Şablon tartışma:Ermeni örgütlerin saldırıları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Saldırılar taraflı tanım. Saldırganlarda öyle. Tarafsız degilmi Vikipedi??Bu imzasız yazı 78.161.13.221 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Saldırı taraflı değil. Her olayda agresif ve pasif olarak tanımlanabilecek iki bileşen varken saldırı demek taraf tutmak olmaz. Khutuckmsj 20:15, 9 Kasım 2011 (UTC)

Ermeni Saldırıları demek halkı kin ve nefrete teşvik oluyor. Eğer bir şablon olacaksa ASALA hakkında, ESAK hakkında vb. bir şablon olur. Gerçek ama gerçek anlamda 'halkı kin ve nefrete teşvik ediyor acilen değiştirilmeli!'--Veritasileti 20:15, 18 Ocak 2012 (UTC)

kısaltmalar[kaynağı değiştir]

asala dışındaki kısaltmalar (ESAK, NAR, ARA) kullanılıyor mu? kimi türkçe, kimi ingilizce kısaltılmış. --kibele 21:09, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Kullanılıyor. Ancak ASALA, NAR, ARA İngilizce adının kısaltması iken ESAK Türkçe adının kısaltması, Taşnak Partisi ise Türkçesi olduklarından tutarsızlıklar gözüme çarpıyor. Takabeg ileti 11:05, 16 Mayıs 2013 (UTC)
kullanıldığını kaynaklandırabilir misiniz. ne maddelerde ne de burada bir kaynak görünüyor. --kibele 11:11, 16 Mayıs 2013 (UTC)

şablon adı değişmeli[kaynağı değiştir]

'ermeni' örgüt tanımlaması yanlış ve taraflı.. milletler üzerinden böyle tanımlamalar yapılmıyor bildiğim kadarıyla. 'saldırılar' da öyle, 'eylemleri' demek daha doğru olur.. --kibele 08:31, 16 Ocak 2018 (UTC)

örgütlerin kullandığı jargon TBA gereği burada kullanılmıyor. Türkçe de saldırıya saldırı denir. Bunu Tartışma:2008 Güngören saldırısı'nda uzun uzun tartışmış ve bir konsensus oluşmuştu toplulukta. Anlaşılan çabuk unutuluyor bazı tartışmalar. --Maurice Flesier message 10:00, 16 Ocak 2018 (UTC)
Örgütlerin ortak noktası "Ermeni" olması ise "Ermeni1 olarak tanımlanması ne gibi bir yanlışlık içeriyor? Ya da taraflılık? Ermeniye Ermeni değil de başka bir şey denmez ki. İslamcıya İslamcı, cihatçıya cihatçı, komüniste komünist denir. Saldırılar da kullanılan bir kavram, kategorilerimiz veya benzer madde/şablonlarımız incelenebilir. Öte yandan, tüm bu örgütleri bir arada pakket yaparak şablonlaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum (bu konudan dem vurulmamış ama belirteyim yeri gelmişken). İslamcı örgütleri örneğin böyle paket yapmıyoruz. Örgütler için ayrı ayrı şablon oluşturulup, alakalı maddeler kendi şablonlarında yer alabilir. Yine aynı amaca hizmet eden "Ermeni silahlı örgütleri" tek bir şablonda toplanabilir, ama yine tüm cihatçı örgütleri tek şablonda toplamadığımız gerçi var (gerçi amaçları "cihat" olsa da birlikte hareket etmiyor birçoğu).--RapsarEfendim? 18:34, 16 Ocak 2018 (UTC)
Trafik ışıklarında adam tarama, havaalanında bomba patlatma gibi olayların Türkçedeki tarafsız adlandırması "saldırı"dır. Gerek Türkçe gerek İngilizce literatürde "saldırı" kullanılmamasına yönelik genel bir eğilime rastlamadım bugüne dek. "Eylem" demek yersiz hüsnütabir olacaktır. Diğer konuda, İslamcılık, cihatçılık, komünizm, bunların her biri birer ideoloji. Ermeni ise bir etnisite/milliyet. Dolayısıyla tam muadili olması için ideoloji ismi kullanılmalı, "Ermeni milliyetçisi örgütlerin saldırıları" veya "Ermeni irredantisti örgütlerin saldırıları" denmeli diye düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:44, 16 Ocak 2018 (UTC)
  • şablon yeni dikkatimi çekiyor. örgüt sözcüğünün kendisine yüklenen kötü bir anlam olduğu için mi bu şablonda "ermeni örgüt" şeklinde kullanılmış? bu yüzden mi burada örgüt kullanımı var diye sormak istiyorum. mesela benzer şekilde bu meclis temsiliyeti olan bir siyasi parti. ancak örgüt yazıyordu girişinde. neye göre örgüt sözcüğü kullanılıyor? oluşumun iyiliğine veya kötülüğüne mi bakılıyor? -MHIRM. 23.02, 21 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]