İstanbul metrosu istasyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İstanbul raylı sistemler ağ haritası

Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren İstanbul metrosu'nun 137 istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur, ancak bazı aktarmalarda engellilerin cadde seviyesine inmesi/çıkması gerekir. Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar ve Yenikapı istasyonlarından Marmaray'a; Şirinevler, Merter, Zeytinburnu, Mecidiyeköy, Gayrettepe, Altunizade, Ünalan istasyonlarından Metrobüs'e aktarma imkânı bulunmaktadır.

İstasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

¤ Aktarma istasyonu
Başlangıç istasyonu
# Aktarma ve başlangıç istasyonu

İşletmedeki istasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İstasyon Fotoğraf Hat(lar) Konum Seviye Açılış Aktarma
4. Levent¤
Line M2 Kâğıthane & Şişli Yer altı 16 Eylül 2000 M34 (İstanbul metrosu) (4. Levent)
Acıbadem
Line M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Aksaray¤
Line M1Line M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 Line T1 (Yusufpaşa)
Alibeyköy¤
Line M7 Eyüpsultan Viyadük 28 Ekim 2020 Line T5 (Alibeyköy Metro)
Altınşehir
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Altunizade#
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 M14 (İstanbul metrosu) (Altunizade)Metrobüs (İstanbul) (Altunizade)
Ataköy - Şirinevler¤
Line M1 Bakırköy Hemzemin 26 Temmuz 1995 Metrobüs (İstanbul) (Şirinevler)
Atatürk Havalimanı
Line M1 Bakırköy Yer altı 20 Aralık 2002
Atatürk Oto Sanayi Line M2 Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009
Ayrılık Çeşmesi¤
Line M4 Kadıköy Yer altı 29 Ekim 2013 Marmaray (Ayrılık Çeşmesi)
Ayşekadın
Line M8 Kadıköy Yer altı 6 Ocak 2023 T (Kadıköy İskele – Maltepe Meydan) Tramvay Hattı (Ayşekadın)
Bağcılar Meydan¤
Line M1 Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013 Line T1 (Bağcılar)
Bağlarbaşı
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Bahariye
Line M9 Küçükçekmece Yer altı 29 Mayıs 2021
Bahçelievler¤
Line M1 Bahçelievler Yer altı 15 Ocak 1999 Metrobüs (İstanbul) (Bahçelievler)
Bakırköy - İncirli#
Line M1 Bakırköy Yer altı 7 Mart 1994 Line M2Line M3M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı (İncirli)Metrobüs (İstanbul) (İncirli)
Başak Konutları Line M3 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Başakşehir - Metrokent
Line M3 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Bayrampaşa - Maltepe
Line M1Line M1 Eyüpsultan Hemzemin 3 Eylül 1989
Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü#
Line M6 Sarıyer Yer altı 19 Nisan 2015 Line F4 (Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü)
Bostancı
Line M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Bostancı#
Line M8 Maltepe Yer altı 6 Ocak 2023 Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmaray (Bostancı)T (Kadıköy İskele – Maltepe Meydan) Tramvay Hattı (Bostancı) (ŞH BostancıİDO Bostancı)
Bulgurlu
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Çağlayan
Line M7 Kâğıthane Yer altı 28 Ekim 2020
Çakmak
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Çarşı¤
Line M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017 M12 (İstanbul metrosu) (Çarşı)
Çekmeköy
Line M5 Çekmeköy Yer altı 21 Ekim 2018
Çırçır
Line M7 Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Darüşşafaka Line M2 Sarıyer Yer altı 2 Eylül 2010
Davutpaşa - YTÜ
Line M1 Güngören Viyadük 31 Ocak 1994
DTM - İstanbul Fuar Merkezi
