İstanbul metrosu istasyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Istanbul Rapid Transit Map.png

Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren İstanbul metrosu'nun yüz bir istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur, ancak bazı aktarmalarda engellilerin cadde seviyesine inmesi/çıkması gerekir. Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar ve Yenikapı istasyonlarından Marmaray'a; Şirinevler, Zeytinburnu, Mecidiyeköy, Gayrettepe, Altunizade, Ünalan istasyonlarından Metrobüs'e aktarma imkânı bulunmaktadır.

İstasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

¤ Aktarma istasyonu
Başlangıç istasyonu
# Aktarma/başlangıç istasyonu
İstasyon Hat(lar) Konum Seviye Açılış Aktarma
4. Levent¤ M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Kâğıthane & Beşiktaş Yer altı M2: 16 Eylül 2000
M34: 2029 sonuna kadar
Acıbadem M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Aksaray¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay Hattı (Yusufpaşa Tramvay İstasyonu)
Alibeyköy¤ M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Eyüpsultan Viyadük 28 Ekim 2020 T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı (Alibeyköy Metro Tramvay İstasyonu)
Altınşehir M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Altunizade¤ M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 Metrobüs (Altunizade Metrobüs İstasyonu)
Ataköy - Şirinevler¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Bakırköy Hemzemin 26 Temmuz 1995 Metrobüs (Şirinevler Metrobüs İstasyonu)
Atatürk Havalimanı M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Bakırköy Yer altı 20 Aralık 2002
Atatürk Oto Sanayi M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009
Ayrılık Çeşmesi¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 29 Ekim 2013 Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Ayrılık Çeşmesi Tren İstasyonu)
Bağcılar Meydan¤ M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013 T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay Hattı (Bağcılar Tramvay İstasyonu)
Bağlarbaşı M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Bahariye M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 29 Mayıs 2021
Bahçelievler¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı 15 Ocak 1999 Metrobüs (Bahçelievler Metrobüs İstasyonu)
Bakırköy - İncirli¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bakırköy Yer altı M1ᴀ: 7 Mart 1994
M3: 2022 sonuna kadar
Metrobüs (İncirli Metrobüs İstasyonu)
Başak Konutları M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Başakşehir/MetroKent M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Bayrampaşa - Maltepe M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Eyüpsultan Hemzemin 3 Eylül 1989
Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü# M6 (Levent - Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 19 Nisan 2015 F4 (Rumeli Hisarüstü - Aşiyan) Füniküler Hattı (Rumeli Hisarüstü Füniküler İstasyonu)
Bostancı M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012
Bulgurlu M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Çağlayan M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 28 Ekim 2020
Çakmak M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Çarşı¤ M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro HattıM12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Ümraniye Yer altı M5: 15 Aralık 2017
M12: 2022
Çekmeköy M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Çekmeköy Yer altı 21 Ekim 2018
Çırçır M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Darüşşafaka M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 2 Eylül 2010
Davutpaşa - YTÜ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Güngören Viyadük 31 Ocak 1994
DTM - İstanbul Fuar Merkezi M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Bakırköy Viyadük 20 Aralık 2002
Dudullu¤ M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro HattıM8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ümraniye Yer altı M5: 21 Ekim 2018
M8: 2022
Emniyet - Fatih M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Fatih Yer altı 3 Eylül 1989
Esenkent M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Esenler M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Esenler Yer altı 22 Şubat 2012
Etiler M6 (Levent - Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü) Metro Hattı Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Fıstıkağacı M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Gayrettepe# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Şişli Yer altı M2: 16 Eylül 2000
M11: 2022
Metrobüs (Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu)
Göztepe M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 17 Ağustos 2012
Göztepe Mahallesi M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 28 Ekim 2020
Gülsuyu M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Hacıosman M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 29 Nisan 2011
Haliç¤ M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı BeyoğluFatih Köprü 15 Şubat 2014 T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı (Küçükpazar Tramvay İstasyonu)
Hastane - Adliye M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Huzurevi M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Ihlamurkuyu M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İkitelli Sanayi¤ M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro HattıM9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Başakşehir Yer altı M3: 14 Haziran 2013
M9: 29 Mayıs 2021
M3 ve M9 hatları arasında ücretsiz aktarma imkânı bulunmaktadır.
