2016 Yaz Olimpiyatları yayıncıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Yayıncı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Yayıncı Kaynak
 Arnavutluk [1][2]
 Cezayir EN TV [3]
 Andorra RTVE [4]
 Angola TPA [5]
 Arjantin [6][7]
 Ermenistan Armenia 1 [1][8]
Asya Dentsu1 [9]
 Avustralya Seven Network [10][11]
 Avusturya ORF [12]
 Azerbaycan İTV [13]
 Beyaz Rusya Belteleradio [14]
 Belçika [15][16]
 Belize [17][18]
 Benin ORTB [1]
 Botsvana BTV [1]
 Brezilya [19][20][21][22]
 Bosna-Hersek [1][23][24]
 Brunei Astro [1]
 Bulgaristan [25]
 Burundi RTNB [5]
 Kamboçya [1]
 Kanada [26][27]
Karayipler [28][29][30][31]
 Orta Afrika Cumhuriyeti TéléCentrafrique [1]
Orta Asya Dentsu2 [32]
 Çad Télé Tchad [1]
 Şili TVN [33]
 Çin [34][35]
 Tayvan [1][36]
 Kolombiya [37][38]
 Komorlar ORTV [1]
 Kongo Cumhuriyeti TELE Congo [1]
 Hırvatistan HRT [39]
 Kosta Rika Repretel [40]
 Küba ICRT [41]
 Kıbrıs Cumhuriyeti CyBC [42]
 Çek Cumhuriyeti [43]
 Kongo DC RTNC [5]
 Danimarka [44]
 Dominik Cumhuriyeti CDN [1]
 El Salvador TCS [1]
 Eritre Eri-TV [1]
 Estonya [45][46]
 Avrupa Birliği Sportfive3 [47]
 Fiji [48]
 Finlandiya Yle [49]
 Fransa [50][51]
 Gabon RTG [1]
 Gambiya Groupe Excaf Telecom [5]
 Gana GBC [1]
 Gürcistan GPB [52]
 Almanya [50][53]
 Yunanistan [1][54]
 Gine RTG [1]
 Gine-Bissau Guine Bissau Televisao [1]
 Honduras VTV [55]
 Hong Kong TVB [56]
 Macaristan MTVA [57]
 İzlanda [58][59]
 Hindistan Doordarshan [60]
 Endonezya Emtek [61]
 İran IRIB [62]
 İrlanda RTÉ [63]
 İsrail Sport 5 [64]
 İtalya [47][65][66]
 Fildişi Sahili RTI [5]
 Japonya Japan Consortium [67]
 Kazakistan [68][69]
 Kenya KBC [5]
Kosova Kosova [1][2]
Kırgızistan KTRK [70]
Latin Amerika4 [71][72][73][74]
 Letonya [45][46]
 Lesotho Lesotho TV [1]
 Litvanya [45][46]
 Lüksemburg RTL [75]
 Makao [76]
 Makedonya MRT [77]
Madagaskar ORTM [1]
 Malezya [78][79][80]
 Malavi MBC [1]
 Marshall Adaları MBC [1]
Mauritius MBC [1]
 Meksika [81]
MENA [1][82]
 Moldova TRM [83]
 Moğolistan [1][84]
 Karadağ RTCG [85]
 Fas SNRT [86]
 Mozambik TVM [5]
 Myanmar [1][87]
 Namibya NBC [1]
 Nauru Nauru Media Bureau [1]
 Hollanda NOS [88]
 Yeni Zelanda [1][89]
 Nijerya [90]
 Niue Niue [1]
 Norveç TV 2 [91]
 Portekiz SBS [92]
Pasifik Adaları5 Sky Television [89]
 Pakistan PTV [1]
 Palau PNCC [1]
 Papua Yeni Gine EM TV [93]
 Peru Latina Television [94]
 Filipinler TV5 [95][96][97]
 Polonya TVP [98]
 Portekiz [99][100]
 Porto Riko NBCUniversal [101]
 Katar QGBTC [1]
 Romanya TVR [102]
 Rusya [103]
 Ruanda RTV [1]
 Samoa SBC [1]
 San Marino [47][65][66]
 Senegal Groupe Excaf Telecom [5]
 Sırbistan RTS [104]
 Seyşeller SBC [5]
 Sierra Leone SLBC [1]
 Singapur Mediacorp [105][106]
 Slovakya [107]
 Slovenya RTV Slovenija [108]
 Solomon Adaları Solomon Telekom [1]
Güney Asya Star India [109]
 Güney Afrika SABC [110]
 Güney Kore [111][112][113]
 İspanya RTVE [4]
 Sri Lanka Sri Lanka Rupavahini Corporation [114]
Sahra Altı Afrika [115][116][117][118]
 İsveç MTG [119]
 İsviçre SRG SSR [120]
 Tanzanya Azam Media [121]
 Tacikistan Television Varzish [1]
 Tayland TV Pool [122]
 Tonga TBC [1]
 Tunus ERTT [123]
 Türkiye TRT [124]
 Uganda UBC [1]
 Ukrayna NTKU [125]
 Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Media [126]
 Birleşik Krallık BBC [127]
 ABD NBCUniversal [101][128]
 Uruguay TNU [129]
 Özbekistan MTRK [130]
