Şablon tartışma:Ülke bilgi kutusu/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İngilizce wikideki ülke şablonlarını kolayca Türkçeye aktarmak için yaptım, lütfen kodu Türkçeleştirmeye çalışmayın. denisutku msj 18:22, 16 Haziran 2006 (UTC)

Duzeltilmesi gerekenler[kaynağı değiştir]

Asagidaki hatalar listesini İsrail sayfasindaki sablonu baz alarak yaptim:

  1. Baskent bolumunde, iki adet koordinasyon gozukuyor ve ikincisi bozuk cikiyor.
  2. Hukumet bolumunde, Supreme Court President turkcelestirilip Anayasa Mahkemesi Baskani olarak degistirilmeli
  3. Nufus bolumunde, Yogunluk kisminda birim sq mi olarak gozukuyor, mi2 olarak degistirilmeli
  4. Gelismislik Endeksi bolumunde, yesil ile gosterilen very high tarzi ibare turkcelestirilmeli

Saygilar -- Iggydarsamesaj 17:30, 8 Temmuz 2010 (UTC)

  • Ayrica bu sablon icinde gosterilen kaynaklar maddede "Kaynak hatası" olarak gozukuyor. -- Iggydarsamesaj 20:34, 15 Temmuz 2010 (UTC)


  • Bazı sorunlar İsrail maddesine özel sorunlardı, düzelttim. Bir tek nüfus bölümündeki hata şablonun kendisindendi, onu da düzelttim. -denisutku M 07:11, 26 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bu şablonu yarı korumaya alsak iyi olacak sanki çok fazla maddede kullanılıyor. Bknz. İng Wiki--Reality 13:14, 17 Ekim 2010 (UTC)
  • Largest city ifadesi de Türkçe'ye çevrilmeli. Bakınız Türkiye maddesinde largest city olarak görünüyor muhtemelen hepsinde de öyle.--Reality 14:33, 17 Ekim 2010 (UTC)
    İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:44, 20 Ekim 2010 (UTC)

Parametre eksiklikleri[kaynağı değiştir]

tam_adı parametresi çıkarılmış şablondan. Örneğin Karabağ Hanlığı maddesindeki şablonda hem bizim dilimizdeki hem de orijinal adının görünmesi gerekirken tam_adı parametresi aktif olmadığı için yalnızca orijinal dilindeki hali görünüyor. Ben beceremedim düzeltmeyi, biri ilgilense. --cobija 21:17, 21 Ocak 2013 (UTC)

tam_adı düzelmiş fakat kendi_dilindeki_adı ve yaygın_adı parametresi de çalışmıyor. --cobija 08:58, 12 Şubat 2013 (UTC)

Şablon kutusunun sağ taraftaki çizgisi yok olmuş şimdi de. --cobija 21:33, 1 Mart 2013 (UTC)

Bakıyorum şimdi.--RapsarEfendim? 21:33, 1 Mart 2013 (UTC)
Eskiye döndüm, çok ufak düzenlemelerle. Hata kalmadı sanki?--RapsarEfendim? 21:37, 1 Mart 2013 (UTC)

Eline sağlık, tam işler olmuş şablon. --cobija 21:57, 1 Mart 2013 (UTC)

Yaygın adı parametresi çalışmıyor. --Neolegen (mesaj) 16:54, 7 Ocak 2017 (UTC)

Şablon şeklinin değiştirilmesini öneriyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kendi çalışma sayfamda bir eski ülke şablonu oluşturdum. Şekil ve dizayn itibarı ile Almanca Vikipedi'deki eski ülke şablonuna benziyor, hatta tıpa tıp aynısı. (Örnek: bakınız.)

Kullandığım şablon kodları tabloyu Almanca Vikipedi'deki görünüme ulaştırıyor. Benim kullandığım kodların aksine, Almanca Vikipedi'deki eski ülke bilgi kutusunun kodlarına ulaşılır ve kullanıma geçilirse güzel olur, zaten kodlara ulaşmak kolay. Almanca Vikipedi'nin eski ülke bilgi kutusunun daha kullanışlı ve hoş bir dizayna sahip olduğunu düşünüyorum. -- Ullierlich 16:33, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Karşıyım. Şu anki diğer tüm bilgi kutusu şablonlarımız benzer düzende ve böyle bir istisna olmasını doğru bulmuyorum.--RapsarEfendim? 17:25, 1 Temmuz 2013 (UTC)
yani rapsar'ın söylemek istediği ve benim ya da benzer şekilde diğer şablonlar ile ilgilenen vikipedistlerin bildiği ala bir durum burada sürekli var. bu da, hem türkçe vikipedi'de maddeye otomatik olarak oluşturulmuş kategoriler ekleyen şablonların istenmemesi (ki ben buna bir anlam veremiyorum) ama anladığım kadarıyla uzun kategoriler gizlenmiş kategoriler olduğu takdirde sorun kalmıyor. ancak ingilizce vikipediyi esas almak istesek, bu defa ortaya başka sorunlar çıkıyor. belki de karşı çıkan kullanıcılara ingiliizce vikipedi şablonlarının ne kadar etkili olduğunu anlatmak sorunu çözebilir (diyeceğim ama kimsenin web formatına veya kolaylığa baktığı yok.). ancak tüm güncellemelerin maalesef ingilizce vikipedi orantılanarak ele alınmasını özellikle web tasarımdan anlayan kullanıcıların görmesi olacaktır ki, bu durum uzun yıllar alabilir.--i.e.msj 19:27, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Ben Almanca Vikipedi'deki eski ülke şablonunun daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum, fakat bunun yürürlüğe konması zor olacağa benzer. İngilizce Vikipedi'yi referans almak gibi bir zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Almanlar kendi şablonlarını hazırlamışlar, ve eğer yanlışım yoksa "Şablon:Eski ülke bilgi kutusu" gibi bir şablon sayfası da oluşturmamışlar. Şablon meselesi büyük bir şey değil. Ayrıca belirtmek isterim; bu maddedeki şablonda yer alan "İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri" hatasının sebebini bulabildiniz mi? Ben kurcaladım ama hatanın neyden kaynaklandığını bulamadım. -- Ullierlich 08:44, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Yoğunluk parametresi, eğer yüzölçümü ve nüfus verisi girilmişse, otomatik olarak oluşturuluyor. Nüfusun yanında kaynak koymuşsun, şablon da rakamlar dışında başka şeylerle karşılaşınca hata vermiş :) Bu kaynağı, yıl parametresinin yanına alınca sorun kalmadı.--RapsarEfendim? 08:54, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler. :) -- Ullierlich 09:04, 2 Temmuz 2013 (UTC)