Line M1 Bakırköy Viyadük 20 Aralık 2002
Dudullu¤
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Line M8 6 Ocak 2023
Emin Ali Paşa
Line M8 Kadıköy Yer altı 6 Ocak 2023
Emniyet - Fatih Line M1Line M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989
Esenkent
Line M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Esenler Line M1 Esenler Yer altı 22 Şubat 2012
Etiler
Line M6 Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Fevzi Çakmak - Hastane
Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2 Ekim 2022
Fıstıkağacı
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Fulya
Line M7 Beşiktaş Yer altı 2 Ocak 2023
Gayrettepe#
Line M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000 Metrobüs (İstanbul) (Zincirlikuyu)
M11 (İstanbul metrosu) 29 Ocak 2024
Giyimkent - Tekstilkent
Line M7 Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Göktürk
M11 (İstanbul metrosu) Eyüpsultan Yer altı 22 Ocak 2023
Göztepe¤
Line M4 Üsküdar & Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 M13 (İstanbul metrosu) (Göztepe)
Göztepe Mahallesi
Line M7 Bağcılar Yer altı 28 Ekim 2020
Gülsuyu
Line M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Hacıosman
Line M2 Sarıyer Yer altı 29 Nisan 2011
Haliç¤
Line M2 BeyoğluFatih Köprü 15 Şubat 2014 Line T5 (Küçükpazar)
Hasdal
M11 (İstanbul metrosu) Eyüpsultan Yer altı 22 Ocak 2023
Hastane - Adliye
Line M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Huzur
Line M8 Ümraniye Yer altı 6 Ocak 2023
Huzurevi
Line M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Ihlamurkuyu
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İçerenköy
Line M8 Ataşehir Yer altı 6 Ocak 2023
İhsaniye
M11 (İstanbul metrosu) Eyüpsultan Yer altı 22 Ocak 2023
İkitelli Sanayi¤
Line M3 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013 M3 ve M9 hatları arasında ücretsiz aktarma imkânı bulunmaktadır.
Line M9 22 Kasım 2013
İmam Hatip Lisesi
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İMES¤
Line M8 Ümraniye Yer altı 6 Ocak 2023 M13 (İstanbul metrosu) (İMES)
İstanbul Havalimanı¤
M11 (İstanbul metrosu) Arnavutköy Yer altı 22 Ocak 2023 (İstanbul Havalimanı)
İSTOÇ
Line M3 Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
İTÜ - Ayazağa¤
Line M2 Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009 Line F5 (İTÜ)
Kadıköy#
Line M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 Line T3 (Kadıköy İDO)T (Kadıköy İskele – Maltepe Meydan) Tramvay Hattı (ŞH KadıköyİDO Kadıköy)
Kâğıthane¤
Line M7 Kâğıthane Viyadük 28 Ekim 2020 M34 (İstanbul metrosu)M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı (Kâğıthane)
M11 (İstanbul metrosu) Yer altı 22 Ocak 2023
Karadeniz Mahallesi¤
Line M7 Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020 Line T4 (Kiptaş - Venezia)
Kargo Terminali¤
M11 (İstanbul metrosu) Arnavutköy Yer altı 22 Ocak 2023 (İstanbul Havalimanı)
Kartal
Line M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012 TF (Kartal - Aydos) Teleferik Hattı (Kartal)
Kayaşehir Merkez#
Line M3 Başakşehir Yer altı 8 Nisan 2023 M11 (İstanbul metrosu) (Kayaşehir Merkez)
Kayışdağı
Line M8 Ataşehir Yer altı 6 Ocak 2023
Kâzım Karabekir
Line M7 Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Kemerburgaz
M11 (İstanbul metrosu) Eyüpsultan Yer altı 22 Ocak 2023
Kısıklı
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Kirazlı#
Line M1 Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013 M1ʙ ve M3 hatları arasında ücretsiz aktarma imkânı bulunmaktadır.

