2003'te Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Rap şarkıcısı 50 Cent'in "In da Club" şarkısı dokuz ardışık hafta zirvede kalarak 2003'ün en uzun soluklu bir numaralı şarkılarından biri oldu. Ayrıca, yılın en iyi performans sergileyen şarkısı olarak belirlendi.

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2003 yılında listede, 12 farklı single zirveye yükselse de, ilk kez 2002 yılında zirveye yükselen Eminem şarkısı "Lose Yourself", 2003 yılının bir numaralı şarkıları arasında sayılmadı.[1]

2003 yılı içinde listede yedi iş birliği zirveye yükseldi. Destiny's Child grubunun üyelerinden Beyoncé'nin, solo kariyerindeki ilk bir numaralı şarkısı Jay-Z ile düet yaptığı "Crazy in Love" oldu.[2] Knowles, rap şarkıcısı 50 Cent, rap şarkıcısı P. Diddy ve dancehall şarkıcısı Sean Paul'un adı zirvedeki iki farklı çalışmada birden yer aldı.[3]

50 Cent'in "In da Club", Knowles'un "Baby Boy" şarkısı dokuz ardışık hafta bir numarada kaldı ve böylece 50 Cent ile Knowles, yılın en uzun soluklu bir numaralı şarkılarına imza atan şarkıcılar oldu. Hip hop ikilisi OutKast'ın "Hey Ya!" şarkısı ise 2003 yılında üç, 2004 yılında altı hafta bir numarada kalarak toplamda dokuz hafta zirvede kaldı. Billboard, ilk kez 2003 yılında bir numaraya yükselmesi sebebiyle "Hey Ya!" şarkısını da 2003'ün en uzun soluklu bir numaralı şarkılarından biri olarak kabul etti.[1][4] Beyoncé, 17 hafta bir numarada kalarak yılın en fazla bir numarada kalan şarkıcısı oldu.[5] 50 Cent'in "In da Club" şarkısı, 2003'ün en iyi performans sergileyen single'ı olarak belirlendi.[6]

"Get Busy" ve "Baby Boy" şarkılarıyla adı bir numarada yer alan Sean Paul, 2003'e kadarki Hot 100 listelerinde en iyi performans sergileyen Jamaika doğumlu şarkıcı olma unvanını elde etti.[7] American Idol yarışmacılarından Clay Aiken'in ilk single'ı "This Is the Night", 1998 yılından bu yana listeye bir numaradan giriş yapan ilk çalışma oldu.[8] Tüm bunların dışında 2003 yılı, 1955 yılından bu yana bir yıl içinde en çok iş birliğinin zirveye yükseldiği yıl olarak kayıtlara geçti ancak iki yıl sonra, sekiz iş birliğinin zirveye yükselmesiyle bu özellik 2005 yılına ait oldu.[2]

