İtalya'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu İtalya'daki şehirler listesi nüfusu 50.000 kışi üzerinde bulunan İtalyan komünlerini gösterir. Nüfus için kaynak en son İtalyan resmi nüfus istatistikleridir.[1],

İl merkezi olmayan komünler yatık olarak yazılmışlardır

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra No. Komün Bölge İl Nufüs kişi
1 Roma Lazio Lazio Roma ili 2.748.809
2 Milano Lombardiya Lombardiya Milano ili 1.311.741
3 Napoli Campania Campania Napoli ili Napoli ili 960.082
4 Torino Piyemonte Piyemonte Torino ili Torino ili 908.960
5 Palermo Sicilya Sicilya Palermo ili 656.358
6 Genova Ligurya Ligurya Genova ili 608.769
7 Bologna Emilia-Romagna Emilia-Romagna Bologna ili 378.823
8 Floransa Toskana Toskana Firenze ili Firenze ili 369.037
9 Bari Puglia Puglia Bari ili Bari ili 319.896
10 Catania Sicilya Sicilya Katanya ili 295.155
11 Venedik VenetoVeneto Venezia ili 270.492
12 Verona VenetoVeneto Verona ili 264.412
13 Messina Sicilya Sicilya Messina ili 242.812
14 Padova VenetoVeneto Padova ili 213.518
15 Trieste Friuli-Venezia Giulia Friuli-Venezia Giulia Trieste ili 205.586
16 Taranto Puglia Puglia Taranto ili 192.699
17 Brescia Lombardiya Lombardiya Brescia ili 192.116
18 Prato Toskana Toskana Prato ili 186.821
19 Reggio Calabria Calabria Calabria Reggio Calabria ili 186.006
20 Parma Emilia-Romagna Emilia-Romagna Parma ili 185.120
21 Modena Emilia-Romagna Emilia-Romagna Modena ili 183.527
22 Reggio nell'Emilia Emilia-Romagna Emilia-Romagna Reggio Emilia ili 168.350
23 Perugia Umbria Umbria Perugia ili 167.579
24 Livorno Toskana Toskana Livorno ili 160.880
25 Ravenna Emilia-Romagna Emilia-Romagna Ravenna ili 157.731
26 Cagliari Sardunya Sardunya Cagliari ili 156.680
27 Foggia Puglia Puglia Foggia ili 152.915
28 Rimini Emilia-Romagna Emilia-Romagna Rimini ili 142.390
29 Salerno Campania Campania Salerno ili 139.452
30 Ferrara Emilia-Romagna Emilia-Romagna Ferrara ili 134.870
31 Sassari Sardunya Sardunya Sassari ili 130.370
32 Siraküza Sicilya Sicilya Siracusa ili 123.448
33 Pescara Abruzzo Abruzzo Pescara ili 123.206
34 Monza Lombardiya Lombardiya Monza ve Brianza ili 121.678
35 Latina Lazio Lazio Latina ili 119.116
36 Bergamo Lombardiya Lombardiya Bergamo ili 118.408
37 Forli Emilia-Romagna Emilia-Romagna Forli-Cesena ili 117.871
38 Giugliano in Campania Campania Campania Napoli ili Napoli ili 116.720
39 Trento Trentino-Alto Adige Trentino-Alto Adige Trento (Özerk) ili 116.032
40 Vicenza VenetoVeneto Vicenza ili 115.639
41 Terni Umbria Umbria Terni ili Terni ili 112.890
42 Novara Piyemonte Piyemonte Novara ili Novara ili 104.540
43 Bolzano Trentino-Alto AdigeTrentino-Alto Adige Suedtirol Bolzano ili 103.609
44 Piacenza Emilia-Romagna Emilia-Romagna Piacenza ili 102.907
45 Ancona Marche Marche Ancona ili 102.634
46 Arezzo Toskana Toskana Arezzo ili 99.749
47 Andria Puglia Puglia Barletta-Andria-Trani ili 99.658
48 Udine Friuli-Venezia Giulia Friuli-Venezia Giulia Udine ili 99.432
49 Cesena Emilia-Romagna Emilia-Romagna Forli-Cesena ili 96.556
50 La Spezia Ligurya Ligurya La Spezia ili 95.447
51 Lecce Puglia Puglia Lecce ili 95.263
52 Pesaro Marche Marche Pesaro ve Urbino ili 94.861
53 Alessandria Piyemonte Piyemonte Alessandria ili 94.489
54 Barletta Puglia Puglia Barletta-Andria-Trani ili 94.129
55 Catanzaro Calabria Calabria Catanzaro ili 93.286
56 Pistoia Toskana Toskana Pistoia ili 90.291
57 Brindisi Puglia Puglia Brindisi ili 89.774
58 Pisa Toskana Toskana Pisa ili 87.984
59 Torre del Greco Campania Campania Napoli ili Napoli ili 87.392
60 Como Lombardiya Lombardiya Como ili 84.858
61 Lucca Toskana Toskana Lucca ili 84.734
62 Pozzuoli Campania Campania Napoli İli Napoli ili 83.284
63 Guidonia Montecelio Lazio Lazio Roma ili 83.156
64 Marsala Sicilya Sicilya Trapani ili 82.565
65 Treviso VenetoVeneto Treviso ili 82.400
66 Busto Arsizio Lombardiya Lombardiya Varese ili 81.936
67 Varese Lombardiya Lombardiya Varese ili 81.574
68 Grosseto Toskana Toskana Grosseto ili 81.125
69 Sesto San Giovanni Lombardiya Lombardiya Milano ili 80.979
70 Casoria Campania Campania Napoli ili Napoli ili 79.732
71 Caserta Campania Campania Caserta ili 78.644
72 Gela Sicilya Sicilya Caltanissetta ili 77.165