M34 (İstanbul metrosu) (Kirazlı)

Line M3 10 Eylül 2012
Kocatepe
Line M1Line M1 Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Kozyatağı¤
Line M4 Ataşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
Line M8 6 Ocak 2023
Kurtköy
Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2 Ekim 2022
Küçükbakkalköy
Line M8 Ataşehir Yer altı 6 Ocak 2023
Küçükyalı
Line M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Levent#
Line M2 Şişli & Beşiktaş Yer altı 16 Eylül 2000
Line M6 19 Nisan 2015
Mahmutbey#
Line M3 Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
Line M7 28 Ekim 2020
Maltepe
Line M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
MASKO
Line M9 Başakşehir Yer altı 29 Mayıs 2021
Menderes
Line M1 Esenler Yer altı 14 Haziran 2013
Merter¤ Line M1 Güngören Viyadük 31 Ocak 1994 Metrobüs (İstanbul) (Merter)
Mevlana¤
Line M8 Ataşehir Yer altı 6 Ocak 2023 M34 (İstanbul metrosu) (Mevlana)
MODOKO - KEYAP
Line M8 Ümraniye Yer altı 6 Ocak 2023
Necip Fazıl
Line M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Nispetiye
Line M6 Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Nurtepe
Line M7 Kâğıthane Yer altı 28 Ekim 2020
Olimpiyat#
Line M9 Başakşehir Yer altı 22 Kasım 2013 M11 (İstanbul metrosu) (Olimpiyat)
Onurkent
Line M3 Başakşehir Yer altı 8 Nisan 2023
Osmanbey
Line M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000
Otogar¤
Line M1Line M1 Bayrampaşa Hemzemin 31 Ocak 1994 M34 (İstanbul metrosu) (Otogar)
Pendik
Line M4 Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Parseller
Line M8 Ümraniye Yer altı 6 Ocak 2023
Sabiha Gökçen Havalimanı#
Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2 Ekim 2022 (Sabiha Gökçen Havalimanı)M34 (İstanbul metrosu) (Sabiha Gökçen Havalimanı)
Sağmalcılar Line M1Line M1 Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Sanayi Mahallesi# Line M2 Kâğıthane Yer altı 31 Ocak 2009 M2 Seyrantepe Şube Hattı'na aktarma imkânı bulunmaktadır.
Seyrantepe#
Line M2 Sarıyer Yer altı 11 Kasım 2010 M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı (Stadyum)Line F3 (Seyrantepe)
Siteler
Line M3 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Soğanlık
Line M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Şehir Hastanesi
Line M3 Başakşehir Yer altı 8 Nisan 2023
Şişhane - Zemin İstanbul¤
Line M2 Beyoğlu Yer altı 31 Ocak 2009 Line T2 (Tünel)Tünel (İstanbul) (Beyoğlu)F (Şişhane - Tophane) Füniküler Hattı (Şişhane)
Şişli - Mecidiyeköy¤
Line M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000 Metrobüs (İstanbul) (Mecidiyeköy)
M2 ve M7 hatları arasında engelliler için cadde seviyesinde aktarma imkânı bulunmaktadır.
Line M7 28 Ekim 2020
Taksim#
Line M2 Beyoğlu Yer altı 16 Eylül 2000 Line F1Line T2 (Taksim)M? (Taksim – Okmeydanı) Metro Hattı (Taksim)
Tavşantepe
Line M4 Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Terazidere
Line M1 Esenler Hemzemin 31 Ocak 1994
Terminal 2¤[a] M11 (İstanbul metrosu) Arnavutköy Yer altı 24 Ocak 2023 (İstanbul Havalimanı)
Topkapı - Ulubatlı¤
Line M1Line M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı (Edirnekapı)Line T4 (Vatan)
Toplu Konutlar
Line M3 Başakşehir Yer altı 8 Nisan 2023
Turgut Özal Line M3 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Üçyüzlü
Line M1 Bağcılar & Güngören Yer altı 14 Haziran 2013
Ümraniye¤
Line M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017 M34 (İstanbul metrosu) (Ümraniye)
Ünalan¤
Line M4 Üsküdar & Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 Metrobüs (İstanbul) (Uzunçayır)
Üsküdar#
Line M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 Marmaray (Üsküdar) (ŞH Üsküdar)
Veysel Karani - Akşemsettin
Line M7 Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Vezneciler - İstanbul Üniversitesi¤
Line M2 Fatih Yer altı 16 Mart 2014 M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı (Vezneciler)Line T1 (Laleli – İstanbul Üniversitesi)