 Vanuatu VBTC [1]
 Venezuela TVes [131]
 Vietnam [1][132]
 Zimbabve ZBC [1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at "Rio 2016 Olympic Broadcasters". Olympic.org. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  2. ^ a b "Lojërat Olimpike "Rio2016" falas në rrjetin e RTSH". imalbania.com. 30 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  3. ^ "10 ساعات من البث المباشر للأولمبياد على التلفزيون الجزائري". dzlifemag. 1 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  4. ^ a b "IOC awards 2014 & 2016 broadcast rights in Spain". Olympic.org. 4 Eylül 2009. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  5. ^ a b c d e f g h i "Infront together with TV Media Sport secures broadcast agreements for Rio 2016 Olympic Games in eight additional territories". Infront Sports & Media. 22 Haziran 2016. Erişim tarihi: 22 Haziran 2016. 
  6. ^ "La TV Pública lista para los Juegos Olímpicos 2016". Television.com.ar. 1 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  7. ^ "Los Juegos Olímpicos se viven en TyC Sports". TyCSports.com. 22 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  8. ^ "Watch Olympics Games through First Channel". Public TV Company of Armenia. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  9. ^ "IOC awards broadcast rights in 17 Asian countries for Sochi 2014 and Rio 2016". Olympic.org. 12 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2013. 
  10. ^ "Seven Network reclaims rights to broadcast Summer Olympics in Rio de Janeiro in 2016 and Tokyo in 2020". News.com.au. 9 Temmuz 2014. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  11. ^ "IOC awards 2016-2020 broadcast rights in Australia". International Olympic Committee. Olympic.org. 4 Ağustos 2014. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2014. 
  12. ^ "Austria's ORF, ATV get 2014, '16 Olympic TV rights". Taiwan News. 16 Ağustos 2011. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  13. ^ Love, Tom (19 Ocak 2012). "Sportfive agrees Olympic deals in Azerbaijan". SportsPro. Erişim tarihi: 19 Ocak 2012. 
  14. ^ "TV-channel Belarus 5 was awarded the IOC Prize". NOC of Belarus. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  15. ^ Long, Michael (15 Mayıs 2012). "Sportfive awards 2014 and 2016 Olympic rights to VRT". SportsPro. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2012. 
  16. ^ "La RTBF dévoile son dispositif pour Rio 2016". 7sur7.be.org. 13 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2016. 
  17. ^ Ross, Martin (13 Temmuz 2016). "CANOC signs Rio 2016 TV deal in Belize". Sportcal. Sportcal.com. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2016. 
  18. ^ Ross, Martin (12 Temmuz 2016). "Tune in to Channel 7 For Olympics". 7newsbelize.com. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2016. 
  19. ^ "IOC reaches agreement for 2014 & 2016 broadcast rights in Brazil". Olympic.org. 27 Ağustos 2009. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  20. ^ "ESPN Brasil adquire direitos de transmissão da Olimpíada Rio 2016". midiaesportiva.net. 2 Ağustos 2015. Erişim tarihi: 30 Jul 2015. 
  21. ^ Stycer, Mauricio. "Entenda o imbróglio entre Globo e Record nos Jogos Olímpicos". Blog do Maurício Stycer (Portuguese). Universo Online. 7 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2016. 