"En büyük şehir"in görünmemesi[kaynağı değiştir]

İslam Devleti (örgüt) sayfasında epeyce uğraşmama rağmen "En büyük şehir"in neden görünmediğini çözemedim. Acaba şablonda benim fark edemediğim bir hata mı var, yoksa sayfadaki kullanımında bir hata var da onu mu gözden kaçırıyorum?--Cfsenel (mesaj) 23:19, 14 Mart 2015 (UTC)

Mrb, şablonun kodlarında bir hata var gibi görünüyor. Yani sizin ile alakası yok, siz doğru yazmışsınız maddede şablonu. Fakat "Ülke bilgi kutusu" nun gözden geçirilmesi gerekiyor. Kumul (mesaj) 23:26, 14 Mart 2015 (UTC)

Ülke bilgi kutusu şablonu hakkında[kaynağı değiştir]

Not; Aslında bu tartışmayı Şablon tartışma:Infobox geopolitical organisation sayfasında açacaktım. Fakat gelecekteki kullanıcılara faydalı olması ve kolay bulunabilir olması gerektiğini düşünerek, burada açtım.

Daha önceden de aklımdaydı. Fakat bugün değişiklik kontrolünde Avrasya Ekonomik Birliği maddesi ile karşılaştım. Maddenin içeriği epey azdı ve hatalar bulunuyordu. Şuna bir şablon ekleyeyim ve yeniden yazayım derken İngilizce Vikipedi'deki maddede kullanılan şablonun {{Infobox geopolitical organisation}} isimli şablon olduğunu gördüm. Şablona baktığımda ise bu şablonun bizdeki {{Ülke bilgi kutusu}} şablonunun karşılığı olan Infobox country şablonuna yönlendirilmiş olduğunu ve söz konusu şablonun micronation (ben bunu model ülke şeklinde çevirdim) devletler, bölgelerin yanı sına jeopolitik organizasyonlar içinde kullanılıyor olduğunu anladım. Hemen kolları sıvadım ve bir çizelge çıkardım. Çünkü {{Ülke bilgi kutusu}} şablonunu çift dilli hale getirecektim ve bizdeki şablon ile İngilizce Vikipedi'deki şablonu karşılaştırmam gerekiyordu. Epey bir hazırlık ile birlikte çalışmalara başladım. Amacım bizdeki parametrelerin, diğer şablonda da kullanılmasını sağlamak ve bozulma olmadan şablonu değiştirmekti. Elbette sabahtan bu yana uğraşarak bunu başardım. Bir, iki ufak değişikliğin dışında oldukça kullanışlı oldu. Bildiğiniz gibi Türkçe Vikipedi'deki pek çok şablonu başta İngilizce Vikipedi olmak üzere her dilin Vikipedi'sinden çeviriyor, kendimize uyarlıyoruz. Pek azını ise kendimiz oluşturuyoruz. Geçmişte de, ülke veri şablonları üzerinde çalışmışlığım ve düzenlemişliğim vardı. Neyse lafı uzatmayayım.

Dikkat; Şablon İngilizce ve Türkçe çift dilli bir şablon olmasının yanı sıra belgeleme sayfası da çevrilmiştir. Gördüğünüz eksiklikleri lütfen tartışma sayfasında veya burada belirtiniz.

Bir ekleme; Otomatik kategori ekleme bu şablonda yok. Sadece tek bir otomatik kategori ekliyor. O da; Kategori:Bakım gerektiren ülke maddeleri olacak. Ayrıca arma_adı parametresi de bulunmuyor. Fakat bunun bir önemi yok. Diğer tüm parametreler sorunsuz gözüküyor.

Sorunlar ve çözüm önerileri[kaynağı değiştir]

Sorun 1; Aslında buna sorun diyemeyiz. Çünkü İngilizce Vikipedi'deki ülke şablonuna uydurmak için el ile farklı parametre eklemeleri yapılmış. Fakat artık buna gerek kalmayacak ama sonuçta bunlardan girilmiş olanlarını el ile parametre ekleyerek düzeltmek gerekecek. Örnek vermem gerekirse; bizdeki Türkiye sayfasındaki şablonda, | Gini = parametresinin karşılığına İngilizce Vikipedi'deki gibi gözüksün diye sayı haricinde bilgi girmişler.

