Ülkelere göre ihracat rakamları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ülkelere göre toplam ihracat haritası.

Bu madde Ülkelere göre ihracat rakamları listesi 'nin (bazıları) 2013 sonuçlarını içermektedir. İhracat oranları, her yıl ülkelerden gelen rakamların güncellenmesi ile açıklanır.[1]

  • Sıralamada numara ile gösterilmeyen ülkeler ve bölgeler, Birleşmiş Milletler üyesi olmayan veya resmî olarak bazı ülkelerce tanınmayan ülkeler ile ülkelere bağlı özerk bölgeleri göstermektedir.
  • (NOT: Sıralama, Dünya Bankası verilerine dayanmaktadır ve tüm ülkelerdeki ekonomi birimlerince de onaylanmaktadır.)
Sıra Ülke İhracat rakamı Veri
tarihi
GSYİH
 (Dünya) $17,979,000,000,000 [2] 2014 29.5
-  Avrupa Birliği $2,659,000,000,000[2] 2016 tah.
1  Çin $2,011,000,000,000[3] 2016 tah. 22.1
2  Amerika Birleşik Devletleri $1,471,000,000,000 2016 tah. 12.6
3  Almanya $1,283,000,000,000[2] 2016 tah. 46.8
4  Japonya $641,400,000,000[2] 2016 tah. 17.9
5  Güney Kore $509,000,000,000[2] 2016 tah. 45.9
6  Fransa $505,400,000,000[2] 2016 tah. 30.0
7  Hong Kong $487,700,000,000[2] 2016 tah. 201.6
8  Hollanda $460,100,000,000[2] 2016 tah. 82.5
9  İtalya $436,300,000,000[2] 2016 tah. 30.1
10  Birleşik Krallık $412,100,000,000[2] 2016 tah. 27.2
11  Kanada $402,400,000,000 2016 tah. 31.5
12  Meksika $359,300,000,000 2016 tah. 35.4
13  Singapur $353,300,000,000 2016 tah. 176.5
14  Birleşik Arap Emirlikleri $316,000,000,000 2016 tah. 29.5
15  Tayvan $314,800,000,000 2016 tah.
16  İsviçre $301,100,000,000 2016 tah. 97.4
17  Hindistan $271,600,000,000 2016 tah. 13
18  İspanya $266,300,000,000 2016 tah. 33.1
19  Rusya $259,300,000,000 2016 tah. 19.9
20  Belçika $250,800,000,000 2016 tah. 82.9
21  Suudi Arabistan $205,300,000,000 2016 tah. 69.1
22  Tayland $190,000,000,000 2016 tah. 33.7
23  Brezilya $189,700,000,000 2016 tah. 12.9
24  Polonya $188,300,000,000 2016 tah. 13.0
25  Avustralya $184,300,000,000 2016 tah. 19.8
26  Malezya $180,500,000,000 2016 tah. 68.9
27  Vietnam $162,100,000,000 2015 tah. 89.8
28  Türkiye $152,000,000,000 2015 tah. 28.0
29  İsveç $151,100,000,000 2015 tah. 45.6
30  Endonezya $148,400,000,000 2015 tah. 21.1
31  Avusturya $142,900,000,000 2015 tah. 53.1
32  Çek Cumhuriyeti $131,000,000,000 2015 tah. 83.0
33  İrlanda $125,500,000,000 2015 tah. 124.0
34  Norveç $102,900,000,000 2015 tah. 37.4
35  Macaristan $89,440,000,000 2015 tah. 90.7
36  Danimarka $95,970,000,000 2015 tah. 53.4
37  Güney Afrika $81,630,000,000 2015 tah. 30.7
38  Katar $77,290,000,000 2015 tah. 56.1
39  Slovakya $73,120,000,000 2015 tah. 93.5
40  Porto Riko $70,100,000,000 2015 tah.
41  İran $64,600,000,000 2015 tah.
