar eclipse chart close-2017Aug07.png Lunar eclipse from moon-2017Aug07.png
31 Ocak 2018 13:30 Tam A 124 −0,301 2,32 1,321 204 76 8,93 17 11:48 12:52 14:08 15:12 Lunar eclipse chart close-2018Jan31.png Lunar eclipse from moon-2018Jan31.png
27 Temmuz 2018 20:22 Tam D 129 0,117 2,706 1,614 236 104 20,47 −19 18:24 19:30 21:14 22:20 Lunar eclipse chart close-2018Jul27.png Lunar eclipse from moon-2018Jul27.png
21 Ocak 2019 5:12 Tam A 134 0,369 2,193 1,201 198 62 8,21 20,3 3:33 4:41 5:43 6:51 Lunar eclipse chart close-2019Jan21.png Lunar eclipse from moon-2019Jan21.png
16 Temmuz 2019 21:31 Parçalı D 139 −0,643 1,729 0,658 178   19,73 −21,9 20:02     23:00 Lunar eclipse chart close-2019Jul16.png Lunar eclipse from moon-2019Jul16.png
10 Ocak 2020 19:10 Gölgeli A 144 1,073 0,921 −0,111     7,45 23         Lunar eclipse chart close-2020Jan10.png Lunar eclipse from moon-2020Jan10.png
5 Temmuz 2020 4:30 Gölgeli D 149 −1,364 0,38 −0,638     18,99 −24,1         Lunar eclipse chart close-2020Jul05.png Lunar eclipse from moon-2020Jul05.png
 
5 Haziran 2020 19:25 Gölgeli D 111 1,24 0,594 -0,399     16,97 −21,5         Lunar eclipse chart close-2020Jun05.png Lunar eclipse from moon-2020Jun05.png
30 Kasım 2020 9:43 Gölgeli A 116 −1,131 0,855 −0,257     4,48 20,7         Lunar eclipse chart close-2020Nov30.png Lunar eclipse from moon-2020Nov30.png
26 Mayıs 2021 11:19 Tam D 121 0,477 1,979 1,016 188 18 16,24 −20,7 9:45 11:10 11:28 12:53 Lunar eclipse chart close-2021May26.png Lunar eclipse from moon-2021May26.png
19 Kasım 2021 9:03 Parçalı A 126 −0,455 2,098 0,979 210   3,67 19,2 7:18     10:48 Lunar eclipse chart close-2021Nov19.png Lunar eclipse from moon-2021Nov19.png
16 Mayıs 2022 4:11 Tam D 131 −0,253 2,397 1,419 208 86 15,52 −19,3 2:27 3:28 4:54 5:55 Lunar eclipse chart close-2022may16.png Lunar eclipse from moon-2022May16.png
8 Kasım 2022 10:59 Tam A 136 0,257 2,44 1,363 220 86 2,9 16,9 9:09 10:16 11:42 12:49 Lunar eclipse chart close-2022nov08.png Lunar eclipse from moon-2022Nov08.png
5 Mayıs 2023 17:23 Gölgeli D 141 −1,035 0,989 −0,041     14,81 −17,2         Lunar eclipse chart close-2023May05.png Lunar eclipse from moon-2023May05.png
28 Ekim 2023 20:14 Parçalı A 146 0,947 1,143 0,127 80   2,16 14,1 19:34     20:54 Lunar eclipse chart close-2023Oct28.png Lunar eclipse from moon-2023Oct28.png
 
25 Mart 2024 7:13 Gölgeli D 113 1,061 0,982 −0,128     12,34 −1,2       Lunar eclipse chart close-2024Mar25.png Lunar eclipse from moon-2024Mar25.png
18 Eylül 2024 2:44 Parçalı A 118 −0,979 1,062 0,091 64   23,77 −2,6 2:12     3:16 Lunar eclipse chart close-2024Sep18.png Lunar eclipse from moon-2024Sep18.png
14 Mart 2025 6:59 Tam D 123 0,348 2,286 1,183 218 66 11,64 2,7 5:10 6:26 7:32 8:48 Lunar eclipse chart close-2025Mar14.png Lunar eclipse from moon-2025Mar14.png
7 Eylül 2025 18:12 Tam A 128 −0,275 2,369 1,368 210 82 23,11 −6 16:27 17:31 18:53 19:57 Lunar eclipse chart close-2025Sep07.png Lunar eclipse from moon-2025Sep07.png
3 Mart 2026 11:33 Tam D 133 −0,377 2,21 1,156 208 60 10,94 6,4 9:49 11:03 12:03 13:17 Lunar eclipse chart close-2026Mar03.png Lunar eclipse from moon-2026Mar03.png
28 Ağustos 2026 4:13 Parçalı A 138 0,497 1,99 0,935 198   22,44 −9,3 2:34     5:52 Lunar eclipse chart close-2026Aug28.png Lunar eclipse from moon-2026Aug28.png
20 Şubat 2027 23:13 Gölgeli D 143 −1,048 0,952 −0,052     10,24 9,8       Lunar eclipse chart close-2027Feb20.png Lunar eclipse from moon-2027Feb20.png
17 Ağustos 2027 7:14 Gölgeli A 148 1,28 0,571 −0,521     21,73 −12,4       Lunar eclipse chart close-2027Aug17.png Lunar eclipse from moon-2027Aug17.png
 