Yakacık - Adnan Kahveci
Line M4 Kartal Yer altı 10 Ekim 2016
Yamanevler
Line M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017
Yayalar - Şeyhli
Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2 Ekim 2022
Yenibosna¤
Line M1 Bakırköy Hemzemin 25 Ağustos 1995 Line M9 (Yenibosna)Metrobüs (İstanbul) (Yenibosna)
Yenikapı#
Line M1Line M1 Fatih Yer altı 16 Mart 2014 MarmarayLine T6 (Yenikapı) (İDO Yenikapı)
Line M2 15 Şubat 2014
Yenimahalle
Line M3 Bağcılar Yer altı 7 Temmuz 2013
Yenimahalle
Line M7 Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Yenisahra¤
Line M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 M12 (İstanbul metrosu) (Yenisahra)
Yeşilpınar
Line M7 Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Oruç Reis
Line M7 Bağcılar Yer altı 28 Ekim 2020
Yıldız
Line M7 Beşiktaş Yer altı 2 Ocak 2023
Zeytinburnu¤
Line M1 Bakırköy Hemzemin 31 Ocak 1994 Line T1Metrobüs (İstanbul) (Zeytinburnu)
Ziya Gökalp Mahallesi Line M9 Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013

İnşa hâlindeki istasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İstasyon Hat(lar) Konum Seviye Açılış
(Planlanan)
Aktarma
15 Temmuz Line M9 Bağcılar Yer altı 16 Mart 2024
29 Ekim Cumhuriyet Line M9 Bahçelievler Yer altı 16 Mart 2024
60. Yıl Parkı M12 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2025
Altunizade# M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2025 Line M5 (Altunizade)Metrobüs (İstanbul) (Altunizade)
Ardıçlı Line M7 Esenyurt Yer altı 2025 sonrası
Arnavutköy M11 (İstanbul metrosu) Arnavutköy Yer altı Mart 2024
Atakent M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025
Ataköy# Line M9 Bakırköy Yer altı 16 Mart 2024 Marmaray (Ataköy)
Ataşehir M12 (İstanbul metrosu) Ataşehir Yer altı 2025
Atatürk Mahallesi¤ Line M7Line M9 Küçükçekmece Yer altı M7: 2025
M9: 16 Mart 2024
Aydıntepe Line M4 Tuzla Yer altı 2025 sonrası
Bahçeşehir Line M7 Başakşehir Yer altı 2025 sonrası
Bakırköy Sahil# Line M3 Bakırköy Yer altı Mart 2024 (İDO Bakırköy)
Barbaros Line M1 Bağcılar & Bahçelievler Yer altı 2024
Beşiktaş¤ Line M7 Beşiktaş Yer altı 2024 (ŞH BeşiktaşŞH Barbaros Hayrettin PaşaİDO Beşiktaş)
Bezirganbahçe Line M1 Küçükçekmece Yer altı 2025 sonrası
Bosna Bulvarı M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2025
Çamçeşme Line M4 Pendik Yer altı 2025 sonrası
Çamlıca Camii M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2025
Çarşı¤ M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025 Line M5 (Çarşı)
Çobançeşme - Kuyumcukent¤ Line M9 Bahçelievler Yer altı 16 Mart 2024 Line M2 (Çobançeşme - Kuyumcukent)
Doğu Sanayi Line M9 Bahçelievler Yer altı 16 Mart 2024
Esenkent¤ Line M7 Esenyurt Yer altı 2025 sonrası M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı (Esenkent)
Esenyalı Line M4 Pendik Yer altı 2025 sonrası
Esenyurt Meydanı Line M7 Esenyurt Yer altı 2025 sonrası
Fatih Line M1 Küçükçekmece Yer altı 2024
Fenertepe¤ M11 (İstanbul metrosu) Başakşehir Yer altı Mart 2024 M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı (Fenertepe)
Ferah Mahallesi M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2025
Finans Merkezi¤ M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025 M34 (İstanbul metrosu) (Finans Merkezi)
Halkalı - Üniversite Line M1 Küçükçekmece Yer altı 2025 sonrası
Halkalı Caddesi Line M9 Küçükçekmece Yer altı 16 Mart 2024
Halkalı Stadı¤ M11 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece Yer altı 2024 sonu Line M7 (Tema Park)
Halkalı# Line M1M11 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece M1ʙ: Viyadük
M11: Yer altı
M1ʙ: 2025 sonrası
M11: 2024 sonu
Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmarayHalkalı-Bahçeşehir Raylı Sistemi (Halkalı)M34 (İstanbul metrosu) (Halkalı)
Hasanpaşa Line M5 Sultanbeyli Yer altı 2024
Hastane Line M7 Küçükçekmece Yer altı 2025
Haznedar Line M3 Bahçelievler Yer altı Mart 2024
Ispartakule Line M7 Avcılar Yer altı 2025 sonrası