  22. ^ "Fox acerta com Globo e transmite Rio 2016, Copa de 2018 e F1". maispb.com.br. 29 Ağustos 2009. 
  23. ^ "Rio 2016 [05. – 21. Ağustos]". BHRT (Serbian). bhrt.ba. 20 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2016. 
  24. ^ "Олимпијада- Само на РТРС". rtrs.tv (Serbian). PTPC. 30 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2016. 
  25. ^ Long, Michael (15 Nisan 2013). "BNT and TV+ acquired Olympic Games rights". Dnevnik.bg. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  26. ^ "IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in Canada". Olympic.org. 1 Ağustos 2012. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2012. 
  27. ^ "The countdown is on! CBC/Radio-Canada marks six months to the Rio 2016 Olympic Games" (Basın açıklaması). Canadian Broadcasting Corporation. 5 Şubat 2016. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  28. ^ "IOC awards 2016 broadcast rights in the Caribbean". Olympic.org. 11 Kasım 2013. Erişim tarihi: 12 Kasım 2013. 
  29. ^ Connolly, Eoin (16 Mart 2015). "CBU signs Rio 2016 deal for 20 Caribbean countries". SportsPro. Erişim tarihi: 17 Mart 2015. 
  30. ^ Long, Michael (22 Nisan 2015). "CWC to air Rio 2016 in the Caribbean". SportsPro. Erişim tarihi: 22 Nisan 2015. 
  31. ^ Owen, David (6 Mayıs 2014). "ESPN agrees Caribbean Olympic partnership". inside the games. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  32. ^ "IOC awards 2014-16 broadcast rights in Central Asia". Olympic.org. 4 Temmuz 2013. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2013. 
  33. ^ "TVN adquiere derechos exclusivos para Juegos Olímpicos de Río 2016". TVN.cl. 30 Ocak 2016. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016. 
  34. ^ "IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in China". Olympic.org. 28 Temmuz 2012. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2012. 
  35. ^ "腾讯率先获得2016里约奥运赛事网络播映权". qq.com. 29 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  36. ^ "ELTA TV pick up broadcast rights to Rio 2016 Olympics". Yutang Sports. 1 Temmuz 2015. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  37. ^ "Caracol televisión, canal oficial de los juegos olímpicos río 2016, listo para el inicio de las justas". areacucuta.com. 27 Nisan 2016. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  38. ^ "Este jueves el Canal RCN transmitirá el sorteo del fútbol de Río 2016". Noticias RCN. 13 Nisan 2016. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  39. ^ Vrbanus, Sandro (25 Nisan 2016). "HRT će prenositi Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre u HD rezoluciji". Bug Online (Croatian). bug.hr. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2016. 
  40. ^ "Repretel transmitirá en exclusiva Juegos Olímpicos Río 2016". Repretel. 30 Temmuz 2016. 
  41. ^ "IOC awards Rio 2016 broadcast rights in Cuba". International Olympic Committee. Olympic.org. 19 Aralık 2014. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 
  42. ^ "Στη συχνότητα του ΡΙΚ όλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο". RIK News. 2 Ağustos 2016. 
  43. ^ Love, Tom (11 Ekim 2012). "Olympic media rights sold in the Czech Republic". SportsPro. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 
  44. ^ Love, Tom (4 Ekim 2012). "Sportfive awards Danish Olympic rights". SportsPro. Erişim tarihi: 4 Ekim 2012. 
  45. ^ a b c Emmett, James (10 Temmuz 2012). "Bevy of Baltic deals for Sportfive's Olympic group". SportsPro. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2012. 
  46. ^ a b c Whittock, Jesse (10 Temmuz 2012). "MTG wins more Olympic rights". C21Media. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2012. 
  47. ^ a b c "IOC agrees European broadcast rights contract for 2014 and 2016 Olympic Games". Olympic.org. 18 Şubat 2009. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  48. ^ "Rio Olympics Schedule on FBC TV". FBC. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  49. ^ Long, Michael (21 Kasım 2011). "YLE acquires 2014 and 2016 Olympic rights in Finland". SportsPro. Erişim tarihi: 22 Kasım 2011. 
