2004'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Best performing album of 2004 2004 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
3 Ocak The Diary of Alicia Keys Alicia Keys [1]
10 Ocak Speakerboxxx/The Love Below OutKast [2]
17 Ocak [3]
24 Ocak Closer Josh Groban [4]
31 Ocak Speakerboxxx/The Love Below OutKast [5]
7 Şubat [6]
14 Şubat Kamikaze Twista [7]
21 Şubat When the Sun Goes Down Kenny Chesney [8]
28 Şubat Feels Like Home Norah Jones [9]
6 Mart [10]
13 Mart [11]
20 Mart [12]
27 Mart [13]
3 Nisan [14]
10 Nisan Confessions dagger Usher [15]
17 Nisan [16]
24 Nisan [17]
1 Mayıs [18]
8 Mayıs [19]
15 Mayıs D12 World D12 [20]
22 Mayıs Confessions dagger Usher [21]
29 Mayıs [22]
5 Haziran [23]
12 Haziran Under My Skin Avril Lavigne [24]
19 Haziran Confessions dagger Usher [25]
26 Haziran Contraband Velvet Revolver [26]
3 Temmuz To the 5 Boroughs Beastie Boys [27]
10 Temmuz Kiss of Death Jadakiss [28]
17 Temmuz The Hunger For More Lloyd Banks [29]
24 Temmuz [30]
31 Temmuz License to Chill Jimmy Buffett [31]
7 Ağustos Autobiography Ashlee Simpson [32]
14 Ağustos Now 16 Various Artists [33]
21 Ağustos Autobiography Ashlee Simpson [34]
28 Ağustos [35]
4 Eylül Now 16 Various Artists [36]
11 Eylül Live Like You Were Dying Tim McGraw [37]
18 Eylül [38]
25 Eylül What I Do Alan Jackson [39]
2 Ekim Suit Nelly [40]
9 Ekim American Idiot Green Day [41]
16 Ekim Feels Like Today Rascal Flatts [42]
23 Ekim 50 Number Ones George Strait [43]
30 Ekim [44]
6 Kasım Stardust… The Great American Songbook Volume III Rod Stewart [45]
13 Kasım Unfinished Business R. Kelly & Jay-Z [46]
20 Kasım Now 17 Various Artists [47]
27 Kasım Encore Eminem [48]
4 Aralık [49]
11 Aralık How to Dismantle an Atomic Bomb U2 [50]
18 Aralık Collision Course Jay-Z / Linkin Park [51]
25 Aralık The Red Light District Ludacris [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Carpenter, Troy (2003-12-24). "Alicia's 'Diary' Nabs Xmas Week No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  2. ^ Carpenter, Troy (2003-12-31). "OutKast Tops Final 2003 Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  3. ^ Martens, Todd (2004-01-07). "OutKast Survives Post-Holiday Drought At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  4. ^ Martens, Todd (2004-01-14). "Groban Nets First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  5. ^ Martens, Todd (2004-01-22). "Singles Chart Remains In OutKast's Command". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  6. ^ "The Billboard 200: Speakerboxxx/The Love Below". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-02-17. 
  7. ^ Martens, Todd (2004-02-04). "Twista Spins No. 1 Album Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  8. ^ Martens, Todd (2004-02-11). "Chesney's 'Sun' Rises To Top The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  9. ^ Martens, Todd (2004-02-18). "More Than A Million Take Norah 'Home'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  10. ^ Martens, Todd (2004-02-25). "Jones Remains At 'Home' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  11. ^ Martens, Todd (2004-03-03). "Norah Makes Comfy 'Home' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  12. ^ Martens, Todd (2004-03-10). "Norah Notches Fourth No. 1 Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  13. ^ Martens, Todd (2004-03-17). "Norah Keeps Bad Boys At Bay". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  14. ^ Martens, Todd (2004-03-24). "Norah Still Tops On Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  15. ^ Martens, Todd (2004-03-31). "Usher Breaks Records With 'Confessions' Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-17. 
