Şaphane Meslek Yüksekokulu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu binası
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu binası
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu binası
Eğitim dil(ler)iTürkçe
BağlılıkKütahya Dumlupınar Üniversitesi
KonumŞaphane, Kütahya
Web sitesisaphanemyo.dpu.edu.tr

Şaphane Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Şaphane ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Şaphane Meslek Yüksekokulu, yetiştirilmiş meslek elemanı bulmakta güçlük çekilen yeni ve önemli çalışma alanların gereksinimlerini karşılayacak düzeyde ve donanımda meslek insanları yetiştirmek amacıyla 1994 yılında Yükseköğretim Kurulu'nun kararıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş ve 1994-1995 öğretim yılında Kaynakçılık ve Elektrik programları ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Ertesi yıl bu programlara Muhasebe programı da eklenmiştir.

Akademisyen eksikliğinin yanı sıra Şaphane'deki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1995-1996 öğretim yılında Kaynakçılık, 2001-2002 öğretim yılında da Elektrik programlarına yeni öğrenci kaydı yapılmamıştır.[1]

Şaphane MYO bünyesinde 2005-2006 döneminde İşletme ile Büro Yönetimi ve Sekreterlik, 2008-2009 döneminde Bankacılık ve Sigortacılık, 2011-2012 döneminde Lojistik ile Yerel Yönetimler, 2014-2015 döneminde Halkla İlişkiler ve Tanıtım programları açılmıştır.

Adı daha sonra Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı olarak değiştirilen program, 2017-18 döneminde Hukuk Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programına dönüştürülmüştür.

Bölümler ve programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu bünyesinde 5 bölümde 5 programda eğitim-öğretim verilmektedir.[1]

(*) Şaphane MYO bünyesindeki Yerel Yönetimler programına yeni öğrenci alımı yapılmamaktadır.

Teknik olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu yönetim binası ve spor alanları

Şaphane Meslek Yüksekokulu, üç hizmet binasında 8 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı ve 1 konferans salonuna sahiptir.[2]

Sosyal yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Bina içinde bir kütüphaneye sahip olan Şaphane MYO'da öğrencilerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirdikleri ortak kullanımlı basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Bunun yanında öğrenciler Şaphane ilçesindeki spor alanlarından da faydalanabilmektedir.

Şaphane'de Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 300 kişi kapasiteli yeni yurt binaları öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.[2]

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Şaphane Meslek Yüksekokulu, D 240 karayolunun 199. km'sindeki Şaphane çıkışına 7 km mesafedeki bina içinde bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Hakkımızda". Şaphane Meslek Yüksekokulu. 21 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018. 
  2. ^ a b "Meslek Yüksekokulumuz Tanıtım Sayfası". Şaphane Meslek Yüksekokulu. 21 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]