İmam Hatip Lisesi M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
İSTOÇ M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
İTÜ - Ayazağa M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Sarıyer Yer altı 31 Ocak 2009
Kadıköy# M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 17 Ağustos 2012 T3 (Kadıköy - Moda) Nostaljik Ring Tramvay Hattı (Kadıköy İDO Tramvay İstasyonu)Şehir Hatları (Kadıköy İskelesi)İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Kadıköy Terminali)
Kâğıthane¤ M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Kâğıthane M7: Viyadük
M11&M34: Yer altı
M7: 28 Ekim 2020
M11: 2022
M34: 2029 sonuna kadar
Karadeniz Mahallesi¤ M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020 T4 (Topkapı - Mescid-i Selam) Tramvay Hattı (Kiptaş - Venezia Tramvay İstasyonu)
Kartal M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Kâzım Karabekir M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Kısıklı M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017
Kirazlı# M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro HattıM3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Bağcılar Yer altı M1: 14 Haziran 2013
M34: 2029 sonuna kadar
Kocatepe M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Kozyatağı¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ataşehir Yer altı M4: 17 Ağustos 2012
M8: 2021
Küçükyalı M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
Levent# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro HattıM6 (Levent - Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü) Metro Hattı Şişli & Beşiktaş Yer altı M2: 16 Eylül 2000
M6: 19 Nisan 2015
Mahmutbey# M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro HattıM7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Bağcılar Yer altı M3: 14 Haziran 2013
M7: 28 Ekim 2020
Maltepe M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Maltepe Yer altı 17 Ağustos 2012
MASKO M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 29 Mayıs 2021
Menderes M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Esenler Yer altı 14 Haziran 2013
Merter¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Güngören Viyadük 31 Ocak 1994 Metrobüs (Merter Metrobüs İstasyonu)
Necip Fazıl M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 21 Ekim 2018
Nispetiye M6 (Levent - Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü) Metro Hattı Beşiktaş Yer altı 19 Nisan 2015
Nurtepe M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 28 Ekim 2020
Olimpiyat# M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Başakşehir Yer altı M9: 22 Kasım 2013
M11: 2022
Osmanbey M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Şişli Yer altı 16 Eylül 2000
Otogar M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Bayrampaşa Hemzemin M1:31 Ocak 1994
M34: 2029 sonuna kadar
Pendik M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Sağmalcılar M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bayrampaşa Hemzemin 3 Eylül 1989
Sanayi Mahallesi M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Kâğıthane Yer altı 31 Ocak 2009 M2 Seyrantepe Şube Hattı'na aktarma imkânı bulunmaktadır.
Seyrantepe# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Sarıyer & Kâğıthane Yer altı 11 Kasım 2010 F3 (Seyrantepe - Vadistanbul) Füniküler Hattı (Seyrantepe Füniküler İstasyonu)
Siteler M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Soğanlık M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kartal Yer altı 17 Ağustos 2012
Şişhane - Zemin İstanbul# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 31 Ocak 2009 T2 (Taksim - Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı (Tünel Tramvay İstasyonu)F2 (Karaköy - Beyoğlu) Tarihi Tünel Füniküler Hattı (Beyoğlu Füniküler İstasyonu)
Şişli - Mecidiyeköy# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro HattıM7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Şişli Yer altı M2: 16 Eylül 2000
M7: 28 Ekim 2020
Metrobüs (Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonu)
M2 ve M7 hatları arasında engelliler için cadde seviyesinde aktarma imkânı bulunmaktadır.
Taksim# M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 16 Eylül 2000 F1 (Taksim - Kabataş) Füniküler HattıT2 (Taksim - Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı (Taksim Aktarma Merkezi)
Tavşantepe M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 10 Ekim 2016
Giyimkent - Tekstilkent M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Terazidere M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Esenler Hemzemin 31 Ocak 1994
Topkapı - Ulubatlı¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Fatih Yer altı 3 Eylül 1989 T4 (Topkapı - Mescid-i Selam) Tramvay Hattı (Vatan Tramvay İstasyonu)
Turgut Özal M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013
Üçyüzlü M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 14 Haziran 2013
Ümraniye¤ M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Ümraniye Yer altı M5: 15 Aralık 2017
M34: 2029 sonuna kadar
Ünalan¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 17 Ağustos 2012 Metrobüs (Uzunçayır Metrobüs İstasyonu)
Üsküdar# M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Üsküdar Yer altı 15 Aralık 2017 Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Üsküdar Tren İstasyonu)Şehir Hatları (Üsküdar İskelesi)
Veysel Karani - Akşemsettin M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Vezneciler - İstanbul Üniversitesi¤ M2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Fatih Yer altı 16 Mart 2014 T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay Hattı (Laleli - İstanbul Üniversitesi Tramvay İstasyonu)
Yakacık - Adnan Kahveci M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Kartal Yer altı 10 Ekim 2016
Yamanevler M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 15 Aralık 2017
Yenibosna¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bakırköy M1ᴀ: Hemzemin
M9: Yer altı
M1ᴀ: 25 Ağustos 1995
M9: 2022
Metrobüs (Yenibosna Metrobüs İstasyonu)
