2014'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Country pop şarkıcısı Taylor Swift'in (resimde) 1989 albümü Billboard 200'de dördüncü bir numarası oldu. ABD'de aynı yıl en çok satan sanatçı oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2014 2014'ün en iyi performans gösteren albümünü gösterir[1]
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
4 Ocak Beyoncé Beyoncé [2]
11 Ocak [3]
18 Ocak Frozen dagger Soundtrack [4]
25 Ocak [5]
1 Şubat High Hopes Bruce Springsteen [6]
8 Şubat Frozen dagger Soundtrack [7]
15 Şubat [8]
22 Şubat Now 49 Various Artists [9]
1 Mart The Outsiders Eric Church [10]
8 Mart Frozen dagger Soundtrack [11]
15 Mart Oxymoron Schoolboy Q [12]
22 Mart Mastermind Rick Ross [13]
29 Mart Frozen dagger Soundtrack [14]
5 Nisan [15]
12 Nisan [16]
19 Nisan [17]
26 Nisan [18]
3 Mayıs [19]
10 Mayıs [20]
17 Mayıs [21]
24 Mayıs Now 50 Various Artists [22]
31 Mayıs Turn Blue The Black Keys [23]
7 Haziran Ghost Stories Coldplay [24]
14 Haziran [25]
21 Haziran Platinum Miranda Lambert [26]
28 Haziran Lazaretto Jack White [27]
5 Temmuz Ultraviolence Lana Del Rey [28]
12 Temmuz x Ed Sheeran [29]
19 Temmuz Trigga Trey Songz [30]
26 Temmuz 1000 Forms of Fear Sia [31]
2 Ağustos Mandatory Fun "Weird Al" Yankovic [32]
9 Ağustos 5 Seconds of Summer 5 Seconds of Summer [33]
16 Ağustos Hypnotic Eye Tom Petty and the Heartbreakers [34]
23 Ağustos Guardians of the Galaxy:

Awesome Mix Vol. 1

Soundtrack [35]
30 Ağustos [36]
6 Eylül Blacc Hollywood Wiz Khalifa [37]
13 Eylül My Everything Ariana Grande [38]
20 Eylül V Maroon 5 [39]
27 Eylül Anomaly Lecrae [40]
4 Ekim Partners Barbra Streisand [41]
11 Ekim Cheek to Cheek Tony Bennett and Lady Gaga [42]
18 Ekim Bringing Back the Sunshine Blake Shelton [43]
25 Ekim Old Boots, New Dirt Jason Aldean [44]
1 Kasım Anything Goes Florida Georgia Line [45]
8 Kasım .5: The Gray Chapter Slipknot [46]
15 Kasım 1989 Taylor Swift [47]
22 Kasım [48]
29 Kasım [49]
6 Aralık Four One Direction [50]
13 Aralık 1989 Taylor Swift [51]
20 Aralık [52]
27 Aralık 2014 Forest Hills Drive J. Cole [53]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Billboard 200 Year-End Albums of 2014". 
  2. ^ Caulfield, Keith (26 Aralık 2013). "Beyonce Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 26 Aralık 2013. 
  3. ^ Caulfield, Keith (January 2, 2014). "Beyonce Leads for Third Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: January 2, 2014. 
  4. ^ Caulfield, Keith (January 8, 2014). "'Frozen' Soundtrack Storms To Top Of Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: January 8, 2014. 
  5. ^ Caulfield, Keith (January 15, 2014). "'Frozen' Chills For Second Week At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: January 15, 2014. 
  6. ^ Caulfield, Keith (January 22, 2014). "Bruce Springsteen Scores 11th No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: January 22, 2014. 
  7. ^ Caulfield, Keith (January 29, 2014). "'Frozen' Soundtrack Returns To No. 1 On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: January 29, 2014. 
  8. ^ Caulfield, Keith (February 5, 2014). "'Frozen' Longest-Running No. 1 Film Soundtrack Since 2003". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: February 5, 2014. 
  9. ^ Caulfield, Keith (February 12, 2014). "'Now 49' Bumps 'Frozen' From No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: February 12, 2014. 
  10. ^ Caulfield, Keith (February 19, 2014). "Eric Church Scores Second No. 1 Album With 'The Outsiders'". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: February 19, 2014. 
  11. ^ Caulfield, Keith (February 26, 2014). "'Frozen' Earns Most Weeks At No. 1 For A Soundtrack Since 'Titanic'". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: February 26, 2014. 
  12. ^ Caulfield, Keith (March 5, 2014). "ScHoolboy Q's 'Oxymoron' Debuts at No. 1 On Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: March 5, 2014. 
  13. ^ Caulfield, Keith (March 12, 2014). "Rick Ross Rules With Fifth No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: March 12, 2014. 
  14. ^ Caulfield, Keith (March 19, 2014). "'Frozen' Returns To No. 1 On Billboard 200 For Sixth Week". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: March 19, 2014. 
  15. ^ Caulfield, Keith (March 26, 2014). "'Frozen' Earns Its Biggest Sales Week Yet, Tops Billboard 200 a Seventh Time". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: March 26, 2014. 
  16. ^ Caulfield, Keith (April 2, 2014). "'Frozen' Rules With Most Weeks At No. 1 Since Adele's '21'". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: April 2, 2014. 
  17. ^ Caulfield, Keith (April 9, 2014). "5 Seconds Of Summer Debuts At No. 2 on Billboard 200; 'Frozen' Still No. 1". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: April 9, 2014. 
  18. ^ Caulfield, Keith (April 16, 2014). "'Frozen' Spends 10th Week at No. 1 On Billboard 200; Sales Climb Past 2 Million". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: April 16, 2014. 
