2016 Yaz Olimpiyatları yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Yayıncı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Yayıncı Kaynak
 Arnavutluk [1][2]
 Cezayir EN TV [3]
 Andorra RTVE [4]
 Angola TPA [5]
 Arjantin [6][7]
 Ermenistan Armenia 1 [1][8]
Asya Dentsu1 [9]
 Avustralya Seven Network [10][11]
 Avusturya ORF [12]
 Azerbaycan İTV [13]
 Beyaz Rusya Belteleradio [14]
 Belçika [15][16]
 Belize [17][18]
 Benin ORTB [1]
 Botsvana BTV [1]
 Brezilya [19][20][21][22]
 Bosna-Hersek [1][23][24]
 Brunei Astro [1]
 Bulgaristan [25]
 Burundi RTNB [5]
 Kamboçya
  • TVK
  • Hang Meas
[1]
 Kanada [26][27]
Karayipler [28][29][30][31]
 Orta Afrika Cumhuriyeti TéléCentrafrique [1]
Orta Asya Dentsu2 [32]
 Çad Télé Tchad [1]
 Şili TVN [33]
 Çin [34][35]
 Tayvan [1][36]
 Kolombiya [37][38]
 Komorlar ORTV [1]
 Kongo Cumhuriyeti TELE Congo [1]
 Hırvatistan HRT [39]
 Kosta Rika Repretel [40]
 Küba ICRT [41]
 Kıbrıs Cumhuriyeti CyBC [42]
 Çek Cumhuriyeti [43]
 Kongo DC RTNC [5]
 Danimarka [44]
 Dominik Cumhuriyeti CDN [1]
 El Salvador TCS [1]
 Eritre Eri-TV [1]
 Estonya [45][46]
 Avrupa Birliği Sportfive3 [47]
 Fiji [48]
 Finlandiya Yle [49]
 Fransa [50][51]
 Gabon RTG [1]
 Gambiya Groupe Excaf Telecom [5]
 Gana GBC [1]
 Gürcistan GPB [52]
 Almanya [50][53]
 Yunanistan [1][54]
 Gine RTG [1]
 Gine-Bissau Guine Bissau Televisao [1]
 Honduras VTV [55]
 Hong Kong TVB [56]
 Macaristan MTVA [57]
 İzlanda [58][59]
 Hindistan Doordarshan [60]
 Endonezya Emtek [61]
 İran IRIB [62]
 İrlanda RTÉ [63]
 İsrail Sport 5 [64]
 İtalya [47][65][66]
 Fildişi Sahili RTI [5]
 Japonya Japan Consortium [67]
 Kazakistan [68][69]
 Kenya KBC [5]
Kosova Kosova [1][2]
Kırgızistan KTRK [70]
Latin Amerika4 [71][72][73][74]
 Letonya [45][46]
 Lesotho Lesotho TV [1]
 Litvanya [45][46]
 Lüksemburg RTL [75]
 Makao [76]
 Makedonya Cumhuriyeti MRT [77]
Madagaskar ORTM [1]
 Malezya [78][79][80]
 Malavi MBC [1]
 Marshall Adaları MBC [1]
Mauritius MBC [1]
 Meksika [81]
MENA [1][82]
 Moldova TRM [83]
 Moğolistan [1][84]
 Karadağ RTCG [85]
 Fas SNRT [86]
 Mozambik TVM [5]
 Myanmar [1][87]
 Namibya NBC [1]
 Nauru Nauru Media Bureau [1]
 Hollanda NOS [88]
 Yeni Zelanda [1][89]
 Nijerya [90]
 Niue Niue [1]
 Norveç TV 2 [91]
 Portekiz SBS [92]
Pasifik Adaları5 Sky Television [89]
 Pakistan PTV [1]
 Palau PNCC [1]
 Papua Yeni Gine EM TV [93]
 Peru Latina Television [94]
 Filipinler TV5 [95][96][97]
 Polonya TVP [98]
 Portekiz [99][100]
 Porto Riko NBCUniversal [101]
 Katar QGBTC [1]
 Romanya TVR [102]
 Rusya [103]
 Ruanda RTV [1]
 Samoa SBC [1]
 San Marino [47][65][66]
 Senegal Groupe Excaf Telecom [5]
 Sırbistan RTS [104]
 Seyşeller SBC [5]
 Sierra Leone SLBC [1]
 Singapur Mediacorp [105][106]
 Slovakya [107]
 Slovenya RTV Slovenija [108]
 Solomon Adaları Solomon Telekom [1]
Güney Asya Star India [109]
 Güney Afrika SABC [110]
 Güney Kore [111][112][113]
 İspanya RTVE [4]
 Sri Lanka Sri Lanka Rupavahini Corporation [114]
Sahra Altı Afrika [115][116][117][118]
 İsveç MTG [119]
 İsviçre SRG SSR [120]
 Tanzanya Azam Media [121]
 Tacikistan Television Varzish [1]
 Tayland TV Pool [122]
 Tonga TBC [1]
 Tunus ERTT [123]
 Türkiye TRT [124]
 Uganda UBC [1]
 Ukrayna NTKU [125]
 Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Media [126]
 Birleşik Krallık BBC [127]
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri NBCUniversal [101][128]
 Uruguay TNU [129]
 Özbekistan MTRK [130]
 Vanuatu VBTC [1]
 Venezuela TVes [131]
 Vietnam [1][132]