18 Temmuz 2027 16:03 Gölgeli A 110 −1,576 0,028 −1,063     19,88 −22,3       Lunar eclipse chart close-2027Jul18.png Lunar eclipse from moon-2027Jul18.png
12 Ocak 2028 4:13 Parçalı D 115 0,982 1,072 0,072 58   7,56 22,7 3:44     4:42 Lunar eclipse chart close-2028Jan12.png Lunar eclipse from moon-2028Jan12.png
6 Temmuz 2028 18:19 Parçalı A 120 −0,79 1,453 0,394 142   19,11 −23,3 17:08     19:30 Lunar eclipse chart close-2028Jul06.png Lunar eclipse from moon-2028Jul06.png
31 Aralık 2028 16:52 Tam D 125 0,326 2,3 1,252 210 72 6,77 23,3 15:07 16:16 17:28 18:37 Lunar eclipse chart close-2028Dec31.png Lunar eclipse from moon-2028Dec31.png
26 Haziran 2029 3:22 Tam A 130 0,013 2,852 1,849 220 102 18,35 −23,3 1:32 2:31 4:13 5:12 Lunar eclipse chart close-29jun26.png Lunar eclipse from moon-2029Jun26.png
20 Aralık 2029 22:42 Tam D 135 −0,381 2,227 1,122 214 54 5,95 23,1 20:55 22:15 23:09 0:29 Lunar eclipse chart close-2029Dec20.png Lunar eclipse from moon-2029Dec20.png
15 Haziran 2030 18:33 Parçalı A 140 0,754 1,472 0,508 146   17,61 −22,6 17:20     19:46 Lunar eclipse chart close-2030Jun15.png Lunar eclipse from moon-2030Jun15.png
9 Aralık 2030 22:27 Gölgeli D 145 −1,073 0,968 −0,159     5,12 21,9       Lunar eclipse chart close-2030Dec09.png Lunar eclipse from moon-2030Dec09.png
5 Haziran 2031 11:44 Gölgeli A 150 1,473 0,154 −0,814     16,89 −21,1       Lunar eclipse chart close-2031Jun05.png Lunar eclipse from moon-2031Jun05.png
 
7 Mayıs 2031 3:51 Gölgeli A 112 −1,069 0,907 −0,085     14,92 −17,8       Lunar eclipse chart close-2031May07.png Lunar eclipse from moon-2031May07.png
30 Ekim 2031 7:45 Gölgeli D 117 1,177 0,742 −0,315     2,27 14,8       Lunar eclipse chart close-2031Oct30.png Lunar eclipse from moon-2031Oct30.png
25 Nisan 2032 15:13 Tam A 122 −0,356 2,245 1,197 212 66 14,24 −13,8 13:27 14:40 15:46 16:59 Lunar eclipse chart close-2032Apr25.png Lunar eclipse from moon-2032Apr25.png
18 Ekim 2032 19:02 Tam D 127 0,417 2,108 1,108 196 48 1,6 10,4 17:24 18:38 19:26 20:40 Lunar eclipse chart close-2032Oct18.png Lunar eclipse from moon-2032Oct18.png
14 Nisan 2033 19:12 Tam A 132 0,396 2,197 1,099 216 50 13,56 −9,4 17:24 18:47 19:37 21:00 Lunar eclipse chart close-2033Apr14.png Lunar eclipse from moon-2033Apr14.png
18 Ekim 2033 10:55 Tam D 137 -−0.289 2,331 1,355 204 80 0,96 5,8 9:13 10:15 11:35 12:37 Lunar eclipse chart close-2033Oct08.png Lunar eclipse from moon-2033Oct08.png
3 Nisan 2034 19:05 Gölgeli A 142 1,115 0,881 −0,223     12,88 −4,6       Lunar eclipse chart close-2034Apr03.png Lunar eclipse from moon-2034Apr03.png
28 Eylül 2034 2:46 Parçalı D 147 −1,011 1,016 0,02 32   0,33 1 2:30     3:02 Lunar eclipse chart close-2034Sep28.png Lunar eclipse from moon-2034Sep28.png
 