42  Şili $62,230,000,000 2015 tah. 30.0
43  Finlandiya $61,290,000,000 2015 tah. 36.6
44  Arjantin $65,950,000,000 2015 tah. 11.1
45  Romanya $58,421,000,000 2016 tah. 41.1
46  İsrail $56,290,000,000 2015 tah. 30.7
47  Kuveyt $55,320,000,000 2015 tah. 54.4
48  Irak $54,670,000,000 2015 tah. 34.8
49  Portekiz $54,330,000,000 2015 tah. 40.3
50  Kazakistan $46,290,000,000 2015 tah. 28.5
51  Nijerya $45,890,000,000 2015 tah. 10.7
52  Filipinler $43,280,000,000 2016 tah. 28.2
53  Venezuela $38,450,000,000 2015 tah.
54  Kolombiya $38,120,000,000 2015 tah. 14.7
55  Cezayir $36,300,000,000 2015 tah.
56  Angola $35,550,000,000 2015 tah. 33.9
57  Ukrayna $35,500,000,000 2015 tah. 52.8
58  Umman $34,430,000,000 2015 tah. 56.1
59  Yeni Zelanda $34,410,000,000 2015 tah.
60  Peru $34,160,000,000 2015 tah. 21.3
61  Bangladeş $31,740,000,000 2015 tah. 17.3
62  Yunanistan $26,700,000,000 2016 tah. 14.4
63  Slovenya $26,670,000,000 2015 tah. 77.9
64  Beyaz Rusya $26,190,000,000 2015 tah. 60.0
65  Bulgaristan $24,620,000,000 2015 tah. 64.1
65  Litvanya $24,810,000,000 2015 tah. 76.5
66  Pakistan $23,670,000,000 2015 tah. 10.6
67  Fas $21,150,000,000 2015 tah. 34.3
68  Türkmenistan $21,040,000,000 2015 tah.
69  Lüksemburg $20,900,000,000 2015 tah. 213.8
70  Mısır $20,880,000,000 2015 tah. 13.2
71  Ekvador $18,360,000,000 2015 tah. 20.7
72  Azerbaycan $16,380,000,000 2015 tah. 37.8
73  Panama $15,850,000,000 2015 tah.
74  Tunus $14,740,000,000 2015 tah. 40.8
75  Bahreyn $14,080,000,000 2015 tah.
76  Özbekistan $13,530,000,000 2015 tah. 20.7
77  Estonya $13,440,000,000 2015 tah. 79.3
78  Letonya $13,330,000,000 2015 tah. 59.0
79  Sırbistan $12,800,000,000 2015 tah. 46.7
80  Kongo DC $12,400,000,000 2015 tah.
81  Hırvatistan $12,230,000,000 2015 tah. 49.4
82  Fildişi Sahili $11,900,000,000 2015 tah. 39.5
83  Sri Lanka $11,280,000,000 2015 tah. 20.5
84  Gana $10,750,000,000 2015 tah. 43.9
85  Guatemala $10,730,000,000 2015 tah. 21.3
86  Libya $10,510,000,000 2015 tah.
87  Kosta Rika $9,756,000,000 2015 tah. 30.5
88  Myanmar $9,752,000,000 2015 tah. 20.8
89  Dominik Cumhuriyeti $9,617,000,000 2015 tah. 24.7
90  Bolivya $9,591,000,000 2015 tah. 30.9
91  Ekvator Ginesi $9,169,000,000 2015 tah. 59.7
92  Trinidad ve Tobago $8,713,000,000 2015 tah. 41.1
93  Papua Yeni Gine $8,653,000,000 2015 tah.
94  Paraguay $8,352,000,000 2015 tah. 42.7
95  Ürdün $7,882,000,000 2015 tah. 37.6
96  Kamboçya $7,867,000,000 2015 tah. 61.7
97  Honduras $7,759,000,000 2015 tah. 44.8
98  Uruguay $7,672,000,000 2015 tah. 22.3
99  Brunei $7,080,000,000 2015 tah. 52.2
101  Yemen $6,694,000,000 2013 tah. 10.2
102  Botsvana $6,660,000,000 2015 tah. 52.3