 Zimbabve ZBC [1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at "Rio 2016 Olympic Broadcasters". Olympic.org. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160805215804/https://www.olympic.org/rio-2016/broadcasters. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  2. ^ a b "Lojërat Olimpike “Rio2016” falas në rrjetin e RTSH". imalbania.com. 30 Mayıs 2016. http://www.imalbania.com/lojerat-olimpike-rio2016-falas-ne-rrjetin-e-rtsh/. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  3. ^ "10 ساعات من البث المباشر للأولمبياد على التلفزيون الجزائري". dzlifemag. 1 Ağustos 2016. http://dzlifemag.com/10-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%AB-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%B1-%D9%84%D9%84%D8%A3%D9%88%D9%84%D9%85%D8%A8%D9%8A%D8%A7%D8%AF-%D8%B9%D9%84%D9%89/. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  4. ^ a b "IOC awards 2014 & 2016 broadcast rights in Spain". Olympic.org. 4 Eylül 2009. http://www.olympic.org/media?currentarticlespageipp=50&currentarticlespage=12&articlenewsgroup=-1&articleid=72525. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  5. ^ a b c d e f g h i "Infront together with TV Media Sport secures broadcast agreements for Rio 2016 Olympic Games in eight additional territories". Infront Sports & Media. 22 Haziran 2016. http://www.infrontsports.com/news/2016/06/infront-together-with-tv-media-sport-secures-broadcast-agreements-for-rio-2016-olympic-games-in-eight-additional-territories/. Erişim tarihi: 22 Haziran 2016. 
  6. ^ "La TV Pública lista para los Juegos Olímpicos 2016". Television.com.ar. 1 Ağustos 2016. http://television.com.ar/la-tv-publica-lista-para-los-juegos-olimpicos-2016/23381. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  7. ^ "Los Juegos Olímpicos se viven en TyC Sports". TyCSports.com. 22 Temmuz 2016. http://www.tycsports.com/juegos-olimpicos/los-juegos-olimpicos-se-viven-en-tyc-sports. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  8. ^ "Watch Olympics Games through First Channel". Public TV Company of Armenia. http://www.1tv.am/en/. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  9. ^ "IOC awards broadcast rights in 17 Asian countries for Sochi 2014 and Rio 2016". Olympic.org. 12 Ağustos 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-broadcast-rights-in-17-asian-countries-for-sochi-2014-and-rio-2016/207486. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  10. ^ "Seven Network reclaims rights to broadcast Summer Olympics in Rio de Janeiro in 2016 and Tokyo in 2020". News.com.au. 9 Temmuz 2014. http://www.news.com.au/national/seven-network-reclaims-rights-to-broadcast-summer-olympics-in-rio-de-janeiro-in-2016-and-tokyo-in-2020/story-e6frfkp9-1226982287383. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  11. ^ "IOC awards 2016-2020 broadcast rights in Australia". International Olympic Committee (Olympic.org). 4 Ağustos 2014. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2016-2020-broadcast-rights-in-australia/235429. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2014. 
  12. ^ "Austria's ORF, ATV get 2014, '16 Olympic TV rights". Taiwan News. 16 Ağustos 2011. http://www.taiwannews.com.tw/etn/news_content.php?id=1682111. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  13. ^ Love, Tom (19 Ocak 2012). "Sportfive agrees Olympic deals in Azerbaijan". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/sportfive_agrees_olympic_deals_in_azerbaijan/. Erişim tarihi: 19 Ocak 2012. 
  14. ^ "TV-channel Belarus 5 was awarded the IOC Prize". NOC of Belarus. http://www.noc.by/en/articles/item/3832-tv. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  15. ^ Long, Michael (15 Mayıs 2012). "Sportfive awards 2014 and 2016 Olympic rights to VRT". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/spotrfive_awards_2014_and_2016_olympic_rights_to_vrt/. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2012. 
  16. ^ "La RTBF dévoile son dispositif pour Rio 2016". 7sur7.be.org. 13 Temmuz 2016. http://www.7sur7.be/7s7/fr/17941/Jeux-Olympiques/article/detail/2794831/2016/07/13/La-RTBF-devoile-son-dispositif-pour-Rio-2016.dhtml. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2016. 