  50. ^ a b "IOC awards TV rights in Germany, Korea, France". USA Today. 4 Temmuz 2011. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2012. 
  51. ^ Kennedy, Mike (16 Haziran 2015). "France Télévisions in Canal Plus sub-licensing deal". SportsPro. Erişim tarihi: 17 Haziran 2015. 
  52. ^ "რიო 2016 საზოგადოებრივ მაუწყებელზე". adjara sports. 18 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  53. ^ Grohmann, Karolos (4 Temmuz 2011). "Olympics-ZDF, ARD awarded German TV rights to 2014/2016 Games – IOC". Reuters. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2012. 
  54. ^ "Rights for 2016 Olympics". Diavgeia. 9 Temmuz 2014. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  55. ^ "Te invitamos a disfrutar de los #JuegosOlímpicosRío2016 a través de #VTVSomosTodos y #Tele21". VTV. 4 Ağustos 2016. 
  56. ^ "TVB expands Olympic broadcast deal". advertising marketing. 28 Mayıs 2014. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  57. ^ "200 milliós megállapodást között a MOB az MTVA-val". HVG. 20 Kasım 2013. Erişim tarihi: 11 Kasım 2013. 
  58. ^ "Íþróttaviðburðir í beinni útsendingu á RÚV og RÚV2". RÚV. 28 Temmuz 2016. 
  59. ^ "framundan i beinni". Stod2. 28 Temmuz 2016. 
  60. ^ Chunikiah, Deena (1 Ağustos 2016). "Doordarshan National Channel to screen important events for Rio Olympics". next tv news. nextvindia.com. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  61. ^ "SCTV,Indosiar, O Channel, dan Nexmedia akan siarkan Olimpiade 2016 Rio de Janeiro, Brazil". Lintas Info (Indonesian). hiburan.lintas.info. 24 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  62. ^ "رقابت های ریو را خواهید دید". PRIRIB. 16 Ağustos 2013. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2016. 
  63. ^ Cushnan, David (16 Ağustos 2013). "RTÉ nabs Irish rights to next two Olympic Games". SportsPro. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  64. ^ Cushnan, David (23 Ağustos 2012). "Sportfive sells Olympic rights in Israel". SportsPro. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2012. 
  65. ^ a b Rossi, Simone (11 Temmuz 2013). "La Rai acquista le Olimpiadi 2016 da Sky. Oggi in cda la ratifica dell'accordo". Digital-Sat. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2013. 
  66. ^ a b Emmett, James (15 Temmuz 2013). "Rai finally reaches Olympic deal with Sky Italia". SportsPro. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2013. 
  67. ^ "IOC awards broadcast rights in Japan for 2014 and 2016 Olympic Games". Olympic.org. 3 Şubat 2012. Erişim tarihi: 3 Şubat 2012. 
  68. ^ "Khabar TV channel receives summer Olympics live broadcast rights". Kazakh TV. kazakh-tv.kz. 29 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  69. ^ "Телеканалы «Kazsport», «Казахстан» и «Хабар» в прямом эфире покажут XXXI летние Олимпийские Игр – 2016 в Рио-де-Жанейро". kaztrk.kz. 29 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  70. ^ "First Sports channel in Kyrgyz Republic finally launched". aipsmedia.com. 16 Aralık 2015. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  71. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in Latin America". Olympic.org. 22 Mart 2013. Erişim tarihi: 22 Mart 2013. 
  72. ^ Long, Michael (7 Şubat 2014). "América Móvil sells more Olympic rights". SportsPro. Erişim tarihi: 8 Şubat 2014. 
  73. ^ Cushnan, David (Ocak 31, 2014). "ESPN bags last-gasp deal to broadcast Sochi 2014". SportsPro. Erişim tarihi: Ocak 31, 2014. 
  74. ^ Long, Michael (30 Ocak 2014). "Fox Sports snaps up Latin American Olympic rights". SportsPro. Erişim tarihi: 30 Ocak 2014. 
  75. ^ "RTL Lëtzebuerg s'offre les droits de diffusion des grands événements sportifs internationaux". paperjam.lu. 25 Eylül 2013. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  76. ^ "澳視直播里約奧運會". TDM. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  77. ^ "Ново руво за Рио де Жанеиро" (Macedonian). Macedonian Radio Television. 29 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2016. 
