Ülkelere göre doğrudan yabancı yatırım rakamları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Bu liste, ülkelerin şirketler ve yatırımcılar vasıtasıyla yurtdışına yaptıkları doğrudan yabancı yatırım oranlarının 2012 sonuçlarını içermektedir. Liste, CIA World Factbook tarafından 2012 tarihinde yayınlanmıştır.[1]

Not: Doğrudan yatırım oranları, hisse satın alma yoluyla yapılan yatırımlardan arındırılmıştır.

Sıra Ülke Doğrudan yabancı
yatırım stoğu ($)
Tarih
 Dünya 16,220,000,000,000 $ 2008 tah.
1 Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri 4,507,000,000,000 $ 2012 tah.
2  Birleşik Krallık 1,808,000,000,000 $ 2012 tah.
3  Almanya 1,790,000,000,000 $ 2012 tah.
4  Fransa 1,683,000,000,000 $ 2012 tah.
 Hong Kong 1,217,000,000,000 $ 2012 tah.
5  Japonya 1,049,000,000,000 $ 2012 tah.
6  İsviçre 1,041,000,000,000 $ 2012 tah.
7  Belçika 1,024,000,000,000 $ 2012 tah.
8  Kanada 953,300,000,000 $ 2012 tah.
9  Hollanda 950,600,000,000 $ 2012 tah.
10  İspanya 716,200,000,000 $ 2012 tah.
11  İtalya 661,900,000,000 $ 2012 tah.
12  İsveç 540,600,000,000 $ 2012 tah.
13  Çin 502,900,000,000 $ 2012 tah.
14  Avustralya 426,500,000,000 $ 2012 tah.
15  Rusya 413,100,000,000 $ 2012 tah.
16  İrlanda 347,000,000,000 $ 2012 tah.
17  Avusturya 331,400,000,000 $ 2012 tah.
18  Güney Kore 327,500,000,000 $ 2012 tah.
19  Singapur 300,300,000,000 $ 2012 tah.
20  Danimarka 241,800,000,000 $ 2012 tah.
 Tayvan 226,100,000,000 $ 2012 tah.
21  Norveç 224,900,000,000 $ 2012 tah.
22  Finlandiya 186,700,000,000 $ 2012 tah.
23  Brezilya 182,000,000,000 $ 2012 tah.
24  Meksika 137,700,000,000 $ 2012 tah.
25  Malezya 119,200,000,000 $ 2012 tah.
26  Hindistan 117,500,000,000 $ 2012 tah.
27  Şili 91,300,000,000 $ 2012 tah.
28  Güney Afrika 78,250,000,000 $ 2012 tah.
29  İsrail 74,750,000,000 $ 2012 tah.
30  Polonya 70,730,000,000 $ 2012 tah.
31  Portekiz 64,250,000,000 $ 2012 tah.
32  Yeni Zelanda 59,080,000,000 $ 2009 tah.
33  Birleşik Arap Emirlikleri 58,100,000,000 $ 2012 tah.
34  Kuveyt 56,070,000,000 $ 2012 tah.
35  Tayland 51,590,000,000 $ 2012 tah.
36  Yunanistan 43,730,000,000 $ 2012 tah.
37  Arjantin 32,950,000,000 $ 2012 tah.
38  Kolombiya 31,630,000,000 $ 2012 tah.
39  Türkiye 30,950,000,000 $ 2012 tah.
40  Macaristan 30,300,000,000 $ 2012 tah.
41  Katar 26,860,000,000 $ 2012 tah.
42  Kazakistan 22,840,000,000 $ 2012 tah.
43  Venezuela 21,250,000,000 $ 2012 tah.
44  Suudi Arabistan 20,810,000,000 $ 2012 tah.
45  Tacikistan 18,500,000,000 $ 2010 tah.
46  Libya 17,170,000,000 $ 2012 tah.
47  Çek Cumhuriyeti 16,670,000,000 $ 2012 tah.
48  Endonezya 14,930,000,000 $ 2012 tah.
49  Slovakya 11,580,000,000 $ 2012 tah.
50  Nijerya 11,240,000,000 $ 2012 tah.
51  Kıbrıs Cumhuriyeti 11,130,000,000 $ 2012 tah.
52  Bahreyn 10,020,000,000 $ 2012 tah.
53  Slovenya 9,755,000,000 $ 2012 tah.
54  Angola 9,621,000,000 $ 2012 tah.
55  Filipinler 8,435,000,000 $ 2012 tah.
56  Ukrayna 7,853,000,000 $ 2012 tah.
57  Vietnam 7,700,000,000 $ 2009 tah.
58  Azerbaycan 6,923,000,000 $ 2012 tah.
59  Estonya 6,609,000,000 $ 2012 tah.
60  Ekvador 6,330,000,000 $ 2012 tah.
61  Mısır 6,285,000,000 $ 2012 tah.
62  Hırvatistan 5,575,000,000 $ 2012 tah.
63  Küba 4,138,000,000 $ 2006 tah.
64  Trinidad ve Tobago 3,829,000,000 $ 2007 tah.
65  Peru 3,041,000,000 $ 2012 tah.
66  İran 2,881,000,000 $ 2012 tah.
67  Romanya 2,727,000,000 $ 2012 tah.
68  Litvanya 2,581,000,000 $ 2012 tah.
69  Cezayir 2,474,000,000 $ 2012 tah.
70  Bulgaristan 1,923,000,000 $ 2012 tah.
71  Pakistan 1,495,000,000 $ 2012 tah.
72  Fas 1,353,000,000 $ 2012 tah.
73  Malta 1,213,000,000 $ 2010 tah.
74  Kosta Rika 1,131,000,000 $ 2012 tah.
75  Letonya 1,037,000,000 $ 2012 tah.
76  Gürcistan 741,600,000 $ 2011 tah.
 Makao 672,100,000 $ 2011 tah.
77  Mali 540,500,000 $ 2012 tah.
78  Uruguay 345,500,000 $ 2010 tah.
79  Kenya 319,400,000 $ 2012 tah.
80  Tunus 285,000,000 $ 2012 tah.
81  Liberya 201,000,000 $ 2012 tah.
82  Bangladeş 108,000,000 $ 2012 tah.
83  Moldova 88,420,000 $ 2012 tah.
84  Dominik Cumhuriyeti 59,000,000 $ 2012 tah.
85  Moğolistan 50,000,000 $ 2012 tah.
86  Kırgızistan 39,600,000 $ 2012 tah.
87  Vanuatu 23,300,000 $ 2012 tah.
88  Ruanda 12,900,000 $ 2012 tah.
89  El Salvador 12,400,000 $ 2012 tah.
90  Bolivya 8,000,000 $ 2011 tah.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]