Şablon tartışma:Türkiye'deki raylı sistem hatları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Metro ve banliyö hattı farklı şeylerdir. Onun için şablona yazılan Aliağa-Menderes hattı banliyö sistemi olduğu için şablondan kaldırıyorum. Aliağa-Menderes hattı ne kadar metro görünümünde olsa da banliyö sistemidir. İstanbul'da da banliyö sistemleri (modern) vardır fakat metro değildir. Ayrıca şablondaki il adları nüfusa göre yazılırsa daha doğru olur. --Eray36 12:20, 1 Aralık 2010 (UTC)


Katılıyorum,

Bursa ve Adana'daki sistemlerde metro değil LRT'dir, bu yüzden başlık "Türkiye'deki metro ve LRT hatları" olarak değiştirilebilir ya da ayrılabilir. 88.244.80.23 10:25, 26 Haziran 2011 (UTC)

Bilgi hatası[kaynağı değiştir]

Türkiye'de sadece 2 metro hattı var: İstanbul (Taksim metrosu) ve Ankara. Diğerleri ya hafif raylı sistem ya tramvay ya da banliyö hattı. Bu nedenle şablonun silinmesi bile söz konusu olabilir. Sadrettinmesaj 17:05, 24 Mart 2012 (UTC)

Bilgi hatası yok[kaynağı değiştir]

LRT sistemleri de metro sistemleridir. Ayırmak doğru değildir. Tramvay olsa ayrılabilirdi. Bursa'daki sistem, taşıma kapasitesi ve sefer bakımından metro kriterlerini karşılamaktadır. Ayrıca Bursa metrosu'nun Kestel etabında devam eden inşaat çalışmaları var. Bu yüzden Kestel etabının işletim planı henüz belli değildir. Şablonda Kestel-Emek ve Kestel-üniversite bilgilerini çıkardım. İnşaat çalışmaları devam etmektedir.---Eray36Mesaj 12:22, 6 Ağustos 2012 (UTC)

İZBAN'ı çıkardım. Çünkü bir metro değil banliyödür.

Şablonun kapsamı[kaynağı değiştir]

Bu haliyle şablon amacını aşıyor, aşırı uzun. Halihazırda her şehrin kendi ulaşım dolaşım şablonu var zaten. Şablonun en:Template:Urban public transport in Turkey haline dönüştürülmesi daha uygun. -- Sadrettin 19.27, 20 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek. Dediğiniz gibi İngilizce şablondakine benzer şekilde sadece illerle ilgili (varsa logolarıyla birlikte) bağlantılar olacak şekilde kısaltılması iyi olacaktır. --bluetime93 💬 21.14, 20 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]