  17. ^ Ross, Martin (13 Temmuz 2016). "CANOC signs Rio 2016 TV deal in Belize". Sportcal (Sportcal.com). http://www.sportcal.com/Media/News/Detail/105099. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2016. 
  18. ^ Ross, Martin (12 Temmuz 2016). "Tune in to Channel 7 For Olympics". 7newsbelize.com. http://www.7newsbelize.com/sstory.php?nid=36964. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2016. 
  19. ^ "IOC reaches agreement for 2014 & 2016 broadcast rights in Brazil". Olympic.org. 27 Ağustos 2009. http://www.olympic.org/tv-rights-new-media-commission?articlenewsgroup=-1&articleid=72509. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  20. ^ "ESPN Brasil adquire direitos de transmissão da Olimpíada Rio 2016". midiaesportiva.net. 2 Ağustos 2015. http://www.midiaesportiva.net/2015/02/espn-brasil-adquire-direitos-de.html. Erişim tarihi: 30 Jul 2015. 
  21. ^ Stycer, Mauricio. "Entenda o imbróglio entre Globo e Record nos Jogos Olímpicos" (Portuguese). Universo Online. 7 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160107053659/http://mauriciostycer.blogosfera.uol.com.br:80/2012/07/28/entenda-o-imbroglio-entre-globo-e-record-nos-jogos-olimpicos/. Erişim tarihi: 30 Nisan 2016. 
  22. ^ "Fox acerta com Globo e transmite Rio 2016, Copa de 2018 e F1". maispb.com.br. 29 Ağustos 2009. http://www.maispb.com.br/33002/fox-acerta-com-globo-e-transmite-rio-2016-copa-de-2018-e-f1.html. 
  23. ^ "Rio 2016 [05. – 21. Ağustos"] (Serbian). BHRT (bhrt.ba). 20 Temmuz 2016. http://www.bhrt.ba/sr/bht1-promo-cir/rio-2016-05-21-Ağustos/. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2016. 
  24. ^ "Олимпијада- Само на РТРС" (Serbian). PTPC. 30 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160730225100/http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=213706. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2016. 
  25. ^ Long, Michael (15 Nisan 2013). "BNT and TV+ acquired Olympic Games rights". Dnevnik.bg. http://www.dnevnik.bg/sport/2013/04/15/2041520_bnt_i_tv_finaliziraha_sdelkata_za_olimpiiskite_igri/. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  26. ^ "IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in Canada". Olympic.org. 1 Ağustos 2012. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-and-2016-olympic-games-broadcast-rights-in-canada/170309. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2012. 
  27. ^ "The countdown is on! CBC/Radio-Canada marks six months to the Rio 2016 Olympic Games". Canadian Broadcasting Corporation. 5 Şubat 2016. http://www.cbc.radio-canada.ca/en/media-centre/2016/02/05/. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  28. ^ "IOC awards 2016 broadcast rights in the Caribbean". Olympic.org. 11 Kasım 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2016-broadcast-rights-in-the-caribbean/217096. Erişim tarihi: 12 Kasım 2013. 
  29. ^ Connolly, Eoin (16 Mart 2015). "CBU signs Rio 2016 deal for 20 Caribbean countries". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/cbu_signs_rio_2016_deal_for_20_caribbean_countries. Erişim tarihi: 17 Mart 2015. 
  30. ^ Long, Michael (22 Nisan 2015). "CWC to air Rio 2016 in the Caribbean". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/cwc_to_air_rio_2016_in_the_caribbean. Erişim tarihi: 22 Nisan 2015. 
  31. ^ Owen, David (6 Mayıs 2014). "ESPN agrees Caribbean Olympic partnership". inside the games. http://www.insidethegames.biz/olympics/summer-olympics/2016/1019876-espn-agrees-caribbean-olympic-partnership. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  32. ^ "IOC awards 2014-16 broadcast rights in Central Asia". Olympic.org. 4 Temmuz 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-16-broadcast-rights-in-central-asia/202197. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2013. 
  33. ^ "TVN adquiere derechos exclusivos para Juegos Olímpicos de Río 2016". TVN.cl. 30 Ocak 2016. http://www.24horas.cl/deportes/masdeportes/tvn-adquiere-derechos-exclusivos-para-juegos-olimpicos-de-rio-2016-1918270. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016. 
  34. ^ "IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in China". Olympic.org. 28 Temmuz 2012. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-and-2016-olympic-games-broadcast-rights-in-china/169781. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2012. 
