Tartışma:Tacikistan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tacikistan (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tacikistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tacikistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tacikistan İçerisinde Bedehşan Özerk Bölgesi Mevcut Olması Lazım GelirBu imzasız yazı Malcomx571 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nereden Çıktı Bu Hadise Stalin Döneminde İsmaililik Mezhebine Mensub Olan Taciklere Stalin Tarafından Özerklik Verilmiş Ve Adı Gorno Bedehşan Olarak Kayıtlara Geçmiştir--Malcomx571 23:20, 5 Aralık 2009 (UTC)

Dağlık Badahşan maddesi mevcuttur. Takabeg ileti 03:04, 5 Eylül 2009 (UTC) ..O Zaman Bunu Anasayfa'ya Eklemiş Olsak Nasıl Olur -Takabeg-25,09,2009

Tacikistan Bölgeleri Birleşsin Valla İyi Olur--Malcomx571 22:06, 11 Aralık 2009 (UTC)

Bir yanlışı düzeltelim[kaynağı değiştir]

Ülkemizde orta asya dendiğinde tacikistan ülkesininde türk olduğunu düşünülür.bu yanlıştır doğru olan tacikistanda % 60-65 tacik % 25 civarında özbek ,% 5 rus ve diğer(kırgız,ukraynalı,uygur,alman vs) yaşamaktadır. Tacikler köken olarak fars kökenlidir.Tacikistan nufusunun % 25-30 Türk hakları(özbek,kırgız,uygur ve diğerleri) oluşturur.2 milyon civarında nufusları vardır.