Hırvatistan, İsviçre'nin Basel kentinde yapılan 2025 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Bas Wissink, Ben Pyne, Emma Gale, Filip Majdak ve Marko Bošnjak'ın yazdığı Marko Bošnjak tarafından seslendirilen "Poison Cake" adlı şarkısıyla katılmıştır. Hırvat yayıncı Hrvatska radiotelevizija (HRT) tarafından yapılan Dora 2025 yarışmasının kazananı ülkenin temsilcisi olmuştur.
2025 yarışması'ndan önce, Hırvatistan Eurovision Şarkı Yarışması'na otuz kez katılmış, ilk katılımını 1993 yılında gerçekleştirmiştir.[1] Hırvatistan günümüze dek hiç kazanamamıştır. Ülke en iyi derecesini 1996 yılında "Sveta ljubav" adlı şarkısıyla Maja Blagdan ve 1999 yılında "Marija Magdalena" adlı şarkısıyla Doris Dragović ile dördüncü olarak almıştır. En kötü derecesini ise 2018 yılının yarı finalinde 17. olarak almıştır. Hırvatistan Yarı final sistemi getirilen 2004 yılından bu yana 10 kez finale çıkamamıştır. 2024 yılında Hırvatistan Baby Lasagna'nın seslendirdiği "Rim Tim Tagi Dim" adlı şarkı ile katıldığı yarışmanın yarı finalinde 1. olarak finale yükselmiş, finalde 2. olmuştur.
Hırvat yayıncı Hrvatska radiotelevizija (HRT) Hırvatistan'ın temsilcisini seçmek için görevlendirilen kuruluştur.[2] Ülke ilk katıldığı 1993 yılından bu yana Eurovision Şarkı Yarışması için temsilcisini Görevlendirme veya Ulusal Final yöntemleri ile belirlemektedir. Hırvat yayıncı 1993 yılından beri ara ara düzenlediği Dora 2025 adlı yarışma ile temsilcisini seçmiştir.
Dora 2025, HRT yayıncısı tarafından düzenlenen Hırvatistan'ın 2025 Eurovision Şarkı Yarışması'na temsilci göndermek için düzenlenen Dora ulusal finalinin yirmi altıncısı olacak. Final 2 Mart 2025 tarihinde yapılacak.[3] Tüm programlar HTV'nin yanı sıra HRTi yayın hizmeti ve yayıncının web sitesi hrt.hr aracılığıyla çevrimiçi olarak yayınlanacak.[4]
Yarışmaya katılmak isteyen katılımcıların ve bestecilerin katılımlarını 20 Eylül ile 15 Kasım 2024 tarihleri arasında yayıncıya iletmeleri istenmiştir.[5] Gönderim döneminde yayıncı tarafından 221 başvuru alındı, 2019'da yeniden düzenlenmesinnden bu yana Dora yarışması için yeni rekor olmuştur.[6] Željen Klašterka (müzisyen ve besteci), Tihomir Preradović[hr] (besteci ve müzik yapımcısı), Monika Lelas (radyo sunucusu ve editör), Ivan Pešut (müzisyen, müzik yapımcısı, besteci ve gitarist), Jelena Balent (müzik editörü ve şarkıcı), Davor Medaković (müzik editörü) ve Luka Grgić (sahne yönetmeni) alınan başvuruları incelediler ve yarışma için yirmi dört sanatçı ve şarkının yanı sıra dört yedek katılımcıyı seçti. HRT, yarışmaya hak kazanan katılımcıları 5 Aralık 2024'te duyurdu.[7]
Final 2 Mart 2025'te gerçekleşti ve önceki iki yarı finalden yükselen 16 katılımcıyı içermiştir. Marko Bošnjak'ın seslendirdiği "Poison Cake" adlı şarkısı, profesyonel jüri ve Hırvat halkının tele oylama yoluyla oylarının birleşimiyle belirlendi.
2025 Eurovision Şarkı Yarışması, İsviçre'nin Basel kentindeki Almanca:St. Jakobshalle salonunda gerçekleşti. Yarışma, 13 ve 15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen iki yarı final ile 17 Mayıs 2025'te gerçekleşen büyük finalden oluşuyordu. Ev sahibi ülke ve "Büyük Beşli" (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık) dışındaki tüm ülkelerin, finale katılabilmek için iki yarı finalden birine katılarak elemeleri geçmeleri gerekiyordu; her yarı finalin en iyi on ülkesi finale yükseldi. 28 Ocak 2025 tarihinde, hangi ülkenin hangi yarı finalde ve gösterinin hangi yarısında sahne alacağını belirlemek için kura çekimi yapıldı. EBU, geçmiş yıllardaki oylama kalıplarına dayanarak ülkeleri farklı torbalara ayırdı; genelde birbirine yüksek puan veren ülkeler aynı torbada yer aldı.[17] Hırvatistan, ilk yarı finalin ikinci yarısında sahne almak üzere kura çekiminde belirlendi.[18] Gösterilerin yapımcıları daha sonra yarı finallerin sahne sıralamasını belirledi; Hırvatistan'ın 14. sırada sahne alacağı açıklandı.[19]
Hırvatistan, Hollanda temsilcisinden sonra ve Kıbrıs Cumhuriyeti temsilcisinden önce olmak üzere 14. sırada sahne aldı.[19] Gösteri sonunda, ülke yarı finalde ilk 10'a giren ülkeler arasında açıklanmadı ve böylece finale katılma hakkı kazanamadı.