22 Şubat 2035 9:05 Gölgeli A 114 −1,037 0,991 −0,048     10,35 9,2       Lunar eclipse chart close-2035Feb22.png Lunar eclipse from moon-2035Feb22.png
19 Ağustos 2035 1:11 Parçalı D 119 0,943 1,177 0,109 78   21,86 −12 0:32     1:50 Lunar eclipse chart close-2035Aug19.png Lunar eclipse from moon-2035Aug19.png
11 Şubat 2036 22:11 Tam A 124 −0,311 2,3 1,305 202 76 9,67 13,6 20:30 21:33 22:49 23:52 Lunar eclipse chart close-2036Feb11.png Lunar eclipse from moon-2036Feb11.png
7 Ağustos 2036 2:51 Tam D 129 0,2 2,553 1,459 232 96 21,18 −16,1 0:55 2:03 3:39 4:47 Lunar eclipse chart close-2036Aug07.png Lunar eclipse from moon-2036Aug07.png
31 Ocak 2037 14:00 Tam A 134 0,362 2,205 1,213 198 64 8,97 17,5 12:21 13:28 14:32 15:39 Lunar eclipse chart close-2037Jan31.png Lunar eclipse from moon-2037Jan31.png
27 Temmuz 2037 4:08 Parçalı D 139 −0,558 1,884 0,814 194   20,46 −19,6 2:31     5:45 Lunar eclipse chart close-2037Jul27.png Lunar eclipse from moon-2037Jul27.png
21 Ocak 2038 3:48 Gölgeli A 144 1,071 0,925 −0,109     8,24 20,9       Lunar eclipse chart close-2038Jan21.png Lunar eclipse from moon-2038Jan21.png
16 Temmuz 2038 11:34 Gölgeli D 149 −1,284 0,525 −0,49     19,74 −22,5       Lunar eclipse chart close-2038Jul16.png Lunar eclipse from moon-2038Jul16.png
 
17 Haziran 2038 2:43 Gölgeli D 111 1,308 0,467 −0,522     17,72 −22,1       Lunar eclipse chart close-2038Jun17.png Lunar eclipse from moon-2038Jun17.png
11 Aralık 2038 17:43 Gölgeli A 116 −1,145 0,831 −0,285     5,27 22       Lunar eclipse chart close-2038Dec11.png Lunar eclipse from moon-2038Dec11.png
6 Haziran 2039 18:53 Parçalı D 121 0,546 1,852 0,891 180   16,99 −22,1 17:23     20:23 Lunar eclipse chart close-2039Jun06.png Lunar eclipse from moon-2039Jun06.png
30 Kasım 2039 16:55 Parçalı A 126 −0,472 2,068 0,947 206   4,45 21,3 15:12     18:38 Lunar eclipse chart close-2039Nov30.png Lunar eclipse from moon-2039Nov30.png
26 Mayıs 2040 11:45 Tam D 131 −0,187 2,519 1,54 212 92 16,26 −21,5 9:59 10:59 12:31 13:31 Lunar eclipse chart close-2040May26.png Lunar eclipse from moon-2040May26.png
18 Kasım 2040 19:03 Tam A 136 0,236 2,478 1,402 222 88 3,65 19,7 17:12 18:19 19:47 20:54 Lunar eclipse chart close-2040Nov18.png Lunar eclipse from moon-2040Nov18.png
16 Mayıs 2041 0:41 Parçalı D 141 −0,975 1,1 0,07 60   15,53 −20 0:11     1:11 Lunar eclipse chart close-2041May16.png Lunar eclipse from moon-2041May16.png
8 Kasım 2041 4:33 Parçalı A 146 0,921 1,191 0,175 92   2,89 17,5 3:47     5:19 Lunar eclipse chart close-2041Nov08.png Lunar eclipse from moon-2041Nov08.png
 
