Özgür ve açık kaynak kodlu Android yazılımları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Aynı Nexus S gibi Android telefonların geneli Play Store'dan, F-Droid'den veya doğrudan APK dosyaları aracılığyla uygulamaların yüklenmelerine izin verir.

Android platformu üzerinde çalışan özgür ve açık kaynak kodlu kayda değer uygulamaların henüz tamamlanmamış listesidir. Bu uygulamaların hemen hepsi ücretsizdir. Uygulamaların daha geniş listesi için aşağıdaki Dış bağlantılar bölümüne bakınız.


İletişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
AdAway Reklam engelleyici website sayfa Hayır Evet
github GNU GPLv3
Adblock Plus Reklam engelleyici website sayfa Hayır Evet
github GNU GPLv3 L7 / 2.1+
APG Açık PGP ve tuş yönetimi website liste Evet
Evet
github Apache 2.0 1.5+
ConnectBot SSH, Telnet ve terminal öykünücü website liste Evet
Evet
google Apache 2.0 1.5+
Chromium Web tarayıcısı website Hayır git [1]
CSipSimple SIP & VoIP istemcisi website liste Evet
Evet
svn GPLv3 1.6+
Android için Firefox Gecko yazılımını kullanan Web tarayıcısı website liste Evet
Evet
mercurial MPL 2.2+
I2P Ağ katmanı anonimleştirme website apk
liste
? Evet
github
liste
Apache 2.0 2.3+
Jitsi Videokonferans ve Anlık mesajlaşma website liste Hayır Hayır zipballs
github
LGPLv2.1 ? Android sürümü deneysel Alpha dağıtımıdır.
K-9 Mail Gelişmiş e-posta istemcisi website liste Evet
Evet
github Apache 2.0 2.2+ APG veya OpenKeychain ile OpenPGP entegrasyonunu destekler
Linphone Video SIP / VOIP istemcisi website liste Evet
Evet
[2]
git GPLv2 2.2+
Orbot Tor anonimlik ağı için İstemci ve Proxy website apk Evet
Evet
git BSD/GPL 1.6+
RedPhone Kriptografik arama yapma website Evet
[3]
Hayır github GPLv3
Sipdroid SIP/VoIP istemcisi website liste Evet
Evet
svn GPLv3 2.0+ 1.5 üzerinde çalışır
Telegram Özel mesajlaşma platformu için istemci website ? Evet Evet github GPLv2 2.2+
TextSecure Kriptografik mesajlaşma website Evet
[4]
Hayır github GPLv3
WordPress Resmi WordPress clienti website ? Evet
[5]
Evet
[6]
github GPLv2 2.3+

Öykünücüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
ScummVM Çok sayıda oyun motoruna öykünür website apk Evet
Evet
svn GPLv2 1.5+
RetroArch Çok sayıda platforma öykünür website liste Evet
Hayır github GPLv3[2] 2.3+
VICE Commodore donanımı website liste Evet
Hayır svn GPLv2
Dolphin Nintendo GameCube ve Wii website apk Evet
Evet
github GPLv2+ 4.0+ OpenGL ES 3 ve daha üzerini desteklemesi için cihaz gerektirir
DeSmuME Nintendo DS öykünücü upstream
android
liste Evet
Evet
git GPLv2 2.3.3+ nds4droid olarak Android'e port
Mupen64Plus Nintendo 64 öykünücü upstream
android
Evet
[7]
Evet
[8]
github GPLv3 2.0+ Mupen64 Plus AE olarak gayri resmi port
PPSSPP PlayStation Portable website apk Evet
Evet
[9]
github GPLv2+ 2.3+

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
2048 Matematiksel sürgülü blok bulmaca website Evet
[10]
Evet
[11]
github MIT 2.2+ 2048 portu
Battle for Wesnoth Fantezi ortamında Sıra tabanlı strateji oyunu upstream
android
sourceforge
liste Kısmen Hayır tarballs GPLv2 ? SDL ile Android için portlu
Dungeon Crawl Stone Soup Haydutluk-Düzenbazlık oyunu website Evet
Hayır git GPLv2+ Yazı tabanlı versiyonu da kullanılabilir [12]
Fish Fillets NG Sualtı bulmaca oyunu. website Evet
Hayır tgz GPLv2 1.6+ Fish Fillets NG portu
Freeciv Sid Meier'in Medeniyeti'ne benzer sıra tabanlı strateji oyunu website apk Evet
Hayır github GPLv2 2.0+
Frozen Bubble Aynı renk baloncukları vurarak üç veya daha fazla kümeler elde etme oyunu. website apk Evet
Evet
svn GPLv2 1.6+ Frozen Bubble portu
GLtron Işık döngüsü oyunu. website apk Evet
Evet
github GPLv2 2.2+ GLtron portu
H-Craft Championship Bilim kurgu 3D yarış oyunu. website Evet
Hayır
bitbucket ZLIB 3.2+ Medya tescilli fakat kişisel kullanım için uygun
Nethack Android NetHack website liste Evet
Hayır svn GPLv2 1.5+ NetHack portu
OpenArena Quake 3 gibi Birinci şahıs nişancı (FPS) oyunu upstream
android
liste Evet
[13]
Hayır github
[14]
GPLv2 1.6+ "pelya" kullanarak gayri resmi portlu SDL 1.2[3]
OpenTyrian Düşey shoot 'em up upstream
android
liste Evet
[15]
Hayır github GPLv2 1.6+ pelya SDL port[3]
robotfindskitten "Zen Simülasyonu" website apk Evet
Evet
Source Dir GPL 1.6+
Simon Tatham'ın Bulmacaları Android için portatif bulmaca oyunları koleksiyonu website apk Evet
Evet
github MIT 2.1+ Yeni Android sürümleri ile uyumsuz olabilir
Warmux Sıra tabanlı ağır silah oyunu website apk Evet
Hayır svn GPLv2 2.0+