  78. ^ "Astro secures EPL broadcast rights for next three years". Malay Mail. Malay Mail Online. 4 Şubat 2016. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  79. ^ "TM Lauches Campaign Leading Up to Rio 2016 Olympic Games; HyppTV's HyppSports HD Becomes the Official IPTV Broadcast Partner". TM. tm.com.my. 9 Haziran 2016. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2016. 
  80. ^ "RTM Hos Rasmi Olimpik 2016 Tawar 500 Jam Siaran" (Malay). Mynewshub. 5 Nisan 2016. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2016. 
  81. ^ "Canal 22 y Once tv transmitirán Juegos Olímpicos; Televisa y Azteca quedan fuera". aristeguinoticias.com. 27 Nisan 2016. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  82. ^ "IOC reaches 2014-2016 broadcast rights agreement with ASBU (IOC)". Sochi.ru. 18 Haziran 2009. Erişim tarihi: 15 Mart 2013. 
  83. ^ "New Moldovan channel launches". broadbandtvnews. 3 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  84. ^ ""Рио 2016" зуны олимпийн наадмыг МҮОНТ гурван сувгаар зэрэг дамжуулна". MNB. mnb.mn. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  85. ^ "SPORTSKO LJETO". RTCG. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2016. 
  86. ^ Igrouane, Youssef (4 Ağustos 2016). "SNRT to Broadcast Rio de Janeiro Olympic Games". Morocco World News. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  87. ^ ""Рио 2016" зуны олимпийн наадмыг МҮОНТ гурван сувгаар зэрэг дамжуулна". MNB. mnb.mn. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  88. ^ Love, Tom (3 Mayıs 2012). "NOS acquires Dutch rights to 2014 and 2016 Olympic Games". SportsPro. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2012. 
  89. ^ a b "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in New Zealand and Pacific Island Territories". Olympic.org. 15 Ekim 2013. Erişim tarihi: 16 Ekim 2013. 
  90. ^ "NOC unveils Olympic Games TV station partners". Naija247 News. Erişim tarihi: 30 Mart 2016. 
  91. ^ "TV2 awarded first Sportfive Olympic rights deal". Sportbusiness.com. 16 Haziran 2011. Erişim tarihi: 16 Haziran 2011. 
  92. ^ "IOC awards TV rights for North and South Korea to SBS". IOC. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2016. 
  93. ^ "2016 Rio Olympics Exclusively on EMTV". emtv.com.pg. 29 Şubat 2016. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2016. 
  94. ^ "Todos los Juegos Olímpicos Río 2016 solo por Latina". latina.pe. 6 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  95. ^ "Sports5 the official Philippine broadcaster of Olympic Games". InterAksyon.com. 16 Ocak 2014. Erişim tarihi: 20 Ocak 2014. 
  96. ^ "TV5 to provide extensive coverage of Rio Olympics on Philippine TV 24/7". Sports Interactive Network Philippines. Nisan 26, 2016. Erişim tarihi: Nisan 26, 2016. 
  97. ^ "TV5 to air opener, games live". The Philippine Star. Ağustos 4, 2016. Erişim tarihi: Ağustos 4, 2016. 
  98. ^ "Igrzyska olimpijskie 2014 i 2016 na żywo tylko w TVP" (Polish). 14 Mayıs 2013. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2013. 
  99. ^ "RTP vai transmitir Jogos Olímpicos de 2016 em canal aberto" (Portuguese). iOnline. 30 Ekim 2013. Erişim tarihi: 30 Ekim 2013. 
  100. ^ "Sport TV compra direitos televisivos dos próximos Jogos Olímpicos" (Portuguese). Público. 29 Ekim 2013. Erişim tarihi: 30 Ekim 2013. 
  101. ^ a b "IOC awards US broadcast rights for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to NBCUniversal". IOC. 7 Haziran 2011. 4 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  102. ^ "TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro". Mediafax. 17 Nisan 2013. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2013. 
  103. ^ Love, Tom (3 Eylül 2012). "Sportfive concludes Olympic agreement in Russia". SportsPro. Erişim tarihi: 4 Eylül 2012. 