Çözüm önerisi 1; Şablon adını değiştirip, düzenlemeleri yapalım ve düzenleme yaptığımız maddelerin bir listesini şablonun tartışma sayfasına çıkaralım. Daha sonra bunların şablon başlıklarını (botlar veya AWB ile) yeniden ülke bilgi kutusu haline getirelim.

Sorun 2; Maalesef eski şablondaki avrupa_birliğine_katılım parametresi yok. Fakat bunun için üyelik adlı bir parametre zaten hali hazırda var. Bu parametre boşuna eklenmiş. Ama bunu da düzeltmek gerekiyor.

Çözüm 2; Yukarıdaki değişikliği yaparken bunu da göz önüne alıp değiştirmeli ve {{collapsible list}} veya {{Unbulleted list}} şablonu ile üyelik parametresine aktaralım. Hepsi bu kadar.

Yeni eklenen parametreler listesi[kaynağı değiştir]

Yeni ve eski parametreler listesi
İngilizce şablonda Türkçe şablonda Yeni şablonda
conventional_long_name tam_adı
native_name kendi_dilinde_adı
name adı
micronation model_ülke
image_flag bayrak_resmi
image_coat arma_resmi
image_symbol sembol_resmi
flag_width bayrak_genişliği
flag_border bayrak_çerçeve
alt_flag bayrak_açıklaması
flag_caption bayrak_adı
common_name ortak_adı
linking_name bağlantı_adı
image_flag2 bayrak2_resmi
flag2_border bayrak2_çerçeve
alt_flag2 bayrak2_açıklama
symbol_width arma_boyutu
alt_coat arma_açıklaması
alt_symbol sembol_açıklaması
symbol_type sembol_türü
symbol_type_article sembol_makale_türü
national_motto ulusal_slogan
motto slogan
englishmotto ingilizce_slogan
national_anthem ulusal_marş
anthem marş
royal_anthem kraliyet_marşı
other_symbol diğer_sembol_resmi
text_symbol diğer_sembol_adı
other_symbol_type diğer_sembol_türü
text_symbol_type metin_sembolü
image_map harita_resmi
map_width harita_boyutu
alt_map harita_açıklaması
map_caption harita_başlığı
image_map2 harita2_resmi
map2_width harita2_boyutu
alt_map2 harita2_açıklaması
map_caption2 harita2_başlık
status durumu
loctext konum_açıklama
capital başkent
admin_center yönetim_merkezi
largest_city en_büyük_şehir
largest_settlement en_büyük_yerleşim
capital_type başkent_tipi
admin_center_type yönetim_merkezi_tipi
largest_settlement_type en_büyük_yerleşim_tipi
latd latd
latm latm
latNS latNS
longd longd
longm longm
longEW longEW
official_languages resmî_diller
recognized_languages bölgesel_diller
recognized_regional_languages tanınan_bölgesel_diller
recognized_national_languages tanınan_ulusal_diller
languages diller
languages2_sub dil2_açıklama
languages_sub dil_açıklama
languages_type dil_tipi
languages2 dil2
languages2_type dil2_tipi
ethnic_groups etnik_gruplar
ethnic_groups_year etnik_grup_yılı
religion resmî dinler
demonym demonim
org_type örgütlenme_türü
membership üyelik
membership_type üyelik_tipi
government_type yönetim_biçimi
politics_link siyasi_bağlantı
leader_name1 yönetici_adı1
leader_name2 yönetici_adı2
leader_name3 yönetici_adı3
leader_name4 yönetici_adı4
leader_name5 yönetici_adı5
leader_name6 yönetici_adı6
leader_name7 yönetici_adı7
leader_name8 yönetici_adı8
leader_name9 yönetici_adı9
leader_title1 yönetici_unvanı1
leader_title2 yönetici_unvanı2
leader_title3 yönetici_unvanı3
leader_title4 yönetici_unvanı4
leader_title5 yönetici_unvanı5
leader_title6 yönetici_unvanı6
leader_title7 yönetici_unvanı7
leader_title8 yönetici_unvanı8
leader_title9 yönetici_unvanı9
leader_name2 yönetici_adı2
leader_name3 yönetici_adı3
leader_name4 yönetici_adı4
leader_name5 yönetici_adı5
leader_name6 yönetici_adı6
leader_name7 yönetici_adı7
leader_name8 yönetici_adı8
leader_name9 yönetici_adı9
legislature yasama_organı
upper_house üst_kamara
lower_house alt_kamara
sovereignty_type egemenlik_türü
established kuruluşu
sovereignty_note egemenlik_notu
established_event1 olay1
established_event2 olay2
established_event3 olay3