  19. ^ Caulfield, Keith (April 23, 2014). "'Frozen' Scores Biggest Sales Week Yet, No. 1 For An 11th Week". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: April 23, 2014. 
  20. ^ Caulfield, Keith (April 30, 2014). "Future Squeaks By Iggy Azalea on Billboard 200, 'Frozen' Still No. 1". Billboard. Prometheus Global Week. Erişim tarihi: April 30, 2014. 
  21. ^ Caulfield, Keith (May 7, 2014). "'Frozen' Spends Lucky 13th Week At No.1, Lindsey Stirling Bows At No.2". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: May 7, 2014. 
  22. ^ Caulfield, Keith (May 14, 2014). "'Now 50' Bumps 'Frozen' From No. 1 On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: May 14, 2014. 
  23. ^ Caulfield, Keith (May 21, 2014). "The Black Keys Earn First No. 1 Album, Michael Jackson Debuts At No. 2". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: May 21, 2014. 
  24. ^ Caulfield, Keith (May 28, 2014). "Coldplay's 'Ghost Stories' Starts at No. 1 With Biggest Debut of 2014". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: May 28, 2014. 
  25. ^ Caulfield, Keith (June 4, 2014). "Coldplay Chills For Second Week At No. 1, Mariah Carey Debuts At No. 3". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: June 4, 2014. 
  26. ^ Caulfield, Keith (June 10, 2014). "Miranda Lambert Earns First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: June 10, 2014. 
  27. ^ Caulfield, Keith (June 18, 2014). "Jack White's 'Lazaretto' Debuts at No. 1, Sets Vinyl Sales Record". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: June 18, 2014. 
  28. ^ Caulfield, Keith (June 25, 2014). "Lana Del Rey Lands First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: June 25, 2014. 
  29. ^ Caulfield, Keith (July 2, 2014). "Ed Sheeran's 'x' Debuts At No. 1 On Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 2, 2014. 
  30. ^ Caulfield, Keith (July 9, 2014). "Trey Songz Scores Second No. 1 Album With 'Trigga'". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 9, 2014. 
  31. ^ Caulfield, Keith (July 16, 2014). "Sia Earns First No. 1 Album On Billboard 200 with '1000 Forms of Fear'". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 16, 2014. 
  32. ^ Caulfield, Keith (July 23, 2014). "'Weird Al' Yankovic Gets First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 23, 2014. 
  33. ^ Caulfield, Keith (July 30, 2014). "5 Seconds Of Summer Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: July 30, 2014. 
  34. ^ Caulfield, Keith (August 6, 2014). "Tom Petty Scores First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: August 6, 2014. 
  35. ^ Caulfield, Keith (August 13, 2014). "'Guardians Of The Galaxy' Soundtrack Hits No. 1 On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: August 13, 2014. 
  36. ^ Caulfield, Keith (August 20, 2014). "'Guardians Of The Galaxy' Soundtrack Spends Second Week At No. 1". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: August 20, 2014. 
  37. ^ Caulfield, Keith (August 27, 2014). "Wiz Khalifa Earns First No. 1 Album On Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: August 27, 2014. 
  38. ^ Caulfield, Keith (September 2, 2014). "Ariana Grande's 'My Everything' Debuts at No. 1 on the Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: September 2, 2014. 
  39. ^ Caulfield, Keith (September 10, 2014). "Maroon 5 Tops Billboard 200 with V". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: September 10, 2014. 
  40. ^ Caulfield, Keith (September 17, 2014). "Lecrae Earns First No. 1 Album on Billboard 200". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: September 17, 2014. 
  41. ^ Caulfield, Keith (September 23, 2014). "Barbra Streisand Makes History at No.1 on Billboard 200". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: September 23, 2014. 
  42. ^ Caulfield, Keith (October 1, 2014). "Tony Bennett & Lady Gaga's 'Cheek To Cheek' Debuts at No. 1". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: October 1, 2014. 
  43. ^ Caulfield, Keith (October 8, 2014). "Blake Shelton Scores Second No. 1 Album on Billboard 200". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: October 8, 2014. 
  44. ^ Caulfield, Keith (October 15, 2014). "Jason Aldean Earns Second No. 1 Album, Third-Largest Week of 2014". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: October 15, 2014. 
  45. ^ Caulfield, Keith (October 22, 2014). "Florida Georgia Line Scores First No. 1 Album". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: October 22, 2014. 
  46. ^ Caulfield, Keith (October 29, 2014). "Slipknot Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: October 29, 2014. 
  47. ^ Caulfield, Keith (4 Kasım 2014). "Official: Taylor Swift's '1989' Debuts With 1.287 Million Sold In First Week". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 4 Kasım 2014. 
  48. ^ Caulfield, Keith (12 Kasım 2014). "Taylor Swift's '1989' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 12 Kasım 2014. 
  49. ^ Caulfield, Keith (19 Kasım 2014). "Taylor Swift's '1989' No. 1 for Third Week on Billboard 200". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 19 Kasım 2014. 
  50. ^ Caulfield, Keith (26 Kasım 2014). "One Direction's 'Four' Makes Historic No. 1 Debut on Billboard 200 Chart". Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 26 Kasım 2014. 
  51. ^ Caulfield, Keith (3 Aralık 2014). "Taylor Swift's '1989' Returns to No. 1 on Revamped Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  52. ^ Caulfield, Keith (10 Aralık 2014). "Taylor Swift's '1989' Spends Fifth Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 10 Aralık 2014. 
  53. ^ Caulfield, Keith (17 Aralık 2014). "J. Cole Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 17 Aralık 2014.