İngiltere'deki stadyumlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İngiltere'de futbol stadyumlarının kapasitesine göre, en yüksekten aşağı doğru sıralanmış bir listesidir.

İngiltere'de çok sayıda futbol stadyumu bulunmaktadır, bu nedenle bu liste kapsamlı değildir. Liste şunları içerir:

Mevcut stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel Sıra Stadyum Kapasite Kulüp Lig Bulunduğu lige göre sıralaması Notlar
1 Wembley Stadium 90,000[1] İngiltere Milli Futbol Takımı Ulusal stadyum N/A
2 Old Trafford 75,811[2] Manchester United Premier League 1
3 Emirates Stadium 60,361[2] Arsenal Premier League 2 Ashburton Grove olarak da bilinir..
4 St James' Park 52,409[2] Newcastle United Premier League 3
5 Stadium of Light 48,707[2] Sunderland Premier League 4
6 Etihad Stadium 47,405[2] Manchester City Premier League 5 Also known as Eastlands, formerly City of Manchester Stadium until 2011.
7 Anfield 45,276[2] Liverpool Premier League 6
8 Villa Park 42,786[2] Aston Villa Premier League 7
9 Stamford Bridge 42,449 [2] Chelsea Premier League 8  
10 Goodison Park 40,157[2] Everton Premier League 9
11 Hillsborough Stadium 39,812[3] Sheffield Wednesday League One 1
12 Elland Road 39,640 [4] Leeds United Championship 1
13 White Hart Lane 36,230[2] Tottenham Hotspur Premier League 10
14 The Boleyn Ground 35,303[5] West Ham United Championship 2 Upton Park olarak da bilinir.
15 Riverside Stadium 34,998[6] Middlesbrough Championship 3
16 Pride Park Stadium 33,502[7] Derby County Championship 4
17 St Mary's Stadium 32,689[8] Southampton Championship 5
18 Bramall Lane 32,609[9] Sheffield United League One 2
19 Ricoh Arena 32,604[10] Coventry City Championship 6
20 King Power Stadium 32,312[11] Leicester City Championship 7 Eskiden Walkers Stadium olarak bilinirdi.
21 Ewood Park 31,154[2] Blackburn Rovers Premier League 11
22 City Ground 30,576[12] Nottingham Forest Championship 8
23 Portman Road 30,311[13] Ipswich Town Championship 9
24 St Andrew's 29,409[14] Birmingham City Championship 10
25 Reebok Stadium 28,100[2] Bolton Wanderers Premier League 12
26 Britannia Stadium 27,740[2] Stoke City Premier League 13
27 The Valley 27,111[15] Charlton Athletic League One 3
28 Carrow Road 27,010 [2] Norwich City Premier League 14
NA Cardiff City Stadium 26,828[16] Cardiff City Championship 11 Stadyum Cardiff Blues ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
29 The Hawthorns 26,360[2] West Bromwich Albion Premier League 15
30 Selhurst Park 26,225[17] Crystal Palace Championship 12
31 KC Stadium 25,404[18] Hull City Championship 13 Ragbi Süper Ligi takımlarından Hull ile paylaşılmaktadır.
32 Valley Parade 25,136[19] Bradford City League Two 1
33 DW Stadium 25,133[2] Wigan Athletic Premier League 16 Stadyum Wigan Warriors ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
34 Craven Cottage 25, 700[2] Fulham Premier League 17
35 Galpharm Stadium 24,554[20] Huddersfield Town League One 4 Huddersfield Giants ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
36 Molineux 24,259[2] Wolverhampton Wanderers Premier League 18
37 Madejski Stadium 24,169[21] Reading Championship 14 London Irish ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
38 Deepdale 23,408[22] Preston North End League One 5
39 Oakwell 23,287[23] Barnsley Championship 15
40 Falmer Stadium 22,500[24] Brighton & Hove Albion Championship 16
41 Turf Moor 21,940[25] Burnley Championship 17
42 Ashton Gate 21,804[26] Bristol City Championship 18
43 Stadium mk 21,189[27] Milton Keynes Dons League One 6
44 Fratton Park 21,178[28] Portsmouth Championship 19
N/A Liberty Stadium 20,520 [2] Swansea City Premier League 19 The stadium is shared with the Ospreys of rugby union's RaboDirect Pro12.
