Şablon tartışma:Albüm-kapak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Güzel olmuş, kitap kapağı şablonunu da aynı formata sokabilir miyiz? Birisi o şablonu da düzeltirse çok iyi olur. - Noumenon 18:49, 22 Nisan 2006 (UTC)

İngilizce Wikipedia x Türkçe Vikipedi[kaynağı değiştir]

Daha öncede çok konuşulmuştu, bu etiketlerde ABD sunucuları üzerinde bulundurulan İngilizce Wikipedia'dan mı yoksa Türkçe Vikipedi'den mi bahsedeceğimiz. Etiketin ana metni tam tercüme olmak durumunda; onun için altına tercüme etiketin Türkçe Vikipedi'de kullanılması ile ilgili açıklama yazıldı.

O yüzden, ana etikette bahsedilmesi gereken, ABD sunucuları üzerinden yayımlanan İngilizce Wikipedia...

Kolay gelsin...

--Doruk Salancı 04:16, 16 Haziran 2006 (UTC)

"Albüm kapakları" kategorisi yerine...[kaynağı değiştir]

...bu genel kategoriyi şablonun bünyesinden çıkararak (<inculdeonly></inculdeonly> komutlarının arasından o kategoriyi çıkartarak), sanatçılarına göre albüm kapaklarının kategorilendirilmesini öneriyorum:
  • Örn., kategori:Björk albümlerinin kapakları gibi.

Tabii, böyle kategoriler otomatik olarak değil de her resme elle eklenecek kategori satırlarıyla işlevsel hale gelecektir ama Albüm kapakları kategorisinin alt kategorilere ayrılmasını sağlayacaktır ve o kategoride uzayıp giden resim listelerinden ve 200'lük sayfalardan kurtulunmuş olur.

Şu an için emin değilim ama bir {{{sanatçı}}} değişkeninin bu şablon koduna eklenmesiyle, ilgili sanatçıya ait kategorilendirme otomatik olarak oluşturulabilir mi, şablonun örneğin {{Kapak-Albüm|Björk}} şeklinde uygulanmasıyla ?

Bunu bir deneyeceğim...

--Doruk Salancıileti 08:36, 7 Eylül 2006 (UTC)

Şablon:Kapak-Albüm'de, <includeonly></includeonly> komutları arasındaki kategorilendirmeyi bir #if: işlevi ile düzenledim:
  • Eğer bu şablon bir albüm kapağı resmine {{Kapak-Albüm|Sanatçı=Filanca}} şeklinde uygulanırsa, resim Filanca albümlerinin kapakları kategorisine gidiyor (tabii, bu kategoriyi de kategori:Albüm kapakları'na yönlendiriyoruz).
  • Eğer {{Kapak-Albüm|Sanatçı=}} ya da {{Kapak-Albüm}} şeklinde uygulanırsa (yani, Sanatçı değişkenine herhangi bir veri atanmazsa), resim direkt kategori:Albüm kapakları'na gidiyor.

Benzer kategorilendirme yaklaşımını film afişleri, kitap kapakları vb. resimlere de uygulamak mümkün olabilir.

--Doruk Salancıileti 10:18, 7 Eylül 2006 (UTC)