established_event4 olay4
established_event5 olay5
established_event6 olay6
established_event7 olay7
established_event8 olay8
established_event9 olay9
established_event10 olay10
established_event11 olay11
established_event12 olay12
established_date1 olay1_tarihi
established_date2 olay2_tarihi
established_date3 olay3_tarihi
established_date4 olay4_tarihi
established_date5 olay5_tarihi
established_date6 olay6_tarihi
established_date7 olay7_tarihi
established_date8 olay8_tarihi
established_date9 olay9_tarihi
established_date10 olay10_tarihi
established_date11 olay11_tarihi
established_date12 olay12_tarihi
area_km2 yüzölçümü
area_ha yüzölçümü_hektar
area_link yüzölçümü_bağlantı
area_label yüzölçümü_açıklaması
FR_foot4 FR_dipnot4
area_footnote yüzölçümü_dipnotu
area_rank yüzölçümü_sırası
area_sq_mi yüzölçümü_milkare
area_acre yüzölçümü_dönüm
percent_water su_yüzdesi
area_label2 yüzölçümü2_açıklaması
area_data2 yüzölçümü2
area_label3 yüzölçümü3_açıklaması
area_data3 yüzölçümü3
FR_foot2 FR_dipnot2
FR_IGN_area_km2 FR_IGN_yüzölçümü
FR_IGN_area_rank FR_IGN_yüzölçümü_sırası
FR_IGN_area_sq_mi FR_IGN_yüzölçümü_milkare
FR_foot3 FR_dipnot3
FR_cadastre_area_km2 kadastro_yüzölçümü
FR_cadastre_area_rank kadastro_yüzölçümü_sırası
FR_cadastre_area_sq_mi kadastro_yüzölçümü_milkare
population_estimate tahmini_nüfus
population_estimate_year tahmini_nüfus_tarihi
population_estimate_rank tahmini_nüfus_sırası
population_census sayım_nüfusu
population_census_year sayım_nüfusu_tarihi
population_census_rank sayım_nüfusu_sırası
FR_metropole_population FR_metropol_nüfusu
FR_metropole FR_metropol
FR_metropole_population_estimate_rank FR_metropol_nüfusu_sırası
population_link nüfus_bağlantı
population_label2 nüfus_etiketi2
population_label3 nüfus_etiketi3
population_data2 nüfus_verisi2
population_data3 nüfus_verisi3
FR_total_population_estimate_year FR_tahmini_toplam_nüfus_tarihi
FR_total_population_estimate FR_tahmini_toplam_nüfus
FR_total_population_estimate_rank FR_tahmini_toplam_nüfus_sırası
FR_foot5 FR_dipnot5
FR_foot FR_dipnot
population_density_km2 nüfus_yoğunluğu
pop_den_footnote nüfus_yoğunluğu_dipnotu
population_density_rank nüfus_yoğunluğu_sırası
population_density_sq_mi nüfus_yoğunluğu_milkare
nummembers üye_sayıları
GDP_PPP GSYİH_SAGP
GDP_PPP_year GSYİH_SAGP_yılı
GDP_PPP_rank GSYİH_SAGP_sırası
GDP_PPP_per_capita kişi_başına_düşen_GSYİH_SAGP
GDP_PPP_per_capita_rank kişi_başına_düşen_GSYİH_SAGP_sırası
GDP_nominal GSYİH_düşük
GDP_nominal_year GSYİH_düşük_yılı
GDP_nominal_rank GSYİH_düşük_sırası
GDP_nominal_per_capita kişi_başına_düşen_GSYİH_düşük
GDP_nominal_per_capita_rank kişi_başına_düşen_GSYİH_düşük_sırası
Gini Gini
Gini_year Gini_yılı
Gini_change Gini_kategorisi
Gini_ref Gini_ref
Gini_rank Gini_sırası
HDI İGE
HDI_year İGE_yılı
HDI_change İGE_kategorisi
HDI_ref İGE_ref
HDI_rank İGE_sırası
currency para_birimi
currency_code para_birimi_kodu
time_zone zaman_dilimi
utc_offset utc
utc_offset_DST yaz_utc
DST_note YSU_notu
time_zone_DST yaz_zaman_dilimi YSU
drives_on trafik_akışı
antipodes antipotları
date_format takvim
calling_code telefon_kodu
patron_saint koruyucu_aziz koruyucu_azizleri
iso3166code ISO_3166_kodu
cctld cctld
official_website resmî_website
image_map3 harita3_resmi
map3_width harita3_boyutu
alt_map3 harita3_açıklaması
map_caption3 harita3_başlık
footnote_a dipnot_a
footnote_b dipnot_b
footnote_c dipnot_c
footnote_d dipnot_d
footnote_e dipnot_e
footnote_f dipnot_f
footnote_g dipnot_g
footnote_h dipnot_h
footnote1 dipnot1
footnote2 dipnot2
footnote3 dipnot3
footnote4 dipnot4
footnote5 dipnot5
footnote6 dipnot6
footnote7 dipnot7
footnote8 dipnot8
footnotes dipnotlar
navbar navbar

