Ülkelere göre ihracat rakamları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Ülkelere göre toplam ihracat haritası.

Bu madde Ülkelere göre ihracat rakamları listesi 'nin (bazıları) 2013 sonuçlarını içermektedir. İhracat oranları, her yıl ülkelerden gelen rakamların güncellenmesi ile açıklanır.[1]

  • Sıralamada numara ile gösterilmeyen ülkeler ve bölgeler, Birleşmiş Milletler üyesi olmayan veya resmî olarak bazı ülkelerce tanınmayan ülkeler ile ülkelere bağlı özerk bölgeleri göstermektedir.
  • (NOT: Sıralama, Dünya Bankası verilerine dayanmaktadır ve tüm ülkelerdeki ekonomi birimlerince de onaylanmaktadır.)
Sıra Ülke İhracat rakamı Veri
tarihi
GSYİH
 (Dünya) $17,979,000,000,000 [2] 2014 29.5
-  Avrupa Birliği $2,659,000,000,000[2] 2016 tah.
1  Çin $2,011,000,000,000[3] 2016 tah. 22.1
2  ABD $1,471,000,000,000 2016 tah. 12.6
3  Almanya $1,283,000,000,000[2] 2016 tah. 46.8
4  Japonya $641,400,000,000[2] 2016 tah. 17.9
5  Güney Kore $509,000,000,000[2] 2016 tah. 45.9
6  Fransa $505,400,000,000[2] 2016 tah. 30.0
7  Hong Kong $487,700,000,000[2] 2016 tah. 201.6
8  Hollanda $460,100,000,000[2] 2016 tah. 82.5
9  İtalya $436,300,000,000[2] 2016 tah. 30.1
10  Birleşik Krallık $412,100,000,000[2] 2016 tah. 27.2
11  Kanada $402,400,000,000 2016 tah. 31.5
12  Meksika $359,300,000,000 2016 tah. 35.4
13  Singapur $353,300,000,000 2016 tah. 176.5
14  Birleşik Arap Emirlikleri $316,000,000,000 2016 tah. 29.5
15  Tayvan $314,800,000,000 2016 tah.
16  İsviçre $301,100,000,000 2016 tah. 97.4
17  Hindistan $271,600,000,000 2016 tah. 13
18  İspanya $266,300,000,000 2016 tah. 33.1
19  Rusya $259,300,000,000 2016 tah. 19.9
20  Belçika $250,800,000,000 2016 tah. 82.9
21  Suudi Arabistan $205,300,000,000 2016 tah. 69.1
22  Tayland $190,000,000,000 2016 tah. 33.7
23  Brezilya $189,700,000,000 2016 tah. 12.9
24  Polonya $188,300,000,000 2016 tah. 13.0
25  Avustralya $184,300,000,000 2016 tah. 19.8
26  Malezya $180,500,000,000 2016 tah. 68.9
27  Vietnam $162,100,000,000 2015 tah. 89.8
28  Türkiye $152,000,000,000 2015 tah. 28.0
29  İsveç $151,100,000,000 2015 tah. 45.6
30  Endonezya $148,400,000,000 2015 tah. 21.1
31  Avusturya $142,900,000,000 2015 tah. 53.1
32  Çek Cumhuriyeti $131,000,000,000 2015 tah. 83.0
33  İrlanda $125,500,000,000 2015 tah. 124.0
34  Norveç $102,900,000,000 2015 tah. 37.4
35  Macaristan $89,440,000,000 2015 tah. 90.7
36  Danimarka $95,970,000,000 2015 tah. 53.4
37  Güney Afrika $81,630,000,000 2015 tah. 30.7
38  Katar $77,290,000,000 2015 tah. 56.1
39  Slovakya $73,120,000,000 2015 tah. 93.5
40  Porto Riko $70,100,000,000 2015 tah.
41  İran $64,600,000,000 2015 tah.