73 Asti Piyemonte Piyemonte Asti ili 76.246
74 Cinisello Balsamo Lombardiya Lombardiya Milano ili 73.983
75 Ragusa Sicilya Sicilya Ragusa ili 73.455
76 L'Aquila Abruzzo Abruzzo L'Aquila ili 72.592
77 Cremona Lombardiya Lombardiya Cremona ili 71.990
78 Quartu Sant'Elena Sardunya Sardunya Cagliari ili 71.535
79 Pavia Lombardiya Lombardiya Pavia ili 71.229
80 Lamezia Terme Calabria Calabria Catanzaro ili 71.102
81 Massa Toskana Toskana Massa ve Carrara ili 70.910
82 Trapani Sicilya Sicilya Trapani ili 70.688
83 Aprilia Lazio Lazio Latina ili 69.988
84 Cosenza Calabria Calabria Cosenza ili 69.836
85 Fiumicino Lazio Lazio Roma ili 69.641
86 Altamura Puglia Puglia Bari ili Bari ili 69.351
87 Imola Emilia-Romagna Emilia-Romagna Bologna ili 68.765
88 Potenza Basilicata Basilicata Potenza ili 68.542
89 Carpi Emilia-Romagna Emilia-Romagna Modena ili 68.402
90 Carrara Toskana Toskana Massa ve Carrara ili 65.522
91 Castellammare di Stabia Campania Campania Napoli ili Napoli ili 64.667
92 Viareggio Toskana Toskana Lucca ili 64.322
93 Fano Marche Marche Pesaro ve Urbino ili 63.961
94 Afragola Campania Campania Napoli ili Napoli ili 63.892
95 Vigevano Lombardiya Lombardiya Pavia ili 63.231
96 Viterbo Lazio Lazio Viterbo ili 63.125
97 Vittoria Sicilya Sicilya Ragusa ili 63.033
98 Savona Ligurya Ligurya Savona ili 62.409
99 Benevento Campania Campania Benevento ili 62.212
100 Crotone Calabria Calabria Crotone ili Crotone ili 61.482
101 Matera Basilicata Basilicata Matera ili 60.644
102 Pomezia Lazio Lazio Roma ili 60.583
103 Caltanissetta Sicilya Sicilya Caltanissetta ili 60.225
104 Molfetta Puglia Puglia Bari ili Bari ili 59.939
105 Marano di Napoli Campania Campania Napoli ili Napoli ili 59.389
106 Agrigento Sicilya Sicilya Agrigento ili 59.108
107 Cerignola Puglia Puglia Foggia ili 58.912
108 Legnano Lombardiya Lombardiya Milano ili 58.449
109 Moncalieri Piyemonte Piyemonte Torino ili Torino ili 58.068
110 Foligno Umbria Umbria Perugia ili 57.917
111 Faenza Emilia-Romagna Emilia-Romagna Ravenna ili 57.861
112 Manfredonia Puglia Puglia Foggia ili 57.291
113 Sanremo Ligurya Ligurya Imperia ili 56.800
114 Tivoli Lazio Lazio Roma ili 56.476
115 Avellino Campania Campania Avellino ili 56.422
116 Bitonto Puglia Puglia Bari ili Bari ili 56.379
117 Bagheria Sicilya Sicilya Palermo ili 56.093
118 Acerra Campania Campania Napoli ili Napoli ili 55.733
119 Cuneo Piyemonte Piyemonte Cuneo ili 55.549
120 San Severo Puglia Puglia Foggia ili 55.397
121 Olbia Sardunya Sardunya Olbia-Tempio ili 55.318
122 Modica Sicilya Sicilya Ragusa ili 55.074
123 Ercolano Campania Campania Napoli ili Napoli ili 54.980
124 Teramo Abruzzo Abruzzo Teramo ili 54.979
125 Bisceglie Puglia Puglia Barletta-Andria-Trani ili 54.663
126 Anzio Lazio Lazio Roma ili 54.455
127 Siena Toskana Toskana Siena ili 54.454
128 Portici Campania Campania Napoli ili Napoli ili 54.408
129 Chieti Abruzzo Abruzzo Chieti ili 54.227
130 Trani Puglia Puglia Barletta-Andria-Trani ili 53.933
131 Cava de' Tirreni Campania Campania Salerno ili 53.458
132 Velletri Lazio Lazio Roma ili 53.298
133 Acireale Sicilya Sicilya Catania ili 52.962
134 Rovigo VenetoVeneto Rovigo ili 52.570
135 Civitavecchia Lazio Lazio Roma ili 52.170
136 Aversa Campania Campania Caserta ili 51.658
137 Mazara del Vallo Sicilya Sicilya Trapani ili 51.429
138 Pordenone Friuli-Venezia Giulia Friuli-Venezia Giulia Pordenone ili 51.351
139 Gallarate Lombardiya Lombardiya Varese ili 51.283
140 Ascoli Piceno Marche Marche Ascoli Piceno ili 51.238
141 Battipaglia Campania Campania Salerno ili 51.011
142 Campobasso Molise Molise Campobasso ili 51.003
143 Casalnuovo di Napoli Campania Campania Napoli ili Napoli ili 50.754
144 Scafati Campania Campania Salerno ili 50.739
145 Rho Lombardiya Lombardiya Milano ili 50.667
146 Montesilvano Abruzzo Abruzzo Pescara ili 50.642
147 Chioggia VenetoVeneto Venezia ili 50.609
148 Collegno Piyemonte Piyemonte Torino ili Torino ili 50.214
149 Scandicci Toskana Toskana Firenze ili Firenze ili 50.154


Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 30.4.2010 tarihli demografik bilgiler için kaynak:İSTAT verileri (İtalyanca)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]