Tartışmalar[kaynağı değiştir]

Tekrar belirteyim, oluşturduğum şablon Şablon:Infobox geopolitical organisation sayfasındadır ve burada hem tartışma hem de yeni şablona geçiş için tartışma açılmıştır.

  • Kişisel kanaatim, yukarıda belirttiğim sorun ve çözüm önerilerinin parametreler ile ilgisi bulunmadığından dolayı yeni şablona hızlı bir geçiş yapılmasıdır. Fakat bunun aksini söyleyecek veya deneme yapmak isteyecek kullanıcılar olabilecektir. Bu nedenle sizlerin de görüşlerinizi duymayı çok isterim. Teşekkkürler. --i.e.msj 21:45, 9 Aralık 2015 (UTC)
Deneme için Türkiye sayfasında şablonu test amaçlı hazırlayacağım. 3-5 dakikaya biter. --i.e.msj 21:51, 9 Aralık 2015 (UTC)
Bu hataların giderilmesi için oldukça iyi oldu. Test sürüşüne çıktı. Eski sürüm ve yeni sürüm. Bu da aradaki fark. Burada şablonu tamamen değiştirdim ama diğer ülkelerde bunu yapmamıza gerek yok. Sadece hatalara bakmak yeterli olacaktır. --i.e.msj 23:03, 9 Aralık 2015 (UTC)
İki dilli olmasının faydasını göreceğiz diye düşünüyorum. Lütfen test ederek, hatalar konusunda bilgi verebilir misiniz? --i.e.msj 23:05, 9 Aralık 2015 (UTC)
İkinci test sürüşünü ise ABD için gerçekleştirdim. Farka buradan bakabilirsiniz ki sadece İGE değeri hata verdi. Diğer düzeltme ve eklemeleri keyfe keder yaptım. --i.e.msj 23:28, 9 Aralık 2015 (UTC)
Aslında şablon sayesinde, İngilizce Vikipedi'deki ABD bilgi kutusu aynen alınıp, sadece çeviri yapılabilir ki, hiç oynamadan alarak şablonu yapıştırdığım şu deneme sayfasında sonucu görebilirsiniz.--i.e.msj 23:34, 9 Aralık 2015 (UTC)
Türkiye maddesine eklenilen yeni şablonda denonim parametresinin karşısına Türk yazılması uygun düşer. Kusura bakmayın buraya yazmak zorunda kaldım, çünkü sayfa ve tartışma sayfası koruma altında olduğundan değişiklik yapılmıyor. --85.108.7.119 13:35, 10 Aralık 2015 (UTC)
Aslında ilk önce öyle yapmıştım. Demonim maddesini oluşturduktan sonra ise dediğinizin çok daha doğru olduğu kanaatine vardım. Şimdi uygulayacağım. Hatta demonim maddesini geliştirmek istiyorum. Bununla birlikte Etonim, eksonim maddelerini de oluşturmak istiyorum ki, bunları oluşturduğumda Türk demonimini daha fazla destekler nitelikte olacaktır. Teşekkürler. --i.e.msj 14:39, 10 Aralık 2015 (UTC)
  • Ellerine sağlık diyorum, Vikipedi için bu tür şablon yenileme, geliştirme çalışmaları aslında çok önemli. Şablon biraz daha genişlemiş görünüm olarak ve eski sürümdeki çizgiler yerine * kullanımı daha hoş olmuş. Bunun dışında bir çok yeni paremetre de eklenmiş. Ben bu şablona aktarılmasını destekliyorum.Sait71 21:15, 10 Aralık 2015 (UTC)
  • Destek Destek Bence de güzel olmuş, eline sağlık. --Yesevi (mesaj) 18:16, 16 Aralık 2015 (UTC)

Taşıma yapıldı[kaynağı değiştir]

Daha fazla seçenek içeren yeni şablon, ülke bilgi kutusu şablonuna aktarılmıştır. Lütfen gördüğünüz hataları düzeltiniz veya buradan bildirimde bulununuz. Teşekkürler. --İnceleme Elemanı (mesaj) 01:03, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Fazla çizgiler[kaynağı değiştir]

@Superyetkin, yönetici ve vekil kısımlarında fazla çizgiler var ve bunlar, bu kısımları sanki ayrı bir bölümmüş gibi gözükmesine neden olmakta. Ayrıca Georgia Kolonisi maddesinde görülebileceği gibi olay kısmında yıl yazınca otomatik olarak iç bağlantı vermekte. Bu sorunları giderebilir misin? Teşekkür ederim şimdiden.--RapsarEfendim? 02:55, 19 Eylül 2017 (UTC)

Bayrak ve arma düzgün durmuyor[kaynağı değiştir]

Bayrak ve armanın kendileriyle altlarındaki yazılar yamuk duruyor. Şablonun soluna meyilliler. Bunların ortalanması gerekiyor. Kodlarda bir hata var sanırım. - Ullierlich 16.38, 13 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Mobil görünümde sıkıntı[kaynağı değiştir]

Ülkelerin varolduğu yıl aralığı, önceki ve sonraki ülke bayrakları ve tek bayrak sola hizalı duruyor. İngilizce Vikipedi'deki şablonun kodları esas alınırsa düzeleceğini düşünüyorum. - Ullierlich 09.32, 4 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

Siz ne dersiniz, @Superyetkin? - Ullierlich 16.41, 4 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]

2019 güncellemesi[kaynağı değiştir]

Şablon yıllar evvelindeki HTML kodlarını kullanan yapısıyla buradaydı. İngilizce Vikipedi'deki bilgi kutusu modülünü kullanan şablonu buraya aktararak güncelleme yaptım, aynı zamanda eski ülke bilgi kutusunu da bu şablonla birleştirdim. Bu sırada bazı teknik aksaklıklar baş gösterdi, @HastaLaVi2'nin düzeltmeleriyle onlar da giderildi. Kullanıcı mesaj sayfalarındaki konuşmalarımızı ilgili olduğu için buraya aktarıyorum.


Selam, hazır aktifken birkaç konuda danışayım dedim. İngilizcedeki ülke bilgi kutusunu buraya uyarlamaya çalışıyorum ama bazı aksaklıklar oldu. Mesela |kuruluş_yılı= değeri girilmediği takdirde |olay1= ve bağlı parametrelere bilgi girilmiş dahi olsa kutuda göstermiyor. Eski ülkelerde hem |kuruluş_yılı= hem |yıkılış_yılı= hâlihazırda kullanıldığından sorun olmuyor ama mevcut ülkelerde kuruluş ve diğer tarihî olay bilgileri şimdiye kadar |olay1=, |olay2=... parametreleri ile verildiğinden sorun oluşturuyor. Öte yandan |kuruluş_yılı= bilgisi girildiğinde hemen üstbaşlık altında yıl bilgisini veriyor ki, bu biçimi de mevcut ülkelerde kullanmıyoruz. Bir türlü düzeltemedim. |kuruluş_yılı= ya da |yıkılış_yılı= girilmeden de olay bilgilerinin bilgi kutusunda görülmesini sağlayabilir miyiz?

