16. Akademi Ödülleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
16. Akademi Ödülleri
YerGrauman's Chinese Theatre
Hollywood, Los Angeles, California
Tarih2 Mart 1944
Sunucu(lar)Jack Benny
Akılda Kalanlar
En İyi FilmCasablanca
En Fazla Dalda
Ödül Alan
The Song of Bernadette (4)
En Fazla Dalda
Aday Olan
The Song of Bernadette (12)
 < 15. Akademi Ödülleri 17. > 
The Casino Murder Case filminin fragmanından Paul Lukas'ın kırpılmış ekran görüntüsü.

1944'teki 16. Akademi Ödülleri, halka açık büyük bir mekan olan Grauman's Chinese Theatre'da düzenlenen ilk Oscar töreniydi. KFWB'den yola çıkarak, törenin tamamı kısa dalga yoluyla CBS Radio tarafından uluslararası olarak yayınlandı. Jack Benny, 30 dakikadan az süren etkinlikte törenin ev sahibi olarak görev yaptı.[1]

Tom ve Jerry çizgi film serisi, arka arkaya iki başarısız adaylığın ardından The Yankee Doodle Mouse ile ilk Oscar'ını kazandı. Sonraki üç yıl boyunca, üçü arka arkaya olmak üzere altı Oscar daha kazanacak ve toplam 13 adaylık elde edecekti.

İlk kez, yardımcı aktörler ve aktrisler, bir plaket üzerine monte edilen daha küçük boyutlu ödüller yerine tam boyutlu heykelcikleri eve götürdü.

Çanlar Kimin İçin Çalıyor, dört oyunculuk kategorisinde de aday gösterilen üçüncü film oldu. Bu, her oyunculuk kategorisinde renkli filmden en az bir adayın olduğu ilk tören oldu.

Bu, 2009'a kadar En İyi Film dalında 10 aday gösterilen son yıldı. O sene aday gösterilen Ox-Bow Olayı, (2021 (2021) itibarıyla), sadece En İyi Film kategorisinde aday gösterilen son filmdir.

Adaylar ve Kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ On the Air: The Encyclopedia of Old-Time Radio. Revised. New York, NY: Oxford University Press. 1998. ss. 4-5. ISBN 978-0-19-507678-3. Erişim tarihi: 19 Eylül 2019. The Academy Awards Show.