2008'de Canadian Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Katy Perry bir konserinde şarkı söylüyor, yeşil bir elbise ve pembe çerçeveleri olan kalp şeklinde bir güneş gözlüğü takmış.
Katy Perry'nin "I Kissed a Girl" şarkısı listenin dokuz haftasında zirvesinde kaldı.

Canadian Hot 100, Kanada'da en iyi performans gösteren single çalışmalarının sıralandığı bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık CD single ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, şarkının radyolarda çalınma sıklığını da esas alır. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Hot 100 listesi ile benzerlik gösterir. Listenin çevrimiçi sürümününde, Kanadalı şarkıcılardan birine ait olan bir şarkıyı belirtmek için, şarkının adının yanına Kanada bayrağı eklenir.[1][2]

2008'de 11 single, listenin zirvesine yükseldi. Yılın ilk dört haftasında zirvede olan Timbaland ve OneRepublic düeti "Apologize", ilk kez 2007 yılında zirveye yükseldiği için, 2007 yılının bir numaralı çalışmaları arasında gösterilir.[3] Yıl içinde, Lady Gaga ve Katy Perry iki single sayesinde bir numaraya yükseldi. Madonna ve Justin Timberlake'in düet şarkısı "4 Minutes" ile Katy Perry'nin "I Kissed a Girl" şarkısı dokuz hafta listenin zirvesinde kaldı. Yılın son üç haftasında zirvenin sahibi olan Lady Gaga şarkısı "Poker Face", 2009 yılı içinde altı haftada zirvede kaldı ve toplamda dokuz hafta listenin zirvesinde kaldı.[4] Flo Rida'nın T-Pain ile düet yaptığı "Low" şarkısı sekiz ardışık hafta listenin zirvesinde kaldı. Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın "Take a Bow" şarkısı, listenin en büyük sıçrayışlarından birini gerçekleştirerek yetmiş numaradan bir numaraya yükseldi ve bir hafta listenin zirvesinde kaldı.[5] "Bleeding Love" şarkısı ile zirveye yükselen Leona Lewis ise, liste tarihinde zirveye yükselen ilk İngiliz şarkıcı oldu.[6]