Yenikapı# M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro HattıM1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro HattıM2 (Yenikapı - Hacıosman & Sanayi Mahallesi - Seyrantepe) Metro Hattı Fatih Yer altı M1: 15 Şubat 2014
M2: 11 Kasım 2014
Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Yenikapı Tren İstasyonu)İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Yenikapı Terminali)
Yenimahalle M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 7 Temmuz 2013
Yenimahalle M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Gaziosmanpaşa Yer altı 28 Ekim 2020
Yenisahra¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Kadıköy Yer altı M4: 17 Ağustos 2012
M12: 2022
Yeşilpınar M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 28 Ekim 2020
Yüzyıl - Oruç Reis M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 28 Ekim 2020
Zeytinburnu¤ M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı Bakırköy Hemzemin 31 Ocak 1994 T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay HattıMetrobüs
Ziya Gökalp Mahallesi M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 14 Haziran 2013

Yapımı devam eden istasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İstasyon Hat(lar) Konum Seviye Açılış
(Planlanan)
Aktarma
15 Temmuz M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 2022
60. Yıl Parkı M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2024
Akşemsettin M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sultanbeyli Yer altı 2029 sonuna kadar
Ardıçlı M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2024 sonrası
Arnavutköy 1 M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2022
Arnavutköy 2 M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2022
Atakent M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2023
Ataköy# M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bakırköy Yer altı 2022 Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Ataköy Tren İstasyonu)
Ataşehir M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Ataşehir Yer altı 2023
Atatürk Mahallesi¤ M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro HattıM9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı M7: 2024 sonuna kadar
M3: 2022
Aydınlar M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Çekmeköy Yer altı 2024 sonrası
Aydıntepe M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Tuzla Yer altı 2024 sonrası
Ayşekadın M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2022
Bahçeşehir M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2024 sonrası
Bakırköy İDO M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bakırköy Yer altı 2022 sonuna kadar İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Bakırköy Terminali)
Barbaros M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 2024 sonuna kadar
Beşiktaş M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Beşiktaş Yer altı 2022 Şehir Hatları (Beşiktaş ve Barbaros Hayrettin Paşa İskeleleri)İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Beşiktaş Terminali)
Bezirganbahçe M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Bostancı# M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2022 Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Bostancı Tren İstasyonu)Şehir Hatları (Bostancı İskelesi)İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Bostancı Terminali)
Cumhuriyet M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Çekmeköy Yer altı 2024 sonrası
Çamçeşme M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonrası
Çobançeşme - Kuyumcukent# M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro HattıM20 (İncirli - TÜYAP) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı M9: 2022
M20: 2025
Değirmenaltı M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Tuzla Yer altı 2024 sonrası
Doğu Sanayi M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı 2022
Dudullu OSB M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
Emek M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2024 sonrası
Emin Ali Paşa M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2022
Esenkent M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2024 sonrası
Esenkent M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2029 sonuna kadar
Esenyalı M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonrası
Esenyurt Meydanı M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Esenyurt Yer altı M7: 2024 sonrası
M34: 2029 sonuna kadar
Fatih M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Fenertepe M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2022
Fevzi Çakmak¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonuna kadar
Finans Merkezi¤ M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Ümraniye Yer altı M12: 2024 sonuna kadar
M34: 2029 sonuna kadar
Fuar Alanı M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Pendik Yer altı 2029 sonuna kadar
Fulya - Darphane M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Beşiktaş Yer altı 2022
Göktürk M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2021
Gölet M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sultanbeyli Yer altı 2029 sonuna kadar
Halkalı# M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Küçükçekmece M1ʙ: Viyadük
M11&M34: Yer altı
M1ʙ: 2024 sonrası
M11: 2022
M34: 2029 sonuna kadar
Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Halkalı Tren İstasyonu)
Halkalı Caddesi M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2022
Halkalı - Üniversite M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Hasanpaşa M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sultanbeyli Yer altı 2024 sonuna kadar
Hasdal M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2021
Hastane M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Haznedar M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı 2022 sonuna kadar
Huzur M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2022
Ispartakule M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Avcılar Yer altı 2024 sonrası
İçerenköy M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ataşehir Yer altı 2022
