İran Queer Organizasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İran Queer Organizasyonu
KısaltmaIRQO
ÖncülPers Gey ve Lezbiyen Örgütü
Kuruluş2007 (2007)
Amaçİran'da LGTB haklarının savunulması.
Konum
ÜyelerSaghi Ghahraman, Niaz Salimi, Amir Bahar, Hamid Parnian, Sam Kosha, Ferdous Bamdad, Roshan Borhan
KurucuSaghi Ghahraman
Resmî siteirqo.org irqo.org irqo.org

İran Queer Organizasyonu, 2007 yılında Toronto'da kurulan, kâr amacı gütmeyen bir insan hakları kuruluşudur.[1][2][3] Yönetim Kurulu, konsey, çalışma grupları, Cheragh dergisi ve Gilgamishan yayını gibi IRQO'nun çeşitli kollarının personelleri, daha önce İran'da faaliyet göstermiş ve şu anda Türkiye, ABD ve Kanada gibi ülkelerde aktif olan LGBT aktivistlerinden oluşuyor.

IRQO birçok deneyimli aktivist, blog yazarı ve yazardan oluşuyor ve hedeflerini, diğer aktivistlerin ve toplumun İran'daki geri kalan üyelerinin amaçlarını, fikirlerini ve ideallerini yansıtacak şekilde belirliyor.

LGBT topluluklarının hakları için yapılan faaliyetler İran hükûmeti tarafından cezalandırılabileceği düşüncesiyle IRQO, kovuşturma ve zulüm tehdidi altında İran'da yaşayan aktivistlerle ortak faaliyetlerde bulunamıyor.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Faramarzi, Scheherezade. "Iranian homosexuals carve out a refuge in Turkey". Taiwan News. 14 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2010. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2017. 
  3. ^ Block, Melissa (25 Eylül 2007). "Gays in Iran? Disputing Ahmadenijad". National Public Radio. 14 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2010. 
  4. ^ Von Mittelstaedt, Juliane.; Steinworth, Daniel. Wave of Homophobia Sweeps the Muslim World. 1 Şubat 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Speigel Online. September 17, 2009.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]