5 Nisan 2042 14:28 Gölgeli D 113 1,108 0,894 −0,213     13,01 −5,4       Lunar eclipse chart close-2042Apr05.png Lunar eclipse from moon-2042Apr05.png
29 Eylül 2042 10:44 Parçalı A 118 −1,026 0,978 0,003 12   0,43 1,6 10:38     10:50 Lunar eclipse chart close-2042Sep29.png Lunar eclipse from moon-2042Sep29.png
25 Mart 2043 14:30 Tam D 123 0,385 2,216 1,119 216 54 12,31 −1,6 12:42 14:03 14:57 16:18 Lunar eclipse chart close-2043Mar25.png Lunar eclipse from moon-2043Mar25.png
19 Eylül 2043 1:50 Tam A 128 −0,332 2,269 1,261 206 72 23,77 −1,9 0:07 1:14 2:26 3:33 Lunar eclipse chart close-2043Sep19.png Lunar eclipse from moon-2043Sep19.png
13 Mart 2044 19:37 Tam D 133 −0,35 2,256 1,208 210 68 11,61 2,1 17:52 19:03 20:11 21:22 Lunar eclipse chart close-2044Mar13.png Lunar eclipse from moon-2044Mar13.png
7 Eylül 2044 11:19 Tam A 138 0,432 2,111 1,05 206 36 23,1 −5,4 9:36 11:01 11:37 13:02 Lunar eclipse chart close-2044Sep07.png Lunar eclipse from moon-2044Sep07.png
3 Mart 2045 7:42 Gölgeli D 143 −1,028 0,987 −0,012     10,93 5,7       Lunar eclipse chart close-2045Mar03.png Lunar eclipse from moon-2045Mar03.png
27 Ağustos 2045 13:53 Gölgeli A 148 1,206 0,708 −0,388     22,4 −8,8       Lunar eclipse chart close-2045Aug27.png Lunar eclipse from moon-2045Aug27.png
 
22 Ocak 2046 13:01 Parçalı D 115 0,988 1,06 0,059 54   8,35 20,5 12:34     13:28 Lunar eclipse chart close-2046Jan22.png Lunar eclipse from moon-2046Jan22.png
18 Temmuz 2046 1:04 Parçalı A 120 −0,869 1,307 0,251 116   19,86 −21,8 0:06     2:02 Lunar eclipse chart close-2046Jul18.png Lunar eclipse from moon-2046Jul18.png
12 Ocak 2047 1:24 Tam D 125 0,332 2,291 1,239 210 70 7,57 22 23:39 0:49 1:59 3:09 Lunar eclipse chart close-2047Jan12.png Lunar eclipse from moon-2047Jan12.png
7 Temmuz 2047 10:34 Tam A 130 −0,063 2,757 1,757 220 102 19,11 −22,6 8:44 9:43 11:25 12:24 Lunar eclipse chart close-2047Jul07.png Lunar eclipse from moon-2047Jul07.png
1 Ocak 2048 6:52 Tam D 135 −0,375 2,24 1,132 214 56 6,76 22,7 5:05 6:24 7:20 8:39 Lunar eclipse chart close-2048Jan01.png Lunar eclipse from moon-2048Jan01.png
26 Haziran 2048 2:01 Parçalı A 140 0,68 1,607 0,644 160   18,37 −22,6 0:41     3:21 Lunar eclipse chart close-2048Jun26.png Lunar eclipse from moon-2048Jun26.png
20 Aralık 2048 6:26 Gölgeli D 145 −1,063 0,988 −0,14     5,92 22,5       Lunar eclipse chart close-2048Dec20.png Lunar eclipse from moon-2048Dec20.png
15 Haziran 2049 19:12 Gölgeli A 150 1,407 0,276 −0,693     17,64 −21,9       Lunar eclipse chart close-2049Jun15.png Lunar eclipse from moon-2049Jun15.png
 
17 Mayıs 2049 11:25 Gölgeli A 112 −1,134 0,789 −0,203     15,64 −20,6       Lunar eclipse chart close-2049May17.png Lunar eclipse from moon-2049May17.png
9 Kasım 2049 15:50 Gölgeli D 117 1,196 0,707 −0,35     3 18,2       Lunar eclipse chart close-2049Nov09.png Lunar eclipse from moon-2049Nov09.png
6 Mayıs 2050 22:30 Tam A 122 −0,418 2,131 1,082 206 44 14,94 −17,2 20:47 22:08 22:52 0:13 Lunar eclipse chart close-2050May06.png Lunar eclipse from moon-2050May06.png
30 Ekim 2050 3:20 Tam D 127 0,443 2,06 1,06 194 36 2,3 14,2 1:43 3:02 3:38 4:57 Lunar eclipse chart close-2050Oct30.png Lunar eclipse from moon-2050Oct30.png
26 Nisan 2051 2:14 Tam A 132 0,337 2,303 1,206 222 70 14,24 −13,2 0:23 1:39 2:49 4:05 Lunar eclipse chart close-2051Apr26.png Lunar eclipse from moon-2051Apr26.png
19 Ekim 2051 19:10 Tam D 137 −0,254 2,395 1,417 204 84 1,63 9,9 17:28 18:28 19:52 20:52 Lunar eclipse chart close-2051Oct19.png Lunar eclipse from moon-2051Oct19.png
14 Nisan 2052 2:16 Gölgeli A 142 1,063 0,972 −0,126     13,55 −8,7         Lunar eclipse chart close-2052Apr14.png Lunar eclipse from moon-2052Apr14.png
8 Ekim 2052 10:44 Parçalı D 147 −0,973 1,089 0,087 66   0,99 5,3 10:11     11:17 Lunar eclipse chart close-2052Oct08.png Lunar eclipse from moon-2052Oct08.png
 
