2017'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak
7 Ocak A Pentatonix Christmas Pentatonix [1]
14 Ocak [2]
21 Ocak Starboy The Weeknd [3]
28 Ocak [4]
4 Şubat [5]
11 Şubat [6]
18 Şubat Culture Migos [7]
25 Şubat I Decided. Big Sean [8]
4 Mart Fifty Shades Darker: Original Motion Picture Soundtrack Çeşitli sanatçılar [9]
11 Mart Future Future [10]
18 Mart Hndrxx [11]
25 Mart ÷ Ed Sheeran [12]
1 Nisan [13]
8 Nisan More Life Drake [14]
15 Nisan [15]
22 Nisan [16]
29 Nisan Memories...Do Not Open The Chainsmokers [17]
6 Mayıs Damn Kendrick Lamar [18]
13 Mayıs [19]
20 Mayıs [20]
27 Mayıs Everybody Logic [21]
3 Haziran Harry Styles Harry Styles [22]
10 Haziran One More Light Linkin Park [23]
17 Haziran True to Self Bryson Tiller [24]
24 Haziran Hopeless Fountain Kingdom Halsey [25]
1 Temmuz Witness Katy Perry [26]
8 Temmuz Melodrama Lorde [27]
15 Temmuz Grateful DJ Khaled [28]
22 Temmuz [29]
29 Temmuz 4:44 Jay-Z [30]
5 Ağustos [31]
12 Ağustos Lust for Life Lana Del Rey [32]
19 Ağustos Everything Now Arcade Fire [33]
26 Ağustos Damn Kendrick Lamar [34]
2 Eylül Rainbow Kesha [35]
9 Eylül Science Fiction Brand New [36]
16 Eylül Luv Is Rage 2 Lil Uzi Vert [37]
23 Eylül American Dream LCD Soundsystem [38]
30 Eylül Life Changes Thomas Rhett [39]
7 Ekim Concrete and Gold Foo Fighters [40]
14 Ekim Wonderful Wonderful The Killers [41]
21 Ekim Now Shania Twain [42]
28 Ekim Perception NF [43]
4 Kasım Beautiful Trauma Pink [44]
11 Kasım Flicker Niall Horan [45]
18 Kasım Live in No Shoes Nation Kenny Chesney [46]
25 Kasım The Thrill of It All Sam Smith [47]
2 Aralık Reputation Taylor Swift [48]
9 Aralık [49]
16 Aralık [50]
23 Aralık Songs of Experience U2 [51]
30 Aralık What Makes You Country Luke Bryan [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (26 Aralık 2016). "Pentatonix's 'Christmas' Album Hits No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 
  2. ^ Caulfield, Keith (2 Ocak 2017). "Pentatonix's 'Christmas' Album Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2017. 
  3. ^ Caulfield, Keith (9 Ocak 2017). "The Weeknd Returns to No. 1 on Billboard 200, 'Moana' Soundtrack Zooms to No. 2". Billboard. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017. 
  4. ^ Caulfield, Keith (15 Ocak 2017). "'La La Land' Soundtrack Dances to No. 2 on Billboard 200 Chart, The Weeknd Spends Third Week at No. 1". Billboard. 20 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2017. 
  5. ^ Caulfield, Keith (22 Ocak 2017). "The xx Debuts at No. 2 on Billboard 200 Chart, The Weeknd Holds at No. 1". Billboard. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2017. 
  6. ^ Caulfield, Keith (29 Ocak 2017). "John Mayer Debuts at No. 2 on Billboard 200 Albums Chart, The Weeknd Reigns at No. 1". Billboard. 3 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2017. 
  7. ^ Caulfield, Keith (5 Şubat 2017). "Migos Earn First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Culture'". Billboard. 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2017. 
  8. ^ Caulfield, Keith (12 Şubat 2017). "Big Sean Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'I Decided.'". Billboard. 23 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2017. 
  9. ^ Caulfield, Keith (19 Şubat 2017). "'Fifty Shades Darker' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 22 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 
  10. ^ Caulfield, Keith (26 Şubat 2017). "Future Earns Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017. 
  11. ^ Caulfield, Keith (5 Mart 2017). "Future Makes History With Back-to-Back No. 1 Debuts on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 10 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2017. 
  12. ^ Caulfield, Keith (12 Mart 2017). "Ed Sheeran's 'Divide' Bows at No. 1 on Billboard 200 Chart With 2017's Biggest Debut". Billboard. 13 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2017. 
  13. ^ Caulfield, Keith (19 Mart 2017). "Ed Sheeran's 'Divide' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, 'Beauty and the Beast' Debuts at No. 3". Billboard. 20 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2017. 
  14. ^ Caulfield, Keith (26 Mart 2017). "Drake's 'More Life' Bows at No. 1 on Billboard 200 & Sets Streaming Record". Billboard. 28 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2017. 
  15. ^ Caulfield, Keith (2 Nisan 2017). "Drake's 'More Life' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, Trey Songz Debuts at No. 3". Billboard. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2017. 
  16. ^ Caulfield, Keith (9 Nisan 2017). "Drake's 'More Life' No. 1 for Third Week on Billboard 200". Billboard. 20 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2017. 
  17. ^ Caulfield, Keith (16 Nisan 2017). "The Chainsmokers' 'Memories' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2017. 
  18. ^ Caulfield, Keith (22 Nisan 2017). "Kendrick Lamar Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 With Biggest Debut of 2017". Billboard. 4 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2017. 