  35. ^ "腾讯率先获得2016里约奥运赛事网络播映权". qq.com. 29 Temmuz 2016. http://2016.qq.com/a/20160729/039658.htm. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  36. ^ "ELTA TV pick up broadcast rights to Rio 2016 Olympics". Yutang Sports. 1 Temmuz 2015. http://en.ytsports.cn/news-1059.html. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  37. ^ "Caracol televisión, canal oficial de los juegos olímpicos río 2016, listo para el inicio de las justas". areacucuta.com. 27 Nisan 2016. http://www.areacucuta.com/caracol-television-canal-oficial-de-los-juegos-olimpicos-rio-2016-listo-para-el-inicio-de-las-justas/. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  38. ^ "Este jueves el Canal RCN transmitirá el sorteo del fútbol de Río 2016". Noticias RCN. 13 Nisan 2016. http://www.noticiasrcn.com/deportes-futbol/este-jueves-el-canal-rcn-transmitira-el-sorteo-del-futbol-rio-2016. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  39. ^ Vrbanus, Sandro (25 Nisan 2016). "HRT će prenositi Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre u HD rezoluciji" (Croatian). Bug Online (bug.hr). http://www.bug.hr/vijesti/hrt-prenositi-europsko-nogometno-prvenstvo-ol/152436.aspx. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2016. 
  40. ^ "Repretel transmitirá en exclusiva Juegos Olímpicos Río 2016". Repretel. 30 Temmuz 2016. http://www.repretel.com/deportes/repretel-transmitira-en-exclusiva-juegos-olimpicos-rio-2016-42138. 
  41. ^ "IOC awards Rio 2016 broadcast rights in Cuba". International Olympic Committee (Olympic.org). 19 Aralık 2014. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-rio-2016-broadcast-rights-in-cuba/242263. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 
  42. ^ "Στη συχνότητα του ΡΙΚ όλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο". RIK News. 2 Ağustos 2016. http://www.riknews.com.cy/index.php/news/to-rik-en-drasei/item/37933-sti-syxnotita-tou-rik-oloi-oi-olympiakoi-agones-tou-rio. 
  43. ^ Love, Tom (11 Ekim 2012). "Olympic media rights sold in the Czech Republic". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/olympic_media_rights_sold_in_the_czech_republic/. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 
  44. ^ Love, Tom (4 Ekim 2012). "Sportfive awards Danish Olympic rights". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/sportfive_awards_danish_olympic_rights/. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  45. ^ a b c Emmett, James (10 Temmuz 2012). "Bevy of Baltic deals for Sportfive’s Olympic group". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/bevy_of_baltic_deals_for_sportfives_olympic_group. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2012. 
  46. ^ a b c Whittock, Jesse (10 Temmuz 2012). "MTG wins more Olympic rights". C21Media. http://www.c21media.net/archives/84616. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2012. 
  47. ^ a b c "IOC agrees European broadcast rights contract for 2014 and 2016 Olympic Games". Olympic.org. 18 Şubat 2009. http://www.olympic.org/tv-rights-new-media-commission?articlenewsgroup=-1&articleid=72273. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  48. ^ "Rio Olympics Schedule on FBC TV". FBC. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806132808/https://www.facebook.com/fijibroadcastingcorporationtv/photos/a.265717043533992.49350.131631290275902/895268303912193/?type=3&theater. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  49. ^ Long, Michael (21 Kasım 2011). "YLE acquires 2014 and 2016 Olympic rights in Finland". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/yle_acquires_2014_and_2016_olympic_rights_in_finland/. Erişim tarihi: 22 Kasım 2011. 
  50. ^ a b "IOC awards TV rights in Germany, Korea, France". USA Today. 4 Temmuz 2011. http://www.usatoday.com/sports/olympics/2011-07-04-216502944_x.htm. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2012. 
  51. ^ Kennedy, Mike (16 Haziran 2015). "France Télévisions in Canal Plus sub-licensing deal". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/france_televisions_in_canal_plus_sub_licensing_deal. Erişim tarihi: 17 Haziran 2015. 
  52. ^ "რიო 2016 საზოგადოებრივ მაუწყებელზე". adjara sports. 18 Mayıs 2016. http://sportnews.adjaranet.com/%E1%83%A0%E1%83%98%E1%83%9D-2016-%E1%83%A1%E1%83%90%E1%83%96%E1%83%9D%E1%83%92%E1%83%90%E1%83%93%E1%83%9D%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%A0%E1%83%98%E1%83%95-%E1%83%9B%E1%83%90%E1%83%A3%E1%83%AC%E1%83%A7%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%94%E1%83%9A%E1%83%96%E1%83%94. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  53. ^ Grohmann, Karolos (4 Temmuz 2011). "Olympics-ZDF, ARD awarded German TV rights to 2014/2016 Games – IOC". Reuters. http://www.reuters.com/article/2011/07/04/olympics-rights-germany-korea-idUSLDE76318D20110704. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2012. 
  54. ^ "Rights for 2016 Olympics". Diavgeia. 9 Temmuz 2014. https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/992ΣΟΞΝΛ-7ΦΡ/document. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  55. ^ "Te invitamos a disfrutar de los #JuegosOlímpicosRío2016 a través de #VTVSomosTodos y #Tele21". VTV. 4 Ağustos 2016. https://www.facebook.com/VTVSomosTodos/photos/a.142133525943683.31289.142097199280649/628207964002901/?type=3&theater. 