İçmeler/Tuzla Belediyesi# Line M4 Tuzla Yer altı 2025 sonrası Marmaray (İçmeler)
İlkyuva Line M3 Bahçelievler Yer altı Mart 2024
İncirli¤ Line M3 Bakırköy Yer altı Mart 2024 Line M1 (Bakırköy - İncirli)Line M2M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı (İncirli)Metrobüs (İstanbul) (İncirli)
Kabataş# Line M7 Beyoğlu Yer altı 2024 Line T1Line F1 (Kabataş) (ŞH KabataşİDO Kabataş)
Kavakpınar Line M4 Pendik Yer altı 2025 sonrası
Kayaşehir Merkez# M11 (İstanbul metrosu) Başakşehir Yer altı Mart 2024 Line M3 (Kayaşehir Merkez)
Kaynarca Merkez¤ Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2025
Kâzım Karabekir# M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025
Malazgirt Line M1 Bağcılar & Bahçelievler Yer altı 2024
Meclis Line M5 Sancaktepe Yer altı 20 Mart 2024
Mehmet Akif Ersoy Line M1 Küçükçekmece Yer altı 2025 sonrası
Mimar Sinan¤ Line M1Line M9 Bağcılar Yer altı M1ʙ: 2024
M9: 16 Mart 2024
Molla Gürani Line M3 Bağcılar Yer altı Mart 2024
Olimpiyat¤ M11 (İstanbul metrosu) Başakşehir Yer altı 2024 sonu Line M9 (Olimpiyat)
Özgürlük Meydanı¤ Line M3 Bakırköy Yer altı Mart 2024 Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmaray (Bakırköy)
Pendik Merkez# M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2025 Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmaray (Pendik)
Sahrayıcedit M12 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2025 T (Kadıköy İskele - Maltepe Meydan) Tramvay Hattı (Sahrayıcedit)
Samandıra Merkez Line M5 Sancaktepe Yer altı 20 Mart 2024
Sancaktepe¤ Line M5 Sancaktepe Yer altı 20 Mart 2024 M34 (İstanbul metrosu) (Sancaktepe)
Sancaktepe Şehir Hastanesi Line M5 Sancaktepe Yer altı 20 Mart 2024
Sarıgazi¤ Line M5 Sancaktepe Yer altı 20 Mart 2024 M13 (İstanbul metrosu) (Sarıgazi)
SBÜ Hastanesi M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025
Site# M12 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2025 M13 (İstanbul metrosu) (Site)
Sultanbeyli Line M5 Sultanbeyli Yer altı 2024
Tahtakale Line M7 Avcılar Yer altı 2025 sonrası
Taşoluk M11 (İstanbul metrosu) Arnavutköy Yer altı Mart 2024
Tema Park¤ Line M7 Küçükçekmece Yer altı 2025 M11 (İstanbul metrosu) (Halkalı Stadı)
Toplu Konutlar Line M7 Küçükçekmece Yer altı 2025
Tütüncü Mehmet Efendi¤ M12 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2025 Marmaray (Göztepe)
Veysel Karani Line M5 Sancaktepe Yer altı 2024
Yenibosna¤ Line M9 Bakırköy Yer altı 16 Mart 2024 Line M1 (Yenibosna)Metrobüs (İstanbul) (Yenibosna)
Yenidoğan Line M1 Küçükçekmece Yer altı 2025 sonrası
Yenisahra¤ M12 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2025 Line M4 (Yenisahra)
Yıldıztepe Line M3 Bağcılar Yer altı Mart 2024

Plan/Proje aşamasındaki istasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İstasyon Hat(lar) Konum Seviye Açılış
(Planlanan)
Aktarma
4. Levent¤ M34 (İstanbul metrosu) Kâğıthane & Şişli Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2 (4. Levent)
Adnan Kahveci Line M2 Bahçelievler Yer altı 2029 sonuna kadar
Akşemsettin Line M5 Sultanbeyli Yer altı 2029 sonuna kadar
Alibeyköy Cep Otogarı# Line M2 (Şube) Eyüpsultan Viyadük 2029 sonrası Line T5 (Alibeyköy Cep Otogarı)
Altunizade# M (Altunizade - Kavacık) Metro HattıM? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar Line M5 >(Altunizade)M14 (İstanbul metrosu) (Altunizade)Metrobüs (İstanbul) (Altunizade)
Avcılar Merkez¤ M20 (İstanbul metrosu) Avcılar Yer altı 2029 sonuna kadar F (Avcılar Merkez - Avcılar İDO) Füniküler Hattı (Avcılar Merkez)Metrobüs (İstanbul) (Avcılar Merkez - Üniversite Kampüsü)
Ayazağa M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 2029 sonuna kadar
Aydınlar M13 (İstanbul metrosu) Çekmeköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Ayvansaray¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 2029 sonuna kadar M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı (Ayvansaray)Metrobüs (İstanbul) (Ayvansaray - Eyüpsultan)
