1981 Paris saldırısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
1981 Paris saldırısı
BölgeParis, Fransa
Tarih4 Mart 1981
Saldırı türü
Silahlı saldırı
Ölü2
İşleyenlerASALA

1981 Paris saldırısı, 4 Mart 1981 tarihinde Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği çalışma ataşesi Reşat Moralı ile din görevlisi Tecelli Arı'nın öldürüldüğü silahlı saldırı. Paris'te Türk diplomatlara karşı yapılan üçüncü saldırıdır.

Saldırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerel saatle 12:45'te, üç kişi oldukları anlaşılan saldırganlar Paris'teki Bastille meydanı yakınında, o sırada araçlarına binmek üzere olan Reşat Moralı ve Tecelli Arı'ya yirmi el ateş ettiler. Reşat Moralı sırtından aldığı dört kurşun darbesiyle olay yerinde öldü. Başından ve göğsünden yaralanan Tecelli Arı ise kaldırıldığı Val de Grace Hastanesi'nde öldü. İki memurun yanında bulunan Anadolu Bankası Paris Temsilcisi İlkay Karakoç ise yara almadan kurtuldu.

Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Paris'in 11. bölgesinde meydana gelen saldırıyı ASALA üstlendi. Olay sonrası AFP'yi arayan kimliği belirsiz kişiler Türkiye'deki sözde Ermeni toprakları Ermenilere verilene kadar saldırılara devam edeceklerini söylediler.

Moralı ve Arı'nın cenazeleri 11 Mart günü Ankara'ya getirildi ve burada yapılan törenin ardından Moralı İstanbul'da, Arı da İzmir'de toprağa verildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]