45 Meadow Lane 20,280[29] Notts County League One 7 Nottingham RFC takımıyla paylaşılmaktadır.
46 The Den 19,734[30] Millwall Championship 20 The Den olarak da bilinmektedir.
47 Vale Park 19,148[31] Port Vale League Two 2
48 Loftus Road 18,439 [2] Queens Park Rangers Premier League 20
49 Brunton Park 17,902[32] Carlisle United League One 8
50 Vicarage Road 17,477[33] Watford Championship 21 Shared with Saracens of the Aviva Premiership. Capacity reduced due to safety concerns.
51 Home Park 16,388[34] Plymouth Argyle League Two 3
52 Prenton Park 16,151[35] Tranmere Rovers League One 9 Ayrıca Liverpool yedek takımı tarafından içsaha maçları için kullanılmaktadır.
53 Bloomfield Road 16,007[36] Blackpool Championship 22
N/A Racecourse Ground 15,500[37] Wrexham Conference National 3 Crusaders RL of the Engage Super League also share the ground. Occasionally has been used by the Scarlets of the RaboDirect Pro12.
54 Keepmoat Stadium 15,231[38] Doncaster Rovers Championship 23
55 County Ground 14,983[39] Swindon Town League Two 4
56 London Road 14,793[40] Peterborough United Championship 24
57 Griffin Park 12,763[41] Brentford League One 10
58 Kassam Stadium 12,500[42] Oxford United League Two 5
59 Roots Hall 12,163[43] Southend United League Two 6
60 Gateshead International Stadium 11,750[44] Gateshead Conference National 1 Gateshead Thunder ragbi ligi takımı ile paylaşılmaktadır.
61 Memorial Stadium 11,626[45] Bristol Rovers League Two 7
62 Priestfield Stadium 11,440[46] Gillingham League Two 8
63 Gigg Lane 11,313[47] Bury League One 11
FC United of Manchester Northern Premier League Premier Division 1 Bury kiracı
64 Bescot Stadium 10,989[48] Walsall League One 12
65 Boundary Park 10,850[49] Oldham Athletic League One 13
66 Edgeley Park 10,832[50] Stockport County Conference National 2 Sale Sharks ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
67 B2net Stadium 10,300[51] Chesterfield League One 14
68 Kenilworth Road 10,226[52] Luton Town Conference National 4
69 Spotland 10,149[53] Rochdale League One 15
70 Alexandra Stadium 10,109[54] Crewe Alexandra League Two 9
71 Colchester Community Stadium 10,105[55] Colchester United League One 16
72 Sincil Bank 10,059[56] Lincoln City Conference National 5
73= The Darlington Arena 10,000[57] Darlington Conference National 6 Known as the Northern Echo Arena for sponsorship reasons. Capacity of 25,000[58] is reduced due to planning restrictions.
73= Adams Park 10,000[59] Wycombe Wanderers League One 17 London Wasps ragbi takımıyla paylaşılmaktadır.
73= Don Valley Stadium 10,000[60] Rotherham United League Two 10 Sadece futbol için kullanılmaktadır. Tam stad kapasitesi 25.000.
76 New Meadow 9,875[61] Shrewsbury Town League Two 11
77 Dean Court 9,776[62] AFC Bournemouth League One 18
78 Huish Park 9,665[63] Yeovil Town League One 19
79 Abbey Stadium 9,617[64] Cambridge United Conference National 7
80 Blundell Park 9,546[65] Grimsby Town Conference National 8 ConocoPhillips Stadium'na taşınması önerildi.
81 Brisbane Road 9,311[66] Leyton Orient League One 20
82 Field Mill 9,295[67] Mansfield Town Conference National 9
83 Glanford Park 9,144[68] Scunthorpe United League One 21
84 St James Park 8,830[69] Exeter City League One 22
85 Twerton Park 8,800[70] Bath City Conference National 10
86 Bootham Crescent 7,872[71] York City Conference National 11
87 Cougar Park 7,800[72] Silsden North West Counties Football League Premier Division (9) 1 Shared with Keighley Cougars of rugby league's Co-operative Championship.
