Şişli SK

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İstanbul'da 1946 yılında kurulan spor kulübüdür. Forma renkleri kırmızı-siyahtır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp ilk önce 1927 yılında Nor Şişli Jimnastik Kulübü olarak kuruldu. Faaliyet gösterdiği ilk spor dalları atletizm, boks, halter ve bisiklet olan kulüp, 1Başarılarına rağmen günün koşulları gereği 1940 yılında kapanır. 1946 yılında Ermeni cemaati içerisindeki çocuklara ve gençlere spor yaptırmak amacıyla Ara Akınoğlu, Arşak Feruhan, Parseh Gevrekyan ve Kirkor Musakyan tarafından Kırmızı-Siyah renklerle tekrar kurulmuştur. Kulüp bu sefer faaliyet göstereceği spor dallarını daha popüler olan futbol, basketbol ve voleybol olarak belirlemiştir.

Kulüp zaman içerisinde faaliyet gösterdiği bu spor dallarından futbol şubesini kapatmak zorunda kalırken, bu branşın yerine satranç dalında yoğunlaşmayı tercih etmiştir.

1950’li yıllardan sonra futbol, basketbol (erkekte) ve voleybol (hem erkek hem bayanlarda), satrançta da karma olarak güçlü takımları ile birçok başarı elde ederek muhtelif küme ve lig şampiyonlukları elde etti. Özellikle 2000’li yıllardan itibaren Voleybol bayanlarda 1.'ci ve 2.'ci Türkiye Deplasmanlı liglerde, voleybol erkeklerde 2.'ci Türkiye Deplasmanlı ligde, basketbol erkeklerde 2.'ci ve 3.'cü Türkiye Deplasmanlı liglerde, Satrançta da Karma takımıyla Türkiye Deplasmanlı (Yöresel) liglerde başarı ile mücadele etmişlerdir.