Bahçekent M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Bahçelievler M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Başakşehir Metrokent# M? (Başakşehir – Habibler) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2029 sonuna kadar Line M3 (Başakşehir Metrokent)
Beylikdüzü# M20 (İstanbul metrosu)M34 (İstanbul metrosu)M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Beylikdüzü Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Beylikdüzü)
Büyükdere¤ Line M2 Sarıyer Yer altı 2029 sonrası (ŞH Büyükdere)
Cebeci¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Sultangazi Yer altı 2029 sonuna kadar Line T4 (Cebeci)
Cennet M20 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece Yer altı 2029 sonuna kadar
Cevizlibağ¤ M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Zeytinburnu Yer altı 2029 sonrası Line T1 (Cevizlibağ - AÖY)Metrobüs (İstanbul) (Cevizlibağ)
Cihangir¤ M20 (İstanbul metrosu) Avcılar Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Cihangir - Üniversite Mahallesi)
Cumhuriyet M13 (İstanbul metrosu) Çekmeköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Çağlayan¤ M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Şişli Yer altı 2029 sonuna kadar Line M7 (Çağlayan)
Çayırbaşı Line M2 Sarıyer Yer altı 2029 sonrası
Çobançeşme Line M2 (Şube) Eyüpsultan Yer altı 2029 sonrası
Çobançeşme¤ Line M2 Bahçelievler Yer altı 2029 sonuna kadar Line M9 (Çobançeşme - Kuyumcukent)
Değirmenaltı Line M4 Tuzla Yer altı 2029 sonuna kadar
Deliklikaya Köyü M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Deliklikaya Sanayi M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Dudullu OSB M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
Edirnekapı¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 2029 sonuna kadar Line T4 (Edirnekapı)
Emek M13 (İstanbul metrosu) Sancaktepe Yer altı 2029 sonuna kadar
Esenkent M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
Esenkent¤ M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar Line M7 (Esenkent)
Esentepe M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Sultangazi Yer altı 2029 sonuna kadar
Esenyurt Belediye Line M7 Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Esenyurt Mezarlık M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Evren Sanayi M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Eyüpsultan¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2029 sonuna kadar Line T5 (Eyüpsultan)
Fatih Camii M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 2029 sonuna kadar
Fenertepe# M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2029 sonuna kadar M11 (İstanbul metrosu) (Fenertepe)
Finans Merkezi¤ M34 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar M12 (İstanbul metrosu) (Finans Merkezi)
Firuzköy Line M7 Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Fuar Alanı Line M5 Pendik Yer altı 2029 sonuna kadar
Gayrettepe¤ M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Şişli Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2M11 (İstanbul metrosu) (Gayrettepe)Metrobüs (İstanbul) (Zincirlikuyu)
Gaziosmanpaşa M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 2029 sonuna kadar
Gençlik Parkı M13 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Gölet¤ Line M5 Sultanbeyli Yer altı 2029 sonuna kadar TF (Aydos Kalesi - Sultanbeyli) Teleferik Hattı (Sultanbeyli)
Göztepe¤ M13 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2029 sonuna kadar Line M4 (Göztepe)
Güzeltepe M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Habibler¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro HattıM? (Başakşehir – Habibler) Metro Hattı Sultangazi Yer altı 2029 sonuna kadar Line T4 (Habibler)