42  Şili $62,230,000,000 2015 tah. 30.0
43  Finlandiya $61,290,000,000 2015 tah. 36.6
44  Arjantin $65,950,000,000 2015 tah. 11.1
45  Romanya $58,421,000,000 2016 tah. 41.1
46  İsrail $56,290,000,000 2015 tah. 30.7
47  Kuveyt $55,320,000,000 2015 tah. 54.4
48  Irak $54,670,000,000 2015 tah. 34.8
49  Portekiz $54,330,000,000 2015 tah. 40.3
50  Kazakistan $46,290,000,000 2015 tah. 28.5
51  Nijerya $45,890,000,000 2015 tah. 10.7
52  Filipinler $43,280,000,000 2016 tah. 28.2
53  Venezuela $38,450,000,000 2015 tah.
54  Kolombiya $38,120,000,000 2015 tah. 14.7
55  Cezayir $36,300,000,000 2015 tah.
56  Angola $35,550,000,000 2015 tah. 33.9
57  Ukrayna $35,500,000,000 2015 tah. 52.8
58  Umman $34,430,000,000 2015 tah. 56.1
59  Yeni Zelanda $34,410,000,000 2015 tah.
60  Peru $34,160,000,000 2015 tah. 21.3
61  Bangladeş $31,740,000,000 2015 tah. 17.3
62  Yunanistan $26,700,000,000 2016 tah. 14.4
63  Slovenya $26,670,000,000 2015 tah. 77.9
64  Beyaz Rusya $26,190,000,000 2015 tah. 60.0
65  Bulgaristan $24,620,000,000 2015 tah. 64.1
65  Litvanya $24,810,000,000 2015 tah. 76.5
66  Pakistan $23,670,000,000 2015 tah. 10.6
67  Fas $21,150,000,000 2015 tah. 34.3
68  Türkmenistan $21,040,000,000 2015 tah.
69  Lüksemburg $20,900,000,000 2015 tah. 213.8
70  Mısır $20,880,000,000 2015 tah. 13.2
71  Ekvador $18,360,000,000 2015 tah. 20.7
72  Azerbaycan $16,380,000,000 2015 tah. 37.8
73  Panama $15,850,000,000 2015 tah.
74  Tunus $14,740,000,000 2015 tah. 40.8
75  Bahreyn $14,080,000,000 2015 tah.
76  Özbekistan $13,530,000,000 2015 tah. 20.7
77  Estonya $13,440,000,000 2015 tah. 79.3
78  Letonya $13,330,000,000 2015 tah. 59.0
79  Sırbistan $12,800,000,000 2015 tah. 46.7
80  Kongo DC $12,400,000,000 2015 tah.
81  Hırvatistan $12,230,000,000 2015 tah. 49.4
82  Fildişi Sahili $11,900,000,000 2015 tah. 39.5
83  Sri Lanka $11,280,000,000 2015 tah. 20.5
84  Gana $10,750,000,000 2015 tah. 43.9
85  Guatemala $10,730,000,000 2015 tah. 21.3
86  Libya $10,510,000,000 2015 tah.
87  Kosta Rika $9,756,000,000 2015 tah. 30.5
88  Myanmar $9,752,000,000 2015 tah. 20.8
89  Dominik Cumhuriyeti $9,617,000,000 2015 tah. 24.7
90  Bolivya $9,591,000,000 2015 tah. 30.9
91  Ekvator Ginesi $9,169,000,000 2015 tah. 59.7
92  Trinidad ve Tobago $8,713,000,000 2015 tah. 41.1
93  Papua Yeni Gine $8,653,000,000 2015 tah.
94  Paraguay $8,352,000,000 2015 tah. 42.7
95  Ürdün $7,882,000,000 2015 tah. 37.6
96  Kamboçya $7,867,000,000 2015 tah. 61.7
97  Honduras $7,759,000,000 2015 tah. 44.8
98  Uruguay $7,672,000,000 2015 tah. 22.3
99  Brunei $7,080,000,000 2015 tah. 52.2
101  Yemen $6,694,000,000 2013 tah. 10.2
102  Botsvana $6,660,000,000 2015 tah. 52.3