4 Mart 2053 17:20 Gölgeli A 114 −1,053 0,958 −0,075     11,03 5,1       Lunar eclipse chart close-2053Mar04.png Lunar eclipse from moon-2053Mar04.png
29 Ağustos 2053 8:04 Gölgeli D 119 1,016 1,045 −0,028     22,53 −8,2       Lunar eclipse chart close-2053Aug29.png
22 Şubat 2054 6:49 Tam A 124 −0,324 2,275 1,283 202 74 10,38 9,8 5:08 6:12 7:26 8:30 Lunar eclipse chart close-2054Feb22.png Lunar eclipse from moon-2054Feb22.png
18 Ağustos 2054 9:24 Tam D 129 0,28 2,407 1,311 228 84 21,86 −12,7 7:30 8:42 10:06 11:18 Lunar eclipse chart close-2054Aug18.png Lunar eclipse from moon-2054Aug18.png
11 Şubat 2055 22:44 Tam A 134 0,353 2,222 1,23 200 66 9,71 14,1 21:04 22:11 23:17 0:24 Lunar eclipse chart close-2055Feb11.png Lunar eclipse from moon-2055Feb11.png
7 Ağustos 2055 10:51 Parçalı D 139 −0,477 2,032 0,964 204   21,17 −16,8 9:09     12:33 Lunar eclipse chart close-2055Aug07.png Lunar eclipse from moon-2055Aug07.png
1 Şubat 2056 12:24 Gölgeli A 144 1,068 0,931 −0,105     9 18,1       Lunar eclipse chart close-2056Feb01.png Lunar eclipse from moon-2056Feb01.png
26 Temmuz 2056 18:41 Gölgeli D 149 −1,205 0,669 −0,344     20,47 −20,3       Lunar eclipse chart close-2056Jul26.png Lunar eclipse from moon-2056Jul26.png
 
27 Haziran 2056 10:01 Gölgeli D 111 1,377 0,34 −0,646     18,48 −21,9       Lunar eclipse chart close-2056Jun27.png Lunar eclipse from moon-2056Jun27.png
22 Aralık 2056 1:47 Gölgeli A 116 −1,156 0,812 −0,306     6,07 22,4       Lunar eclipse chart close-2056Dec22.png Lunar eclipse from moon-2056Dec22.png
17 Haziran 2057 2:24 Parçalı D 121 0,617 1,722 0,762 170   17,75 −22,8 0:59     3:49 Lunar eclipse chart close-2057Jun17.png Lunar eclipse from moon-2057Jun17.png
11 Aralık 2057 0:51 Parçalı A 126 −0,485 2,044 0,923 204   5,24 22,6 23:09     2:33 Lunar eclipse chart close-2057Dec11.png Lunar eclipse from moon-2057Dec11.png
6 Haziran 2058 19:14 Tam D 131 −0,118 2,646 1,667 214 98 17,01 −22,8 17:27 18:25 20:03 21:01 Lunar eclipse chart close-2058Jun06.png Lunar eclipse from moon-2058Jun06.png
30 Kasım 2058 3:14 Tam A 136 0,221 2,506 1,431 222 90 4,42 21,9 1:23 2:29 3:59 5:05 Lunar eclipse chart close-2058Nov30.png Lunar eclipse from moon-2058Nov30.png
27 Mayıs 2059 7:53 Parçalı D 141 −0,91 1,22 0,188 98   16,26 −22,2 7:04     8:42 Lunar eclipse chart close-2059May27.png Lunar eclipse from moon-2059May27.png
19 Kasım 2059 12:59 Parçalı A 146 0,9 1,229 0,213 100   3,64 20,4 12:09     13:49 Lunar eclipse chart close-2059Nov19.png Lunar eclipse from moon-2059Nov19.png
Mayıs 2060 151 ay tutulması yok, "Saros 151" 2096'da başlıyor
8 Kasım 2060 4:02 Gölgeli A 156 1,533 0,052 −0,932     2,9 18,2       Lunar eclipse chart close-2060Nov08.png Lunar eclipse from moon-2060Nov08.png
 