  19. ^ Caulfield, Keith (30 Nisan 2017). "Kendrick Lamar's 'DAMN.' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, Incubus & 'Guardians 2' Debut in Top 10". Billboard. 5 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2017. 
  20. ^ Caulfield, Keith (8 Mayıs 2017). "Kendrick Lamar's 'DAMN.' No. 1 for Third Week on Billboard 200, Gorillaz Bow at No. 2". Billboard. 12 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2017. 
  21. ^ Caulfield, Keith (15 Mayıs 2017). "Logic's 'Everybody' Album Hits No. 1 on Billboard 200". Billboard. 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2017. 
  22. ^ Caulfield, Keith (21 Mayıs 2017). "Harry Styles Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 11 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2017. 
  23. ^ Caulfield, Keith (28 Mayıs 2017). "Linkin Park Scores Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'One More Light'". Billboard. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  24. ^ Caulfield, Keith (4 Haziran 2017). "Bryson Tiller Notches His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'True to Self'". Billboard. 4 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  25. ^ Caulfield, Keith (11 Haziran 2017). "Halsey Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Hopeless Fountain Kingdom'". Billboard. 16 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017.  Bilinmeyen parametre |= görmezden gelindi (yardım)
  26. ^ Caulfield, Keith (18 Haziran 2017). "Katy Perry Scores Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Witness'". Billboard. 23 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2017. 
  27. ^ Caulfield, Keith (25 Haziran 2017). "Lorde Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Melodrama'". Billboard. 27 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2017. 
  28. ^ Caulfield, Keith (2 Temmuz 2017). "DJ Khaled's 'Grateful' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 4 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2017. 
  29. ^ Caulfield, Keith (9 Temmuz 2017). "DJ Khaled Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, Calvin Harris Debuts at No. 2". Billboard. 12 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2017. 
  30. ^ Caulfield, Keith (16 Temmuz 2017). "JAY-Z Scores 14th No. 1 Album on Billboard 200 Chart With '4:44'". Billboard. 17 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2017. 
  31. ^ Caulfield, Keith (23 Temmuz 2017). "JAY-Z's '4:44' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart, French Montana Debuts at No. 3". Billboard. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2017. 
  32. ^ Caulfield, Keith (2 Ağustos 2017). "Lana Del Rey Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart, Tyler, The Creator and Meek Mill Bow at Nos. 2 & 3". Billboard. 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2017. 
  33. ^ Caulfield, Keith (6 Ağustos 2017). "Arcade Fire's 'Everything Now' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2017. 
  34. ^ Caulfield, Keith (13 Ağustos 2017). "Kendrick Lamar's 'DAMN.' Returns to No. 1 on Billboard 200, Brett Eldredge Debuts at No. 2". Billboard. 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2017. 
  35. ^ Caulfield, Keith (20 Ağustos 2017). "Kesha's 'Rainbow' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 29 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2017. 
  36. ^ Caulfield, Keith (27 Ağustos 2017). "Brand New Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Science Fiction'". Billboard. 30 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2017. 
  37. ^ Caulfield, Keith (3 Eylül 2017). "Lil Uzi Vert's 'Luv Is Rage 2' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2017. 
  38. ^ Caulfield, Keith (10 Eylül 2017). "LCD Soundsystem Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'American Dream'". Billboard. 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2017. 
  39. ^ Caulfield, Keith (18 Eylül 2017). "Thomas Rhett Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart & Country's First of 2017". Billboard. 20 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2017. 
  40. ^ Caulfield, Keith (24 Eylül 2017). "Foo Fighters Score Second No. 1 Album on Billboard 200 With 'Concrete and Gold'". Billboard. 1 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2017. 
  41. ^ Caulfield, Keith (1 Ekim 2017). "The Killers Earn First No. 1 Album on Billboard 200 Chart with 'Wonderful Wonderful'". Billboard. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2017. 
  42. ^ Caulfield, Keith (8 Ekim 2017). "Shania Twain's 'Now' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 16 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2017. 
  43. ^ Caulfield, Keith (16 Ekim 2017). "NF Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Perception'". Billboard. 18 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2017. 
  44. ^ Caulfield, Keith (22 Ekim 2017). "Pink's 'Beautiful Trauma' Bows at No. 1 on Billboard 200 With 2017's Biggest Debut for a Woman". Billboard. 25 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2017. 
  45. ^ Caulfield, Keith (29 Ekim 2017). "Niall Horan's 'Flicker' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 1 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2017. 
  46. ^ Caulfield, Keith (5 Kasım 2017). "Kenny Chesney's 'Live in No Shoes Nation' Is No. 1 on Billboard 200". Billboard. 8 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2017. 
  47. ^ Caulfield, Keith (12 Kasım 2017). "Sam Smith's 'The Thrill of It All' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 16 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2017. 
  48. ^ Caulfield, Keith (20 Kasım 2017). "Taylor Swift's 'Reputation' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 5 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2017. 
  49. ^ Caulfield, Keith (26 Kasım 2017). "Taylor Swift's 'Reputation' Album Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 27 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2017. 
  50. ^ Caulfield, Keith (3 Aralık 2017). "Taylor Swift's 'Reputation' Spends Third Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 7 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2017. 
  51. ^ Caulfield, Keith (10 Aralık 2017). "U2 Scores Eighth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Songs of Experience'". Billboard. 14 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2017. 
  52. ^ Caulfield, Keith (18 Aralık 2017). "Luke Bryant lands Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'What Makes You Country'". Billboard. 21 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2017.