Şablon tartışma:Vikiprojeler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Şablon tartışma:VikiProjeler sayfasından yönlendirildi)

@BSRF Ayrımı son 1 yıla göre yaptım. Aktif projelerde eksik olduğunu düşünüyorsan yukarı ekleyebilirdin. Geri almanın anlamı yok. --Mavrikantmsj 06:46, 28 Mayıs 2017 (UTC)

Size göre yarı aktif olan bir proje başkasına göre aktif olabilir. Yine aynı proje üçüncü bir kişiye göre de yarı aktif olabilir. Ya da siz son 1 yıla bakarsınız, bir başkası son 1 aya bakar, aktiflik tanımı yine değişir. Projeleri sürekli bir aşağı bir yukarı taşımanın anlamı yok. Nesnel olmayan ayrımlar doğru değil.--B.S.R.F. 💬 06:50, 28 Mayıs 2017 (UTC)
  • @Superyetkin bu gruplandırma mantığı yerinde olmuş, ancak bu şekilde bazı projelerin diğer projelerden önde olduğunu, özellikle de "diğer" sekmesiyle birlikte "bunlar dışındakiler" gibi bir algının oluşabileceğini söyleyeyim. Özgün olarak gruplandırmak yerine daha genel gruplandırma biçimlerini seçmeliyiz. Mesela "Türkiye" gruplandırmasını kalın olarak başa alıp (ve Ankara, İstanbul gibi ilgili olanları yanına alıp) Fransa'yı böyle bir gruplandırmaya almayıp "diğer" sekmesine atmak bence bir sorun. "Fransa'ya dair başka proje yok o yüzden böyle uygun" denebilir ama bu gerekçe olmamalı, Fransa'yı diğer olarak sınıflandırmamak gerek. Veya sinema konusunda en genel proje olan "Sinema" yı başa alıp "Harry Potter" ı diğerleri sekmesine almak subjektif yönlendirme örneği olur diye düşünüyorum.
"Ülkeler ve bölgeler" diye sekme oluştursak ve tüm ülke projelerini (ve hemen yanında parantez içinde yerleşim yerlerine dair alt projeleri) yan yana koysak bir nebze gruplandırma daha başarılı görülebilir, ama böyle "Türkiye" öne çıkarmak VP:MİLLİ kaygısı oluşturur. Benzer olarak Sinema & televizyon başlığında gruplandırıp hepsini eşit şekilde versek daha iyi olur. En genel konulara nazır seçilen projeler diğerlerinden önemli veya önemsiz değil zira, böyle bir algı oluşmasına engel olmalıyız derim. Japonca versiyonu kalın olarak genel sınıflandırma yapmış ve belli projeleri öne çıkarmadan bağlantıyı kategorilere vermiş. --Ahmet Turhan (mesaj) 21.32, 18 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]
Sınıflandırma çerçevesinin daha çok projeyi kapsayacak biçimde genişletilmesi önerisine katılıyorum. --Superyetkinileti 15.04, 19 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]