15 Nisan 2060 21:35 Gölgeli D 113 1,162 0,794 −0,311     13,68 −9,3      
9 Ekim 2060 18:51 Gölgeli A 118 −1,067 0,905 −0,074     1,09 5,8      
4 Nisan 2061 21:52 Tam D 123 0,43 2,131 1,039 210 32 12,97 −5,8 20:07 21:36 22:08 23:37
29 Eylül 2061 9:36 Tam A 128 −0,381 2,181 1,168 204 60 0,43 2,4 7:54 9:06 10:06 11:18
25 Mart 2062 3:32 Tam D 133 −0,315 2,316 1,275 212 76 12,28 −2,2 1:46 2:54 4:10 5:18
18 Eylül 2062 18:32 Tam A 138 0,374 2,221 1,154 214 60 23,75 −1,2 16:45 18:02 19:02 20:19
14 Mart 2063 16:04 Parçalı D 143 −1,001 1,034 0,039 44   11,61 1,5 15:42     16:26
7 Eylül 2063 20:39 Gölgeli A 148 1,138 0,836 −0,264     23,06 −4,9      
 
2 Şubat 2064 21:47 Parçalı D 115 0,997 1,045 0,044 46   9,11 17,6 21:24     22:10
28 Temmuz 2064 7:50 Parçalı A 120 −0,947 1,162 0,109 78   20,58 −19,6 7:11     8:29
22 Ocak 2065 9:57 Tam D 125 0,337 2,282 1,228 210 70 8,36 19,8 8:12 9:22 10:32 11:42
17 Tammuz 2065 17:46 Tam A 130 −0,14 2,615 1,618 216 98 19,85 −21,1 15:58 16:57 18:35 19:34
11 Ocak 2066 15:02 Tam D 135 −0,369 2,252 1,142 216 58 7,56 21,4 13:14 14:33 15:31 16:50
7 Temmuz 2066 9:28 Parçalı A 140 0,606 1,742 0,781 172   19,12 −21,9 8:02     10:54
31 Aralık 2066 14:28 Gölgeli D 145 −1,054 1,003 −0,124     6,73 22,1      
27 Haziran 2067 2:39 Gölgeli A 150 1,34 0,4 −0,57     18,39 −22      
 
28 Mayıs 2067 18:54 Gölgeli A 112 −1,201 0,666 −0,327     16,38 −22,8       Lunar eclipse chart close-2067May28.png Lunar eclipse from moon-2067May28.png
21 Kasım 2067 0:02 Gölgeli D 117 1,211 0,68 −0,376     3,76 21       Lunar eclipse chart close-2067Nov21.png Lunar eclipse from moon-2067Nov21.png
17 Mayıs 2068 5:40 Parçalı A 122 −0,485 2,009 0,959 200   15,65 −20 4:00     7:20 Lunar eclipse chart close-2068May17.png Lunar eclipse from moon-2068May17.png
9 Kasım 2068 11:44 Tam D 127 0,464 2,022 1,021 190 22 3,02 17,6 10:09 11:33 11:55 13:19 Lunar eclipse chart close-2068Nov09.png Lunar eclipse from moon-2068Nov09.png
6 Mayıs 2069 9:07 Tam A 132 0,272 2,422 1,327 226 86 14,94 −16,5 7:14 8:24 9:50 11:00 Lunar eclipse chart close-2069May06.png Lunar eclipse from moon-2069May06.png
30 Ekim 2069 3:33 Tam D 137 −0,226 2,448 1,467 206 88 2,33 13,7 1:50 2:49 4:17 5:16 Lunar eclipse chart close-2069Oct30.png Lunar eclipse from moon-2069Oct30.png
25 Nisan 2070 9:19 Gölgeli A 142 1,005 1,077 −0,017     14,23 −12,5       Lunar eclipse chart close-2070Apr25.png Lunar eclipse from moon-2070Apr25.png
19 Ekim 2070 18:49 Parçalı D 147 −0,941 1,151 0,143 84   1,67 9,4 18:07     19:31 Lunar eclipse chart close-2070Oct19.png Lunar eclipse from moon-2070Oct19.png
 
