Şablon:Internetquelle/belge

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanışı[kaynağı değiştir]

Bu şablon, Almanca Vikipedi'den alınmış olup İnternet kaynak ve referansları standart şekilde tasarlanmıştır. Almanca Vikipedi'den tercüme edilen maddelerde kaynakların hemen okunabilmesi için Türkçe Vikipedi'ye eklenmiştir. Lütfen bu şablonu ancak ve ancak Almanca Vikipedi'deki şablonda yapılan yenilenmelere uydurmak dışında değişiklik yapmayınız.

Parametreler[kaynağı değiştir]

Parametre Önem Kaynak
autor Yazar(lar) Almancadaki sıralamaya göre yazarın adı. Birden fazla yazar, virgülü takip eden bir boşlukla ayrılmalıdır (mesela "Ines Doe, John Doe").
hrsg Editör Sitenin arkasında duran şirket veya müessese (mesela "Wikimedia Foundation, Inc.," ve yayıncılar).
url URL İlave formatlamasız tam İnternet adresi
titel Başlık Sahifenin adı veya makalenin başlığı.
titelerg Ek başlık Bölüm başlığı v.b.
werk Makaleyi sağlayan sahifenin adı veya başlığı Mesela "Vikipedi - Hür Ansiklopedi."
seiten Sahife numarası/numaraları Mesela 27-34, 13f., 192. Bu parametre bilhassa PDF belgelerinde yeri bulmada kullanışlıdır.
datum Oluşturma veya (biliniyorsa) Web'de yayınlama tarihi Bu, genelde erişim tarihi değildir.
archiv-url Arşiv içindeki adres Arşivin formatlamasız tam İnternet adresi (http://www.webcitation.org/ veya http://www.archive.org/ altındaki bir arşiv URL'si gibi).
archiv-datum Eklenme tarihi Sahifenin arşive eklendiği tarih.
zugriff Erişim tarihi Alıntı yapılmış bilginin okunduğu zaman.
sprache İnternet kaynağının dili Kaynağın yazıldığı dil buraya İSO 639-1 kapsamındaki bir dil kodu olaram eklenmeli veya kısaca "İngilizce" yazılmalıdır.
format Hedefin formatı Mesela taramalarda DOC, PNG, PDF. Bu boş bırakılırsa HTML demektir. Bilhassa büyük PDF dosyalarında kullanıcının indirmeye değip değmeyeceği konusunda karar verebilmesi için büyüklüğü (MB olarak) eklenmesi istenir.
kommentar Bağlantı konusunda ek yorumlar Mesela Web sitesinin içeriği konusunda ilâve yorumlar
zitat İlgili otoritenin yazısı Ekler çok büyük olabileceğinden bazen alıntıya ilişkin alıntıya referans burada yapılabilir. Kaynaktan alınan alıntı tercüme edilir.
offline Site artık çevrimiçi değildir. Site artık erişilemiyor, fakat önemli bir kaynak veya makalenin parçası olmaya devam ediyorsa bunu "offline=ja" (çevrimdışı=evet) ile belirtebilirsiniz. Bu seçenek archiv-url olursa kullanılamaz.