Bir de bunun alt şablonu tür metni var. İngilizcedeki örnek kullanımına Viceroyalty of New Granada'dan baktım ama benim hatam yüzünden değil orijinalinde de yapması gereken işi yapmıyor sanırım. Anladığım kadarıyla örneğin |tür= parametresine Tanınmayan değerini yazdığımızda bilgi kutusuna otomatik olarak [[Tanınmayan veya sınırlı şekilde tanınan devletler listesi|Tanınmayan devlet]] kodunu getirmesi gerekiyor. Bunu da düzeltebilir miyiz? Ya da düzgün çalışıyor da ben anlamadıysam örnek şekilde bir yerde kullanıp gösterebilir misin? Yok, eskiden kullanılan ve artık işlevi kalmamış bir şablonsa silelim.

--𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 22.12, 22 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

  • Merhaba, |kuruluş_yılı= parametresi için dediğiniz değişikliği hallettim. Siz de bir bakın, tam olarak istediğiniz şekle girmiş mi diye. Diğer dediğiniz konu hakkında da İngilizce vikide bir hata var mı yok mu bilmiyorum, ama buradaki tür metni alt şablonu hata içeriyordu, ben direk onu düzelttim. Şu anda düzgün çalışıyor. Sizin dediğiniz mantık doğru. Örnek verdiğiniz şablonlara bir tane tür parametresi ekledim, oradan onu da teyit edebilirsiniz. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. ~ Z (m) 19.59, 23 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Eline sağlık, her ikisi de tam olması gereken gibi olmuş. Büyük bir değişiklik olduğundan, çok sayıda maddeyi etkileyeceğinden sağlıklı çalıştığından emin olmak istiyorum. O nedenle farklı maddelerde deneyip hataları görmeye çalışıyorum. Şunlara denk geldim, yine bir göz atar mısın?

  • Memlûk Devleti maddesinde denediğimde din ve yöneticiler kısmı ayırıcı olmaksızın bitişik görünüyor, niye bilmem.
  • Türkiye maddesinde denediğimde |egemenlik_türü=ne tanımlanan "Osmanlı İmparatorluğu'nun veraseti" kısmı tarihçe ile ayrı oluyor. Şablonun mevcut hâlinde olduğu gibi görünmesi sağlanabilir mi?
  • Başkent ve en büyük şehirler farklı olduğunda bunları ayırıcı ile ayırarak gösteriyor ama aslında ayırıcı olmadan vermesi lazımdı. Amerika Birleşik Devletleri maddesinde deneyerek görebilirsin.
  • Şablonun orijinalinde yoktu, kendim |para_birimi_simgesi= ekledim. Ekledim eklemesine ama |para_birimi_kodu= ile birlikte parantez içinde görünmesini sağlayamadım, parantez dışında kalıyor. İçeri taşıyabilir misin sana zahmet? O kadar uğraştım ki, inşallah basit bir şey değildir bu 😤 Hatta Türk lirası simgesi gibi maddelerin olduğu birimlerde bağlantı oluşturmak için |para_birimi_simgesi_maddesi= de eklemiştim ama iyice karmaşıklaştığı için içinden çıkamamıştım. Her iki parametre kullanıldığında bilgi kutusunda "" şeklinde görünecekti. Simgenin maddesi yoksa sadece simge görünecekti. Mümkünse ona da bir baksan?

Çok sayıda maddede deneme yaptım sanırım bunlar son sorunlar. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 20.41, 23 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

İlk dediğiniz maddeye baktım ama dediğiniz hatayı göremedim. Diğer tüm maddelerdeki hataları da düzene soktum, siz de bir önizleme yaparak deneyin. |para_birimi_simgesi_maddesi= parametresini de ekledim ben. Parantez içine almak aslında çok basitti. :) Sadece parantezin kapatıldığı yeri alt satıra taşımanız gerekiyordu. Tekrar elinize sağlık şablonu aktardığınız için. Kolay gelsin. Yine hata varsa haber edin. ~ Z (m) 21.20, 23 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Memlûk Devleti maddesinde denediğimde istemediğim şekilde şöyle bir görüntü oluyor: [1] Olmasını istediğim ve maddedeki mevcut görüntü ise şu şekilde: [2] Yani Din ile Sultan kısımları arasında ayırıcı olması gerek. Düzeltemedim maalesef. Para birimi konusunda tüm parametreler tanımlandığında tam istediğim şekilde bir görünüm elde ediyorum ama simge ile ilgili parametreleri boş bıraktığımda maalesef parantez kapanmadan kalıyor: [3] El atmışken onu da düzeltsen? Diğer isteklerim ise yine tam istediğim gibi olmuş, teşekkür ederim. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 21.53, 23 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]
Şimdi anladım o dediğinizi, düzelttim. Para birimindeki parantez de gözümden kaçmış, ama ona da el attım. ~ Z (m) 07.23, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Para birimi tüm parametreler kullanıldığında yine düzgün ama para birimi kodu girilmediğinde (eski ülkeler için) bu sefer de görünmemesi gerekmesine rağmen parantez görünüyor. Eğer bu parantez olayı uğraştırıcı bir şeyse uğraşmaya değmez, para_birimi_simgesi'ni parantez önünde alalım. Şöyle görünsün: "Türk lirası · ₺ (TRY)". Bir de maalesef Memlûk Devleti örneğinde bahsettiğim sorun devam ediyor. Din ile yönetici bilgileri aynı bölüm içerisindeler: [4] --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 10.24, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Para birimi sorunu umarım bu defa düzelmiştir. Ben önizleme yaparak baktım ama siz de kontrol edin. [5], din ile yöneticiye gelince de bende böyle görünüyor. ~ Z (m) 14.39, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Çok enteresan biçimde bende her iki durum da aynı. Önbellek sorunu mu diye bilgi kutusunu şuraya kopyalayıp farklı cihazlardan baktım ama hâlâ dediğim sorunlar görülüyor: [6] --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 15.06, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Ben de anlamadım sıkıntıyı, bende böyle görünmüyor ama. Yine de bir şey denedim. Bir bakabilir misiniz düzeldi mi diye? ~ Z (m) 16.47, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Hah, şimdi din ile devlet işleri birbirlerinden ayrıldı. Bir de para birimini çözsek tamam olacak. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 16.50, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

