Şablon tartışma:Türkçe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonla çalışacak kullanıcılara[kaynağı değiştir]

İlk uzun çalışma mesajı (Artık geçersiz): Bu şablonda uzun süreli bir çalışmaya başlanmıştır. Türkçe maddesi ile bütünlük içinde çalışılacak. Gelişkin bir şablon olarak standardının oluşması adına şablonda çoklu değiştirme ve geliştirmeler yapılacak. Düzenin bozulmaması adına, yayınlanana dek lütfen şablonu değiştirmeyiniz, "çalışma var" etiketini de kaldırmayınız. Çalışma bittiğinde bu kısımla beraber "çalışma var" etiketi kaldırılacak. Bödöŋtılileti 22:48, 30 Ekim 2012 (UTC)

Bu şablonda uzun süreli bir çalışmaya başlanmış ve şablon, iyi sayılacak bir aşamaya ulaştırılmıştır. Türkçe maddesi ile bütünlük içinde çalışılmış ve çalışılacaktır. Gelişkin bir şablon olarak standardının oluşması adına şablonda çoklu değiştirme ve geliştirmeler yapılmıştır. Şablon, bütün tarihi ve çağdaş lehçeleriyle geniş Türk dilinin ana alt gruplarından "Türkiye Türkçesi"ni kapsar. Geliştirmelerde bu unutulmamalıdır. Bödöŋtılileti 20:28, 22 Şubat 2016 (UTC)


Bu şablonun görüntülenme şekli nasıl değiştirilebilir?

  • Bu şablonu kapalı (gizlenmiş) durumda göstermek için "Türkiye Türkçesi |durum=collapsed }}" şeklinde;
  • Bu şablonu açık (tamamı görünür) durumda göstermek için "Türkiye Türkçesi |durum=expanded }}" şeklinde;
  • Bu şablonu eğer sayfada aynı tipte bir şablon varsa kapalı (gizlenmiş) durumda göstermek için "Türkiye Türkçesi |durum=autocollapse }}" şeklinde kullanın. (Genellikle geçerli olan durum budur)

Şablonun kapsamı "Türkiye Türkçesi"[kaynağı değiştir]

Bu şablon, geniş anlamıyla dünyanın birçok bölgesinde konuşulan Türk dilini kapsamaz. Burada Oğuz yazı dillerinden Türkiye Türkçesinin şablonu oluşturulmuş, şablonun adı da bu sebeple Türkiye Türkçesi olarak yazılmıştır. Bunlardan ötürü, şablonun adı "Türkçe" yapılamaz. Ad veya içerik değişikliğiyle zaman ve emek kaybedilmemesi adına önemle duyurulur. taglıgalpileti 15:49, 1 Haziran 2013 (UTC)