103  Zambiya $6,316,000,000 2015 tah. 37.1
104  Kongo Cumhuriyeti $5,855,000,000 2015 tah.
105  Kenya $5,679,000,000 2015 tah. 15.8
106  Gabon $5,561,000,000 2015 tah. 46.1
107  Tanzanya $5,365,000,000 2015 tah. 21.6
108  Kamerun $5,283,000,000 2015 tah. 19.5
109  Moğolistan $5,272,000,000 2015 tah. 45.7
110  Namibya $5,042,000,000 2015 tah. 44.1
111  Nikaragua $4,492,000,000 2015 tah. 37.5
112  El Salvador $4,489,000,000 2015 tah. 26.0
113  Küba $4,410,000,000 2015 tah.
114  Kuzey Kore $4,400,000,000 2014 tah.
115  İzlanda $4,400,000,000 2015 tah.
116  Sudan $4,392,000,000 2015 tah. 8.2
 Virgin Adaları $4,234,000,000 2001 tah.
117  Çad $4,139,000,000 2015 tah. 29.8
118  Makedonya $3,945,000,000 2015 tah. 48.5
119  Bosna-Hersek $3,942,000,000 2015 tah.
120  Malta $3,896,000,000 2015 tah. 140.6
121  San Marino $3,827,000,000 2011 tah.
122  Lihtenştayn $3,801,000,000 2012 tah.
123  Etiyopya $3,761,000,000 2015 tah. 9.8
124  Mozambik $3,605,000,000 2015 tah. 31.7
125  Gürcistan $3,535,000,000 2015 tah. 45.0
126  Lübnan $3,475,000,000 2015 tah. 57.0
127  Zimbabve $3,301,000,000 2015 tah. 25.9
128  Laos $3,115,000,000 2015 tah. 36.0
129  Mauritius $2,826,000,000 2015 tah. 49.0
130  Uganda $2,755,000,000 2015 tah. 17.7
131  Burkina Faso $2,844,000,000 2013 tah. 25.2
132  Moritanya $2,728,000,000 2013 tah.
133  Senegal $2,691,000,000 2013 tah. 29.2
134  Suriye $2,675,000,000 2013 tah.
135  Mali $2,577,000,000 2013 tah. 22.4
136  Surinam $2,512,000,000 2013 tah. 36.0
137  Kıbrıs Cumhuriyeti $2,420,000,000 2013 tah. 61.2
138  Moldova $2,310,000,000 2013 tah. 43.3
139  Aruba $2,222,000,000 2013 tah.
140  Kırgızistan $1,881,000,000 2013 tah. 36.2
141  Jamaika $1,775,000,000 2013 tah. 29.8
142  Ermenistan $1,653,000,000 2013 tah. 29.8
143  Svaziland $1,603,000,000 2013 tah.
144  Sierra Leone $1,563,000,000 2013 tah. 19.4
145  Nijer $1,539,000,000 2013 tah. 17.2
 Curaçao $1,500,000,000 2011 tah.
146  Malavi $1,427,000,000 2013 tah. 29.2
147  Guyana $1,337,000,000 2013 tah. 45.7
 Yeni Kaledonya $1,311,000,000 2012 tah.
148  Gine $1,310,000,000 2013 tah. 26.8
149  Arnavutluk $1,226,000,000 2013 tah. 27.2
150  Benin $1,108,000,000 2013 tah. 28.2
151  Nepal $1,060,000,000 2013 tah. 11.7
152  Barbados $1,051,000,000 2013 tah. 37.3
153  Fiji $1,026,000,000 2013 tah. 51.8
 Makao $1,020,600,000 2012 tah. 77.8
154  Togo $982,200,000 2013 tah. 42.2
155  Bahamalar $960,000,000 2013 tah.
156  Lesotho $941,200,000 2013 tah.
157  Liberya $929,800,000 2013 tah. 23.5
158  Haiti $876,800,000 2013 tah. 20.0
159  Tacikistan $825,600,000 2013 tah. 10.5
 Faroe Adaları $824,000,000 2010 tah.