88 Victoria Park 7,749[73] Hartlepool United League One 23
89 Sixfields Stadium 7,300[74] Northampton Town League Two 12
90 South Kesteven Sports Stadium 7,500[75] Grantham Town Northern Premier League Division One South (8) 1
91 Whaddon Road 7,133[76] Cheltenham Town League Two 13 Sponsorluk anlaşmaları nedeniyle Abbey Ticari bir stadyum olarak da bilinir.
92 Borough Sports Ground 7,032[77] Sutton United Conference South (6) 1
93 Pirelli Stadium 6,912[78] Burton Albion League Two 14
94 Recreation Ground 6,835[79] Aldershot Town League Two 15
95 Broadhall Way 6,722[80] Stevenage League One 24
96 York Street 6,643[81] Boston United Conference North (6) 1
97 Bob Lucas Stadium 6,600[82] Weymouth Southern League Premier Division (7) 1 Built to hold 10,000, capacity restricted by health and safety regulations
98 The Shay 6,561[83] Halifax Town Conference North (6) 2
99 Nene Park 6,441[84] Kettering Town Conference National 12
100 Globe Arena 6,400[85] Morecambe League Two 16
101 New Bucks Head 6,300[86] AFC Telford United Conference National 13
102 Rockingham Road 6,264[87] Yok Yok N/A Last tenants were Kettering Town of the Conference National in 2010-11
103 Aggborough 6,238[88] Kidderminster Harriers Conference National 14
104 Bower Fold 6,108[89] Stalybridge Celtic Conference North (6) 3
105 Moss Lane 6,085[90] Altrincham Conference North (6) 4
106 Victoria Road 6,070[91] Dagenham & Redbridge League Two 17
107 Underhill Stadium 6,023[92] Barnet League Two 18
108 Haig Avenue 6,008[93] Southport Conference National 15
109 The Camrose 6,000[94] Basingstoke Town Conference South (6) 2
109= Kingfield Stadium 6,000[95] Woking Conference South (6) 3
Hayes and Yeading Conference National 16 Hayes and Yeading Kingfield Stadyumu'nu 2011-2012 sezonu için paylaşmıştır.
111 Moss Rose 5,988[96] Macclesfield Town League Two 19
112 Plainmoor 5,796[97] Torquay United League Two 20
113 Crabble Athletic Ground 5,745[98] Dover Athletic Conference South (6) 4
114 The Walks 5,733 [kaynak belirtilmeli] King's Lynn Town United Counties League Premier Division (9) 1
115 Edgar Street 5,727[99] Hereford United League Two 21
116 Highbury Stadium 5,500[100] Fleetwood Town Conference National 17
117 Exacta Stadium 5,376[101] Chester Northern Premier League Premier Division (7) 2
118 Kingsmeadow 5,194[102] AFC Wimbledon League Two 22
Kingstonian Isthmian League Premier Division (7) 2
119 The New Lawn 5,147 Forest Green Rovers Conference National 18
120 Crown Ground 5,070[103] Accrington Stanley League Two 23
121 Victoria Stadium 5,046[104] Northwich Victoria Northern Premier League Premier Division (7) 3
122 Stonebridge Road 5,011 Ebbsfleet United Conference National 19
123 Avenue Stadium 5,009[105] Dorchester Town Conference South (6) 5
124= The Valley 5,000 Redditch United Conference North (6) 6
124= The Meadow 5,000 Chesham United Southern League Premier Division (7) 2
124= Raymond McEnhill Stadium 5,000[106] Salisbury City Conference South (6) 6
124= The Grove 5,000[107] Halesowen Town Southern League Division One South and West (7) 1
Diğer seviyedeki 1–5 Stadyumlar
Broadfield Stadium 4,178[108] Crawley Town League Two 24
Newport Stadium 4,700 Newport County Conference National 20
Holker Street 4,256[109] Barrow AFC Conference National 21
Cressing Road, 4,151 Braintree Town Conference National 22
The Lamb Ground 4,065 Tamworth Conference National 23
North Street 3,600 Alfreton Town Conference National 24

Yapılacak stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yakın bir gelecekte açılması muhtemel stadyumlar şunlardır:

Stadyum Kapasite Kulüp Notlar
Stanley Park Stadium 63,000-73,000 Liverpool FC Stadyum planı kabul edildi ancak stadyumun geleceği belirsiz.
