Şablon:GM/2019-03-15

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hendek Muharebesi 31 Mart 627 tarihinde gerçekleşmiştir. Mekkeli pagan Araplar ve Yahudi Beni Kureyza kabilesi ile Müslümanlar arasındaki üçüncü ve son muharebedir. Yesrib'in (sonradan Medine adını almıştır) paganlar tarafından yaklaşık iki hafta boyunca kuşatılması şeklinde gerçekleşmiştir. Bu muharebe adını, Müslümanların savunma için şehir etrafına kazdıkları hendekten almaktadır.

Mekkeli paganlar Uhud Muharebesi'nde kesin bir zafer kazanamamışlardı. Ayrıca Uhud Muharebesi'nden sonra Müslümanlar, Medine'nin doğusuna ve kuzeyine bazı seferler yaparak Mekke kervanlarının Mısır, Suriye ve Irak yolunu kapattırmışlardır.

İslam Peygamberi, ihanetleri yüzünden Beni Nadir kabilesini Medine’den sürgün edince, onlar Hayber’e gittiler ve orada diğer Yahudileri de Peygamberle savaşmak için tahrik ettiler. Beni Nadir kabilesinin bu eylemini Hendek savaşının başlamasının asıl sebeplerinden biri olarak sayılabilir. (Devamı...)


Pitbull (d. 15 Ocak 1981, Miami), Amerikalı rapçidir. İlk kez 2002 yılında Lil Jon'un Kings of Crunk albümünde konuk olarak yer aldı. Ardından, 2004 yılının Ağustos ayında TVT Records etiketiyle M.I.A.M.I. (açılımı Money Is a Major Issue) adlı ilk stüdyo albümünü piyasaya sürdü. O zamandan beri, yine TVT Records etiketi altında iki stüdyo albümü daha yayınladı: 2006 yılının Ekim ayında El Mariel ve 2007 yılının Kasım ayında The Boatlift. Ayrıca, Mun2 kanalında La Esquina adında İspanyolca bir program sunmaktadır.

Perez, Kübalı bir ailenin çocuğu olarak Miami'de doğdu. Üç yaşındayken Küba'nın ulusal kahramanı ve şairi José Martí'nin şiirlerini ezberden okuyabiliyordu. Kariyerinin başlarında mavi gözlü bir beyaz olarak güneyden ve Küba kökenli olduğu için birçok problemle karşılaştı. Ayrıca pop müzik türü olan Miami bass'tan etkilendi ve Celia Cruz ve Willy Chirino'yu kendine ilham kaynağı olarak belirtmiştir. Perez'in ailesi gençken ayrıldılar ve Perez annesi tarafından yetiştirildi. Bir süre sonra Foster ailesi ile Georgia'da yaşadı. Yeni ailesi onu 16 yaşında uyuşturucu satıcısı olduğu için babasının daha önceden yaptığı gibi evden kovdu. Sonra Coral Park Lisesi'nden mezun oldu ve rapçilik üzerine olan kariyerine odaklandı.

"Pitbull" sahne ismini kullanmasının ardındaki sebebin Pitbull cinsi köpeğin saldırdığı kişiyi ısırınca kilitlenmesinin olduğunu söylemiştir. Miami'de Lil Jon ile tanıştıktan sonra 2002 yılında Lil Jon ve East Side Boyz'un albümü Kings Of Crank'da yer aldı. Pitbull'un "Oye" şarkısı 2003 yılında vizyona giren 2 Fast And 2 Furious (Daha Hızlı Daha Öfkeli) filminde yer aldı. Ek olarak Pitbull popüler rap müzik freestyle ve remikslerinden oluşan birçok mixtapes yayınladı. (Devamı...)