İngiltere millî futbol takımı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

İngiltere millî futbol takımı futbolcuları listesi 25 defa ve üzeri İngiltere millî futbol takımının formasını giyme başarısı göstermiş İngiliz futbolcuların listesidir.

29 Şubat 2012 tarihnde güncellenen listede 1966 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan futbolcular kalın yazı ile belirtilmiştir.

# İsim Kariyer Maç Gol
1 Peter Shilton 1970–1990 125 0
2 David Beckham* 1996– 115 17
3 Bobby Moore 1962–1973 108 2
4 Bobby Charlton 1958–1970 106 49
5 Billy Wright 1946–1959 105 3
6 Ashley Cole* 2001– 93 0
7 Frank Lampard* 1999– 90 23
= Bryan Robson 1980–1991 90 26
= Steven Gerrard* 2000– 90 19
10 Michael Owen* 1998– 89 40
11 Kenny Sansom 1979–1988 86 1
12 Gary Neville 1995–2007 85 0
13 Ray Wilkins 1976–1986 84 3
14 Rio Ferdinand* 1997– 81 3
15 Gary Lineker 1984–1992 80 48
16 John Barnes 1983–1995 79 11
17 Stuart Pearce 1987–1999 78 5
18 Terry Butcher 1980–1990 77 3
19 Tom Finney 1946–1958 76 30
20 David Seaman 1988–2002 75 0
21 Wayne Rooney* 2003– 73 28
= Gordon Banks 1963–1972 73 0
= Sol Campbell* 1996– 73 1
24 John Terry* 2003– 72 6
= Alan Ball 1965–1975 72 8
26 Martin Peters 1966–1974 67 20
27 Tony Adams 1987–2000 66 5
= Paul Scholes 1997–2004 66 14
29 Dave Watson 1974–1982 65 4
30 Ray Wilson 1960–1968 63 0
= Kevin Keegan 1972–1982 63 21
= Alan Shearer 1992–2000 63 30
33 Emlyn Hughes 1969–1980 62 1
= Chris Waddle 1985–1991 62 6
= David Platt 1989–1996 62 27
= Emile Heskey 1999–2010 62 7
37 Ray Clemence 1972–1983 61 0
38 Peter Beardsley 1986–1996 59 9
= Des Walker 1988–1993 59 0
= Phil Neville* 1996– 59 0
41 Jimmy Greaves 1959–1967 57 44
= Paul Gascoigne 1988–1998 57 10
= Gareth Southgate 1995–2004 57 2
44 Johnny Haynes 1954–1962 56 18
= Joe Cole* 2001– 56 10
46 Stanley Matthews 1934–1957 54 11
47 Glenn Hoddle 1979–1988 53 8
= Paul Ince 1992–2000 53 2
= David James* 1997– 53 0
50 Trevor Francis 1977–1986 52 12
= Gareth Barry* 2000– 52 2
52 Teddy Sheringham 1993–2002 51 11
53 Phil Neal 1976–1983 50 5
54 Ron Flowers 1955–1966 49 10
= Geoff Hurst 1966–1972 49 24
56 Jimmy Dickinson 1949–1956 48 0
= Colin Bell 1968–1975 48 9
58 Trevor Brooking 1974–1982 47 5
59 Jermain Defoe* 2004– 46 15
= Mick Channon 1972–1977 46 21
= Gary Stevens 1985–1992 46 0
62 Mark Wright 1984–1996 45 1
63 Jimmy Armfield 1959–1966 43 0
= Chris Woods 1985–1993 43 0
= Martin Keown 1992–2002 43 2
66 Peter Crouch* 2005– 42 22
= Mick Mills 1972–1982 42 0
= Phil Thompson 1976–1982 42 1
= Steve Coppell 1977–1983 42 7
= Tony Woodcock 1978–1986 42 16
= David Batty 1991–1999 42 0
= Owen Hargreaves* 2001– 42 0
73 Bob Crompton 1902–1914 41 0
= Paul Robinson 2003–2007 41 0
75 Nicky Butt 1997–2004 39 0
76 Jamie Carragher 1999–2010 38 0
77 George Cohen 1964–1967 37 0
= Steve McManaman 1994–2001 37 3
79 Shaun Wright-Phillips* 2004- 36 6
= Bryan Douglas 1957–1963 36 11
= Trevor Steven 1985–1992 36 4
= Graeme Le Saux 1994–2000 36 1
= Wayne Bridge 2002–2009 36 1
84 Glen Johnson* 2003– 35 1
= Ronnie Clayton 1955–1960 35 0
= Alan Mullery 1964–1971 35 1
= Jack Charlton 1965–1970 35 6
= Paul Mariner 1977–1985 35 13
89 Roger Hunt 1962–1969 34 18
90 Nat Lofthouse 1950–1958 33 30
= Roger Byrne 1954–1957 33 0
= Ron Springett 1959–1966 33 0
= Ian Wright 1991–1998 33 9
= Kieron Dyer* 1999– 33 0
= Stewart Downing* 2005- 33 0
96 Alf Ramsey 1948–1953 32 3
= Mark Hateley 1984–1992 32 9
98 Eddie Hapgood 1933–1939 30 0
= Viv Anderson 1978–1988 30 2
= Darren Anderton 1994–2001 30 7
101 Nobby Stiles 1965–1970 28 1
= Norman Hunter 1965–1974 28 2
= Roy McFarland 1971–1976 28 0
104 Neil Franklin 1946–1950 27 0
= Keith Newton 1966–1970 27 0
= Francis Lee 1968–1972 27 10
= Colin Todd 1972–1977 27 0
= Trevor Cherry 1976–1980 27 0
109 William Wedlock 1907–1914 26 2
= Ernest Blenkinsop 1928–1933 26 0
= Sammy Crooks 1930–1936 26 7
= Wilf Mannion 1946–1951 26 20
= Brian Labone 1962–1970 26 0
= Neil Webb 1987–1992 26 4
= Robbie Fowler* 1996–2002 26 7
= Roy Goodall 1926–1933 25 0
= Harry Hibbs 1929–1936 25 0
= Stan Mortensen 1947–1953 25 23
= Terry McDermott 1977–1982 25 3

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]