  16. ^ Martens, Todd (2004-04-07). "No. 1 Usher Holds Janet To No. 2 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  17. ^ Martens, Todd (2004-04-14). "Usher Uncontested At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  18. ^ Carpenter, Troy (2004-04-21). "Usher Holds His Ground At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  19. ^ Martens, Todd (2004-04-28). "Winans, Prince Can't Stop Usher's No. 1 Run". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  20. ^ Whitmire, Margo (2004-05-05). "D12 Ends Usher's Album Chart Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  21. ^ Whitmire, Margo (2004-05-12). "Usher Unseats D12 From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  22. ^ Whitmire, Margo (2004-05-19). "Usher Keeps Rolling At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  23. ^ Whitmire, Margo (2004-05-26). "Usher Album Remains On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  24. ^ Whitmire, Margo (2004-06-02). "Avril Adds Another No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  25. ^ Whitmire, Margo (2004-06-09). "Usher Returns 'Confessions' To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  26. ^ Whitmire, Margo (2004-06-16). "Velvet Revolver Shoots Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  27. ^ Whitmire, Margo (2004-06-23). "Beasties Take '5 Boroughs' To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  28. ^ Whitmire, Margo (2004-06-30). "Jadakiss Cruises To No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2015-09-14. 
  29. ^ Whitmire, Margo (2004-07-07). "G-Unit Rapper Banks No. 1 Solo Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-09-14. 
  30. ^ Whitmire, Margo (2004-07-14). "Banks Secures Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  31. ^ Whitmire, Margo (2004-07-21). "Buffett Notches First No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  32. ^ Whitmire, Margo (2004-07-28). "Simpson's 'Autobiography' Soars To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  33. ^ Whitmire, Margo (2004-08-04). "'Now 16' Dislodges Simpson From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  34. ^ Whitmire, Margo (2004-08-11). "Simpson's 'Autobiography' Rebounds To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  35. ^ Whitmire, Margo (2004-08-18). "Simpson Stays Steady With No. 1 Album". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  36. ^ Whitmire, Margo (2004-08-25). "'NOW 16' Is No. 1 Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  37. ^ Whitmire, Margo (2004-09-01). "McGraw's 'Live' Powers To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  38. ^ Whitmire, Margo (2004-09-08). "McGraw Lives Large At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  39. ^ Whitmire, Margo (2004-09-15). "Jackson Boots McGraw From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-15. 
  40. ^ Whitmire, Margo (2004-09-22). "Nelly Runs 'Sweat,' 'Suit' Straight To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-11. 
  41. ^ Whitmire, Margo (2004-09-29). "The 'American' Way: Green Day Debuts At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  42. ^ Whitmire, Margo (2004-10-06). "Rascal Flatts 'Feels Like' No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  43. ^ Whitmire, Margo (2004-10-13). "Strait's '50 Number 1s' Bows At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  44. ^ Whitmire, Margo (2004-10-20). "Strait Arrow: '50 Number Ones' On Top Again". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  45. ^ Whitmire, Margo (2004-10-27). "Rod Returns To No. 1 With 'Stardust'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  46. ^ Whitmire, Margo (2004-11-03). "Big 'Business': Feuding Kelly, Jay-Z Top Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  47. ^ Whitmire, Margo (2004-11-10). "'NOW 17' Trumps Kelly, Jay-Z At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  48. ^ Whitmire, Margo (2004-11-17). "Eminem Takes Early 'Encore' To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  49. ^ Whitmire, Margo (2004-11-24). "Eminem Thankful To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  50. ^ Whitmire, Margo (2004-12-01). "U2's 'Bomb' Explodes At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  51. ^ Whitmire, Margo (2004-12-08). "Jay-Z, Linkin Park 'Mash-Up' Tops Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08. 
  52. ^ Whitmire, Margo (2004-12-15). "Ludacris 'Lights' Up Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 2009-02-08.