2004'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2004 2004 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
3 Ocak The Diary of Alicia Keys Alicia Keys [1]
10 Ocak Speakerboxxx/The Love Below OutKast [2]
17 Ocak [3]
24 Ocak Closer Josh Groban [4]
31 Ocak Speakerboxxx/The Love Below OutKast [5]
7 Şubat [6]
14 Şubat Kamikaze Twista [7]
21 Şubat When the Sun Goes Down Kenny Chesney [8]
28 Şubat Feels Like Home Norah Jones [9]
6 Mart [10]
13 Mart [11]
20 Mart [12]
27 Mart [13]
3 Nisan [14]
10 Nisan Confessions dagger Usher [15]
17 Nisan [16]
24 Nisan [17]
1 Mayıs [18]
8 Mayıs [19]
15 Mayıs D12 World D12 [20]
22 Mayıs Confessions dagger Usher [21]
29 Mayıs [22]
5 Haziran [23]
12 Haziran Under My Skin Avril Lavigne [24]
19 Haziran Confessions dagger Usher [25]
26 Haziran Contraband Velvet Revolver [26]
3 Temmuz To the 5 Boroughs Beastie Boys [27]
10 Temmuz Kiss of Death Jadakiss [28]
17 Temmuz The Hunger For More Lloyd Banks [29]
24 Temmuz [30]
31 Temmuz License to Chill Jimmy Buffett [31]
7 Ağustos Autobiography Ashlee Simpson [32]
14 Ağustos Now 16 Various Artists [33]
21 Ağustos Autobiography Ashlee Simpson [34]
28 Ağustos [35]
4 Eylül Now 16 Various Artists [36]
11 Eylül Live Like You Were Dying Tim McGraw [37]
18 Eylül [38]
25 Eylül What I Do Alan Jackson [39]
2 Ekim Suit Nelly [40]
9 Ekim American Idiot Green Day [41]
16 Ekim Feels Like Today Rascal Flatts [42]
23 Ekim 50 Number Ones George Strait [43]
30 Ekim [44]
6 Kasım Stardust… The Great American Songbook Volume III Rod Stewart [45]
13 Kasım Unfinished Business R. Kelly & Jay-Z [46]
20 Kasım Now 17 Various Artists [47]
27 Kasım Encore Eminem [48]
4 Aralık [49]
11 Aralık How to Dismantle an Atomic Bomb U2 [50]
18 Aralık Collision Course Jay-Z / Linkin Park [51]
25 Aralık The Red Light District Ludacris [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Carpenter, Troy (24 Aralık 2003). "Alicia's 'Diary' Nabs Xmas Week No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  2. ^ Carpenter, Troy (31 Aralık 2003). "OutKast Tops Final 2003 Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  3. ^ Martens, Todd (7 Ocak 2004). "OutKast Survives Post-Holiday Drought At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  4. ^ Martens, Todd (14 Ocak 2004). "Groban Nets First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  5. ^ Martens, Todd (22 Ocak 2004). "Singles Chart Remains In OutKast's Command". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  6. ^ "The Billboard 200: Speakerboxxx/The Love Below". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2009. 
  7. ^ Martens, Todd (4 Şubat 2004). "Twista Spins No. 1 Album Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  8. ^ Martens, Todd (11 Şubat 2004). "Chesney's 'Sun' Rises To Top The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  9. ^ Martens, Todd (18 Şubat 2004). "More Than A Million Take Norah 'Home'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  10. ^ Martens, Todd (25 Şubat 2004). "Jones Remains At 'Home' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  11. ^ Martens, Todd (3 Mart 2004). "Norah Makes Comfy 'Home' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  12. ^ Martens, Todd (10 Mart 2004). "Norah Notches Fourth No. 1 Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  13. ^ Martens, Todd (17 Mart 2004). "Norah Keeps Bad Boys At Bay". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  14. ^ Martens, Todd (24 Mart 2004). "Norah Still Tops On Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  15. ^ Martens, Todd (31 Mart 2004). "Usher Breaks Records With 'Confessions' Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 17 Şubat 2009. 
