2006'da Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
High School Musical 2006'nın en çok satan albümü oldu.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
7 Ocak The Breakthrough Mary J. Blige [1]
14 Ocak Unpredictable Jamie Foxx [2]
21 Ocak [3]
28 Ocak The Breakthrough Mary J. Blige [4]
4 Şubat Unpredictable Jamie Foxx [5]
11 Şubat Ancora Il Divo [6]
18 Şubat The Greatest Songs of the Fifties Barry Manilow [7]
25 Şubat Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George Jack Johnson & Friends [8]
4 Mart Ghetto Classics Jaheim [9]
11 Mart High School Musical Soundtrack [10]
18 Mart In My Own Words Ne-Yo [11]
25 Mart Reality Check Juvenile [12]
1 Nisan High School Musical Soundtrack [13]
8 Nisan 3121 Prince [14]
15 Nisan King T.I. [15]
22 Nisan Me and My Gang Rascal Flatts [16]
29 Nisan [17]
6 Mayıs [18]
13 Mayıs IV Godsmack [19]
20 Mayıs 10,000 Days Tool [20]
27 Mayıs Stadium Arcadium Red Hot Chili Peppers [21]
2 Haziran [22]
10 Haziran Taking the Long Way Dixie Chicks [23]
17 Haziran [24]
24 Haziran Decemberunderground AFI [25]
1 Temmuz The Big Bang Busta Rhymes [26]
8 Temmuz Loose Nelly Furtado [27]
15 Temmuz Testimony: Vol. 1, Life & Relationship India.Arie [28]
22 Temmuz American V: A Hundred Highways Johnny Cash [29]
29 Temmuz Now 22 Various Artists [30]
5 Ağustos [31]
12 Ağustos LeToya LeToya [32]
19 Ağustos Now 22 Various Artists [33]
26 Ağustos Port of Miami Rick Ross [34]
2 Eylül Back to Basics Christina Aguilera [35]
9 Eylül Danity Kane Danity Kane [36]
16 Eylül Modern Times Bob Dylan [37]
23 Eylül B'Day Beyoncé [38]
30 Eylül FutureSex/LoveSounds Justin Timberlake [39]
7 Ekim [40]
14 Ekim Release Therapy Ludacris [41]
21 Ekim The Open Door Evanescence [42]
28 Ekim Still the Same… Great Rock Classics of Our Time Rod Stewart [43]
4 Kasım Press Play Diddy [44]
11 Kasım Hannah Montana Soundtrack [45]
18 Kasım [46]
25 Kasım Now 23 Various Artists [47]
2 Aralık Doctor's Advocate The Game [48]
9 Aralık Kingdom Come Jay-Z [49]
16 Aralık Light Grenades Incubus [50]
23 Aralık Ciara: The Evolution Ciara [51]
30 Aralık The Inspiration Young Jeezy [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hasty, Katie (2005-12-28). "Blige's 'Breakthrough' Bows At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  2. ^ Hasty, Katie (2006-01-04). "Foxx Overtakes Blige On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  3. ^ Hasty, Katie (2006-01-11). "Foxx Holds Off Blige At Top Of Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  4. ^ Hasty, Katie (2006-01-18). "Blige's 'Breakthrough' Returns To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  5. ^ Hasty, Katie (2006-01-25). "Foxx Back On Top Of The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  6. ^ Hasty, Katie (2006-02-01). "Il Divo Zooms Past Jamie Foxx To Claim No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  7. ^ Hasty, Katie (2006-02-08). "After Nearly Three Decades, Manilow Tops Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  8. ^ Hasty, Katie (2006-02-15). "Johnson & Friends Bow At No. 1, Grammys Spur Sales". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  9. ^ Hasty, Katie (2006-02-22). "Jaheim's 'Classics' Crash In At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  10. ^ Hasty, Katie (2006-03-01). "'High School' Leads Youthful Album Chart Charge". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  11. ^ Hasty, Katie (2006-03-08). "Ne-Yo's 'Words' Speak Volumes At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  12. ^ Hasty, Katie (2006-03-15). "Juvenile's 'Reality' Upends Ne-Yo At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  13. ^ Hasty, Katie (2006-03-22). "'High School' Returns To The Top Of The Class". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  14. ^ Hasty, Katie (2006-03-29). "Prince Nets First No. 1 Album Debut With '3121'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  15. ^ Hasty, Katie (2006-04-05). "T.I. Rules As 'King' Of Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  16. ^ Hasty, Katie (2006-04-12). "Rascal Flatts' 'Gang' Takes Over No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  17. ^ Jeckell, Barry (2006-04-19). "Rascal Flatts Wins Billboard 200 Country Battle". