Özgür ve açık kaynak kodlu Android yazılımları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aynı Nexus S gibi Android telefonların geneli Play Store'dan, F-Droid'den veya doğrudan APK dosyaları aracılığyla uygulamaların yüklenmelerine izin verir.

Android platformu üzerinde çalışan özgür ve açık kaynak kodlu kayda değer uygulamaların henüz tamamlanmamış listesidir. Bu uygulamaların hemen hepsi ücretsizdir. Uygulamaların daha geniş listesi için aşağıdaki Dış bağlantılar bölümüne bakınız.

İletişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
AdAway Reklam engelleyici website sayfa25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hayır Evet
github16 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GNU GPLv329 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Adblock Plus Reklam engelleyici website6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sayfa6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hayır Evet
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GNU GPLv329 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. L7 / 2.1+
APG Açık PGP ve tuş yönetimi website liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.023 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 1.5+
ConnectBot SSH, Telnet ve terminal öykünücü website16 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste12 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
google29 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 1.5+
Chromium Web tarayıcısı website23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hayır git25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. [1]
CSipSimple SIP & VoIP istemcisi website26 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste Evet
Evet
svn GPLv3 1.6+
DAVx⁵ CalDAV/CardDAV istemcisi website3 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
git GPLv3 4.4+
Android için Firefox Gecko yazılımını kullanan Web tarayıcısı website21 Haziran 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste9 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
mercurial26 Nisan 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MPL 2.2+
I2P Ağ katmanı anonimleştirme website[ölü/kırık bağlantı] apk6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste29 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
? Evet
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste29 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Apache 2.0 2.3+
Jitsi Videokonferans ve Anlık mesajlaşma website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste29 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hayır Hayır zipballs31 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
LGPLv2.1 ? Android sürümü deneysel Alpha dağıtımıdır.
K-9 Mail Gelişmiş e-posta istemcisi website31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github11 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.031 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 2.2+ APG veya OpenKeychain ile OpenPGP entegrasyonunu destekler
Linphone Video SIP / VOIP istemcisi website23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste Evet
Evet
[1]8 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
git GPLv27 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 2.2+
Orbot Tor anonimlik ağı için İstemci ve Proxy website11 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk31 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
git23 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. BSD/GPL30 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 1.6+
RedPhone Kriptografik arama yapma website7 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[2]10 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github5 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv38 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sipdroid SIP/VoIP istemcisi website10 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
svn GPLv3 2.0+ 1.5 üzerinde çalışır
Telegram Özel mesajlaşma platformu için istemci website2 Ekim 2003 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet Evet github23 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.2+
TextSecure Kriptografik mesajlaşma website7 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[3]19 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github8 Şubat 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv39 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
WordPress Resmi WordPress clienti website7 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet
[4]6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[5]8 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.3+

Öykünücüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
ScummVM Çok sayıda oyun motoruna öykünür website29 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk8 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
svn GPLv2 1.5+
RetroArch Çok sayıda platforma öykünür website12 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste Evet
Hayır github28 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3[2] 2.3+
VICE Commodore donanımı website28 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste11 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır svn30 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2
Dolphin Nintendo GameCube ve Wii website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk8 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github8 Şubat 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2+ 4.0+ OpenGL ES 3 ve daha üzerini desteklemesi için cihaz gerektirir
DeSmuME Nintendo DS öykünücü upstream27 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
git25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.3.3+ nds4droid olarak Android'e port
Mupen64Plus Nintendo 64 öykünücü upstream25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[6]28 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[7]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github14 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 2.0+ Mupen64 Plus AE olarak gayri resmi port
PPSSPP PlayStation Portable website6 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk Evet
Evet
[8]8 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github9 Mayıs 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2+ 2.3+

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
2048 Matematiksel sürgülü blok bulmaca website16 Mayıs 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[9]22 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[10]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MIT 2.2+ 2048 portu
Battle for Wesnoth Fantezi ortamında Sıra tabanlı strateji oyunu upstream24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
sourceforge25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Kısmen Hayır tarballs25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 ? SDL ile Android için portlu
Dungeon Crawl Stone Soup Haydutluk-Düzenbazlık oyunu website16 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır git GPLv2+ Yazı tabanlı versiyonu da kullanılabilir [11]27 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Fish Fillets NG Sualtı bulmaca oyunu. website21 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır tgz13 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 1.6+ Fish Fillets NG portu
Freeciv Sid Meier'in Medeniyeti'ne benzer sıra tabanlı strateji oyunu website7 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk Evet
Hayır github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.0+
Frozen Bubble Aynı renk baloncukları vurarak üç veya daha fazla kümeler elde etme oyunu. website25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk Evet
Evet
svn25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 1.6+ Frozen Bubble portu
GLtron Işık döngüsü oyunu. website31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk8 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github8 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.2+ GLtron portu
H-Craft Championship Bilim kurgu 3D yarış oyunu. website2 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır
bitbucket7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ZLIB 3.2+ Medya tescilli fakat kişisel kullanım için uygun
Nethack Android NetHack website25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır svn GPLv2 1.5+ NetHack portu
OpenArena Quake 3 gibi Birinci şahıs nişancı (FPS) oyunu upstream4 Kasım 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[12]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
[13]31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
GPLv2 1.6+ "pelya" kullanarak gayri resmi portlu SDL 1.2[3]
OpenTyrian Düşey shoot 'em up upstream18 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[14]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 1.6+ pelya SDL port[3]
robotfindskitten "Zen Simülasyonu" website13 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk14 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
Source Dir15 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPL 1.6+
Simon Tatham'ın Bulmacaları Android için portatif bulmaca oyunları koleksiyonu website26 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk Evet
Evet
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MIT 2.1+ Yeni Android sürümleri ile uyumsuz olabilir
Warmux Sıra tabanlı ağır silah oyunu website apk Evet
Hayır svn GPLv2 2.0+

