İncir Reçeli 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İncir Reçeli 2
YönetmenAytaç Ağırlar
YapımcıArda Erkmen
Necati Akpınar
SenaristAytaç Ağırlar
OyuncularHalil Sezai
Şafak Pekdemir
MüzikTamer Çıray
Halil Sezai
Müslüm Gürses
Görüntü yönetmeniHayk Kirakosyan
Sanat yönetmeniBurhan Türk
StüdyoBKM Film
CinsiSinema filmi
TürüDram
Psikolojik
RenkRenkli
Yapım yılı2014
Çıkış tarih(ler)i17 Ekim 2014 (2014-10-17)  Türkiye
Süre99 dk
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Hasılat14.586.685 ₺ [1]
Önceki filmİncir Reçeli

İncir Reçeli 2, Aytaç Ağırlar'ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı, baş rollerde Halil Sezai ve Şafak Pekdemir'in rol aldığı, 2010 yapımı İncir Reçeli filminin devam filmi olan 2014 yapımı Türk sinema filmi.[2] Film önceki filmde sevdiği kadını kaybeden Metin karakterinin sonraki yaşamını konu eder. Ayrıca filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Aytaç Ağırlar filmde travesti karakterini canlandırmıştır.[3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Metin, Duygu'yu kaybettikten sonra bunalıma girmiş ve uzun süre bu halden çıkamamıştır. Hayalindeki filmi çekmesine rağmen mutsuzdur. Bir barda çalışmaya başlamıştır. İçinde bulunduğu durumdan dolayı her akşam alkol almakta ve sarhoş olmaktadır. Aynı dönem için aynı barda çalışan Gizem ile tanışır. Bir akşam bar çıkışında kavga çıkar Metin olaya istemeden de olsa dahil olur. Gizem, Metin'e saldıranların kafasında şişe kırarak Metin'i kurtarır. İkili ilk defa orada birbirlerine bir şeyler hissetmeye başlarlar.

Gizem aslında dövmecidir ve barda ek iş olarak çalışmaktadır. Gizem'in Metin gibi geçmişinde sevdiği insanı kaybetmesi, ikilinin yakınlaşmasını sağlar. Metin ve Gizem birlikte olmaya başlar ancak Metin, Duygu'yu aklından çıkaramaz. Metin, Duygu'nun ona hediye ettiği Japon balığı öldüğü için Gizem'in doğum gününe gidemez. Bu ilgisizlik nedeni ile Gizem Metin'den ayrılarak şehri terk etse de, Metin'in uzun arayışlar sonrası Ege kıyısında bir dükkânda Gizem'i bulması ile tekrar barışırlar.[3]

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Boxoffice Türkiye". 19 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2016. 
  2. ^ "İncir Reçeli 2 vizyona girdi: Fragmanı ve konusu". Kanal 7. 2 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 
  3. ^ a b "İncir Reçeli 2 filmi fragmanı izle (Filmdeki ilginç detay!)". Hürriyet. 8 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]