:) güzel de oldu o halde. Para işlerinde hala sıkıntı mı var? ~ Z (m) 16.53, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Hâlen en son attığım ekran görüntüsündeki görünüm sürüyor. Yalnızca para birimi bilgisini girince "Dinar )" şeklinde görünüyor. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 16.55, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Artık her şeyin tamam olduğunu düşünüyorum. :D ~ Z (m) 17.10, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Oh, bu da düzeldi. Bayağı bir yol katettik. Kendim de bir iki ekleme yapıp ondan sonra yayına vereceğim şablonu. Çok yardımcı oldun, teşekkür ederim. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 17.38, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Yine ben. Kendi yapacağım eklemeyi de yaptım, son bir genel kontrol yapayım derken daha önce olmayan bir hata gördüm. Önceden bu kısım böyle değildi, bir yeri düzeltirken burayı bozduk sanırım. Orijinali ve olması gereken bu[7] ama böyle[8] görünüyor maalesef. Ayrıcı olmadan birlikte görünmesini sağlar mısın? Bir de İngilizcedeki şablonda da böyle ama biz farklı yapalım: Şurada[9] birbirlerinden ayrılan dil bilgilerini ayırıcı ile değil de marşlardaki gibi <hr> ile verebilir miyiz? Şu kodları ({{Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/Çalışmaaa|resmî_diller=Resmî diller|tanınan_diller= Tanınan dilller|tanınan_millî_diller= Tanınan millî diller|tanınan_bölgesel_diller=Tanınan bölgesel diller|yaygın_diller=Yaygın diller}}) kullanırsan göreceksin ki resmen tanınan diller ile tanınmayan dilleri birlikte vermemek için böyle yapmışlar ama tamamen birbirlerinden ayırmak da mantıken pek doğru değil. Para birimindeki gibi çok uğraştıracak bir şeyse şart değil, ekstradan fark ettiğim bir şey sadece. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 18.53, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı:HastaLaVi2/Çalışma şurada dediğiniz kodu koydum denedim. Galiba oldu dediğiniz gibi. Diğer birleşme sıkıntısını da çözdüm. ~ Z (m) 19.42, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Çok iyi olmuş, tam aklımdaki gibi yalnız yaygın_diller parametresini boş bırakınca <hr>'ye ihtiyaç kalmasa da yine de görünüyor. Bir de Türkiye maddesinde deneyip bakayım dedim orada yine ayırıcı ile ayrılmış şekilde görüntülendi. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 19.48, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