Hadımköy M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Halkalı¤ M34 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece Yer altı 2029 sonuna kadar Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmarayHalkalı-Bahçeşehir Raylı Sistemi (Halkalı)Line M1M11 (İstanbul metrosu) (Halkalı)
Hamidiye Line M2 (Şube) Kâğıthane Yer altı 2029 sonrası
İhlas M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Beylikdüzü Yer altı 2029 sonuna kadar
İMES¤ M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar Line M8 (İMES)
İncirli# Line M2M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Bakırköy Yer altı 2029 sonuna kadar Line M1 (Bakırköy - İncirli)Line M3 (İncirli)Metrobüs (İstanbul) (İncirli)
İSKİ Arıtma Line M2 (Şube) Kâğıthane Yer altı 2029 sonrası
İstiklal M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
İTÜ# M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2 (İTÜ - Ayazağa)Line F5 (İTÜ)
Kâğıthane# M34 (İstanbul metrosu)M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 2029 sonuna kadar Line M7M11 (İstanbul metrosu) (Kâğıthane)
Kartal# M (Uğur Mumcu - Kartal Sahil) Metro Hattı Kartal Yer altı 2029 sonuna kadar Line M4 (Kartal)
Kartal Sahil# M (Uğur Mumcu - Kartal Sahil) Metro Hattı Kartal Yer altı 2029 sonuna kadar Marmaray (Kartal)
Kasımpaşa M? (Taksim – Okmeydanı) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 2029 sonuna kadar
Kavacık M (Altunizade - Kavacık) Metro Hattı Beykoz Yer altı 2029 sonuna kadar
Kavaklı M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Beylikdüzü Yer altı 2029 sonuna kadar
Kıraç M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Kirazlı¤ M34 (İstanbul metrosu) Bağcılar Yer altı 2029 sonuna kadar Line M1Line M3 (Kirazlı)
Kocamustafapaşa Line M2 Fatih Yer altı 2029 sonrası
Kurtköy YHT/ViaPort# Line M4Line M5M10 (İstanbul metrosu)M34 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı M4&M10: 2029 sonrası
M5&M34: 2029 sonuna kadar
Yüksek Hızlı Tren (Kurtköy YHT Garı)Line M4Line M5M10 (İstanbul metrosu)M34 (İstanbul metrosu) (Kurtköy YHT/ViaPort)
Küçükçekmece¤ M20 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece Yer altı 2029 sonuna kadar Marmaray (Küçükçekmece)Metrobüs (İstanbul) (Küçükçekmece)
Küçükköy M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 2029 sonuna kadar
Küçüksu M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Libadiye M13 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Maslak M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 2029 sonuna kadar
Mecidiyeköy¤ M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Şişli Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2 (Şişli -Mecidiyeköy)Line M7 (Mecidiyeköy)Metrobüs (İstanbul) (Mecidiyeköy)
Mevlana¤ M34 (İstanbul metrosu) Ataşehir Yer altı 2029 sonuna kadar Line M8 (Mevlana)
Mescid-i Selam¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Sultangazi Yer altı 2029 sonuna kadar Line T4 (Mescid-i Selam)
Nazım Hikmet¤ Line M7M34 (İstanbul metrosu) Esenyurt Yer altı 2029 sonuna kadar
Okmeydanı# M? (Taksim – Okmeydanı) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Okmeydanı)
Osmaniye Line M2 Bakırköy Yer altı 2029 sonrası
Otogar¤ M34 (İstanbul metrosu) Bayrampaşa Yer altı 2029 sonuna kadar Line M1Line M1 (Otogar)
Ömerli Sanayi M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Perpa M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Şişli Yer altı 2029 sonuna kadar
Piyalepaşa M? (Taksim – Okmeydanı) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 2029 sonuna kadar
Rami Kışlası M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2029 sonuna kadar
Reşitpaşa M20 (İstanbul metrosu) Avcılar Yer altı 2029 sonuna kadar
Saadetdere# Line M7M20 (İstanbul metrosu) Avcılar Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Saadetdere Mahallesi)
Sabiha Gökçen Havalimanı# M34 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2029 sonuna kadar Line M4M10 (İstanbul metrosu) (Sabiha Gökçen Havalimanı)
Samandıra M (Samandıra - Süreyya Plajı) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2029 sonuna kadar
