15. Afife Tiyatro Ödülleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

15. Afife Tiyatro Ödülleri ya da 15. Afife Jale Ödülleri, Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında 2011 yılında verilen, 5 özel ödül ile 14 ayrı dalda ödülden oluşan tiyatro ödülleridir. 14 daldaki adaylar ile özel ödül sahipleri 21 Mart 2011'de açıkladı.[1] Ödüller 18 Nisan'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan bir törenle verildi. Töreni Korhan Abay sunarken, Tan Sağtürk de özel bir gösteri sahneledi.[2]

Adaylar ve Kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Afife Tiyatro Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, on dört kategorinin on üçünde sekiz farklı oyun ile toplam 21 defa aday gösterildi. Topluluk bu adaylıklardan yedisinde ödüle layık görüldü. İstanbul Devlet Tiyatrosu ise 8 adaylıkta 4 ödül kazandı.

En çok dalda aday gösterilen oyun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı Dünyanın Ortasında Bir Yer oldu. Oyun, altı daldaki adaylıklarından biri için ödül aldı. En fazla ödül alan oyun ise ikişer ödülle yine aynı topluluğun yapımı olan Tehlikeli İlişkiler ile İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Ölüleri Gömün oldu. Yılın En Başarılı Sahne Müziği ödülü, tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatroları yapımı olan üç farklı oyundaki (Dünyanın Ortasında Bir Yer, Romeo ve Juliet, Çığ) çalışmaları için Can Atilla'ya verildi.

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu

Yılın En Başarılı Yönetmeni

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu

Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu

Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu

Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu

Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu

Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı

Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı

Yılın En Başarılı Sahne Müziği

Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Adayları Açıklandı". 31 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2012. 
  2. ^ "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 15. Kez Sahiplerini Buldu!". 1 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2012.