16 Mart 2071 1:29 Gölgeli A 114 −1,076 0,913 −0,114     11,71 0,8      
9 Eylül 2071 15:03 Gölgeli D 119 1,083 0,925 −0,153     23,19 −4,2      
4 Mart 2072 15:21 Tam A 124 −0,343 2,238 1,25 200 70 11,07 5,6 13:41 14:46 15:56 17:01
28 Ağustos 2072 16:03 Tam D 129 0,356 2,269 1,171 220 66 22,53 −8,9 14:13 15:30 16:36 17:53
22 Şubat 2073 7:22 Tam A 134 0,339 2,247 1,256 200 70 10,42 10,3 5:42 6:47 7:57 9:02
17 Ağustos 2073 17:40 Tam D 139 −0,4 2,173 1,106 212 52 21,85 −13,4 15:54 17:14 18:06 19:26
11 Şubat 2074 20:53 Gölgeli A 144 1,061 0,944 −0,092     9,74 14,7      
7 Ağustos 2074 1:53 Gölgeli D 149 −1,129 0,806 −0,204     21,18 −17,4      
 
8 Temmuz 2074 17:19 Gölgeli D 111 1,446 0,212 −0,771     19,22 −20,9      
9 Ocak 2075 9:52 Gölgeli A 116 −1,164 0,798 −0,323     6,88 21,8      
28 Haziran 2075 9:53 Parçalı D 121 0,69 1,587 0,628 158   18,5 −22,5 8:34     11:12
22 Aralık 2075 8:53 Parçalı A 126 −0,494 2,027 0,906 204   6,05 23 7:11     10:35
17 Haziran 2076 2:37 Tam D 131 −0,045 2,78 1,8 216 100 17,77 −23,4 0:49 1:47 3:27 4:25
10 Aralık 2076 11:32 Tam A 136 0,21 2,524 1,45 222 92 5,22 23,2 9:41 10:46 12:18 13:23
6 Haziran 2077 14:57 Parçalı D 141 −0,839 1,351 0,317 126   17,02 −23,5 13:54     16:00
29 Kasım 2077 21:33 Parçalı A 146 0,886 1,256 0,241 106   4,42 22,5 20:40     22:26
Mayıs 2078 151 ay tutulması yok, Saros 151 2096'da başlıyor
19 Kasım 2078 12:37 Gölgeli A 156 1,515 0,086 −0,899     3,65 21,1      
 
27 Nisan 2078 4:33 Gölgeli D 113 1,222 0,682 −0,42     14,36 −13      
21 Ekim 2078 3:05 Gölgeli A 118 −1,102 0,842 −0,14     1,78 9,8      
16 Nisan 2079 5:08 Parçalı D 123 0,48 2,036 0,95 204   13,65 −9,8 3:26     6:50
10 Ekim 2079 17:28 Tam A 128 −0,424 2,104 1,085 200 44 1,09 6,5 15:48 17:06 17:50 19:08
4 Nisan 2080 11:21 Tam D 133 −0,275 2,386 1,351 214 82 12,95 −6,4 9:34 10:40 12:02 13:08
29 Eylül 2080 1:50 Tam A 138 0,321 2,322 1,249 218 74 0,41 3 0:01 1:13 2:27 3:39
25 Mart 2081 0:19 Parçalı D 143 −0,969 1,09 0,1 68   12,28 −2,9 23:45     0:53
18 Eylül 2081 3:32 Gölgeli A 148 1,075 0,953 −0,151     23,72 −0,8         [1]27 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
 
13 Şubat 2082 6:26 Parçalı D 115 1,01 1,021 0,019 30   9,85 14,1 6:11     6:41 [2]7 Şubat 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
8 Ağustos 2082 14:44 Gölgeli A 120 −1,02 1,027 −0,024     21,29 −16,8         [3]25 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
2 Şubat 2083 18:24 Tam D 125 0,346 2,266 1,211 210 68 9,11 16,9 16:39 17:50 18:58 20:09
29 Temmuz 2083 1:03 Tam A 130 −0,214 2,478 1,483 214 92 20,58 −18,9 23:16 0:17 1:49 2:50
22 Ocak 2084 23:10 Tam D 135 −0,361 2,267 1,155 216 62 8,34 19,2 21:22 22:39 23:41 0:58
17 Temmuz 2084 16:56 Parçalı A 140 0,531 1,878 0,917 182   19,86 −20,4 15:25     18:27
10 Ocak 2085 22:29 Gölgeli D 145 −1,046 1,019 −0,108     7,52 20,8      
7 Temmuz 2085 10:02 Gölgeli A 150 1,269 0,505 -0.448     19,14 −21,2        
 
