Şablon:TFF stadyum/belge

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu şablon Türkiye Futbol Federasyonu veritabanında kayıtlı stadyumlara dış bağlantı vermeyi sağlamaktadır.

Kullanımı[kaynağı değiştir]

Tek parametre[kaynağı değiştir]

Bu parametre stadyumun veritabanında kayıtlı kimlik numarası ile doldurulmalıdır. İsteğe bağlı olarak şu iki biçimde de kullanılabilir:

{{TFF stadyum|KİMLİKNO}}
{{TFF stadyum|kimlik=KİMLİKNO}}

Buradaki kimlik numarası stadyumun veritabanı URL'sinden bulunmalıdır. Örneğin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun veritabanı URL'si https://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=110 şeklinde olup buradaki stadID'den sonra gelen 110 stadyumun veritabanı kimlik numarasıdır. Bu bilgi ışığında şablon şu şekilde kullanılmalıdır:

Çift parametre[kaynağı değiştir]

Buradaki ilk parametre yine stadyumun veritabanı kimlik numarası iken ikinci parametre oluşturulan bağlantının hangi adla görüntüleneceğini değiştirmek için kullanılmaktadır. Şablon, oluşturulan bağlantı adını otomatik olarak mevcut sayfa adından çekmekte ve sayfa adı neyse onu görüntülemektedir. Bunun istenmediği durumlarda |ad= parametresi ile istenen adın görüntülenmesi sağlanabilir:

Parametresiz[kaynağı değiştir]

Bu şablon Vikiveri'den veri çekerek eklendiği sayfa ile eşleştirmektedir. Eğer şablonun eklendiği sayfanın Vikiveri ögesine Türkiye Futbol Federasyonu stadyum kimliği verisi girilmişse otomatik olarak bağlantı oluşturulmaktadır. Örneğin şablon bu kıstasları karşılayan Atatürk Olimpiyat Stadyumu maddesine hiçbir parametre belirtilmeden eklenirse şu şekilde görüntülenecektir:

Eğer Vikiveri'de stadyuma dair veri yoksa ve parametre ile de bilgi girilmezse şablon aşağıdaki gibi hata iletisi gösterecek, buna mukabil ilgili sayfa Kategori:Hatalı futbol dış bağlantı şablonları (0) izleme kategorisine eklenecektir:

{{TFF stadyum}} Vikiveri'de stadyuma dair veri yok, lütfen elle bilgi giriniz.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]