İçmeler/Tuzla Belediyesi# M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Tuzla Yer altı 2024 sonrası Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (İçmeler Tren İstasyonu)
İhlas Yuva M9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı 2022
İhsaniye M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2021
İlkyuva M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bahçelievler Yer altı 2022 sonuna kadar
İMES¤ M8 (Bostancı - Parseller) Metro HattıM13 (Yenidoğan - Site) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Ümraniye Yer altı M8: 2022
M13&M34: 2029 sonuna kadar
İstanbul Havalimanı M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2021
Kabataş# M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Beyoğlu Yer altı 2022 T1 (Bağcılar - Kabataş) Tramvay HattıF1 (Taksim - Kabataş) Füniküler Hattı (Kabataş Aktarma Merkezi)Şehir Hatları (Kabataş İskelesi)İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) (Kabataş Terminali)
Kargo Terminali - Teknik Destek Bölgesi M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2021
Kavakpınar M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonrası
Kayaşehir 15. Bölge M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2022 sonuna kadar
Kayaşehir Merkez# M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2022 sonuna kadar
Kayışdağı M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ataşehir Yer altı 2022
Kaynarca Merkez# M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonuna kadar
Kâzım Karabekir M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2024
Kemerburgaz M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Eyüpsultan Yer altı 2021
Kurtköy¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonuna kadar
Kurtköy YHT Garı# M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Pendik Yer altı M4: 2029 sonrası
M5&M34: 2029 sonuna kadar
Küçükbakkalköy M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ataşehir Yer altı 2022
Malazgirt M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 2024 sonuna kadar
Meclis M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2023
Mehmet Akif Ersoy M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Mevlana M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ataşehir Yer altı 2022
Mimar Sinan¤ M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro HattıM9 (Ataköy - Olimpiyat) Metro Hattı Bağcılar Yer altı M1ʙ: 2024 sonuna kadar
M9: 2022
MODOKO M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2022
Molla Gürani M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 2022 sonuna kadar
Mustafa Kemal M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Avcılar Yer altı 2029 sonrası
Onurkent M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2022 sonuna kadar
Özgürlük Meydanı¤ M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bakırköy Yer altı 2022 sonuna kadar Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Bakırköy Tren İstasyonu)
Pendik Çarşı# M10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonuna kadar Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Pendik Tren İstasyonu)
Parseller M8 (Bostancı - Parseller) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2022
Sabiha Gökçen Havalimanı# M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro HattıM34 (Beylikdüzü - Sabiha Gökçen Havalimanı) Hızlı Metro Hattı Pendik Yer altı M4ᴀ&M10:2024 sonuna kadar
M34: 2029 sonuna kadar
Sahrayıcedit M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2023
Samandıra Merkez M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2024 sonuna kadar
Sarıgazi¤ M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro HattıM13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı M5: 2023
M13: 2024 sonrası
Sancaktepe M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2024 sonuna kadar
Sancaktepe Şehir Hastanesi M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2023
SBÜ Hastanesi M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Ümraniye Yer altı 2023
Site# M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro HattıM13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Ümraniye Yer altı M12: 2023
M13: 2029 sonuna kadar
Soğukpınar M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Çekmeköy Yer altı 2024 sonrası
Sultanbeyli M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sultanbeyli Yer altı 2024 sonuna kadar
Şehir Hastanesi M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Başakşehir Yer altı 2022 sonuna kadar
Tahtakale M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Avcılar Yer altı 2024 sonrası
Teknopark¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 2029 sonrası
Tema Park¤ M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro HattıM11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı M7: 2024 sonuna kadar
M11: 2022
Toplu Konutlar M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonuna kadar
Tuzla M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Tuzla Yer altı 2024 sonrası
Tütüncü Mehmet Efendi¤ M12 (60. Yıl Parkı - Kâzım Karabekir) Metro Hattı Kadıköy Yer altı 2024 Marmaray (Halkalı - Gebze) Banliyö Treni (Göztepe Tren İstasyonu)
Uydu Terminali M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı Arnavutköy Yer altı 2021
Üçevler M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Esenyurt Yer altı 2029 sonrası
Veysel Karani M5 (Üsküdar - Sultanbeyli) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2024 sonuna kadar
Yayalar¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro HattıM10 (Pendik Çarşı - Sabiha Gökçen Havalimanı) Metro Hattı Pendik Yer altı 2024 sonuna kadar
Yenidoğan M1ʙ (Yenikapı - Halkalı) Metro Hattı Küçükçekmece Yer altı 2024 sonrası
Yenidoğan M13 (Yenidoğan - Site) Metro Hattı Sancaktepe Yer altı 2024 sonrası
Yenişehir¤ M4ᴀ (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı) & M4ʙ (Kadıköy - İçmeler/Tuzla Belediyesi) Metro Hattı Pendik Yer altı 2029 sonrası
Yıldız M7 (Kabataş - Mustafa Kemal) Metro Hattı Beşiktaş Yer altı 2022
Yıldıztepe M3 (Bakırköy İDO - Kayaşehir Merkez) Metro Hattı Bağcılar Yer altı 2022 sonuna kadar

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]