160  Monako $802,400,000 2011 tah.
161  Bhutan $721,800,000 2012 tah. 32.9
162  Batı Şeria $666,100,000 2010 tah. 18.3
163  Madagaskar $644,400,000 2013 tah. 34.4
164  Belize $633,000,000 2013 tah. 63.4
165  Ruanda $538,300,000 2013 tah. 14.4
166  Seyşeller $516,700,000 2013 tah.
167  Somali $515,800,000 2012 tah. 14.5
168  Eritre $496,200,000 2013 tah.
169  Solomon Adaları $493,100,000 2011 tah. 46.1
170  Karadağ $489,200,000 2012 tah. 42.8
 Amerikan Samoası $445,600,000 FY04 tah.
171  Kosova $419,000,000 2011 tah. 19.4
172  Grönland $384,300,000 2010 tah.
173  Afganistan $376,000,000 2012 tah. 7.1
174  Maldivler $283,000,000 2012 tah. 91.7
175  Cebelitarık $271,000,000 2004 tah.
176  Saint Lucia $206,800,000 2013 tah.
 Fransız Polinezyası $200,000,000 2008 tah.
177  Yeşil Burun Adaları $159,900,000 2013 tah.
178  Gine-Bissau $147,600,000 2013 tah. 27.9
179  Cibuti $141,600,000 2015 tah.
180  Orta Afrika Cumhuriyeti $138,900,000 2013 tah. 12.6
 Falkland Adaları $125,000,000 2004 tah.
181  Burundi $122,800,000 2013 tah. 6.1
182  Gambiya $113,200,000 2013 tah. 21.7
 Kuzey Mariana Adaları $98,200,000 2008 tah.
183  Andorra $70,000,000 2012 tah.
184  Saint Kitts ve Nevis $57,300,000 2013 tah.
185  Antigua ve Barbuda $55,000,000 2013 tah. 45.3
186  Marshall Adaları $50,140,000 2011 tah.
187  Saint Vincent ve Grenadinler $45,700,000 2013 tah.
188  Guam $44,000,000 2011 tah.
189  Vanuatu $43,100,000 2013 tah.
190  Grenada $40,500,000 2012 tah. 26.9
191  Dominika $40,400,000 2013 tah. 40.9
192  Doğu Timor $34,100,000 2011 tah.
 Britanya Virjin Adaları $26,000,000 2012 tah.
194  Mikronezya Federal Devletleri $24,900,000 2009 tah.
 Turks ve Caicos Adaları $24,770,000 2008 tah.
195  Komorlar $19,700,000 2013 tah.
 Saint Helena $19,000,000 2004 tah.
 Cayman Adaları $13,900,000 2013 tah.
196  Bermuda $13,000,000 2013 tah.
197  Palau $12,300,000 2010 tah. 62.5
 Anguilla $12,200,000 2013 tah.
198  São Tomé ve Príncipe $12,100,000 2013 tah.
199  Samoa $11,400,000 2011 tah. 27.2
200  Tonga $9,100,000 2013 tah. 17.5
201  Kiribati $7,066,000 2010 tah. 12.5
 Saint Pierre ve Miquelon $6,641,000 2010 tah.
 Cook Adaları $5,222,000 2005 tah.
 Montserrat $3,600,000 2013 tah.
202  Tuvalu $600,000 2010 tah.
203  Niue $201,400 2004 tah.
204  Nauru $64,000 2005 tah.
 Wallis ve Futuna $47,450 2004 tah.
 Tokelau $0 2002 tah.

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]