Sancaktepe¤ M34 (İstanbul metrosu) Sancaktepe Yer altı 2029 sonuna kadar Line M5 (Sancaktepe)
Saraçhane M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 2029 sonuna kadar
Sarıgazi¤ M13 (İstanbul metrosu) Sancaktepe Yer altı 2029 sonuna kadar Line M5 (Sarıgazi)
Sarıyer# Line M2 Sarıyer Yer altı 2029 sonrası (ŞH Sarıyer)
Sefaköy¤ Line M2M20 (İstanbul metrosu) Küçükçekmece Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Sefaköy)
Silivrikapı Line M2 Fatih Yer altı 2029 sonrası
Site¤ M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar M12 (İstanbul metrosu) (Site)
Siyavuşpaşa Line M2 Bahçelievler Yer altı 2029 sonuna kadar
Soğukpınar M13 (İstanbul metrosu) Çekmeköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Söğütlüçeşme# M13 (İstanbul metrosu)M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2029 sonuna kadar Yüksek Hızlı TrenTCDD TaşımacılıkMarmaray (Söğütlüçeşme)Metrobüs (İstanbul) (Söğütlüçeşme)
Stadyum¤ M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2 (Seyrantepe)Line F3 (Seyrantepe)
Sultangazi M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Sultangazi Yer altı 2029 sonuna kadar
Süreyya Plajı# M (Samandıra - Süreyya Plajı) Metro Hattı Maltepe Yer altı 2029 sonuna kadar Marmaray (Süreyya Plajı)
Sütlüce M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 2029 sonuna kadar
Şemsipaşa M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 2029 sonuna kadar
Şerifali M13 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
Şehir Hastanesi M13 (İstanbul metrosu) Kadıköy Yer altı 2029 sonuna kadar
Şirintepe M? (İTÜ – Kâğıthane) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 2029 sonuna kadar
Taksim# M? (Taksim – Okmeydanı) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2Line F1Line T2 (Taksim)
Teknopark Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2029 sonuna kadar
Tuzla Line M4 Tuzla Yer altı 2025 sonrası
TÜYAP M20 (İstanbul metrosu) Büyükçekmece Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Beylikdüzü Sondurak)
Uğur Mumcu Mahallesi M (Uğur Mumcu - Kartal Sahil) Metro Hattı Kartal Yer altı 2029 sonuna kadar
Ümraniye¤ M34 (İstanbul metrosu) Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar Line M5 (Ümraniye)
Ünalan¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar Line M4 (Ünalan)M13 (İstanbul metrosu)(Ünalan)Metrobüs (İstanbul) (Uzunçayır)
Vatan¤ M (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2029 sonuna kadar Line T4 (Vatan)
Vezneciler# M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 2029 sonuna kadar Line M2 (Vezneciler - İstanbul Üniversitesi)Line T1 (Laleli - İstanbul Üniversitesi)
Yakuplu M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Beylikdüzü Yer altı 2029 sonuna kadar
Yavuztürk Mahallesi M14 (İstanbul metrosu) Üsküdar Yer altı 2029 sonuna kadar
Yenidoğan M13 (İstanbul metrosu) Sancaktepe Yer altı 2029 sonuna kadar
Yenimahalle¤ M? (Vezneciler – Fenertepe) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 2029 sonuna kadar Line M7 (Yenimahalle)
Yeni Otogar M? (Başakşehir – Habibler) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2029 sonuna kadar
Yenişehir Line M4M10 (İstanbul metrosu) Pendik Yer altı 2029 sonrası
Yeşilkent M? (Hadımköy – İhlas) Metro Hattı Avcılar Yer altı 2029 sonuna kadar
Yıldırım Beyazıt¤ M20 (İstanbul metrosu) Beylikdüzü Yer altı 2029 sonuna kadar Metrobüs (İstanbul) (Cumhuriyet Mahallesi)
Zafer Line M2 Bahçelievler Yer altı 2029 sonuna kadar
Zeytinburnu¤ M? (İncirli – Söğütlüçeşme) Metro Hattı Zeytinburnu Yer altı 2029 sonuna kadar Line M1 (Zeytinburnu) ・ Line T1 (Zeytinburnu)・Metrobüs (İstanbul) (Zeytinburnu)
Zeytinburnu Adliye Line M2 Zeytinburnu Yer altı 2029 sonrası

Not listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yapımı planlanan Terminal 2 hizmete girinceye kadar istasyon aktif değil.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]