  56. ^ "TVB expands Olympic broadcast deal". advertising marketing. 28 Mayıs 2014. http://www.marketing-interactive.com/tvb-expands-olympic-broadcast-deal/. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  57. ^ "200 milliós megállapodást között a MOB az MTVA-val". HVG. 20 Kasım 2013. http://hvg.hu/sport/20131111_200_millios_megallapodast_kozott_a_MOB_az. Erişim tarihi: 11 Kasım 2013. 
  58. ^ "Íþróttaviðburðir í beinni útsendingu á RÚV og RÚV2". RÚV. 28 Temmuz 2016. http://www.ruv.is/ithrottavidburdir-i-beinni-utsendingu. 
  59. ^ "framundan i beinni". Stod2. 28 Temmuz 2016. http://www.stod2.is/framundan-i-beinni/?keppni=221eecd5-a9cf-4235-a465-679e28b69882. 
  60. ^ Chunikiah, Deena (1 Ağustos 2016). "Doordarshan National Channel to screen important events for Rio Olympics". next tv news (nextvindia.com). http://nextvindia.com/doordarshan-national-channel-screen-important-events-rio-olympics/. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  61. ^ "SCTV,Indosiar, O Channel, dan Nexmedia akan siarkan Olimpiade 2016 Rio de Janeiro, Brazil" (Indonesian). Lintas Info (hiburan.lintas.info). 24 Temmuz 2016. http://hiburan.lintas.info/2016/07/sctvindosiar-o-channel-dan-nexmedia.html. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  62. ^ "رقابت های ریو را خواهید دید". PRIRIB. 16 Ağustos 2013. http://www.pririb.ir/persian/ModulesPage.aspx?modulename=News2&action=viewtext&news=65061. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2016. 
  63. ^ Cushnan, David (16 Ağustos 2013). "RTÉ nabs Irish rights to next two Olympic Games". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/rte_nabs_irish_rights_to_next_two_olympic_games/. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  64. ^ Cushnan, David (23 Ağustos 2012). "Sportfive sells Olympic rights in Israel". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/sportfive_sells_olympic_rights_in_israel/. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2012. 
  65. ^ a b Rossi, Simone (11 Temmuz 2013). "La Rai acquista le Olimpiadi 2016 da Sky. Oggi in cda la ratifica dell'accordo". Digital-Sat. http://www.digital-sat.it/ds-news.php?id=34141. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2013. 
  66. ^ a b Emmett, James (15 Temmuz 2013). "Rai finally reaches Olympic deal with Sky Italia". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/rai_finally_reaches_olympic_deal_with_sky_italia/. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2013. 
  67. ^ "IOC awards broadcast rights in Japan for 2014 and 2016 Olympic Games". Olympic.org. 3 Şubat 2012. http://www.olympic.org/news?articleid=151900&articlenewsgroup=-1. Erişim tarihi: 3 Şubat 2012. 
  68. ^ "Khabar TV channel receives summer Olympics live broadcast rights". Kazakh TV (kazakh-tv.kz). 29 Temmuz 2016. http://kazakh-tv.kz/en/view/news_kazakhstan/page_168031_. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  69. ^ "Телеканалы «Kazsport», «Казахстан» и «Хабар» в прямом эфире покажут XXXI летние Олимпийские Игр – 2016 в Рио-де-Жанейро". kaztrk.kz. 29 Temmuz 2016. https://kaztrk.kz/ru/a/4687. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  70. ^ "First Sports channel in Kyrgyz Republic finally launched". aipsmedia.com. 16 Aralık 2015. http://www.aipsmedia.com/index.php?page=news&cod=17904. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  71. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in Latin America". Olympic.org. 22 Mart 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-2016-broadcast-rights-in-latin-america/194907. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  72. ^ Long, Michael (7 Şubat 2014). "América Móvil sells more Olympic rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/america_movil_sells_more_olympics_rights. Erişim tarihi: 8 Şubat 2014. 
  73. ^ Cushnan, David (Ocak 31, 2014). "ESPN bags last-gasp deal to broadcast Sochi 2014". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/espn_bags_last_gasp_deal_to_broadcast_sochi_2014/. Erişim tarihi: Ocak 31, 2014. 
  74. ^ Long, Michael (30 Ocak 2014). "Fox Sports snaps up Latin American Olympic rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/fox_sports_snaps_up_latin_american_olympic_rights. Erişim tarihi: 30 Ocak 2014. 
  75. ^ "RTL Lëtzebuerg s’offre les droits de diffusion des grands événements sportifs internationaux". paperjam.lu. 25 Eylül 2013. http://paperjam.lu/communique/rtl-letzebuerg-soffre-les-droits-de-diffusion-des-grands-evenements-sportifs. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  76. ^ "澳視直播里約奧運會". TDM. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806132817/http://www.macaodaily.com/html/2016-07/29/content_1109797.htm. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  77. ^ "Ново руво за Рио де Жанеиро" (Macedonian). Macedonian Radio Television. 29 Temmuz 2016. http://mrt.com.mk/node/33488. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2016. 