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
Android's Fortune Quotes and Fortune Cookie programı website6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
[15]8 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
bzr6 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3
Avare GPS havacılık uygulaması website Evet
Evet
[16]7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 2.2+
Barcode Scanner Barkod okuyucu website24 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[17]10 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[18]8 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github24 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 4.0.3+
BOINC Grid hesaplama website17 Şubat 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet Hayır git8 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3+[4] 2.3+
DuckDuckGo Gizlilik odaklı arama motoru için widget website17 Şubat 2011 tarihinde Library of Congress sitesinde arşivlendi ? Evet Evet github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 2.2+
FBReader e-kitap reader website20 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. apk31 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github25 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPL 1.5+
Galaxy Zoo Kitle kaynaklı astronomi projesine galaksileri sınıflandırma website9 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet Evet github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3
Google IO Google IO konferans için uygulama website21 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır git Apache 2.0
iFixit Resmi iFixit reader website24 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet Evet github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 2.2+
Impress Remote LibreOffice'te sunum için uzaktan kumanda website10 Aralık 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet
[19]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kısmen
[20]8 Mart 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
git25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. MPL2[5] 2.3+
MuPDF PDF ve XPS görüntüleyici website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet Evet git26 Temmuz 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. AGPL 2.2+
OsmAnd OpenStreetMap bilgilerini kullanarak çevrımdışı haritalama programı website24 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[21]28 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[22]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
git25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 1.6+
ownCloud Senkronizasyon sunucusu için istemci website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet Evet github11 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 4.0+
PressureNET Kalabalık kaynaklı barometre ağı website6 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[23]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github5 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3
SageMath Matematiksel yazılım için istemci website29 Kasım 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet
[24]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[25]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 2.0+
Sugar environment One Laptop per Child öğrenme programı upstream14 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
android24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[26]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[27]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 2.3.3+ Sugarizer olarak portlu. Aynı zamanda Firefox Marketplace'den de kullanılabilir [28].
Tiny Travel Tracker Uzun vadeli Gps kaydedicisi Evet
[29]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github27 Şubat 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 2.3.3+
Tomdroid Online senkronize ile not alma uygulaması website25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[30]22 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
bzr25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 1.6+ Tomboy portu
Wikipedia Vikipedi'ye erişim website apk8 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
liste31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[31]21 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet github11 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2 2.2+

Çoklu ortam[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
Kodi (eskiden XBMC) Medya oynatıcı, medya merkezi website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste14 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[32]10 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Hayır github27 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv2+ Multi
Ringdroid Zil sesi yaratıcısı googlecode25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 4.1+
Subsonic Akışlı ortam oynatıcısı website23 Nisan 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
svn[ölü/kırık bağlantı] GPLv3 2.1+
VLC Medya oynatıcı website23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
git GPLv2+ 2.1+
Popcorn Time BitTorrent protokolünü kullanan medya oynatıcı website ? Hayır Hayır git GPLv3+
(AGPL exception)[6]
?
Wikimedia Commons Ücretsiz medya deposu için istemci website17 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Hayır önerilmez
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Apache 2.0 2.3+ Artık popüler olmamaktadır.[7]
Tribler Dağıtık video paylaşım website23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ? Evet
Hayır github9 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. LGPL v2.1+ 3.0+

Güvenlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Uygulama adı Açıklama Web sitesi Bulunduğu kaynaklar Lisans API Not
APK Play Store F-Droid Kaynak kodu
KeePassDroid Şifre yöneticisi website25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste10 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
[33]2 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Evet
[34]25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3 1.5+ KeePass portu
PasswdSafe Şifre yöneticisi website24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. liste25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Evet
git25 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Artistic License 2.0 1.6+
Prey Hırsızlık önleyici ve izleme website7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet
Hayır github31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. GPLv3


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2015. 
  2. ^ RetroArch / COPYING 31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. github.com. 19 Ağustos 2015.
  3. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 11 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2015. 
  4. ^ "boinc-v2.git / COPYING". boinc.berkeley.edu. [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ F-Droid - Impress Remote 8 Mart 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. f-droid.org. 3 Eylül 2015.
  6. ^ Popcorn Time Foundation. android / LICENSE.md 7 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. git.popcorntime.io. 19 Ağustos 2015.
  7. ^ Hartman, Derk-Jan WikimediaMobile Pulling the Commons app 31 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. lists.wikimedia.org. 27 Kasım 2014.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]