Londra Olimpiyat Stadyumu (ismi değiştirilebilir) 60,000 West Ham United West Ham 2012 Olimpiyatları'ndan sonra stadyumu devralmaya hak kazandı.
Northumberland Development Project (resmi ismi değildir) 56,250 Tottenham Hotspur In October 2008, the club announced that, if approved, it was planning to build a new stadium just to the north of the existing stadium at White Hart Lane, with the southern half of the new stadium's pitch located on the northwest corner of the Lane. The unique design of the build would allow the new stadium to be built adjacent to White Hart Lane as the old facility continues to be used for the team. During the summer after 2/3 of the new stadium was complete, the northern and western stands would be demolished and a new pitch laid. The rest of the stadium would be built in the years to follow. If it is built, club chairman Daniel Levy has stated that it will not adopt the White Hart Lane name, but will instead be named after a sponsor. Levy announced before the announcement of the olympic stadium if they do not get the olympic stadium, then they will not move. Spurs' bid was unsuccessful.
City of Birmingham Stadium 55,000 Birmingham City Büyük bir spor kompleksinin bir parçası olarak hala planlama aşamasında.
Everton Kirkby Project (resmi proje ismi) 50,400 Everton Planlama izni reddedildi. Kulüp alternatif yollar arıyor.
The Bedpan 35,000 Portsmouth Proposed stadium combined with a block of flats to be built partly on the sea, and partly on land owned by other people including the Royal Navy. Or it will be built on a landfill site at Horsea Island. Fratton park to become a Tesco store in 2012.[110]
Fossetts Farm Stadium c. 22,000 Southend United 2010 yılına kadar açılması planlanıyordu fakat aksiliklerle karşılaşınca proje beklemeye yol açtı.
UWE Stadium 20,000 Bristol Rovers FC Bristol Rovers FC has plans to join in partnership with the University of the West of England to build a 20,000 all-seater bowl-shaped stadium on the Frenchay campus with a banqueting and hospitality suite, club shop, convenience store, crèche, jogging track, and public gym. Planning permission to sell the Memorial Stadium to Sainsburys is to be considered in August 2011, with a view to Bristol Rovers FC moving into the new stadium for the 2013/2014 season.
New St Helens Stadium 18,000 St Helens Town St Helens RLFC ile paylaşılacak.
New Rotherham United Stadium 12,000 Rotherham United FC 2012-13 sezonunun başlangıcına kadar hazır hale getirilmek üzere tasarlanmıştır.