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  18. ^ Cohen, Jonathan (2006-04-26). "Rascal Flatts Earns Third Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  19. ^ Cohen, Jonathan; Caulfield, Keith (2006-05-03). "Godsmack Earns Second No. 1 With 'IV'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  20. ^ Hasty, Katie (2006-05-10). "Tool Tops Album Chart With '10,000 Days'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  21. ^ Hasty, Katie (2006-05-17). "Chili Peppers Post 'Stadium' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  22. ^ Hasty, Katie (2006-05-24). "Chili's Warm To No. 1 Album Post Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  23. ^ Hasty, Katie (2006-05-31). "Dixie Chicks' 'Long Way' Nests In At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  24. ^ Hasty, Katie (2006-06-07). "Dixie Chicks Retain Lead On Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  25. ^ Hasty, Katie (2006-06-14). "AFI Burns Brightly With No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  26. ^ Hasty, Katie (2006-06-21). "Busta's 'Bang' Crowns Three Album Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  27. ^ Hasty, Katie (2006-06-28). "Furtado Scores First Chart-Topping Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  28. ^ Hasty, Katie (2006-07-05). "India.Arie's 'Testimony' Debuts At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  29. ^ Hasty, Katie (2006-07-12). "Cash Earns First No. 1 Album Since 1969". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  30. ^ Hasty, Katie (2006-07-19). "'Now 22' Zooms By Yorke, Pimp C For No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  31. ^ Hasty, Katie (2006-07-26). "'NOW 22' Remains Atop Album Chart In Slow Sales Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  32. ^ Cohen, Jonathan (2006-08-02). "LeToya Powers Right To No. 1 On Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  33. ^ Hasty, Katie (2006-08-09). "NOW 22' Edges Out DMX's 'Dog' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  34. ^ Hasty, Katie (2006-08-16). "Rick Ross' 'Hustle' Pays Off With No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  35. ^ Hasty, Katie (2006-08-23). "Aguilera Takes No. 1 Amid All-New Top Five". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  36. ^ Hasty, Katie (2006-08-30). "Danity Kane Sidesteps OutKast To Claim No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  37. ^ Hasty, Katie (2006-09-06). "Dylan Earns First No. 1 Album Since 1976". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  38. ^ Hasty, Katie (2006-09-13). "Beyonce's 'B-Day' Makes Big Bow At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-01. 
  39. ^ Hasty, Katie (2006-09-20). "Timberlake Earns First No. 1 Album With 'FutureSex'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-01. 
  40. ^ Hasty, Katie (2006-09-27). "Timberlake Remains No. 1 Amid Five Top 10 Debuts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-01. 
  41. ^ Hasty, Katie (2006-10-04). "Ludacris Scores Third No. 1 With 'Release Therapy'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-03. 
  42. ^ Hasty, Katie (2006-10-11). "Evanescence Zooms By Killers To Take No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-03. 
  43. ^ Hasty, Katie (2006-10-18). "Rod Rocks Back With Fourth No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-03. 
  44. ^ Hasty, Katie (2006-10-25). "Diddy Scores First No. 1 Album In Nine Years". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-03. 
  45. ^ Hasty, Katie (2006-11-01). "'Hannah Montana' Trumps My Chem, Legend At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  46. ^ Hasty, Katie (2006-11-08). "'Montana' Zooms By Manilow For Second Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  47. ^ Hasty, Katie (2006-11-15). "'NOW 23' Trumps Groban, Urban, Sugarland At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  48. ^ Hasty, Katie (2006-11-22). "The Game Wins No. 1 On The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  49. ^ Hasty, Katie (2006-11-29). "Jay-Z Reclaims His 'Kingdom' With No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  50. ^ Hasty, Katie (2006-12-06). "Incubus' 'Grenades' Ignite At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  51. ^ Hasty, Katie (2006-12-13). "Ciara, Eminem, Stefani Overtake The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04. 
  52. ^ Cohen, Jonathan (2006-12-20). "Young Jeezy, Hicks Enter Atop The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-04.