  104. ^ Sekulić, J. (17 Temmuz 2016). "Prenosi iz Rija: Medalje stižu u cik zore". Novosti.rs. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  105. ^ "Singapore to get free coverage of Rio Olympics on multiple platforms". Channel NewsAsia. 22 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2016. 
  106. ^ Siang Yee, Chua (15 Haziran 2016). "No deal yet for Singapore on live Olympics coverage". The Straits Times. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  107. ^ Love, Tom (10 Ekim 2012). "Sportfive sells Slovakian Olympic rights". SportsPro. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 
  108. ^ Emmett, James (13 Temmuz 2012). "Sportfive seals Slovenian Olympic deal". SportsPro. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2012. 
  109. ^ "IOC awards broadcast rights for seven countries in South Asia". Olympic.org. 31 Temmuz 2013. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2013. 
  110. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights in South Africa". Olympic.org. 7 Şubat 2014. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  111. ^ "SBS wins Olympic TV broadcast rights 2010–2016 for both Koreas". M&C. 2 Ağustos 2006. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  112. ^ "예능도 MBC! 리우올림픽도 MBC!". MBC. 29 Haziran 2016. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  113. ^ "2016 리우올림픽 KBS 중계방송, 어벤져스급 해설위원 뭉친다 (종합)". MBC. 7 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2016. 
  114. ^ "***No title***". facebook.com. 1 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  115. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; SuperSport isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  116. ^ "IOC awards 2014-2016 broadcast rights In Sub-Saharan Africa". Olympic.org. 15 Ocak 2014. Erişim tarihi: 20 Ocak 2014. 
  117. ^ "TV5MONDE AFRIQUE DIFFUSEUR OFFICIEL DES JEUX OLYMPIQUES DE RIO 2016". TV5Monde. 1 Haziran 2016. Erişim tarihi: 22 Haziran 2016. 
  118. ^ "CANAL+ annonce un dispositif exceptionnel pour la diffusion des Jeux Olympiques de Rio 2016". Gabon review. 5 Ağustos 2016. 
  119. ^ "Klart: SVT tappar OS" (Swedish). Aftonbladet.se/sportbladet. 17 Haziran 2011. Erişim tarihi: 17 Haziran 2011. 
  120. ^ Connolly, Eoin (2 Kasım 2011). "SRG SSR get Swiss rights to Sochi and Rio Games". SportsPro. Erişim tarihi: 3 Kasım 2011. 
  121. ^ Long, Michael (16 Temmuz 2016). "Infront agrees Rio 2016 TV deal in Tanzania". SportsPro. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2015. 
  122. ^ Suchiva, Nanat (15 Haziran 2016). "Dentsu resolute over Olympic rights". Bangkok Post. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  123. ^ "Les JO de Rio en direct sur la télévision nationale". mosaique fm. 1 Ağustos 2016. 
  124. ^ "Saran Medya: Olimpiyat yayını için TRT ile anlaştık". Bloomberg. Bloomberght.com. 5 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  125. ^ Олимпиаду в Украине покажут за 21 миллион гривен. Вести (Russian). 5 Eylül 2013. Erişim tarihi: 24 Ekim 2013. 
  126. ^ "Rio 2016 TV: How to watch the Olympics in the UAE + schedules". the national. 2 Ağustos 2016. 
  127. ^ "IOC awards broadcast rights in United Kingdom for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to the BBC". Olympic.org. 18 Temmuz 2012. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2012. 
  128. ^ "IOC awards Olympic Games broadcast rights to NBCUniversal to 2032". IOC. 7 Mayıs 2014. 30 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  129. ^ "TNU TRANSMITIRÁ EN EXCLUSIVA POR TELEVISIÓN ABIERTA LOS JJOO DE RIO 2016". pantallazo.com.uy. 13 Temmuz 2016. 
  130. ^ ""Sport" telekanali Rio—2016 Olimpiadasining translyatsiyasi huquqini qo'lga kiritdi". daryo.uz. 1 Ağustos 2016. 
  131. ^ "Juegos Olímpicos Río 2016 desde el 5 al 21 de agosto ¡IMPERDIBLE!". 9 Mayıs 2016. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2016. 
  132. ^ "Đài THVN sở hữu bản quyền Olympic Rio 2016". 22 Temmuz 2016. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2016.