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
Android's Fortune Quotes and Fortune Cookie programı website liste Evet
Evet
[16]
bzr GPLv3
Avare GPS havacılık uygulaması website Evet
Evet
[17]
github Apache 2.0 2.2+
Barcode Scanner Barkod okuyucu website Evet
[18]
Evet
[19]
github Apache 2.0 4.0.3+
BOINC Grid hesaplama website ? Evet Hayır git GPLv3+[4] 2.3+
DuckDuckGo Gizlilik odaklı arama motoru için widget website ? Evet Evet github Apache 2.0 2.2+
FBReader e-kitap reader website apk Evet
Evet
github GPL 1.5+
Galaxy Zoo Kitle kaynaklı astronomi projesine galaksileri sınıflandırma website Evet Evet github GPLv3
Google IO Google IO konferans için uygulama website Evet
Hayır git Apache 2.0
iFixit Resmi iFixit reader website ? Evet Evet github GPLv3 2.2+
Impress Remote LibreOffice'te sunum için uzaktan kumanda website ? Evet
[20]
Kısmen
[21]
git MPL2[5] 2.3+
MuPDF PDF ve XPS görüntüleyici website ? Evet Evet git AGPL 2.2+
OsmAnd OpenStreetMap bilgilerini kullanarak çevrımdışı haritalama programı website Evet
[22]
Evet
[23]
git GPLv3 1.6+
ownCloud Senkronizasyon sunucusu için istemci website ? Evet Evet github GPLv2 4.0+
PressureNET Kalabalık kaynaklı barometre ağı website Evet
[24]
Hayır github GPLv3
SageMath Matematiksel yazılım için istemci website ? Evet
[25]
Evet
[26]
github GPLv3 2.0+
Sugar environment One Laptop per Child öğrenme programı upstream
android
Evet
[27]
Evet
[28]
github Apache 2.0 2.3.3+ Sugarizer olarak portlu. Aynı zamanda Firefox Marketplace'den de kullanılabilir [29].
Tiny Travel Tracker Uzun vadeli Gps kaydedicisi Evet
[30]
Hayır github GPLv3 2.3.3+
Tomdroid Online senkronize ile not alma uygulaması website liste Evet
[31]
Evet
bzr GPLv3 1.6+ Tomboy portu
Wikipedia Vikipedi'ye erişim website apk
liste
Evet
[32]
Evet github GPLv2 2.2+

Çoklu ortam[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
Kodi (eskiden XBMC) Medya oynatıcı, medya merkezi website liste Evet
[33]
Hayır github GPLv2+ Multi
Ringdroid Zil sesi yaratıcısı googlecode Evet
Evet
github Apache 2.0 4.1+
Subsonic Akışlı ortam oynatıcısı website liste Evet
Evet
svn GPLv3 2.1+
VLC Medya oynatıcı website liste Evet
Evet
git GPLv2+ 2.1+
Popcorn Time BitTorrent protokolünü kullanan medya oynatıcı website ? Hayır Hayır git GPLv3+
(AGPL exception)[6]
?
Wikimedia Commons Ücretsiz medya deposu için istemci website liste Hayır önerilmez
github Apache 2.0 2.3+ Artık popüler olmamaktadır.[7]
Tribler Dağıtık video paylaşım website ? Evet
Hayır github LGPL v2.1+ 3.0+

Güvenlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
KeePassDroid Şifre yöneticisi website liste Evet
[34]
Evet
[35]
github GPLv3 1.5+ KeePass portu
PasswdSafe Şifre yöneticisi website liste Evet
Evet
git Artistic License 2.0 1.6+
Prey Hırsızlık önleyici ve izleme website Evet
Hayır github GPLv3


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1]
  2. ^ RetroArch / COPYING. github.com. 19 Ağustos 2015.
  3. ^ a b https://github.com/pelya/commandergenius
  4. ^ "boinc-v2.git / COPYING". boinc.berkeley.edu. http://boinc.berkeley.edu/gitweb/?p=boinc-v2.git;a=blob;f=COPYING;h=94a9ed024d3859793618152ea559a168bbcbb5e2;hb=HEAD. 
  5. ^ F-Droid - Impress Remote. f-droid.org. 3 Eylül 2015.
  6. ^ Popcorn Time Foundation. android / LICENSE.md. git.popcorntime.io. 19 Ağustos 2015.
  7. ^ Hartman, Derk-Jan WikimediaMobile Pulling the Commons app lists.wikimedia.org. 27 Kasım 2014.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]