He çünkü orada |diller= kullanılmış ve ben onu atlamışım. Şu şekilde olması doğru mudur yoksa diğer dillerden önce de mi hr gelsin? ~ Z (m) 20.09, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Daha iyisi olamazdı, fevkaladenin fevkinde bir çalışma oldu. Tekrar çok teşekkür ederim. Belgelemesini de tamamladıktan sonra fırına vereceğim şablonu. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 20.15, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Bence de harika oldu. Sizin de emeğinize sağlık. Ha ben size şeyi soracağım. {{eski ülke bilgi kutusu}}na da girişmeyi düşünüyor musunuz? ~ Z (m) 20.26, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Eski ülke bilgi kutusunun parametrelerini de buna aktardım (son kez sağlamasını yapacağım yine de). Artık ona ihtiyaç kalmayacak :) --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 20.38, 24 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Belgelemeyi yazarken aynı zamanda deneme de yapıyorum, yine bir şey çıktı. "arma_altyazısı" parametresini kullandığımda yazılan metin görünüyor ama otomatik oluşturulan arma bağlantısı iptal oluyor. Aynı şeyi "arma_maddesi"nde de yaşıyorum. Bu parametre istenen sayfaya bağlantı vermesi gerekirken, vermiyor bir de üstüne otomatik bağlantıyı da iptal ediyor. Hem çalıyor hem çalışmıyor anlayacağın. Çok uğraştım, düzeltemedim. Bir göz atar mısın: {{Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/Çalışmaaa|adı=Türkiye|arma_resmi=Coat of arms of Turkey Shield.svg|arma_altyazısı=<!---Arma altyazısı--->|arma_maddesi=<!---Arma maddesi--->}} --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 15.29, 25 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Belgelemeyi ve dolayısıyla son rötuşları da tamamladım. Nazi Almanyası'nda deneme yaparken bir tane daha hata çıktı. Yalnızca başkent ve yaygın_diller parametreleri kullanıldığında ayırıcı olmadan görüntüleniyor: {{Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/Çalışmaaa|başkent = [[Berlin]]|yaygın_diller = [[Almanca]]}} Galiba bu son. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 01.16, 26 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, biraz beklettim ama kusura bakmayın. Kullanıcı:HastaLaVi2/Çalışma sayfasına bakarsanız o ayırıcıyı ekledim. Armaya gelince, normalde zaten arma_altyazısı ekleyince onun otomatik yazı yerine geçmesi gerekmiyor mu? Bir de bağlantıyı ekleyince çalıştı. Ki şunu denedim, var olmayan bir sayfa adı girildiğinde zaten bağlantı eklemiyor. Yani yazdığınız maddenin var olup olmadığını da test edip ona göre bağlantı veriyor ya da vermiyor. Yani bu zaten çalışması gereken mantık değil mi? ~ Z (m) 04.44, 26 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Estağfurullah. Aynen o şekilde ama ben o işin isteğe bağlı bu parametrelerin girilmediği takdirde çalıştığını sanıyordum, "arma_maddesi" ile bağlantı verdiğimde de maddenin var olup olmadığını denetlediğini bilmiyordum. "arma_altyazısı" ile olan problemim kendi işini yapması değil, başkasının yaptığı işi bozması. Mesela "adı" parametresine Türkiye yazdığımda otomatik olarak Türkiye arması maddesine bağlantı veriliyor ama o... Aaaa, şimdi anladım: {{Kullanıcı:𐰇𐱅𐰚𐰤/Çalışmaaa|adı=Amerika Birleşik Devletleri|arma_resmi=Great Seal of the United States (obverse).svg|arma_altyazısı=devlet mührü}} Burada ülke sembolünün maddesi "arma_altyazısı"na yazılan adla var olduğundan oraya otomatik yönleniyor. Aslında bu parametre böyle çalışmıyordu, yanlışlıkla çok güzel yapmışım. Ama ben yine iş çıkaracağım. Bu örnekte "arma_altyazısı"na "devlet mührü" yazmak zorunda kaldım aksi takdirde bağlantı oluşturmuyor ama bilgi kutusunda /d/ harfinin büyük görüntülenmesi lazım. "arma_bağlantısı" ile ayrıca uğraşmadan bunu mümkün kılabilir miyiz? Biz bu /d/ harfini küçük yazdık ama bilgi kutusunda o harf büyük görünsün. Yahut tam tersi daha mantıklı. "Devlet mührü" yazalım ama bilgi kutusu onu "devlet mührü" olarak işleyip bağlantı oluştursun. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 08.39, 26 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

O tam tersini yapamadım, ama şu an küçük harfle girince onu büyültüyor. Sandığımdan daha karmaşık çıktı. Ama öbür türlüsü için de uğraşayım mı biraz? ~ Z (m) 19.37, 26 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Eğer uğraşınca olacağını düşünüyorsan lütfen biraz daha dene. Çünkü buraya büyük harfle yazıp küçük harfle yazmayı -doğal olarak- aklına getirmeyecek kişiler olacaktır ve bu durumda bağlantı gitmeyecek maddesi olsa bile. Ama yine de baktın ki çok fazla uğraştırıyor, zamanını buna harcama. Belgeleme sayfasında belirtiriz, gözden kaçıranlar olursa da yapacak bir şey yok artık. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 19.53, 26 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Değişiklik halloldu şu anda, "Devlet mührü" yazınca harfi bağlantıda küçültüyor ama metinde hala büyük. Gecikme için kusura bakmayın. ~ Z (m) 08.22, 1 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Estağfurullah, eline sağlık. Bununla birlikte ben de şablonu yayına verdim. Gördüğüm birkaç ufak tefek aksaklık var -peki şaşırdık mı :)- yine. İlgilenmek istersen diye yazıyorum

  • Başlık kısmında şablon kullanınca niyeyse satır atlıyor. Örneğin: Japonya.
  • Şehirler ile "Tanınan millî diller" kısmı bitişiyor. Aynısı "tanınan_bölgesel_diller" için de geçerli. "resmî_diller"i kullanınca ayrı görünüyorlar ama. Örneğin: Japonya.

Not: Bu tartışmayı ülke bilgi kutusunun tartışma sayfasına taşıyorum, orada da görülsün katedilen ilerleme. Bu kadar sık kullanılan bir şablonun hala arkaik kodlarla burada yer alması sıkıntıydı. Bir hafta uğraştık ama iyi iş başardık. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 14.25, 1 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Başkent ve en büyük şehir[kaynağı değiştir]

Başkent
ve en büyük şehir
Ankara

@Superyetkin, |en_büyük_şehir= parametresine ​başkent​ değerini girince iki bilgiyi birleştirip "Başkent ve en büyük şehir" şeklinde göstermesi gerekiyor ama ayrıca "En büyük şehir" kısmını göstermemesi gerekiyor. Niye bozuk anlamadım, düzeltebilir misin? --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 10.51, 18 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Düzeltildi. --Superyetkinileti 15.07, 18 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

@Superyetkin, şuradaki gibi olması lazım. Yani alttaki "En büyük şehir" kısmının hiç görünmemesi gerekiyor. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 15.20, 18 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]