Şablon:DISPLAYTITLE

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şablon belgelemesi[gör] [değiştir] [geçmiş] [temizle]

Şablon:DISPLAYTITLE, MediaWiki kodu için bir hareket anahtarıdır. Sayfanın adresini değiştirmeden bir makalenin başlığını biçimlendirmek için {{DISPLAYTITLE:}} kullanın. Sayfa başlığının tamamı veya bir kısmı italik olarak, alt simge ve üst simge ile veya makale yönergelerinde belirtilen biçimlendirmelerle gösterilebilir.

Örnekler[kaynağı değiştir]

Displayed title Variable
Lorem ipsum dolor {{DISPLAYTITLE:Lorem ''ipsum'' doLor}} Geçersiz; başlıkla eşleşmiyor.
Lorem ipsum dolor ​{{DISPLAYTITLE:Lorem ''ipsum'' dolor}}​
Lorem ipsum dolor ​{{DISPLAYTITLE:Lorem ipsum <sup>dolor</sup>}}​
Lorum ipsum dolor ​{{DISPLAYTITLE:Lorum <span style="position:absolute; top:-9999px;">ipsum</span> dolor}}​
: _ Portal _ _ : _ Lorem ipsum dolor ​{{DISPLAYTITLE:: _ Portal _ _ : _ Lorem ipsum dolor}}​

Giriş[kaynağı değiştir]

Bir sayfa adının başlığı her zaman bağlantıları, eklemeleri ve kategorileri etkileyecek şekilde kopyalanabilir ve yapıştırılabilir. DISPLAYTITLE bunu zorunlu kılar, bu nedenle yalnızca standart biçime dönüştürülecek olan değişiklikler görüntülenen başlığı değiştirir. Değiştirilen başlığı düzenleme sayfasındayken önizlemek mümkündür. İlk harfin ardından bir sayfa adı harfinin büyük yazılması gibi bir geçersiz değişiklik, izin verilen diğer değişiklikleri geçersiz kılacak ve başlığın tamamı değişmeyecektir.

Adlandırılmış bir sayfanın başlığı, "ad alanı: sayfa adı" olarak belirtilen tam ana addır. Bir makalenin ad alanı adsızdır, bu nedenle görüntülenmez ve tam ana sayfa pagename'dir.

Bu sayfanın üst kısmındaki DISPLAYTITLE şablon formunun kullanılmamasını tercih ettiği, ancak daha sonra {{DISPLAYTITLE:}}sihirli değişken formunun doğrudan bir sonraki dokümantasyonda kullanıldığını tercih eden uyarı işaretini not etmek önemlidir. Şablon yine de sihirli sözcüğü "DISPLAYTITLE:" olarak adlandırır, dolayısıyla DISPLAYTITLE şablonunu kullanmak sayfa işlemede (kabul edilebilir ancak) gereksiz bir adım oluşturur.

Sihirli değişkenler iki nokta üst üste ":" kullanır, ancak şablonlar burada işlenecek sayfa adını belirtmek için ayırıcı olarak bar / pipe "|" kullanır. Sihirli değişkeni kullanın. "|", ":" yerine kullanılırsa, sayfayı Kategori:Sihirli kelimenin yerine şablon kullanılan sayfalar'a yerleştirir ki bu da dikkat dağıtıcı unsurlara neden olabilir.

Tanım[kaynağı değiştir]

Başlık (tam sayfa başlığı), wikitext öğesinin herhangi bir yerinde {{DISPLAYTITLE:namespace:pagename}} kullanılarak değiştirilir. İşaretlemede her zamanki gibi, birden çok boşluk tekil hale getirilir. İzin verilen görsel değişiklikler basitçe:

  • sayfa adının ilk harfini küçük harf yapar (örnek sayfa: eBay)
  • ad alanının herhangi bir harfinin durumunu değiştirir
  • başlığın önüne iki nokta üst üste ekler (tam sayfa başlığı)
  • herhangi bir boşluğu alt çizgi "_" karakterine veya bir alt çizgi karakterini boşluğa çevirir (örnek sayfa: mod perl)
  • herhangi bir sayı veya boşluk ve alt çizgi karışımı ekler:
    • ":" ayırıcı karakterine (ad alanı ve sayfa adı arasında) veya
    • sayfa adındaki kelimeler arasına
    • başlıktan önce veya sonra (yalnızca boşlukların yok sayıldığı yerlerde) (örnek sayfa: _NSAKEY)
  • tam sayfa adındaki harflere kalın veya italik karakter biçimlendirmesi ekler (örnek sayfa: Allosaurus)

Bu olasılıklar, başlığı kopyalayıp eklemelere ve kategori adlarına yapıştırarak herhangi bir başlığın standartlaştırılmasına izin veren bir sayfa adının tanımı nedeniyle mevcuttur.

Wikitext içinde birden fazla DISPLAYTITLE örneği varsa, sonuncusu öncekileri geçersiz kılar. Bu, bazı kitap kutusu şablonu gibi bir şey tarafından otomatik olarak oluşturulan DISPLAYTITLE öğesinin geçersiz kılınması gerektiği takdirde, sürümünüzü görüntülemek için bu şablonun arkasına açık bir DISPLAYTITLE yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Başlığı değiştirmek için tüm çabalar (standartlaştırma uyumluluğu ile) başarısız olursa, sayfanın alt kısmına kaçak sihirli değişken DISPLAYTITLE'ı aramayı deneyin.

Talimatlar[kaynağı değiştir]

Şablon DISPLAYTITLE, sihirli değişken DISPLAYTITLE ile aynı talimatlara sahiptir. Lütfen "|" yerine ":" kullanın.

  1. Wikitext içinde herhangi bir yere {{DISPLAYTITLE: yazın.
  2. Son ":" karakterinden sonra tam sayfa adı için wikitext yazın. (Yukarıdaki açıklamaya bakın.)
  3. Başlık değiştirildikten sonra "}}" kapanışını yazın. (Yukarıdaki örneklere bakın.)
  4. Sayfayı önizleyin ve sonuçları kontrol edin.

Birden fazla DISPLAYTITLE örneği varsa ve bunların tümü aynı başlığı belirtmezse, oluşturulan son hata iletisiyle yalnızca son örnek etkinleştirilir. Örneğin:

Uyarı: "<i>İstenen</i> başlık" şeklindeki yeni başlık "<i>İstenen</i> başlık" şeklindeki eski başlığın üzerine yazılacak.

Bu sorunun tercih edilen çözümü DISPLAYTITLE örneklerinden birini kaldırmak veya devre dışı bırakmaktır. Şablon sınırlamaları vb. Nedeniyle bu mümkün değilse, hata mesajı "noerror" parametresi, yani {{DISPLAYTITLE:İstenen Başlık|noerror}} kullanılarak giderilebilir. Bu tekniği kullanırsanız, DISPLAYTITLE uygulamasının son örneğinin öncekileri geçersiz kıldığının farkında olmalısınız. Bu, bir bilgi kutusu şablonu tarafından otomatik olarak oluşturulan DISPLAYTITLE öğesinin geçersiz kılınması gerektiği takdirde, bilgi kutusunun çalışması için açık bir DISPLAYTITLE öğesinin yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

İzleme kategorileri[kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]