New York City Stadium 6,000 York City Proposed community stadium to be run by City of York Council and shared with York City Knights.[111]
Moston Community Stadium 5,000 FC United of Manchester 2012-13 sezonunun başlangıcında kulüp önerilen yere taşınmak niyetinde.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Presspack
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Club Directory 2011-12. Premier League. Accessed 20-09-11
  3. ^ Sheffield Wednesday The Football League. Accessed 20-09-11
  4. ^ Leeds United Club Records
  5. ^ West Ham United The Football League. Accessed 20-09-11
  6. ^ Middlesbrough The Football League. Accessed 20-09-11
  7. ^ Derby Country The Football League. Accessed 20-09-11
  8. ^ Southampton The Football League. Accessed 20-09-11
  9. ^ Sheffield United The Football League. Accessed 20-09-11
  10. ^ Coventry City The Football League. Accessed 20-09-11
  11. ^ Leicester City The Football League. Accessed 20-09-11
  12. ^ Nottingham Forest The Football League. Accessed 20-09-11
  13. ^ Ipswich Town The Football League. Accessed 20-09-11
  14. ^ Birmingham City The Football League. Accessed 20-09-11
  15. ^ Charlton Athletic The Football League. Accessed 20-09-11
  16. ^ Cardiff City. The Football League. Accessed 20-09-11
  17. ^ Crystal Palace The Football League. Accessed 20-09-11
  18. ^ Hull City The Football League. Accessed 20-09-11
  19. ^ Bradford City The Football League. Accessed 20-09-11
  20. ^ Huddersfield Town The Football League.Accessed 20-09-11
  21. ^ Reading The Football League. Accessed 20-09-11
  22. ^ Preston North End The Football League. Accessed 20-09-11
  23. ^ Barnsley The Football League. Accessed 20-09-11
  24. ^ Brighton The Football League. Accessed 20-09-11
  25. ^ Burnley The Football League. Accessed 20-09-11
  26. ^ Bristol City The Football League. Accessed 20-09-11
  27. ^ Milton Keynes The Football League. Accessed 20-09-11
  28. ^ Portsmouth The Football League. Accessed 20-09-11
  29. ^ Notts County The Football League. Accessed 20-09-11
  30. ^ Millwall The Football League. Accessed 20-09-11
  31. ^ Port Vale The Football League. Accessed Accessed 20-09-11
  32. ^ Carlisle United The Football League. Accessed 20-09-11
  33. ^ Watford The Football League. Accessed 20-09-11
  34. ^ Plymouth Argyle The Football League. Accessed 20-09-11
  35. ^ Tranmere Rovers The Football League. Accessed 20-09-11
  36. ^ Blackpool FC The Football League Accessed 20-09-11
  37. ^ Blue Square Premier Ground Guide Blue Square Premier Ground Guide Accessed 30-08-11
  38. ^ Doncaster Rovers The Football League. Accessed 20-09-11
  39. ^ Swindon Town The Football League. Accessed 20-09-11
  40. ^ Peterborough United The Football League. Accessed 20-09-11
  41. ^ Brentford The Football League. Accessed 20-09-11
  42. ^ Oxford United The Football League. Accessed 20-09-11
  43. ^ Southend United The Football League. Accessed 20-09-11
  44. ^ Gateshead International Stadium Gateshead FC Accessed 30-05-11
  45. ^ Bristol Rovers The Football League. Accessed 20-09-11
  46. ^ Gillingham The Football League. Accessed 20-09-11
  47. ^ Bury The Football League. Accessed 20-09-11
  48. ^ Walsall The Football League. Accessed 20-09-11
  49. ^ Oldham Athletic The Football League. Accessed 20-09-11
  50. ^ Stockport County Blue Square Premier. Accessed 20-09-11
  51. ^ Chesterfield The Football League. Accessed 20-09-11
  52. ^ Kenilworh Road Luton Town. Accessed 30-05-11
  53. ^ Rochdale The Football League. Accessed 20-09-11
  54. ^ Crewe Alexandra The Football League. Accessed 20-09-11