103  Zambiya $6,316,000,000 2015 tah. 37.1
104  Kongo Cumhuriyeti $5,855,000,000 2015 tah.
105  Kenya $5,679,000,000 2015 tah. 15.8
106  Gabon $5,561,000,000 2015 tah. 46.1
107  Tanzanya $5,365,000,000 2015 tah. 21.6
108  Kamerun $5,283,000,000 2015 tah. 19.5
109  Moğolistan $5,272,000,000 2015 tah. 45.7
110  Namibya $5,042,000,000 2015 tah. 44.1
111  Nikaragua $4,492,000,000 2015 tah. 37.5
112  El Salvador $4,489,000,000 2015 tah. 26.0
113  Küba $4,410,000,000 2015 tah.
114  Kuzey Kore $4,400,000,000 2014 tah.
115  İzlanda $4,400,000,000 2015 tah.
116  Sudan $4,392,000,000 2015 tah. 8.2
 Virgin Adaları $4,234,000,000 2001 tah.
117  Çad $4,139,000,000 2015 tah. 29.8
118  Makedonya $3,945,000,000 2015 tah. 48.5
119  Bosna-Hersek $3,942,000,000 2015 tah.
120  Malta $3,896,000,000 2015 tah. 140.6
121  San Marino $3,827,000,000 2011 tah.
122  Lihtenştayn $3,801,000,000 2012 tah.
123  Etiyopya $3,761,000,000 2015 tah. 9.8
124  Mozambik $3,605,000,000 2015 tah. 31.7
125  Gürcistan $3,535,000,000 2015 tah. 45.0
126  Lübnan $3,475,000,000 2015 tah. 57.0
127  Zimbabve $3,301,000,000 2015 tah. 25.9
128  Laos $3,115,000,000 2015 tah. 36.0
129  Mauritius $2,826,000,000 2015 tah. 49.0
130  Uganda $2,755,000,000 2015 tah. 17.7
131  Burkina Faso $2,844,000,000 2013 tah. 25.2
132  Moritanya $2,728,000,000 2013 tah.
133  Senegal $2,691,000,000 2013 tah. 29.2
134  Suriye $2,675,000,000 2013 tah.
135  Mali $2,577,000,000 2013 tah. 22.4
136  Surinam $2,512,000,000 2013 tah. 36.0
137  Kıbrıs Cumhuriyeti $2,420,000,000 2013 tah. 61.2
138  Moldova $2,310,000,000 2013 tah. 43.3
139  Aruba $2,222,000,000 2013 tah.
140  Kırgızistan $1,881,000,000 2013 tah. 36.2
141  Jamaika $1,775,000,000 2013 tah. 29.8
142  Ermenistan $1,653,000,000 2013 tah. 29.8
143  Svaziland $1,603,000,000 2013 tah.
144  Sierra Leone $1,563,000,000 2013 tah. 19.4
145  Nijer $1,539,000,000 2013 tah. 17.2
 Curaçao $1,500,000,000 2011 tah.
146  Malavi $1,427,000,000 2013 tah. 29.2
147  Guyana $1,337,000,000 2013 tah. 45.7
 Yeni Kaledonya $1,311,000,000 2012 tah.
148  Gine $1,310,000,000 2013 tah. 26.8
149  Arnavutluk $1,226,000,000 2013 tah. 27.2
150  Benin $1,108,000,000 2013 tah. 28.2
151  Nepal $1,060,000,000 2013 tah. 11.7
152  Barbados $1,051,000,000 2013 tah. 37.3
153  Fiji $1,026,000,000 2013 tah. 51.8
 Makao $1,020,600,000 2012 tah. 77.8
154  Togo $982,200,000 2013 tah. 42.2
155  Bahamalar $960,000,000 2013 tah.
156  Lesotho $941,200,000 2013 tah.
157  Liberya $929,800,000 2013 tah. 23.5
158  Haiti $876,800,000 2013 tah. 20.0
159  Tacikistan $825,600,000 2013 tah. 10.5
 Faroe Adaları $824,000,000 2010 tah.
