Altındağ Olayları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(2021 Altındağ olayları sayfasından yönlendirildi)
Altındağ Olayları
Olaylar sonucu tahrip edilmiş Suriyelilere ait bir dükkân
Tarih 10 Ağustos 2021 - 12 Ağustos 2021
Yer Battalgazi, Ulubey ve Önder mahalleleri
(Altındağ, Ankara)
Sebep Emirhan Yalçın'ın öldürülmesi
Hedef Türkiye'deki Suriyeliler
Yöntem Protesto ve kundaklama
Sonuç Olaylar sona erdi.

Altındağ Olayları, 10 Ağustos 2021 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi mahallesinde Suriyeli bir grup ve 2 genç arasında çıkan tartışma sonucu Suriyeli grubun 2 Türk genci bıçaklaması sonucu çıkan eylemdir. Olay sonucu gençlerden biri hayatını kaybetti ve 2 şahıs gözaltına alındı. Bu olaydan sonra kalabalık eylemci gruplar yürüyüşler düzenledi. Bu gruplar Suriyelilerin ev ve dükkânlara saldırdı. Gerginlik yaşanan bölgelere Çevik kuvvet ve Polis yerleştirildi.[1] Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, Altındağ'daki olaylara karıştığı tespit edilen 148 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslardan 64'ünün gasp, kasten yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu madde imali, hırsızlık vb. suçlardan kaydı bulundu. 29'u hakkında idari işlem uygulanırken, 43'ü ile ilgili adli işlem başlatıldı. Battalgazi mahallesinin giriş çıkışları polis tarafından kontrol edilmeye başlandı.[2]

Ankara Valiliği, protestoların 12 Ağustos 2021 tarihinde sona erdiğini açıklamıştır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Altındağ'da neler yaşandı, mahalle halkı yaşananlar için ne diyor?". BBC News Türkçe. 22 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2021. 
  2. ^ "Altındağ olayları: 'Battalgazi'de Suriyeliler ekonomik olarak çok güç kazandılar, mahalledeki rahatsızlık ondan'". 13 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2023.