  78. ^ "Astro secures EPL broadcast rights for next three years". Malay Mail (Malay Mail Online). 4 Şubat 2016. http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/astro-secures-epl-broadcast-rights-for-next-three-years. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  79. ^ "TM Lauches Campaign Leading Up to Rio 2016 Olympic Games; HyppTV's HyppSports HD Becomes the Official IPTV Broadcast Partner". TM (tm.com.my). 9 Haziran 2016. https://www.tm.com.my/AboutTM/NewsRelease/Pages/TM-LAUNCHES-CAMPAIGN-LEADING-UP-TO-RIO-2016-OLYMPIC-GAMES;-HYPPTV%E2%80%99s-HYPPSPORTS-HD-BECOMES-THE-OFFICIAL-IPTV-BROADCAST-PARTN.aspx. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2016. 
  80. ^ "RTM Hos Rasmi Olimpik 2016 Tawar 500 Jam Siaran" (Malay). Mynewshub. 5 Nisan 2016. http://www.mynewshub.cc/2016/04/05/rtm-hos-rasmi-olimpik-2016-tawar-500-jam-siaran/. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  81. ^ "Canal 22 y Once tv transmitirán Juegos Olímpicos; Televisa y Azteca quedan fuera". aristeguinoticias.com. 27 Nisan 2016. http://aristeguinoticias.com/2704/mexico/canal-22-y-once-tv-transmitiran-juegos-olimpicos-televisa-y-azteca-quedan-fuera/. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  82. ^ "IOC reaches 2014-2016 broadcast rights agreement with ASBU (IOC)". Sochi.ru. 18 Haziran 2009. http://www.sochi2014.com/en/media/news/36755/. Erişim tarihi: 15 Mart 2013. 
  83. ^ "New Moldovan channel launches". broadbandtvnews. 3 Mayıs 2016. http://www.broadbandtvnews.com/2016/05/03/new-moldovan-channel-launches/. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  84. ^ ""Рио 2016" зуны олимпийн наадмыг МҮОНТ гурван сувгаар зэрэг дамжуулна". MNB. mnb.mn. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806132829/http://www.mnb.mn/i/92753. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  85. ^ "SPORTSKO LJETO". RTCG. http://www.rtcg.me/sportskoljeto.html. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2016. 
  86. ^ Igrouane, Youssef (4 Ağustos 2016). "SNRT to Broadcast Rio de Janeiro Olympic Games". Morocco World News. http://www.moroccoworldnews.com/2016/08/193114/snrt-broadcast-rio-de-janeiro-olympic-games/. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  87. ^ ""Рио 2016" зуны олимпийн наадмыг МҮОНТ гурван сувгаар зэрэг дамжуулна". MNB. mnb.mn. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806132829/http://www.mnb.mn/i/92753. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  88. ^ Love, Tom (3 Mayıs 2012). "NOS acquires Dutch rights to 2014 and 2016 Olympic Games". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/nos_acquires_dutch_rights_to_2014_and_2016_olympic_games/. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2012. 
  89. ^ a b "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in New Zealand and Pacific Island Territories". Olympic.org. 15 Ekim 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-2016-broadcast-rights-in-new-zealand-and-pacific-island-territories/213410. Erişim tarihi: 16 Ekim 2013. 
  90. ^ "NOC unveils Olympic Games TV station partners". Naija247 News. http://naija247news.com/2016/03/noc-unveils-olympic-games-tv-station-partners/. Erişim tarihi: 30 Mart 2016. 
  91. ^ "TV2 awarded first Sportfive Olympic rights deal". Sportbusiness.com. 16 Haziran 2011. http://www.sportbusiness.com/news/183788/tv2-awarded-first-sportfive-olympic-rights-deal. Erişim tarihi: 16 Haziran 2011. 
  92. ^ "IOC awards TV rights for North and South Korea to SBS". IOC. http://www.olympic.org/content/news/media-resources/manual-news/1999-2009/2006/08/02/ioc-awards-tv-rights-for-north-and-south-korea-to-sbs/. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2016. 
  93. ^ "2016 Rio Olympics Exclusively on EMTV". emtv.com.pg. 29 Şubat 2016. http://119.9.3.225/news/2016/02/2016-rio-olympics-exclusively-on-emtv/. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  94. ^ "Todos los Juegos Olímpicos Río 2016 solo por Latina". latina.pe. 6 Temmuz 2016. http://www.latina.pe/deportes/rio-2016/juegos-olimpicos-rio-2016-solo-por-latina-26032/. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  95. ^ "Sports5 the official Philippine broadcaster of Olympic Games". InterAksyon.com. 16 Ocak 2014. http://www.interaksyon.com/interaktv/sports5-the-official-philippine-broadcaster-of-olympic-games. Erişim tarihi: 20 Ocak 2014. 
