İstanbul metrosu istasyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
İstanbul metrosu haritası

Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren İstanbul metrosunun seksen altı istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine sahiptir. Ayrılık Çeşmesi ve Yenikapı istasyonlarından Marmaray'a aktarma yapılabilmektedir.

İstasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

¤ Aktarma istasyonu
Başlangıç istasyonu
# Aktarma/başlangıç istasyonu
İstasyon Hat(lar) Konum Seviye Açılış Aktarma
Acıbadem M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Aksaray¤ M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 T1
Altınşehir M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Altunizade¤ M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 Metrobüs
Ataköy - Şirinevler¤ M1A Bakırköy Hemzemin 26 Temmuz 1995 Metrobüs
Atatürk Havalimanı M1A Bakırköy Yer altı 20 Aralık 2002
Atatürk Oto Sanayi M2 Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009
Ayrılık Çeşmesi¤ M4 Kadıköy Yer altı 29 Ekim 2013 Marmaray
Bağcılar Meydan¤ M1B Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013 T1
Bağlarbaşı M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Bahçelievler¤ M1A Bahçelievler Yer altı 15 Ocak 1999 Metrobüs
Bakırköy - İncirli M1A Bakırköy Yer altı 7 Mart 1994
Başak Konutları M3 Başakşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
Bayrampaşa - Maltepe M1 Eyüpsultan Hemzemin 3 Eylül 1989
Boğaziçi Üniversitesi M6 Sarıyer Yer altı 19 Nisan 2015
Bostancı M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Bulgurlu-Libadiye M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Çakmak M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Çarşı M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017
Çekmeköy M5 Çekmeköy Yer altı 21 Ekim 2018
Darüşşafaka M2 Sarıyer Yer altı 2 Eylül 2010
Davutpaşa - YTÜ M1A Güngören Viyadük 31 Ocak 1994
4. Levent M2 Beşiktaş Yer altı 16 Eylül 2000
DTM - İstanbul Fuar Merkezi M1A Bakırköy Viyadük 20 Aralık 2002
Dudullu M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Emniyet - Fatih M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989
Esenkent M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Esenler M1B Esenler Yer altı 22 Şubat 2012
Etiler M6 Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Fıstıkağacı M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Gayrettepe¤ M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000 Metrobüs
Göztepe M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Gülsuyu M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Hacıosman M2 Sarıyer Yer altı 29 Nisan 2011
Haliç M2 Beyoğlu-Fatih Köprü 15 Şubat 2014
Hastane - Adliye M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Huzurevi M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Ihlamurkuyu M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İkitelli Sanayi M3 Başakşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
İmam Hatip Lisesi M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İSTOÇ M3 Bağcılar Yer altı 17 Ağustos 2012
İTÜ-Ayazağa M2 Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009
Kadıköy# M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 T3
Kartal M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Kısıklı M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Kirazlı# M1B M3 Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
Kocatepe M1 Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Kozyatağı M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Küçükyalı M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Levent# M2 M6 Beşiktaş Yer altı 16 Eylül 2000
Mahmutbey M3 Bağcılar Yer altı 7 Temmuz 2013
Maltepe M4 Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Menderes M1B Esenler Yer altı 14 Haziran 2013
Merter¤ M1A Güngören Viyadük 31 Ocak 1994 Metrobüs
MetroKent M3 Başakşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
Necip Fazıl M5 Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Nispetiye M6 Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Olimpiyat M3 Başakşehir Yer altı 22 Kasım 2012
Osmanbey M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000
Otogar M1 Bayrampaşa Hemzemin 31 Ocak 1994
Pendik M4 Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Sağmalcılar M1 Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Sanayi M2 Kâğıthane Yer altı 31 Ocak 2009
Seyrantepe M2 Sarıyer Yer altı 11 Kasım 2010
Siteler M3 Başakşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
Soğanlık M4 Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Şişhane¤ M2 Beyoğlu Yer altı 31 Ocak 2009 T2
Şişli-Mecidiyeköy¤ M2 Şişli Yer altı 16 Eylül 2000 Metrobüs
Taksim¤ M2 Beyoğlu Yer altı 16 Eylül 2000 F1, T2
Tavşantepe M4 Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Terazidere M1A Esenler Hemzemin 31 Ocak 1994
Topkapı - Ulubatlı¤ M1 Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 T4
Turgut Özal M3 Başakşehir Yer altı 17 Ağustos 2012
Üçyüzlü M1B Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
Ümraniye M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017
Ünalan¤ M4 Üsküdar Yer altı 17 Ağustos 2012 Metrobüs
Üsküdar# M5 Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 Marmaray
Vezneciler¤ M2 Fatih Yer altı 15 Şubat 2014 T1
Yakacık-Adnan Kahveci M4 Kartal Yer altı 10 Ekim 2016
Yamanevler M5 Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017
Yenibosna M1A Bakırköy Hemzemin 25 Ağustos 1995
Yenikapı# M1 M2 Fatih Yer altı 15 Şubat 2014 Marmaray
Yenimahalle M3 Bağcılar Yer altı 7 Temmuz 2013
Yenisahra M4 Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Zeytinburnu¤ M1A Bakırköy Hemzemin 31 Ocak 1994 Metrobüs, T1
Ziya Gökalp M3 Başakşehir Yer altı 7 Temmuz 2013

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]