İsmail Ertuğ

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İsmail Ertuğ (2014)

İsmail Ertuğ (d. 1975, Amberg), Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Alman politilkacı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

İsmail Ertuğ ailesi 1972 yılında İzmir Seferihisar’dan Amberg’e göç ettikten 3 yıl sonra dünyaya geldi. Endüstriyel yönetim asist[1] anlığını bitirdikten sonra sağlık sektörü iş yönetimi eğitimini tamamladığı Alman Merkezi Sigorta (AOK) şirketinde müşteri danışmanı olarak çalıştı. Eğitimini tamamladıktan sonra, ticari servislerde stratejik danışman olarak çalıştı.

Ertuğ evli ve iki çocuk babası.

Politik Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal Demokrat Partiye üyelik ve “Genç Sosyalistler (Jusos)” dönemi:

Ertuğ’un politik yaşamı onun 1999 yılında Almanya Sosyal Demokrat Partisi

(SPD) ve onun gençlik teşkilatı olan Jusos’a katılmasıyla başladı. 2004-2009 yılları arasında ve sonrasında 2014 yılına kadar Amberg Belediye Meclisi üyeliğini sürdürdü. Ertuğ halihazırda Bavyera Bölgesi Sosyal Demokrat Parti tahkim kurulu denetçiliği görevindedir.

Ertuğ ilk kez Temmuz 2009’da Alman Sosyal Demokratlar adına Avrupa Parlamentosu üyesi olarak seçildi. 2014'te tekrar bu görev için seçildi. Ertuğ Yukarı Palatinate (Upper Palatinate) ve Aşağı Bavyera (Lower Bavaria) bölgelerini içine alan Bavyera bölgesini temsil görevindedir. Avrupa Parlamentosu’nda ise 2014'ten bu yana Ulaşım ve Turizm Komisyonu üyeliğinin yanında aynı zamanda Sosyalist ve Sosyal Demokratlar Grubu’nun Ulaşım ve Turizm (TRAN) Komisyonu koordinatörlüğünü yapmaktadır. Bunun yanında, Parlamento’nun Trans-Avrupa Ulaşım Ağları (Trans-European Transport Networks) Komisyonu raportörü olarak görev yapmıştır. Ocak 2016'dan bu yana, Mart 2017'de çalışmalarının sonuçlarını sunmuş olan Otomotiv Sektöründe Emisyon Ölçümleri Araştırması Komitesinin (EMIS) tam üyesidir. Ek olarak, Çevre, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesinin (ENVI) yedek üyesidir. Ayrıca, AB-Kazakistan, AB-Kırgızistan, AB-Tacikistan ve AB-Özbekistan Parlamento İşbirliği Komisyonları Delegasyonu üyesi ve Türkmenistan ve Moğolistan ile ilişkiler (DCAS) üyesidir. Ayrıca, AB ile Güneydoğu Asya ülkeleri ilişkileri Delegasyonu yedek üyeliğinin yanı sıra Güneydoğu Asya ülkeleri birliği ve ACP-AB Karma Parlamenterler Meclisi arasındaki ilişkiler Delegasyonu yedek üyeliği görevini sürdürmektedir.

Ertuğ, komitelerde yürüttüğü yasama çalışmalarına ve delegasyonlardaki faaliyetlerine ek olarak partiler arası bir forum olan AB-Türkiye Forum eş başkanlığı görevini üstlenmiştir. Kuruluşun hedefi AB-Türkiye katılım süreci görüşmelerini yakından izlerken yapılan organizasyonlar ve bilgilendirici aktiviteler doğrultusunda kültür alışverişi yaparak Türk-Avrupa ilişkilerini desteklemektir.

Üyelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ertuğ’un, Alman Birleşik Ticaret Birliği Servisi (ver.di), Greenpeace, Alman İşçi Refahı Birliği (AWO), Mobifair, Rail Forum Europe, “Gemeinsam leben und lerner in Europa e.V.” ve Irkçılığa Karşı Alman Koalisyonu “Bunt Statt Braun” gruplarına üyelikleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, Amberg bölgesi orta okullarından Franz-Xaver-von-Schönwerth için “Irkçılık Olmayan Okul” programı kapsamında akıl hocalığı yapmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]