160  Monako $802,400,000 2011 tah.
161  Bhutan $721,800,000 2012 tah. 32.9
162  Batı Şeria $666,100,000 2010 tah. 18.3
163  Madagaskar $644,400,000 2013 tah. 34.4
164  Belize $633,000,000 2013 tah. 63.4
165  Ruanda $538,300,000 2013 tah. 14.4
166  Seyşeller $516,700,000 2013 tah.
167  Somali $515,800,000 2012 tah. 14.5
168  Eritre $496,200,000 2013 tah.
169  Solomon Adaları $493,100,000 2011 tah. 46.1
170  Karadağ $489,200,000 2012 tah. 42.8
 Amerikan Samoası $445,600,000 FY04 tah.
171  Kosova $419,000,000 2011 tah. 19.4
172  Grönland $384,300,000 2010 tah.
173  Afganistan $376,000,000 2012 tah. 7.1
174  Maldivler $283,000,000 2012 tah. 91.7
175  Cebelitarık $271,000,000 2004 tah.
176  Saint Lucia $206,800,000 2013 tah.
 Fransız Polinezyası $200,000,000 2008 tah.
177  Yeşil Burun Adaları $159,900,000 2013 tah.
178  Gine-Bissau $147,600,000 2013 tah. 27.9
179  Cibuti $141,600,000 2015 tah.
180  Orta Afrika Cumhuriyeti $138,900,000 2013 tah. 12.6
 Falkland Adaları $125,000,000 2004 tah.
181  Burundi $122,800,000 2013 tah. 6.1
182  Gambiya $113,200,000 2013 tah. 21.7
 Kuzey Mariana Adaları $98,200,000 2008 tah.
183  Andorra $70,000,000 2012 tah.
184  Saint Kitts ve Nevis $57,300,000 2013 tah.
185  Antigua ve Barbuda $55,000,000 2013 tah. 45.3
186  Marshall Adaları $50,140,000 2011 tah.
187  Saint Vincent ve Grenadinler $45,700,000 2013 tah.
188  Guam $44,000,000 2011 tah.
189  Vanuatu $43,100,000 2013 tah.
190  Grenada $40,500,000 2012 tah. 26.9
191  Dominika $40,400,000 2013 tah. 40.9
192  Doğu Timor $34,100,000 2011 tah.
 Britanya Virjin Adaları $26,000,000 2012 tah.
194  Mikronezya Federal Devletleri $24,900,000 2009 tah.
 Turks ve Caicos Adaları $24,770,000 2008 tah.
195  Komorlar $19,700,000 2013 tah.
 Saint Helena $19,000,000 2004 tah.
 Cayman Adaları $13,900,000 2013 tah.
196  Bermuda $13,000,000 2013 tah.
197  Palau $12,300,000 2010 tah. 62.5
 Anguilla $12,200,000 2013 tah.
198  São Tomé ve Príncipe $12,100,000 2013 tah.
199  Samoa $11,400,000 2011 tah. 27.2
200  Tonga $9,100,000 2013 tah. 17.5
201  Kiribati $7,066,000 2010 tah. 12.5
 Saint Pierre ve Miquelon $6,641,000 2010 tah.
 Cook Adaları $5,222,000 2005 tah.
 Montserrat $3,600,000 2013 tah.
202  Tuvalu $600,000 2010 tah.
203  Niue $201,400 2004 tah.
204  Nauru $64,000 2005 tah.
 Wallis ve Futuna $47,450 2004 tah.
 Tokelau $0 2002 tah.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Export Rankings (İngilizce) - İhracat Rakamları". The World Factbook. 2013. 19 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 02 Mart 2013.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)
  2. ^ a b c d e f g h i j "The World Factbook — Central Intelligence Agency". 23 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; :0 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)