  55. ^ Colchester United The Football League. Accessed 20-09-11
  56. ^ Lincoln City Blue Square Premier. Accessed 20-09-11
  57. ^ Planning Statement And Sequential Test Ward Hadaway. May 2007. Accessed 30-05-11
  58. ^ Darlington Conferencegrounds.co.uk. Accessed 30-05-11
  59. ^ Wycombe Wanderers The Football League. Accessed 20-09-11
  60. ^ Rotherham United The Football League. Accessed 20-09-11
  61. ^ Shrewsbury Town The Football League. Accessed 20-09-11
  62. ^ AFC Bournemouth The Football League. Accessed 20-09-11
  63. ^ Yeovil Town The Football League. Accessed 20-09-11
  64. ^ Cambridge United Conferencegrounds.co.uk. Accessed 30-05-11
  65. ^ Grimsby Town Conferencegrounds.co.uk Accessed 30-05-11
  66. ^ Leyton Orient The Football League. Accessed 20-09-11
  67. ^ Mansfield Town Conferencegrounds.co.uk. Accessed 30-05-11
  68. ^ Scunthorpe United The Football League. Accessed 20-09-11
  69. ^ Exeter City The Football League. Accessed 20-09-11
  70. ^ About: Bath City Football Club Bath City. Accessed 30-05-11
  71. ^ City chiefs hope to top 7,000 for play-off clash
  72. ^ Keighley Cougars Love Rugby League. Accessed 30-05-11
  73. ^ Hartlepool United The Football League. Accessed 20-09-11
  74. ^ Northampton Town The Football League. Accessed 20-09-11
  75. ^ South Kesteven Sports Stadium, Grantham Worldstadia.com
  76. ^ Cheltenham Town The Football League. Accessed 20-09-11
  77. ^ The Borough Sports Ground Sutton United. Accessed 30-05-11
  78. ^ Burton Albion The Football League.Accessed 20-09-11
  79. ^ Aldershot Town The Football League. Accessed 20-09-11
  80. ^ Stevenage The Football League. Accessed 20-09-11
  81. ^ York Street Stadium Boston United Unofficial Website. Accessed 30-05-11
  82. ^ Weymouth Conferencegrounds.co.uk. Accessed 08-06-11
  83. ^ The Shay Stadium FC Halifax Town. Accessed 30-05-11
  84. ^ [1] Conference Grounds. Accessed 2011-07-20
  85. ^ Morecambe The Football League. Accessed 20-09-11
  86. ^ The Stadium AFC Telford United. Accessed 12-06-11
  87. ^ Ground of the Week: Rockingham Road BBC London. 15/09/08. Accessed 14-06-11
  88. ^ Aggborough Conferencegrounds.co.uk. Accessed 14-06-11
  89. ^ A home away from home Oldham Chronicle. 24-02-11. Accessed 12-06-11
  90. ^ Altrincham Football Club - Club & Ground Information Altrincham FC. Accessed 14-06-11
  91. ^ Dagenham and Redbridge The Football League. Accessed 20-09-11
  92. ^ Barnet The Football League. Accessed 20-09-11
  93. ^ Haig Avenue Southport FC Accessed 21-06-11
  94. ^ Basingstoke Town Pyramid Passion. Accessed 21-06-11
  95. ^ Woking Conferencegrounds.co.uk. Accessed 21-06-11
  96. ^ Macclesfield Town The Football League.Accessed 20-09-11
  97. ^ Torquay United The Football League. Accessed 30-05-11
  98. ^ Ground Safety Plan Dover Athletic FC Accessed 12-06-11
  99. ^ Hereford United The Football League. Accessed 30-05-11
  100. ^ Parkside Hospitality Suite set for debut Fleetwood Town FC. 06-04-11. Accessed 21-06-11
  101. ^ Chester City Conferencegrounds.co.uk. Accessed 21-06-11
  102. ^ AFC Wimbledon The Football League. Accessed 20-09-11
  103. ^ Accrington Stanley The Football League. Accessed 20-09-11
  104. ^ Victoria Stadium Facilities Northwich Victoria. Accessed 12-07-11
  105. ^ The Avenue Stadium
  106. ^ Club Info Salisbury City. Accessed 12-07-11
  107. ^ [2] Halesowen Town. Accessed 12-09-11
  108. ^ Crawley Town The Football League. Accessed 20-09-11
  109. ^ North West Evening Mail | AFC | Stadiums can cater for hundreds more fans
  110. ^ Pompey's vision of stunning stadium
  111. ^ Artist’s impressions of York’s community stadium revealed