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Flo Rida konserinde rap yapıyor.  wearing a purple shirt, sweatpants, and a cap.
Flo Rida'nın "Low" şarkısı, sekiz hafta zirvede kaldı.
Lady Gaga'nın ilk single şarkısı "Just Dance", beş ardışık hafta listenin zirvesinde kaldı. Gaga'nın ikinci single şarkısı "Poker Face" ise yılın son üç haftasında zirvesinin sahibi oldu.
1/4 length image of Madonna. She is wearing a blouse and necklace. Her hair is wavy.
Madonna'nın Justin Timberlake ile düet yaptığı "4 Minutes" şarkısı altı hafta zirvede kaldı.
P!nk on a Poster.
Dört hafta zirvede kalan "So What", şarkıcı Pink'in liste tarihinde zirveye yükselen ilk şarkısı oldu.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kay.
5 Ocak "Apologize" Timbaland ve OneRepublic [7]
12 Ocak [8]
19 Ocak [9]
26 Ocak [10]
2 Şubat "Low" Flo Rida ve T-Pain [11]
9 Şubat [12]
16 Şubat [13]
23 Şubat [14]
1 Mart [15]
8 Mart [16]
15 Mart [17]
22 Mart [18]
29 Mart "Love Song" Sara Bareilles [19]
5 Nisan "Bleeding Love" Leona Lewis [20]
12 Nisan "4 Minutes" Madonna ve Justin Timberlake [21]
19 Nisan [22]
26 Nisan [23]
3 Mayıs [24]
10 Mayıs [25]
17 Mayıs [26]
24 Mayıs "Take a Bow" Rihanna [27]
31 Mayıs "4 Minutes" Madonna ve Justin Timberlake [28]
7 Haziran [29]
14 Haziran [30]
21 Haziran "I Kissed a Girl" Katy Perry [31]
28 Haziran [32]
5 Temmuz [33]
12 Temmuz [34]
19 Temmuz [35]
26 Temmuz [36]
2 Ağustos [37]
9 Ağustos [38]
16 Ağustos [39]
23 Ağustos "Just Dance" Lady Gaga ve Colby O'Donis [40]
30 Ağustos [41]
6 Eylül [42]
13 Eylül [43]
20 Eylül [44]
27 Eylül "So What" Pink [45]
4 Ekim [46]
11 Ekim [47]
18 Ekim [48]
25 Ekim "Womanizer" Britney Spears [49]
1 Kasım [50]
8 Kasım [51]
15 Kasım [52]
22 Kasım [53]
29 Kasım "Hot n Cold" Katy Perry [54]
6 Aralık [55]
13 Aralık "Poker Face" Lady Gaga [56]
20 Aralık [57]
27 Aralık [58]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Canadian Hot 100". Billboard. Nielsen Company. 14 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-06.  Bilinmeyen parametre |Nielsen Business Media, Inc= görmezden gelindi (yardım)
  2. ^ "The MAPL System". Canadian Radio-television and Telecommunications Commission. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-23. 
  3. ^ "Timbaland and OneRepublic - Apologize". aCharts. 30 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  4. ^ "Lady Gaga - Poker Face". aCharts. 29 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  5. ^ "Canadian Hot 100 - May 24, 2008". aCharts. 30 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  6. ^ "Canada Singles Top 100". aCharts. 21 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  7. ^ "Canadian Hot 100 - Apologize - Timbaland Featuring OneRepublic - January 5, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  8. ^ "Canadian Hot 100 - Apologize - Timbaland Featuring OneRepublic - January 12, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  9. ^ "Canadian Hot 100 - Apologize - Timbaland Featuring OneRepublic - January 19, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  10. ^ "Canadian Hot 100 - Apologize - Timbaland Featuring OneRepublic - January 26, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  11. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - February 2, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  12. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - February 9, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  13. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - February 16, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  14. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - February 23, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  15. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - March 1, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  16. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - March 8, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  17. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - March 15, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  18. ^ "Canadian Hot 100 - Low - Flo Rida Featuring T-Pain - March 22, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  19. ^ "Canadian Hot 100 - Love Song - Sara Bareilles - March 29, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  20. ^ "Canadian Hot 100 - Bleeding Love - Leona Lewis - April 5, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  21. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - April 12, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  22. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - April 19, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  23. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - April 26, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  24. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - May 3, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  25. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - May 3, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  26. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - May 3, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  27. ^ "Canadian Hot 100 - Take a Bow - Rihanna - May 24, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  28. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - May 31, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  29. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - June 7, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  30. ^ "Canadian Hot 100 - 4 Minutes - Madonna Featuring Justin Timberlake - June 7, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  31. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - June 21, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  32. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - June 28, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  33. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - July 5, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  34. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - July 12, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  35. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - July 19, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  36. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - July 26, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  37. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - August 2, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  38. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - August 9, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  39. ^ "Canadian Hot 100 - I Kissed a Girl - Katy Perry - August 16, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  40. ^ "Canadian Hot 100 - Just Dance - Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - August 23, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  41. ^ "Canadian Hot 100 - Just Dance - Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - August 30, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  42. ^ "Canadian Hot 100 - Just Dance - Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - September 6, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  43. ^ "Canadian Hot 100 - Just Dance - Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - September 13, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  44. ^ "Canadian Hot 100 - Just Dance - Lady Gaga Featuring Colby O'Donis - September 20, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  45. ^ "Canadian Hot 100 - So What - Pink - September 27, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  46. ^ "Canadian Hot 100 - So What - Pink - October 4, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  47. ^ "Canadian Hot 100 - So What - Pink - October 11, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  48. ^ "Canadian Hot 100 - So What - Pink - October 18, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  49. ^ "Canadian Hot 100 - Womanizer - Britney Spears - October 25, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  50. ^ "Canadian Hot 100 - Womanizer - Britney Spears - 1 Kasım 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  51. ^ "Canadian Hot 100 - Womanizer - Britney Spears - 8 Kasım 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  52. ^ "Canadian Hot 100 - Womanizer - Britney Spears - 15 Kasım 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  53. ^ "Canadian Hot 100 - Womanizer - Britney Spears - 22 Kasım 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  54. ^ "Canadian Hot 100 - Hot N Cold - Katy Perry - 29 Kasım 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  55. ^ "Canadian Hot 100 - Hot N Cold - Katy Perry - 6 Aralık 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  56. ^ "Canadian Hot 100 - Poker Face - Lady Gaga - 13 Aralık 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07. 
  57. ^ "Canadian Hot 100 - Poker Face - Lady Gaga - 20 Aralık 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07.  Bilinmeyen parametre |= görmezden gelindi (yardım)
  58. ^ "Canadian Hot 100 - Poker Face - Lady Gaga - 27 Aralık 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-05-07.