2015'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
İngiliz şarkıcı Adele'in (resimde) üçüncü stüdyo albümü 25 yıl sonunda en çok satan albüm oldu ve Billboard 200 listesinde son üç hafta zirvede kaldı.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır. [1]

Anahtar
Best performing album of 2015 2015'in en iyi performans gösteren albümünü gösterir[2]
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
3 Ocak 1989 dagger Taylor Swift [3]
10 Ocak [4]
17 Ocak [5]
24 Ocak [6]
31 Ocak Title Meghan Trainor [7]
7 Şubat American Beauty/American Psycho Fall Out Boy [8]
14 Şubat 1989 dagger Taylor Swift [9]
21 Şubat [10]
28 Şubat If You're Reading This It's Too Late Drake [11]
7 Mart Smoke + Mirrors Imagine Dragons [12]
14 Mart Dark Sky Paradise Big Sean [13]
21 Mart Piece by Piece Kelly Clarkson [14]
28 Mart Empire: Original Soundtrack from Season 1 Soundtrack [15][16]
4 Nisan To Pimp a Butterfly Kendrick Lamar [17]
11 Nisan [18]
18 Nisan The Album About Nothing Wale [19]
25 Nisan Furious 7 Soundtrack [20]
2 Mayıs Handwritten Shawn Mendes [21]
9 Mayıs Sound & Color Alabama Shakes [22]
16 Mayıs Jekyll + Hyde Zac Brown Band [23]
23 Mayıs Wilder Mind Mumford & Sons [24]
30 Mayıs Pitch Perfect 2 Soundtrack [25]
6 Haziran Blurryface Twenty One Pilots [26]
13 Haziran At. Long. Last. ASAP ASAP Rocky [27]
20 Haziran How Big, How Blue, How Beautiful Florence and the Machine [28]
27 Haziran Drones Muse [29]
4 Temmuz Before This World James Taylor [30]
11 Temmuz Dark Before Dawn Breaking Benjamin [31]
18 Temmuz Dreams Worth More Than Money Meek Mill [32]
25 Temmuz [33]
1 Ağustos Black Rose Tyrese [34]
8 Ağustos DS2 Future [35]
15 Ağustos Woman Jill Scott [36]
22 Ağustos Descendants Soundtrack [37]
29 Ağustos Kill the Lights Luke Bryan [38]
5 Eylül [39]
12 Eylül Immortalized Disturbed [40]
19 Eylül Beauty Behind the Madness The Weeknd [41]
26 Eylül [42]
3 Ekim [43]
10 Ekim What a Time to Be Alive Drake and Future [44][45]
17 Ekim Fetty Wap Fetty Wap [46]
24 Ekim Unbreakable Janet Jackson [47]
31 Ekim Revival Selena Gomez [48]
7 Kasım Pentatonix Pentatonix [49]
14 Kasım Sounds Good Feels Good 5 Seconds of Summer [50]
21 Kasım Traveller Chris Stapleton [51]
28 Kasım [52]
5 Aralık Purpose Justin Bieber [53]
12 Aralık 25 Adele [54]
19 Aralık [55]
26 Aralık [56]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Drake Has the Top Selling Digital Album of 2015 - Complex". Complex. October 9, 2015. 28 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2015. 
  2. ^ "Billboard 200 Year-End Albums of 2015". 
  3. ^ Caulfield, Keith (24 Aralık 2014). "Taylor Swift Back at No. 1 on Billboard 200, Nicki Minaj Debuts at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 24 Aralık 2014. 
  4. ^ Caulfield, Keith (31 Aralık 2014). "Taylor Swift's '1989' Spends Seventh Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 31 Aralık 2014. 
  5. ^ Caulfield, Keith (January 7, 2015). "Taylor Swift's '1989' Earns Eighth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 7, 2015. 
  6. ^ Caulfield, Keith (January 14, 2015). "Taylor Swift's '1989' Spends a Ninth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 14, 2015. 
  7. ^ Caulfield, Keith (January 21, 2015). "Meghan Trainor's 'Title' Album Earns Mighty Debut at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: January 21, 2015. 
  8. ^ Caulfield, Keith (January 28, 2015). "Fall Out Boy Scores Third No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: January 28, 2015. 
  9. ^ Caulfield, Keith (February 4, 2015). "Taylor Swift's '1989' Scores Milestone 10th Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 4, 2015. 
  10. ^ Caulfield, Keith (February 11, 2015). "Taylor Swift's '1989' Spends 11th Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 11, 2015. 
  11. ^ Caulfield, Keith (February 18, 2015). "Drake's Surprise Album Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: February 18, 2015. 
  12. ^ Caulfield, Keith (February 25, 2015). "Imagine Dragons Slay at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 25, 2015. 
  13. ^ Caulfield, Keith (March 4, 2015). "Big Sean Scores His First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: March 4, 2015. 
  14. ^ Caulfield, Keith (March 11, 2015). "Kelly Clarkson Claims Her Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 11, 2015. 
  15. ^ Caulfield, Keith (March 17, 2015). "'Empire' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart, Madonna Arrives at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: March 18, 2015. 
  16. ^ Caulfield, Keith (March 17, 2015). "'Empire,' Madonna and Luke Bryan Debut in Top Three on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: March 18, 2015. 