8 Haziran 2085 2:15 Gölgeli A 112 −1,274 0,532 −0,462     17,13 −24,2      
1 Aralık 2085 8:22 Gölgeli D 117 1,219 0,665 −0,39     4,54 23,1      
28 Mayıs 2086 12:41 Parçalı A 122 −0,558 1,875 0,824 190   16,39 −22,1 11:06     14:16
20 Kasım 2086 20:17 Parçalı D 127 0,48 1,994 0,992 188   3,78 20,4 18:43     21:51
17 Mayıs 2087 15:52 Tam A 132 0,2 2,553 1,46 232 96 15,65 −19,3 13:56 15:04 16:40 17:48
10 Kasım 2087 12:02 Tam D 137 −0,204 2,49 1,506 208 90 3,06 17,1 10:18 11:17 12:47 13:46
5 Mayıs 2088 16:14 Parçalı A 142 0,939 1,195 0,106 78   14,92 −15,8 15:35     16:53
30 Ekim 2088 3:00 Parçalı D 147 −0,915 1,201 0,188 94   2,37 13,2 2:13     3:47
 
26 Mart 2089 9:31 Gölgeli A 114 −1,104 0,859 −0,162     12,37 −3,6      
19 Eylül 2089 22:08 Gölgeli D 119 1,145 0,816 −0,269     23,84 0,1      
15 Mart 2090 23:45 Tam A 124 −0,367 2,191 1,207 198 64 11,74 1,3 22:06 23:13 0:17 1:24
8 Eylül 2090 22:49 Tam D 129 0,425 2,143 1,043 214 34 23,18 −4,8 21:02 22:32 23:06 0:36
5 Mart 2091 15:55 Tam A 134 0,322 2,278 1,288 202 74 11,11 6,1 14:14 15:18 16:32 17:36
29 Ağustos 2091 0:35 Tam D 139 −0,327 2,306 1,24 218 74 22,52 −9,6 22:46 23:58 1:12 2:24
23 Şubat 2092 5:18 Gölgeli A 144 1,051 0,963 −0,074     10,45 10,8      
17 Ağustos 2092 9:11 Gölgeli D 149 −1,057 0,938 −0,071     21,87 −14      
 
19 Temmuz 2092 0:39 Gölgeli D 111 1,513 0,087 −0,893     19,95 −19,2      
12 Ocak 2093 17:57 Gölgeli A 116 -−1.173 0,782 −0,34     7,67 20,4      
8 Temmuz 2093 17:21 Parçalı D 121 0,763 1,452 0,493 142   19,25 −21,5 16:10     18:32
1 Ocak 2094 16:57 Parçalı A 126 −0,502 2,012 0,892 202   6,85 22,4 15:16     18:38
28 Haziran 2094 9:59 Tam D 131 0,029 2,812 1,829 216 102 18,53 −23,2 8:11 9:08 10:50 11:47
21 Aralık 2094 19:53 Tam A 136 0,202 2,539 1,467 222 92 6,03 23,6 18:02 19:07 20:39 21:44
17 Haziran 2095 21:57 Parçalı D 141 −0,766 1,487 0,451 148   17,78 −24,1 20:43     23:11
11 Aralık 2095 6:12 Parçalı A 146 0,874 1,276 0,262 110   5,22 23,9 5:17     7:07
6 Haziran 2096 2:40 Gölgeli D 151 −1,573 0,03 −1,054     17 −24,1      
29 Kasım 2096 21:19 Gölgeli A 156 1,502 0,111 −0,876     4,44 23,2      
 
7 Mayıs 2096 11:21 Gölgeli D 113 1,29 0,557 −0,542     15,06 −16,1      
31 Ekim 2096 11:27 Gölgeli A 118 −1,131 0,792 −0,195     2,48 13,5      
26 Nisan 2097 12:15 Parçalı D 123 0,538 1,928 0,847 196   14,33 −13,4 10:37     13:53
21 Ekim 2097 1:27 Tam A 128 −0,461 2,041 1,015 196 20 1,78 10,5 23:49 1:17 1:37 3:05
15 Nisan 2098 19:01 Tam D 133 −0,227 2,471 1,442 216 90 13,62 −10.4 17:13 18:16 19:46 20:49
10 Ekim 2098 9:16 Tam A 138 0,275 2,409 1,329 222 84 1,08 7,1 7:25 8:34 9:58 11:07
5 Nisan 2099 8:27 Parçalı D 143 −0,931 1,158 0,173 90   12,95 −7,1 7:42     9:12
29 Eylül 2099 10:33 Gölgeli A 148 1,018 1,06 −0,047     0,38 3,4      
 
24 Şubat 2100 15:02 Gölgeli D 115 1,027 0,99 −0,011     10,55 10,2      
19 Ağustos 2100 21:41 Gölgeli A 120 −1,09 0,898 −0,152     21,98 −13,4      

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu liste NASA GSFC'den Fred Espenak tarafından hesaplanan verilerle derlenmiştir.

  1. ^ "Lunar Eclipses: 2001 to 2100". NASA. 5 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2007.