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Uçuşan kahverengi saçlı bir kadının sol eliyle sol alt tarafı işaret ettiği, sağ eliyle tuttuğu mikrofona şarkı söylediği bir fotoğraf.
Şarkıcı Beyoncé, "Crazy in Love" ve "Baby Boy" şarkılarıyla bir numarada yer aldı.
Hip hop ikilisi OutKast'ın "Hey Ya!" şarkısı 2003 yılında üç, 2004 yılında altı hafta bir numarada kalarak toplamda dokuz hafta zirvede kaldı; ilk kez 2003 yılında bir numaraya yükselmesi sebebiyle 2003'ün en uzun soluklu bir numaralı şarkılarından biri olarak kabul edildi.
Sean Paul, 2003'e kadarki Hot 100 listelerinde en iyi performans sergileyen Jamaika doğumlu şarkıcı oldu.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
4 Ocak "Lose Yourself" Eminem [9]
11 Ocak [10]
18 Ocak [11]
25 Ocak [12]
1 Şubat "Bump, Bump, Bump" B2K ve P. Diddy [13]
8 Şubat "All I Have" Jennifer Lopez ve LL Cool J [14]
15 Şubat [15]
22 Şubat [16]
1 Mart [17]
8 Mart "In da Club" 50 Cent [18]
15 Mart [19]
22 Mart [20]
29 Mart [21]
5 Nisan [22]
12 Nisan [23]
19 Nisan [24]
26 Nisan [25]
3 Mayıs [26]
10 Mayıs "Get Busy" Sean Paul [27]
17 Mayıs [28]
24 Mayıs [29]
31 Mayıs "21 Questions" 50 Cent ve Nate Dogg [30]
7 Haziran [31]
14 Haziran [32]
21 Haziran [33]
28 Haziran "This Is the Night" Clay Aiken [8]
5 Temmuz [34]
12 Temmuz "Crazy in Love" Beyoncé ve Jay-Z [35]
19 Temmuz [36]
26 Temmuz [37]
2 Ağustos [38]
9 Ağustos [39]
16 Ağustos [40]
23 Ağustos [41]
30 Ağustos [42]
6 Eylül "Shake Ya Tailfeather" Nelly, P. Diddy ve Murphy Lee [43]
13 Eylül [44]
20 Eylül [45]
27 Eylül [46]
4 Ekim "Baby Boy" Beyoncé ve Sean Paul [47]
11 Ekim [48]
18 Ekim [49]
25 Ekim [50]
1 Kasım [51]
8 Kasım [52]
15 Kasım [53]
22 Kasım [54]
29 Kasım [55]
6 Aralık "Stand Up" Ludacris ve Shawnna [56]
13 Aralık "Hey Ya!" OutKast [57]
20 Aralık [58]
27 Aralık [59]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Bronson, Fred (25 Ekim 2007). "Chart Beat: Still Cranked After All These Weeks". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  2. ^ a b Bronson, Fred (2 Aralık 2006). "Chart Beat Chat: Let's Work Together". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  3. ^ "Chart Beat Bonus: Oh 'Boy'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 26 Eylül 2003. Erişim tarihi: 24 Ocak 2009. 
  4. ^ "Chart Beat Bonus: Endless 'Love'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 18 Şubat 2005. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  5. ^ Bronson, Fred (15 Şubat 2007). "Chart Beat: Replacing the 'Irrepaleable'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  6. ^ "Chart Beat Bonus: Pole Position Partners". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Ekim 2003. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  7. ^ "Chart Beat Bonus: Jamaican Fares Well". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 17 Ekim 2003. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  8. ^ a b Bronson, Fred (18 Haziran 2003). "Aiken, Studdard Storm Billboard Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  9. ^ "The Billboard Hot 100: Week of January 04 2003". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 30 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2010. 
  10. ^ Martens, Todd (3 Ocak 2003). "'8 Mile' Back Atop The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  11. ^ Martens, Todd (9 Ocak 2003). "Eminem's 'Lose Yourself' Enters 11th Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  12. ^ Martens, Todd (16 Ocak 2003). "Eminem Fends Off The 'Bump,' Remains No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  13. ^ Martens, Todd (23 Ocak 2003). "B2K, P. Diddy 'Bump' To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  14. ^ Martens, Todd (30 Ocak 2003). "J. Lo, LL 'All' Alone At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  15. ^ Martens, Todd (6 Şubat 2003). "J. Lo Remains On Top Of The Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  16. ^ Martens, Todd (13 Şubat 2003). "J. Lo, LL Make It A Trio At The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  17. ^ Martens, Todd (20 Şubat 2003). "50 Cent Can't Cash Out J. Lo/LL Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  18. ^ Martens, Todd (27 Şubat 2003). "50 Cent Rings Up No. 1 Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  19. ^ Martens, Todd (6 Mart 2003). "50 Cent Keeps 'Club' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  20. ^ Martens, Todd (13 Mart 2003). "50 Cent Dominates Major Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  21. ^ Martens, Todd (20 Mart 2003). "50 Cent Still Owns Singles Crown". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  22. ^ Martens, Todd (27 Mart 2003). "50 Cent Keeps 'Club' Up On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  23. ^ Martens, Todd (14 Mart 2003). "Chart Beat Bonus: 'Club' Play". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  24. ^ Martens, Todd (10 Nisan 2003). "50 Cent's Chart 'Club' Gets A Little Smaller". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  25. ^ Martens, Todd (17 Nisan 2003). "50 Cent Challenges Himself On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  26. ^ Martens, Todd (24 Nisan 2003). "50 Cent Posts 'Club,' 'Questions' On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  27. ^ Martens, Todd (1 Mayıs 2003). "Sean Paul 'Busy' Ousting 50 Cent Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  28. ^ Martens, Todd (8 Mayıs 2003). "Sean Paul Still 'Busy' On Singles Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  29. ^ Martens, Todd (15 Mayıs 2003). "Paul 'Busy' Fending Off 50 Cent's 'Questions'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  30. ^ Martens, Todd (22 Mayıs 2003). "No 'Questions': 50 Cent's Back On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  31. ^ Martens, Todd (29 Mayıs 2003). "50 Cent 'Questions' Chart Challengers". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  32. ^ Martens, Todd (5 Haziran 2003). "No 'Questions': 50 Cent Remains Singles King". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  33. ^ Martens, Todd (12 Haziran 2003). "50 Cent 'Questions' Chart Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  34. ^ Carpenter, Troy (26 Haziran 2003). "'Idols' Still Rule Billboard's Singles Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  35. ^ Martens, Todd (3 Temmuz 2003). "Beyonce Dominates Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  36. ^ Jeckell, Barry (10 Temmuz 2003). "Beyonce, Jay-Z Still 'Crazy' On Singles Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  37. ^ Martens, Todd (17 Temmuz 2003). "Beyoncé, Jay-Z Go Chart 'Crazy'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  38. ^ Martens, Todd (24 Temmuz 2003). "Beyonce's 'Crazy' Stays On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  39. ^ Martens, Todd (31 Temmuz 2003). "'Crazy' Beyoncé Stops Chingy 'Right Thurr'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  40. ^ Martens, Todd (7 Ağustos 2003). "Guest Appearances Keep Jay-Z On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  41. ^ Martens, Todd (14 Ağustos 2003). "Bad Boys Trio Hot On Beyoncé's 'Tailfeather'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  42. ^ Martens, Todd (21 Ağustos 2003). "Beyoncé, Jay-Z: 'Crazy' As Ever". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  43. ^ Martens, Todd (28 Ağustos 2003). "Hip-Hoppers Shake Chart-Topping 'Tailfeather'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  44. ^ Martens, Todd (4 Eylül 2003). "'Tailfeathers' Still Shakin' Singles Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  45. ^ Martens, Todd (11 Eylül 2003). "Beyonce, Sean Paul Creep Closer To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  46. ^ Martens, Todd (18 Eylül 2003). "'Baby Boy' Can't Shake 'Tailfeather'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  47. ^ Martens, Todd (25 Eylül 2003). "'Baby' Kicks 'Tailfeather' From Chart Roost". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  48. ^ Martens, Todd (2 Ekim 2003). "'Baby Boy' Holds Down Singles Chart Lead". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  49. ^ Martens, Todd (9 Ekim 2003). "Beyonce's 'Baby' Stays Strong On Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  50. ^ Martens, Todd (16 Ekim 2003). "'Baby Boy' Fends Off Singles Chart Challenges". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  51. ^ Martens, Todd (23 Ekim 2003). "No Stopping Beyoncé's 'Baby Boy' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  52. ^ Martens, Todd (30 Ekim 2003). "'Baby Boy' Turns Six On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  53. ^ Martens, Todd (6 Kasım 2003). "OutKast Gains But 'Baby Boy' Remains No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  54. ^ Martens, Todd (13 Kasım 2003). "No Shaking 'Baby Boy' From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  55. ^ Martens, Todd (20 Kasım 2003). "'Baby Boy' Notches 9th No. 1 Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  56. ^ Martens, Todd (28 Kasım 2003). "'Stand Up' Ends 'Baby Boy' Reign". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  57. ^ Martens, Todd (4 Aralık 2003). "'Hey Ya': OutKast Takes Over No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  58. ^ Martens, Todd (18 Aralık 2003). "OutKast Maintains Singles Chart Lock". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 
  59. ^ Cohen, Jonathan (25 Aralık 2003). "No Stopping OutKast On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Ocak 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]