  17. ^ Caulfield, Keith (March 25, 2015). "Kendrick Lamar Earns His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 25, 2015. 
  18. ^ Caulfield, Keith (April 1, 2015). "Kendrick Lamar Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 1, 2015. 
  19. ^ Caulfield, Keith (April 8, 2015). "Wale Rules With Second No. 1 Album, 'Furious 7' Soundtrack Drives to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: April 8, 2015. 
  20. ^ Caulfield, Keith (April 15, 2015). "'Furious 7' Soundtrack Speeds to No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 15, 2015. 
  21. ^ Caulfield, Keith (April 22, 2015). "Shawn Mendes' 'Handwritten' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 22, 2015. 
  22. ^ Caulfield, Keith (April 29, 2015). "Alabama Shakes Scores Its First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: April 29, 2015. 
  23. ^ Caulfield, Keith (May 6, 2015). "Zac Brown Band Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 7, 2015. 
  24. ^ Caulfield, Keith (May 13, 2015). "Mumford & Sons Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 13, 2015. 
  25. ^ Caulfield, Keith (May 20, 2015). "'Pitch Perfect 2' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 20, 2015. 
  26. ^ Caulfield, Keith (May 27, 2015). "Twenty One Pilots Earns Its First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: May 27, 2015. 
  27. ^ Caulfield, Keith (June 3, 2015). "A$AP Rocky Earns Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 3, 2015. 
  28. ^ Caulfield, Keith (June 10, 2015). "Florence + the Machine Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 10, 2015. 
  29. ^ Caulfield, Keith (June 17, 2015). "Muse Earns Its First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 17, 2015. 
  30. ^ Caulfield, Keith (June 24, 2015). "After 45-Year Wait, James Taylor Earns His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: June 24, 2015. 
  31. ^ Caulfield, Keith (July 1, 2015). "Breaking Benjamin Earns Its First No. 1 Album on the Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 1, 2015. 
  32. ^ Caulfield, Keith (July 8, 2015). "Meek Mill Claims His First No. 1 Album on the Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 8, 2015. 
  33. ^ Caulfield, Keith (July 12, 2015). "Meek Mill Reigns Again at No. 1 on Billboard 200 Chart Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 12, 2015. 
  34. ^ Caulfield, Keith (July 19, 2015). "Tyrese Scores His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 19, 2015. 
  35. ^ Caulfield, Keith (July 26, 2015). "Future Earns His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: July 26, 2015. 
  36. ^ Caulfield, Keith (August 3, 2015). "Jill Scott Scores Her Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: August 3, 2015. 
  37. ^ Caulfield, Keith (August 9, 2015). "'Descendants' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: August 9, 2015. 
  38. ^ Caulfield, Keith (August 16, 2015). "Luke Bryan Bows at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart, Dr. Dre Debuts at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: August 16, 2015. 
  39. ^ Caulfield, Keith (August 23, 2015). "Luke Bryan's 'Kill the Lights' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: August 23, 2015. 
  40. ^ Caulfield, Keith (August 30, 2015). "Disturbed Scores Fifth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: August 30, 2015. 
  41. ^ Caulfield, Keith (September 6, 2015). "The Weeknd's 'Beauty Behind the Madness' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: September 6, 2015. 
  42. ^ Caulfield, Keith (September 13, 2015). "The Weeknd Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: September 13, 2015. 
  43. ^ Caulfield, Keith (September 20, 2015). "The Weeknd Earns Third Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: September 20, 2015. 
  44. ^ Caulfield, Keith (September 27, 2015). "Drake and Future's Surprise Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: September 27, 2015. 
  45. ^ Caulfield, Keith (September 27, 2015). "Seven Debuts Hit Top 10 of Billboard 200 Chart, Led by Drake & Future, Lana Del Rey and Mac Miller". Billboard. Erişim tarihi: September 27, 2015. 
  46. ^ Caulfield, Keith (October 4, 2015). "Fetty Wap Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: October 4, 2015. 
  47. ^ Caulfield, Keith (October 11, 2015). "Janet Jackson Earns Historic Seventh No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: October 11, 2015. 
  48. ^ Caulfield, Keith (October 18, 2015). "Selena Gomez Scores Her Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: October 18, 2015. 
  49. ^ Caulfield, Keith (October 26, 2015). "Pentatonix Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: October 26, 2015. 
  50. ^ Caulfield, Keith (1 Kasım 2015). "5 Seconds of Summer Earns Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 1 Kasım 2015. 
  51. ^ Caulfield, Keith (8 Kasım 2015). "Chris Stapleton Soars to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart After CMAs". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 9 Kasım 2015. 
  52. ^ Caulfield, Keith (15 Kasım 2015). "Chris Stapleton Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Prometheus Global Media. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2015. 
  53. ^ Caulfield, Keith (22 Kasım 2015). "Justin Bieber Scores Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Purpose'". Billboard. Erişim tarihi: 22 Kasım 2015. 
  54. ^ Caulfield, Keith (29 Kasım 2015). "Adele's '25' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart, '21' Returns to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 30 Kasım 2015. 
  55. ^ Caulfield, Keith (6 Aralık 2015). "Adele's '25' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 6 Aralık 2015. 
  56. ^ Caulfield, Keith (13 Aralık 2015). "Adele's '25' Rules for Third Week at No. 1, Coldplay Debuts at No. 2 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 13 Aralık 2015.