  96. ^ "TV5 to provide extensive coverage of Rio Olympics on Philippine TV 24/7". Sports Interactive Network Philippines. Nisan 26, 2016. http://www.spin.ph/olympics/news/tv5-sports5-cignal-hyper-rio-de-janeiro-olympics-coverage. Erişim tarihi: Nisan 26, 2016. 
  97. ^ "TV5 to air opener, games live". The Philippine Star. Ağustos 4, 2016. http://www.philstar.com/sports/2016/08/04/1609922/tv5-air-opener-games-live. Erişim tarihi: Ağustos 4, 2016. 
  98. ^ "Igrzyska olimpijskie 2014 i 2016 na żywo tylko w TVP" (Polish). 14 Mayıs 2013. http://media2.pl/media/102684-Igrzyska-olimpijskie-2014-i-2016-na-zywo-tylko-w-TVP.htmlpublisher=Media2.pl. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2013. 
  99. ^ "RTP vai transmitir Jogos Olímpicos de 2016 em canal aberto" (Portuguese). iOnline. 30 Ekim 2013. http://www.ionline.pt/artigos/media-televisao-desporto/rtp-vai-transmitir-jogos-olimpicos-2016-canal-aberto. Erişim tarihi: 30 Ekim 2013. 
  100. ^ "Sport TV compra direitos televisivos dos próximos Jogos Olímpicos" (Portuguese). Público. 29 Ekim 2013. http://www.publico.pt/desporto/noticia/sport-tv-compra-direitos-dos-jogos-olimpicos-1610670. Erişim tarihi: 30 Ekim 2013. 
  101. ^ a b "IOC awards US broadcast rights for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to NBCUniversal". IOC. 7 Haziran 2011. 4 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160804024452/https://www.olympic.org/news/ioc-awards-us-broadcast-rights-for-2014-2016-2018-and-2020-olympic-games-to-nbcuniversal. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  102. ^ "TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro". Mediafax. 17 Nisan 2013. http://www.mediafax.ro/cultura-media/tvr-va-achizitiona-pentru-2-milioane-euro-drepturile-tv-pentru-jocurile-olimpice-de-la-soci-si-de-la-rio-de-janeiro-10757456. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2013. 
  103. ^ Love, Tom (3 Eylül 2012). "Sportfive concludes Olympic agreement in Russia". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/sportfive_concludes_olympic_agreement_in_russia/. Erişim tarihi: 4 Eylül 2012. 
  104. ^ Sekulić, J. (17 Temmuz 2016). "Prenosi iz Rija: Medalje stižu u cik zore". Novosti.rs. http://www.novosti.rs/vesti/sport.336.html:615455-Prenosi-iz-Rija-Medalje-stizu-u-cik-zore. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  105. ^ "Singapore to get free coverage of Rio Olympics on multiple platforms". Channel NewsAsia. 22 Temmuz 2016. http://www.channelnewsasia.com/news/singapore/singapore-to-get-free/2979408.html. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2016. 
  106. ^ Siang Yee, Chua (15 Haziran 2016). "No deal yet for Singapore on live Olympics coverage". The Straits Times. http://www.straitstimes.com/sport/no-deal-yet-on-live-olympics-coverage. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  107. ^ Love, Tom (10 Ekim 2012). "Sportfive sells Slovakian Olympic rights". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/sportfive_sells_slovakian_olympic_rights/. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 
  108. ^ Emmett, James (13 Temmuz 2012). "Sportfive seals Slovenian Olympic deal". SportsPro. http://sportspromedia.com/news/sportfive_seals_slovenian_olympic_deal/. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  109. ^ "IOC awards broadcast rights for seven countries in South Asia". Olympic.org. 31 Temmuz 2013. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-broadcast-rights-for-seven-countries-in-south-asia/206268. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2013. 
  110. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in South Africa". Olympic.org. 7 Şubat 2014. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-2016-broadcast-rights-in-south-africa/223366. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  111. ^ "SBS wins Olympic TV broadcast rights 2010–2016 for both Koreas". M&C. 2 Ağustos 2006. http://en.people.cn/200608/03/eng20060803_289415.html. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  112. ^ "예능도 MBC! 리우올림픽도 MBC!". MBC. 29 Haziran 2016. http://blog.mbc.co.kr/1807. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  113. ^ "2016 리우올림픽 KBS 중계방송, 어벤져스급 해설위원 뭉친다 (종합)". MBC. 7 Temmuz 2016. http://news.mk.co.kr/newsRead.php?year=2016&no=484548. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  114. ^ "***No title***". facebook.com. 1 Ağustos 2016. https://www.facebook.com/rupavahini.channelEye/videos/544813162395129/. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  115. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; SuperSport isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  116. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights In Sub-Saharan Africa". Olympic.org. 15 Ocak 2014. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-2014-2016-broadcast-rights-in-sub-saharan-africa/221181. Erişim tarihi: 20 Ocak 2014. 
