Şablon:Tepegöz yükle/belge

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu şablon, normalde sadece sistemde kullanılır. MediaWiki'de tepegöz yükleyicisi olarak kullanılmaktadır. Tepegözleri ve onlara giden bağlantıları değişiklik yapılan sayfaların tepesinde görüntüler.

Teknik ayrıntılar[kaynağı değiştir]

Bu şablon, ad alanı tepegözünü yükleyip görüntüler. Ayrıca {{tepegöz yükle/iç}} adlı altşablonu da çağırır. Bu alt şablon, grup ve sayfa tepegözleri ile bunlara giden bağlantıların yüklenmesini gerçekleştirir. Bu şablon parametre önişlemesi gerçekleştirmekte ve dolayısıyla kodu basitleştirmektedir.

Bu şablon, MediaWiki:Editnotice-0, MediaWiki:Editnotice-1, vb. adlı ana MediaWiki ad alanı sayfalarına yerleştirilmiştir. Ad alanı sayılarının tam listesini görmek için, Vikipedi:Ad alanı sayfasını ziyaret edin.

Bu şablonun herhangi bir parametreye ihtiyacı yoktur.

Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Bir sayfada değişiklik yapıldığında, bu şablon, sayfanın tepesinde çoğu zaman aşağıdaki gibi görünen kırmızı ve mavi bağlantılar görüntüler:

Şu şekilde de görünebilir:

Bu bağlantılar, sayfanın grup ve sayfa tepegözlerine gitmektedir. Hizmetliler, bu tepegözler oluşturulmamış olsa bile her iki bağlantıyı da görebilir; çünkü tepegözleri oluşturarak değiştirme imkanları bulunmaktadır. Diğer kullanıcılar, sadece kendi kullanıcı ve kullanıcı mesaj temel sayfalarındaki (alt sayfalarda değil) "Sayfa tepegözü" bağlantısını görür. Normal kullanıcılar, oluşturulmuşsa grup ve sayfa tepegözlerine giden mavi bağlantıları da görebilir ve böylelikle tepegözün kaynak koduna ulaşabilirler. Ancak yine de, kendi kullanıcı sayfasındakiler dışındaki tepegözleri değiştiremezler.

Kaynağı görme veya değiştirme[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcının koruma altındaki bir sayfanın "kaynağını gördüğü" durumlarda da tepegözler görüntülenmektedir (Hizmetli olmayan bir kullanıcı tam koruma altındaki bir sayfayı değiştirmeye çalıştığında ya da IP üzerinden katkıda bulunan bir kullanıcı yarı ya da tam koruma altındaki bir sayfayı değiştirmeye çalıştığında, bu durum geçerli olur). Grup ve sayfa tepegözleri görüntülenir; ancak ad alanı tepegözleri görüntülenmez.

Tepegözlerin çoğu, koruma altındaki bir sayfanın sadece kaynağı görülürken gösterilen yararlı bilgiler içermektedir; ancak bazı durumlarda sayfanın kaynağını gören kullanıcılara da farklı bilgiler görüntülememiz gerekebilir. Bu şablon, görme modundayken yüklediği tepegözlere "tepegöz eylemi = gör" kodunu da vermektedir. Bu, aşağıdaki şekilde tepegözlerin içinde kullanılabilir:

{{#ifeq: {{{tepegöz eylemi|}}} | gör
| <!--Hizmetli olmayan bir kullanıcı, koruma altındaki bir sayfanın "kaynağını görüyor"-->
| <!--Yeterli haklara sahip bir kullanıcı, sayfayı değiştiriyor-->
}}

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]