  16. ^ Martens, Todd (7 Nisan 2004). "No. 1 Usher Holds Janet To No. 2 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  17. ^ Martens, Todd (14 Nisan 2004). "Usher Uncontested At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  18. ^ Carpenter, Troy (21 Nisan 2004). "Usher Holds His Ground At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  19. ^ Martens, Todd (28 Nisan 2004). "Winans, Prince Can't Stop Usher's No. 1 Run". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  20. ^ Whitmire, Margo (5 Mayıs 2004). "D12 Ends Usher's Album Chart Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  21. ^ Whitmire, Margo (12 Mayıs 2004). "Usher Unseats D12 From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  22. ^ Whitmire, Margo (19 Mayıs 2004). "Usher Keeps Rolling At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  23. ^ Whitmire, Margo (26 Mayıs 2004). "Usher Album Remains On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  24. ^ Whitmire, Margo (2 Haziran 2004). "Avril Adds Another No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  25. ^ Whitmire, Margo (9 Haziran 2004). "Usher Returns 'Confessions' To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  26. ^ Whitmire, Margo (16 Haziran 2004). "Velvet Revolver Shoots Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  27. ^ Whitmire, Margo (23 Haziran 2004). "Beasties Take '5 Boroughs' To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  28. ^ Whitmire, Margo (30 Haziran 2004). "Jadakiss Cruises To No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  29. ^ Whitmire, Margo (7 Temmuz 2004). "G-Unit Rapper Banks No. 1 Solo Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 14 Eylül 2009. 
  30. ^ Whitmire, Margo (14 Temmuz 2004). "Banks Secures Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  31. ^ Whitmire, Margo (21 Temmuz 2004). "Buffett Notches First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  32. ^ Whitmire, Margo (28 Temmuz 2004). "Simpson's 'Autobiography' Soars To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  33. ^ Whitmire, Margo (4 Ağustos 2004). "'Now 16' Dislodges Simpson From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  34. ^ Whitmire, Margo (11 Ağustos 2004). "Simpson's 'Autobiography' Rebounds To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  35. ^ Whitmire, Margo (18 Ağustos 2004). "Simpson Stays Steady With No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  36. ^ Whitmire, Margo (25 Ağustos 2004). "'NOW 16' Is No. 1 Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  37. ^ Whitmire, Margo (1 Eylül 2004). "McGraw's 'Live' Powers To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  38. ^ Whitmire, Margo (8 Eylül 2004). "McGraw Lives Large At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  39. ^ Whitmire, Margo (15 Eylül 2004). "Jackson Boots McGraw From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 15 Şubat 2009. 
  40. ^ Whitmire, Margo (22 Eylül 2004). "Nelly Runs 'Sweat,' 'Suit' Straight To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 11 Şubat 2009. 
  41. ^ Whitmire, Margo (29 Eylül 2004). "The 'American' Way: Green Day Debuts At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  42. ^ Whitmire, Margo (6 Ekim 2004). "Rascal Flatts 'Feels Like' No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  43. ^ Whitmire, Margo (13 Ekim 2004). "Strait's '50 Number 1s' Bows At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  44. ^ Whitmire, Margo (20 Ekim 2004). "Strait Arrow: '50 Number Ones' On Top Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  45. ^ Whitmire, Margo (27 Ekim 2004). "Rod Returns To No. 1 With 'Stardust'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  46. ^ Whitmire, Margo (3 Kasım 2004). "Big 'Business': Feuding Kelly, Jay-Z Top Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  47. ^ Whitmire, Margo (10 Kasım 2004). "'NOW 17' Trumps Kelly, Jay-Z At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  48. ^ Whitmire, Margo (17 Kasım 2004). "Eminem Takes Early 'Encore' To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  49. ^ Whitmire, Margo (24 Kasım 2004). "Eminem Thankful To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  50. ^ Whitmire, Margo (1 Aralık 2004). "U2's 'Bomb' Explodes At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  51. ^ Whitmire, Margo (8 Aralık 2004). "Jay-Z, Linkin Park 'Mash-Up' Tops Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  52. ^ Whitmire, Margo (15 Aralık 2004). "Ludacris 'Lights' Up Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009.