  117. ^ "TV5MONDE AFRIQUE DIFFUSEUR OFFICIEL DES JEUX OLYMPIQUES DE RIO 2016". TV5Monde. 1 Haziran 2016. http://presse.tv5monde.com/tv5monde-afrique-diffuseur-officiel-des-jeux-olympiques-de-rio-2016/. Erişim tarihi: 22 Haziran 2016. 
  118. ^ "CANAL+ annonce un dispositif exceptionnel pour la diffusion des Jeux Olympiques de Rio 2016". Gabon review. 5 Ağustos 2016. http://gabonreview.com/blog/communique-canal-annonce-dispositif-exceptionnel-diffusion-jeux-olympiques-de-rio-2016-gabon/. 
  119. ^ "Klart: SVT tappar OS" (Swedish). Aftonbladet.se/sportbladet. 17 Haziran 2011. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportitv/article13186120.ab. Erişim tarihi: 17 Haziran 2011. 
  120. ^ Connolly, Eoin (2 Kasım 2011). "SRG SSR get Swiss rights to Sochi and Rio Games". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/srg_ssr_get_swiss_rights_to_sochi_and_rio_games/. Erişim tarihi: 3 Kasım 2011. 
  121. ^ Long, Michael (16 Temmuz 2016). "Infront agrees Rio 2016 TV deal in Tanzania". SportsPro. http://www.sportspromedia.com/news/infront_agrees_rio_2016_tv_deal_in_tanzania. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2015. 
  122. ^ Suchiva, Nanat (15 Haziran 2016). "Dentsu resolute over Olympic rights". Bangkok Post. http://www.bangkokpost.com/business/news/1010369/dentsu-resolute-over-olympic-rights. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  123. ^ "Les JO de Rio en direct sur la télévision nationale". mosaique fm. 1 Ağustos 2016. http://www.mosaiquefm.net/fr/communiques-de-presse-tunisie/22076/les-jo-de-rio-en-direct-sur-la-television-nationale.html. 
  124. ^ "Saran Medya: Olimpiyat yayını için TRT ile anlaştık". Bloomberg (Bloomberght.com). 5 Ağustos 2016. http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1904041-saran-medya-olimpiyat-yayini-icin-trt-ile-anlastik. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  125. ^ (Russian)Вести. 5 Eylül 2013. http://vesti.ua/sport/15748-olimpiadu-v-ukraine-pokazhut-za-21-million-griven. Erişim tarihi: 24 Ekim 2013. 
  126. ^ "Rio 2016 TV: How to watch the Olympics in the UAE + schedules". the national. 2 Ağustos 2016. http://www.thenational.ae/sport/olympics/rio-2016-tv-how-to-watch-the-olympics-in-the-uae--schedules. 
  127. ^ "IOC awards broadcast rights in United Kingdom for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to the BBC". Olympic.org. 18 Temmuz 2012. http://www.olympic.org/news/ioc-awards-broadcast-rights-in-united-kingdom-for-2014-2016-2018-and-2020-olympic-games-to-the-bbc/168427. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2012. 
  128. ^ "IOC awards Olympic Games broadcast rights to NBCUniversal to 2032". IOC. 7 Mayıs 2014. 30 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160630060549/https://www.olympic.org/news/ioc-awards-olympic-games-broadcast-rights-to-nbcuniversal-through-to-2032. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  129. ^ "TNU TRANSMITIRÁ EN EXCLUSIVA POR TELEVISIÓN ABIERTA LOS JJOO DE RIO 2016". pantallazo.com.uy. 13 Temmuz 2016. http://www.pantallazo.com.uy/auc.aspx?314268. 
  130. ^ "“Sport” telekanali Rio—2016 Olimpiadasining translyatsiyasi huquqini qo‘lga kiritdi". daryo.uz. 1 Ağustos 2016. https://daryo.uz/2016/08/01/sport-telekanali-rio-2016-olimpiadasining-translyatsiyasi-huquqini-qolga-kiritdi/. 
  131. ^ "Juegos Olímpicos Río 2016 desde el 5 al 21 de agosto ¡IMPERDIBLE!". 9 Mayıs 2016. https://twitter.com/TVesAlDia/status/729732807342366720?lang=es. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2016. 
  132. ^ "Đài THVN sở hữu bản quyền Olympic Rio 2016". 22 Temmuz 2016. http://m.vtv.vn/cac-mon-khac/chinh-thuc-dai-truyen-hinh-viet-nam-so-huu-ban-quyen-olympic-rio-2016-20160722202516597.htm. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2016.